Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Με τη συμμετοχή του στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Θεσσαλονίκης PHILOXENIA, ο Δήμος Κυθήρων ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα τουριστικής προβολής έτους 2019 που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προηγούμενη σύνθεσή του. Μέσα στο 2019 ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Βιέννης, του Μιλάνο, της Ουτρέχτης, της Πράγας, της Λευκωσίας και της Θεσσαλονίκης. Στις περισσότερες εξ αυτών ο Δήμος συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ χωρίς να καταβάλει μίσθωμα.
Η επιλογή των εκθέσεων έγινε με βάση τις αγορές – στόχους του νησιού, από τις οποίες και προέρχεται σημαντικό μέρος των επισκεπτών. Κύρια στόχευση της πολιτικής αυτής είναι η ενίσχυση των σημαντικών αυτών για τα Κύθηρα αγορών και η αύξηση της επισκεψιμότητας από χώρες όπου το νησί μας είναι ήδη γνωστό ως προορισμός. Αντίστοιχα θα κινηθεί η τουριστική πολιτική του Δήμου και για το 2020, μέσα στο οποίο θα έχει ολοκληρωθεί και το επιχειρησιακό σχέδιο (Master Plan) τουριστικής προβολής που ήδη εκπονείται από την ανάδοχο εταιρεία Altius.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στην 35η Έκθεση PHILOXENIA, για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον του κοινού της Βορείου Ελλάδος ήταν πολύ μεγάλο καθώς ο Δήμος Κυθήρων συμμετέχει στην έκθεση αυτή ανελλιπώς επί 19 χρόνια. Έγιναν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ το Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης και ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης.
Οι αφίξεις στο νησί μας κατά την φετινή σεζόν (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου) παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με τα έτη 2014-2018 και ανήλθαν σε 79.637, ήταν δηλαδή οι περισσότερες (σε απόλυτους αριθμούς) των τελευταίων ετών, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου και της ΥΠΑ.
Πέραν της πολιτικής τουριστικής προβολής και διαφήμισης, η σημαντικότερη συμβολή του Δήμου μας στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων είναι ο προγραμματισμός και η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, όπως τα έργα ύδρευσης και οδοποιίας, η διαχείριση των απορριμμάτων και η διαχείριση των υγρών αποβλήτων, που όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα θα αντιμετωπιστεί συνολικά μέσω της συνεργασίας Δήμου – Περιφέρειας και με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.