Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση της παιδικής χαράς στα Κοντολιάνικα.

Μέχρι το πέρας των έντονων καιρικών φαινομένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση της παιδικής χαράς στα Κοντολιάνικα.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλη, ζητώντας του εγρήγορση όλων των κρατικών υπηρεσιών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ζήτησα να ενισχυθεί η τοπική δύναμη του Π.Κ. Κυθήρων για τις ημέρες των αναμενόμενων έντονων βροχοπτώσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα. Ο Γενικός Γραμματέας με διαβεβαίωσε ότι το σύνολο του κρατικού μηχανισμού είναι σε εγρήγορση και συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία.
Stratos Charchalakis

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ελληνίδα Αξιοπρεπής Κυρία από τα Κύθηρα με πολυετή εμπειρία,αναλαμβάνει την φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων εντός Κυθήρων.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.6972258247

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Μετά από σήμα του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών προς την υπηρεσία μας για λήψη αυξημένων μέτρων λόγω έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από σήμερα 25/9 με αποδέκτες
ΜΕΛΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Λ/Χ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΙΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΙΜΕΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΑΒΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΒΑ 7 Ή 8 ΒΡ) ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΥΧΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΑΤΟΜΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ
https://www.dltmonemvasias.gr/

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Εθνικό Αστεροσκοπείο: Κυκλώνας με 12 μποφόρ και τροπικές καταιγίδες την Παρασκευή Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο: Κυκλώνας με 12 μποφόρ και τροπικές καταιγίδες την Παρασκευή | iefimerida.gr

Ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, ένας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού».
Η εικόνα από το meteo.gr δείχνει πως Παρασκευή προς Σάββατο οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 12 μποφόρΗ εικόνα από το meteo.gr δείχνει πως Παρασκευή προς Σάββατο οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 12 μποφόρ
Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.
Η προγνωσιμότητα του Medicane, σύμφωνα με το ΕΑΑ, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, πάνω από τα 1.800 μέτρα υψόμετρο.
Ένας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή/Φωτογραφία: meteoΈνας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή/Φωτογραφία: meteo
Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν και την Πέμπτη δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται αύριο να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο), αλλά και στα νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες - Κρήτη).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο: Κυκλώνας με 12 μποφόρ και τροπικές καταιγίδες την Παρασκευή | iefimerida.gr 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΔΡΑ : Αγ.Κων/νου 3 - Πειραιάς - ΤΚ 18531
τηλ. 210 - 4121503 / 4126917 / 4179065
Fax: 210 - 4122790 e-mail : eepir@otenet.gr/site: www.eep.gov.gr
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Εθν. Αντιστάσεως 98 – Ελευσίνα
Τηλ. 210 - 55.60.756 Fax : 210 – 55.60.384


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά συμμετείχε στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από 8-16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. και Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιωάννης Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο σε μια σειρά από δράσεις, εκδηλώσεις και συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ.

Ο κ. Βουτσινάς, κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο κτίριο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, έδωσε το στίγμα της πορείας που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τον 8ετή γολγοθά των μνημονίων, επισημαίνοντας τις παγίδες και τονίζοντας ότι ο «κίνδυνος νέου ατυχήματος» είναι ακόμα ορατός.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ε.:

«Δημιουργία θέσεων απασχόλησης με υπεραξία για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, μέσω αξιοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης και δια βίου μάθησης, με πρωταγωνιστικό ρόλο για τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, τα οποία και αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ελεύθερη αγορά, την κοινωνία και την Πολιτεία.

Τελικός στόχος είναι να έχουμε απασχόληση με αυξημένα προσόντα, υψηλή παραγωγικότητα, υπεραξία στην κάθε θέση εργασίας, ώστε να επιτευχθεί η προσδοκώμενη αύξηση των μισθών, αλλά ρυθμιζόμενη από την αγορά και όχι επιβαλλόμενη από το Κεντρικό Κράτος στους Επιχειρηματίες, γιατί αυτή η μέθοδος θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Το Σάββατο το μεσημέρι η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Π. παραβρέθηκε στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Θ. κ. Μασούτης ως “οικοδεσπότης” της Κ.Ε.Ε.Ε. Ακολούθως, μετέβησαν και παρακολούθησαν την προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Βελλίδειο Μέγαρο.
Την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος κ. Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Ευσταθόπουλος παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και περιηγήθηκαν στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ., όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με καλές πρακτικές που θα εφαρμοστούν και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Στόχος της νέας Διοίκησης του ΕΕΠ είναι μια δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2019, με έμφαση στην καινοτομία και τις διαδικασίες πιστοποίησης και δια βίου μάθησης, που αποτελούν και τις προκλήσεις του μέλλοντος για τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πειραιάς 26/09/2018 ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών τίμησε στη Μητρόπολη των Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, τη χάρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας,

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 τίμησε στη Μητρόπολη των Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, τη χάρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, με την παρουσία μεγάλου αριθμού κυθηρίων και φίλων.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στον εορτασμό και αναφέρθηκε στην εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό από το έτος 1860, ως προσφορά των «εν Αθήναις Κυθηρίων».
Ιδιαίτερη στιγμή υπήρξε η ψαλμωδία του απολυτίκιου της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, σε κυθηραϊκή ψαλτική, από τον συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Ζερβό.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας μοιράστηκαν μυρτιές και άρτοι από τα Κύθηρα.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:
Προς το Αρτοποιείο Καραβά και τον κ. Γιάννη Κορωναίο, που προσέφερε τους άρτους για την αρτοκλασία.
Προς την κ. Τούλα Ξηνταράκου, μέλος του Δ.Σ του Κ.Σ.Α, που έφερε τις μυρτιές από τα Κύθηρα.
Προς τον συμπατριώτη μας κ. Κώστα Χαρατζά για την βοήθεια του στη μεταφορά των άρτων και των μυρτιών.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας και σε όλους τους Κυθήριους Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με τη βοήθεια της Παναγίας.

Για τον Κυθηραϊκό Συνδέσμο Αθηνών
Η Γεν. Γραμματέας




Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Κυθήρων λόγω καιρικών συνθηκών


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΝΕΚΡΟΣ 72ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ



Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, στην περιοχή Γέρακα Λακωνίας. 
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ατόμου πλησίον του οδοστρώματος, το οποίο είχε περιέλθει κατά το ήμισυ επί του θαλάσσιου ύδατος, χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ παραπλεύρως βρισκόταν ακινητοποιημένο και πεσμένο επί του οδοστρώματος, ένα δίκυκλο όχημα.
Ο ανωτέρω, ηλικίας 72 ετών, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας.

Εκτοξεύτηκε μπαλόνι για τις πρώτες μετρήσεις ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού στο Παρατηρητήριο Αντικυθήρων

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες μετρήσεις ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού στο Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)

ΤοΒΗΜΑ Team
Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες μετρήσεις ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού στο Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με την εκτόξευση του σχετικού μπαλονιού.
Η ιδέα για τη σύσταση του Παρατηρητηρίου στο νησί είχε ξεκινήσει πριν από 14 μήνες και ήδη λειτουργεί πιλοτικά, με προοπτικές μάλιστα να γίνει σύντομα «Υπερσταθμός», με βάση τα πρότυπα του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).
Οι δυσκολίες υπήρξαν πολλές, αλλά ξεπεράστηκαν, όπως αναφέρει το ΕΑΑ. Ο σταθμός μπήκε πλέον σε λειτουργία και προωθεί συστηματικά τις πολύτιμες παρατηρήσεις του στα διεθνή δίκτυα AERONET-NASA και PollyNET.
Το παρατηρητήριο ΠΑΓΓΑΙΑ θα ενισχυθεί σύντομα με περισσότερα επιστημονικά όργανα, με τη στήριξη της Cosmote, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), του Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).
ΠΗΓΗ https://www.tovima.gr