Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον κ. Μητσοτάκη


Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον κ. Μητσοτάκη
Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια.
Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη.

Δεκάδες Μολότοφ κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ …Ενώ οι Κουκουλοφόροι κατέφθασαν με Μπετόβεργες!

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι από διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία μολότοφ και ότι συμμετέχουν διαδηλωτές που κρατάνε μπετόβεργες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

« Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες. »

veteranos.gr/d




ΕΛ.ΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΨΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:Και καλά ερχόμαστε στα Κύθηρα γιατί δεν καθόμαστε πέντε ημέρες στο σπίτι μας όπως προβλέπεται.....???

Καλησπέρα σας.

Σήμερα με προβλημάτισαν τα 3000 κ άνω κρούσματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και τα τρία νέα κρουσματα των Κυθήρων.

Ολοι εμείς οι εμπλεκόμενοι της Πολιτικής Προστασιας από την πρώτη μέρα τις πανδημίας είμαστε συνεχώς κ καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας κ νύχτας επι ποδός.Μου είναι αδιανόητο Πολιτική προστασία, Νοσοκομείο, Αστυνομία, Λιμενικό να πασχίζουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του κορονοιου στο νησί και κάποιοι συμπολίτες μας να αδιαφορούν ή να εθελοτυφλουν.

Αυτη την στιγμή στο νησί υπάρχουν ΔΥΣΤΥΧΏΣ τρία νέα κρούσματα και θα μου πείτε γιατί να μην υπάρχουν αφού σε όλη την Ελλάδα έχουμε τόσα???? ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ να δεχτώ ότι σχεδόν σε κάθε προσέγγιση πλοίου από Πειραιά είναι κλιμακιο στο Διακόφτι και κάνει ΔΩΡΕΆΝ τέστ στους επιβάτες και από τους οποίους το 1/3 δέχεται να υποβληθεί στην διαδικασία του τέστ και να καθυστερήσει 5 λεπτά να φτάσει στον προορισμό του.

Σήμερα το πλοίο είχε 46 επιβάτες και δέχτηκαν να κάνουν μόνο οι 21.Σε μια άλλη προσέγγιση του καραβιου ήρθαν 60 επιβάτες και δέχτηκαν να κάνουν μόνο οι 19 και πόσα άλλα.........!!!!!

Και καλά ερχόμαστε στα Κύθηρα γιατί δεν καθόμαστε πέντε ημέρες στο σπίτι μας όπως προβλέπεται.....???

Η στιγμή που τραυματίστηκε αστυνομικός στα επεισόδια

 Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του νεαρού από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (07.03.2021), στην κεντρική πλατεία της περιοχής. 

Σύμφωνα με τις εικόνες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, διαδηλωτής ρίχνει τον αστυνομικό από τη μηχανή, την ώρα που άλλοι διαδηλωτές τρέχουν και του επιτίθενται, ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος. Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στον “Ευαγγελισμό”.

bloko.gr






Όλγα Γεροβασίλη :Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.

Η βία δεν απαντιέται με βία.

Η βία μόνο δικαιώνει τη βία.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ " ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ ":Η ΚΥΡΑ-ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

 


Η ΚΥΡΑ-ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

Με αφορμή την χθεσινή γιορτή της γυναίκας θα θέλαμε κι εμείς να αφήσουμε μερικές σειρές προς τιμήν της! Είναι αδύνατον φυσικά να αναφερθούμε σε όλες τις γυναίκες του χωριού μας αν και είμαστε για όλες υπερήφανοι! Η Φρατσιώτισα ανέκαθεν υπήρξε μια αρχοντική φυσιογνωμία, δυναμική και αγέρωχη! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πριν τον πόλεμο ήδη κάποιες γυναίκες του χωριού μας αποφοίτησαν από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της εποχής εκείνης, ενώ πολλά είναι και τα παραδείγματα γυναικών που "κρύβονταν" πίσω από σιδηρές προσωπικότητες Φρατσιωτών! Έχομε δε ιδιαίτερο καμάρι και για τις σημερινές μας κοπέλες οι οποίες σπουδάζουν, είναι ακλόνητες σε δύσκολες συνθήκες, αναμφίβολα γοητευτικές και δείχνουν μεγάλη προκοπή σε όλους τους τομείς όπου κι αν βρίσκονται! Για να μιλήσουμε όμως ειδικά, θα αφιερώσουμε αυτό το μικρό κείμενο σε μια από τις πιο περιφρονημένες και περιθωριοποιημένες γυναίκες του παρελθόντος!
Η κυρία Ελένη ή Κορακολένη όπως την αποκαλούσαμε ήταν μια καλοκάγαθη γριούλα που κυριολεκτικά "ούτε ήταν ούτε φάνει" που λέμε στο χωριό μας σε ανάλογες περιπτώσεις! Γεννήθηκε το 1905 στα Κεντρωτιάνικα Φρατσίων και ήταν κόρη του αγρότη και κατά κάποιο τρόπο ρυζέμπορου Ιωάννη Σάμιου (+1951) ή Κόρακα! Ήταν η μικρότερη από τα 5 αδέλφια της τα οποία ήταν όλα αγόρια και έζησε μια αρκετά δύσκολη ζωή. Αμφιβάλουμε για το αν πέρασε ποτέ το κατώφλι του σχολείου κι αν ναι μέχρι πια τάξη παρακολούθησε. Ήταν εσωστρεφής χαρακτήρας, διακριτική γυναίκα και πανέξυπνος άνθρωπος, δύσκολα θα μπορούσες να αποσπάσεις πληροφορίες ή κουτσομπολιά ενώ δεν άφηνε περιθώριο να την κάνεις εύκολα "φίλη". Παρά το γεγονός πως είχε επιλέξει να ζει κυρίως μοναχικά, θα σε χαιρετούσε και θα σου καλομιλούσε πάντοτε τυπικά και ταυτόχρονα αρχοντικά όπως η ίδια γνώριζε. Σε νεαρή ηλικία έχασε τον έναν της αδελφό ονόματι Γεώργιο (+1921) σε μάχη της Μικρασιατικής εκστρατείας. Τα υπόλοιπα αγόρια της οικογένειας αναχώρησαν πριν τον πόλεμο του '40 για την Αθήνα και εξαφανίστηκαν χωρίς να γνωρίζουμε την πορεία της ζωής τους. Λίγο μετά τον πόλεμο έφυγαν από τη ζωή και οι γονείς της και η κυρά Ελένη βρέθηκε να είναι η τελευταία της οικογένειάς της. Σα να μην έφταναν όλα αυτά η γιαγιά αυτή ήταν πάντοτε καχεκτική και φιλάσθενη, όπως λέει και ο Γεώργιος Βιζυηνός, ενώ υπέφερε από επιληψίες σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές έπεφτε στην άκρη του δρόμου. Το φτωχικό μα πάντα περιποιημένο σπιτάκι της στα Κεντρωτιάνικα ήταν ένα μικρό οίκημα που η οροφή του ήταν από πηλό και η μισή είχε καταρρεύσει από δυνατή νεροποντή. Ούτε λόγος βέβαια για ρεύμα αφού η ίδια ζούσε με την λάμπα πετρελαίου, με τη ζεστασιά του τζακιού της και πάντοτε βυθισμένη στο πέλαγος της μοναξιάς της. Αρνούνταν κατηγορηματικά να εγκαταλείψει την πατρογονική εστία λέγοντας σε όλους πως "σαν το σπίτι σου δεν έχει πουθενά". Τον χειμώνα του 1969 η κυρία Ελένη έπεσε και έσπασε το πόδι της με αποτέλεσμα θέλοντας και μη να αναχωρήσει για το γηροκομείο Κυθήρων χωρίς να υπάρχει κάποιος κοντά της. Δεν διαμαρτυρόταν, σήκωνε το σταυρό της αθόρυβα και είχε πάντοτε ένα γλυκό αλλά ταυτόχρονα απόμακρο χαμόγελο για τους χωριανούς της που κάπου κάπου την επισκέπτονταν στο ίδρυμα. Στις 25 Μαΐου του 1995 η κυρία Ελένη παρέδωσε τη μακάρια ψυχή της ξεχασμένη και ολομόναχη όπως πέρασε κατά κύριο λόγο τη ζωή της. Εκηδεύθη την επόμενη μέρα στο χωριό της από τον τότε κοινοτάρχη αφού δεν βρέθηκε κανένας συγγενείς να ενδιαφερθεί άμεσα... Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο κύκλος ζωής μιας ηρωίδας του χωριού μας που όπως όλοι παραδεχόμαστε ήξερε να καταπολεμά κάθε δυσκολία της ζωής και να την προσπερνά.
Μέχρι και σήμερα όμως όλοι θυμόμαστε το φλογερό της βλέμμα, την σπιρτάδα, τον δυναμισμό και την αρχοντιά αυτής της γυναίκας η οποία αδιαμφισβήτητα υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένας άνθρωπος που θα είχε φτάσει πολύ πολύ ψηλά.
ΕΛΕΝΗ Ι. ΣΑΜΙΟΥ
<<ΚΟΡΑΚΟΛΕΝΗ>>
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΩΤΙΑΝΙΚΑ ΦΡΑΤΣΙΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 1905 ΚΑΙ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 25/5/1995 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ξεκίνησε σήμερα η αντικατάσταση των 4.500 παλαιων υδρομετρητων με νέους ψηφιακούς.

Ξεκίνησε σήμερα η αντικατάσταση των 4.500 παλαιων υδρομετρητων με νέους ψηφιακούς. Ένα έργο με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ. Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών αφού βάζει το Δήμο μας δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή με πολύ χειροπιαστό τρόπο. Με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορούμε να εκδίδουμε τους λογαριασμούς στην ώρα τους, να παίρνουμε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, ενώ τα νέα υδρομετρα αποκλείουν κάθε είδους εξωτερική παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημενα πρόσωπα. Σε συνδυασμό με το έργο της τηλεμετρίας που ήδη λειτουργεί καθώς και με τις νέες προτάσεις που ετοιμάζουμε για το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ αλλάζουμε οριστικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες. Πάμε μπροστά με έργα και όχι λόγια!

ΒΑΤΙΚΑ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ/ΒΙΓΚΛΑΦΙΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΚΟ

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου/ Βιγκλαφίου Παναγιώτης Μάρκος:

Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ηρακλή Τριχείλη, δήμαρχο του Δήμου Μονεμβασιάς, για τις ενέργειες που έκανε με σκοπό τη πραγματοποίηση των επαναληπτικών co-vid τεστ, καθώς επίσης και το κλιμάκιο ΕΟΔΥ. Σήμερα, ημέρα Τρίτη 09/03/2021 και ώρα 09:30 π.μ πραγματοποιήθηκαν 91 τεστ, εκ των οποίων τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Ανακούφιση να ξέρουμε ότι δε διατρέχει κανένας συμπολίτης, γείτονας και γνωστός μας κίνδυνο να έχει τον ιό. Συγκίνηση που σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν άτομα που κινήθηκαν σωστά και η δράση τους ήταν καθοριστική. Εδώ να επισημάνω τη δράση των ιατρών, και όλου του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, καθώς και του Ιωάννου Μιχαλέτου ξεχωριστά ,και να τους ευχαριστήσω για ολα. Σημαντικό, είναι ακόμα ότι σημερα το ένα απο τα δύο κρούσματα, ο Ιωάννης Κουντουρόγιαννης , βγήκε από το νοσοκομείο Σπάρτης και δε διατρέχει πλέον κανένα κίνδυνο. Θα μείνει σπίτι του μαζί με τη κόρη του, η οποία ΔΕΝ ΒΡΈΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΘΕΤΙΚΉ. Να ευχηθώ επίσης γρήγορη ανάρρωση στη γυναίκα του. Τέλος , να ευχαριστήσω όσους ήταν παρόν στο επαναληπτικό τεστ. Μακάρι να μη ταλαιπωρήθει κανένας άλλος από τον ιο, αυτός είναι και ο στόχος μου. Εν κατακλείδι να δώσουμε όλοι, τη συμπαράσταση μας στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ από τον ιό. Ας προσέχουμε, λαμβάνοντας τα μέτρα για τον αποτροπή του ιού. Ευχαριστώ πολύ ο πρόεδρος Παναγιώτης Μάρκος!
Στη παρακάτω εικόνα είναι ο πρόεδρος ,ο ιερέας και κάποια άτομα του κλιμακίου ΕΟΔΥ!!

«Αυτό είναι το ταξίδι στα Κύθηρα» 100 χρόνια από τη γέννηση του Χορν με ένα μαγικό βίντεο της Finos

100 χρόνια από τη γέννηση του Χορν με ένα μαγικό βίντεο της Finos

«Αυτό είναι το ταξίδι στα Κύθηρα»

Ανεπανάληπτος, συγκινητικός, με υπέροχη φωνή και σπάνια ερμηνευτική γκάμα. Πέρασαν 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Χορν και η Finos Film για να το γιορτάσει ανέβασε ένα υπέροχο μοντάζ από την ταινία «Μια ζωή την έχουμε». 

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ερμηνείες του Δημήτρη Χορν -αν όχι η κορυφαία- και ίσως η κορυφαία ταινία του σκηνοθέτη Γιώργου Τζαβέλλα. Αλλά ποια να πρωτοδιαλέξεις: Δικιά του και η «Κάλπικη Λίρα» (με έναν συγκλονιστικό Χορν στη μία από τις ιστορίες), δικιά του και το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», δικιά του και ο «Μεθύστακας».

«Αυτό είναι το ταξίδι στα Κύθηρα», αυτός ήταν ο μέγιστος Δημήτρης Χορν, ερωτευμένος με την Μπιμπή και με 1 εκατομμύριο, εκατονμία χιλιάδες, εκατονμία και δέκα δραχμές που δεν ήταν δικές του. 

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/culture/cinema/705210_100-hronia-apo-ti-gennisi-toy-horn-me-ena-magiko-vinteo-tis-finos»


Γ.Α.Δ.Α.ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙ ¨ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ¨


 

ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ:ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ 91 RAPID TEST

Τα αποτελέσματα των ελέγχων με αντιγονικό Rapid test στα Βιγκλάφια ήταν καλά.

Επί συνόλου 91 δειγμάτων, όλα απέβησαν αρνητικά!
Συνεχίζουμε όμως να τηρούμε τα μέτρα, φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και εμβολιαζόμαστε.
Η πανδημία είναι παρούσα και δείχνει τα δόντια της.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απρόκλητη βία ενάντια σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη

της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη

Θέμα: «Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απρόκλητη βία ενάντια σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη»

Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών : Πονάμε όλοι…

Έχουν περάσει 70 έτη από τότε που η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή  Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που απαγορεύει ταβασανιστήρια, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. 

Με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καιπροσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικάκαι προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.  Από το υλικό προκύπτει η τέλεση αδικημάτων όπως :

  • της κατάχρησης εξουσίας,
  • της παράβασης καθήκοντος,
  • της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης
  • του βασανισμού συλληφθέντα
  • της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών. Αντιθέτως προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή. Γι’ αυτό και με τη  μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητάμε  η διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούςαυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνησηκαι για τους ηθικούς αυτουργούς, για όσουςδηλαδή έδωσαν γραπτές ή προφορικές εντολέςκαι που υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών.

Η δομή και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομαδική διάπραξη των παραπάνω έκνομων πράξεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η βία, ο εκφοβισμός, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά των πολιτών συνιστά πολιτική εντολή και πολιτικό σχέδιο πάταξης του δημοκρατικού φρονήματος και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα επιτρέψουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας και την περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που σχεδίασε και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

_________________________________________________________________________________________________

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ του Παναγιώτη, υπό την ιδιότητα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  Βουλευτή και κατοίκου Αθήνας, Σόλωνος αρ.73, με ΑΦΜ 045950130 

Αθήνα 9.3.2021

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Έχουν περάσει 70 έτη από τότε που η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Μεταξύ των θεμελιωδών και απόλυτων δικαιωμάτων της Σύμβασης είναι και το άρθρο 3 (Απαγόρευση Βασανιστηρίων). Η απόλυτη απαγόρευση στα βασανιστήρια και στην απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση αποτελεί παγκόσμιο κεκτημένο της δημοκρατίας και του νομικού πολιτισμού. Αμέσως μετά τις φρικαλεότητες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου τα Έθνη έθεσαν τις βάσεις του διεθνούς δικαίου επί της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου. Οι τέσσερις Συμβάσεις και τα τρία συμπληρωματικά πρωτόκολλα που υπογράφτηκαν στη Γενεύη το 1949,  το Διεθνές Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 16.12.1966, η Διεθνής Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, η οποία ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10.12.1984, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 26.11.1987 και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που υπογράφτηκε στις 4.11.1950, κατοχύρωσαν ως απόλυτο δικαίωμα του ανθρώπου την απαγόρευση των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης.  Η προστασία της ζωής και της προσωπικότητας των ανθρώπων αποτελεί θεμέλιο των δημοκρατικών πολιτευμάτων.

Η παράνομη και αυθαίρετη κρατική καταστολή και αστυνομική βία έχει πολλάκις επικριθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καταδικάζοντας τα κράτη που επέτρεψαν τέτοιου είδους συμπεριφορές από τα κρατικά όργανα τους[1]. Δεν υφίσταται όμως μόνο αρνητική υποχρέωση – αποχή από κάθε είδους παράνομη κρατική καταστολή και παράνομη κρατική βία - αλλά και θετική υποχρέωση των συμβαλλόμενων κρατών να ερευνούν εμπεριστατωμένα, με διαφάνεια και να επιβάλλουν τις ανάλογες ποινές και τα ανάλογα μέτρα, μετά από καταγγελίες για παράνομες πράξεις των κρατικών οργάνων.[2]

Την τελευταία περίοδο έχουμε καταστεί μάρτυρες μίας διαρκώς κλιμακούμενης κρατικής βίας έναντι των πολιτών και μίας διαρκώς κλιμακούμενης παράνομης κρατικής καταστολής. Τα συνεχή περιστατικά αδικαιολόγητης και απρόκλητης κρατικής βίας αποδεικνύουν ότι δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις αυθαιρεσίας μεμονωμένων ατόμων, αλλά αποτελούν κυβερνητική επιλογή εκφοβισμού και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τα εξής περιστατικά:

  • Επίθεση μηχανοκίνητης ομάδας της αστυνομίας σε μπλοκ διαδηλωτών[3]
  • Προσαγωγές και συλλήψεις δικηγόρων[4]
  • Απρόκλητη και αδικαιολόγητη χρήση του εκτοξευτήρα νερού από ιδιαίτερα μικρή απόσταση κατά συγκεντρωμένων πολιτών έξω από το Eφετείο Αθηνών, αμέσως μόλις εκδόθηκε η απόφαση στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»[5]

Σημειώνεται ότι όλες οι επιθέσεις έγιναν από αστυνομικούς που, όπως φαίνεται, έχουν καλύψει ή αφαιρέσει τα διακριτικά αναγνώρισης από τις στολές τους, κατά παράβαση των εγκυκλίων διαταγών.

Τις τελευταίες ημέρες κλιμακώθηκε η κρατική βία με ένα κρεσέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να αντικρίσουμε:

- Νέα επίθεση κατά δικηγόρων, κατά την οποία μάλιστα αστυνομικός χρησιμοποίησε ακατανόμαστες εκφράσεις για τις μητέρες τους[6]

Στην κεντρική πλατεία της Νέα Σμύρνης, ομάδες αστυνομικών επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα κατά πολιτών, κάνοντας μάλιστα και χρήση παράνομου οπλισμού, ήτοι  πτυσσόμενων γκλοπ, με αποκορύφωμα τον βασανισμό, κακομεταχείριση και εξευτελιστική συμπεριφορά κατά πολιτών από αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό της παγερής αδιαφορίας στις έκνομες πράξεις τους ήταν ότι διέπραξαν αυτές, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως πολίτες βιντεοσκοπούσαν τα διαδραματιζόμενα, γνωρίζοντας προφανώς ότι καλύπτονται από ένα καθεστώς ατιμωρησίας.[7]

Από τα ανωτέρω που έχουν αποτυπωθεί σε οπτικό υλικό και έχουν διερευνηθεί και δημοσιευθεί από δημοσιογράφους, αλλά και από την κοινή πείρα και λογική του κάθε ανθρώπου που παρακολούθησε τα γεγονότα αυτά, προκύπτει αβίαστα ότι:

- Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί δεν λειτουργούν ως μονάδες, αλλά προβαίνουν στις πράξεις αυτές ως ομάδες

- Κάθε εμπλεκόμενο αστυνομικό κλιμάκιο έχει βαθμοφόρο που το διευθύνει

- Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων πρόληψης και καταστολής υπόκειται σε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό της εκάστοτε αστυνομικής διεύθυνσης

- Οι αστυνομικές διευθύνσεις και οι ανώτεροι αυτών υπάγονται και εκτελούν εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Επομένως, σύμφωνα με τις ανωτέρω πάγιες διοικητικές και υπηρεσιακές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου καθίσταται αυταπόδεικτο ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί δεν έδρασαν ούτε μεμονωμένα, ούτε αυθαίρετα, αλλά υπό τις εντολές των ανωτέρων τους ή άλλως και σε κάθε περίπτωση, υπό την ανοχή τους.

Υπό αυτές τις παραδοχές που εδράζονται τόσο στη δομή και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στην ομαδική διάπραξη των έκνομων πράξεων, συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι η κρατική βία και καταστολή, ο εκφοβισμός, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά των πολιτών συνιστά πολιτική εντολή και πολιτικό σχέδιο πάταξης του φρονήματος και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κατόπιν αυτών:

Επειδή η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, έχοντας το συνταγματικό καθήκον να διασφαλίζει ότι τηρείται η νομιμότητα, παρέχοντας απρόσκοπτη άσκηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων στους πολίτες.

Επειδή από τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις προκύπτουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις τέλεσης αδικημάτων όπως:

       -     της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας

       -     της κατάχρησης εξουσίας,

  • της παράβασης καθήκοντος,
  • της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης
  • του βασανισμού συλληφθέντων

Επειδή η διερεύνηση των ανωτέρω έκνομων πράξεων που προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ατομικές ελευθερίες δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στη διερεύνηση των αυτουργών, αλλά αντιθέτως πρέπει να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση α) των ευθυνών των βαθμοφόρων του κάθε αστυνομικού κλιμακίου ή ομάδας, β) των γραπτών ή προφορικών εντολών από το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γ) των γραπτών ή προφορικών εντολών από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις που υπάγονται οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και τα εμπλεκόμενα κλιμάκια, δ) των ευθυνών των προϊσταμένων των Διευθύνσεων σχετικά με τις εντολές ή οδηγίες που χορήγησαν ή τυχόν παράνομες παραλείψεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, ε) τις προφορικές ή γραπτές εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τους ελέγχους έναντι των πολιτών, τους κανόνες εμπλοκής και τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων.

Επειδή προσκομίζουμε τα επικαλούμενα δημοσιεύματα από τον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε φορητή μονάδα αποθήκευσης (usb) οπτικό υλικό από τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη, τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τις απρόκλητες προσαγωγές πολιτών και τις δηλώσεις απλών ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά σε αυτά τα απίστευτα για τη δημοκρατία μας, γεγονότα.  

Για τους λόγους αυτούς

Ζητούμε όπως διατάξετε την άμεση διερεύνηση των καταγγελλόμενων και ειδικότερα τη διερεύνηση και αποκάλυψη:

- των εμπλεκόμενων αστυνομικών  στις ανωτέρω έκνομες πράξεις,

- των βαθμοφόρων υπευθύνων των αστυνομικών κλιμακίων που προκάλεσαν τις έκνομες πράξεις,

- των ευθυνών των βαθμοφόρων του κάθε αστυνομικού κλιμακίου ή ομάδας,

- των γραπτών ή προφορικών εντολών από το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας,

- των γραπτών ή προφορικών εντολών από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις που υπάγονται οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και τα εμπλεκόμενα κλιμάκια,

- των ευθυνών των προϊσταμένων των Διευθύνσεων σχετικά με τις εντολές ή οδηγίες που χορήγησαν ή τυχόν παράνομες παραλείψεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους,

- τις προφορικές ή γραπτές εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τους ελέγχους έναντι των πολιτών, τους κανόνες εμπλοκής και τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων,

και τη λήψη όλων των νόμιμων και αναγκαίων μέτρων για την άσκηση ποινικών διώξεων και καταδίκη των υπαιτίων, είτε ως αυτουργών, είτε ακόμη και ως ηθικών αυτουργών.

Ο καταγγέλλων

Τομεάρχης Κ.Ο. Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ –

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Χρήστος Σπίρτζης

 

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ:Zητάμε την αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού μέχρι να γίνει γνωστή σε όλους τους φορείς , εμπλεκόμενους πωλητές του παζαριού και τους κατοίκους του Ποταμού αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας.


ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

07/03/2021

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου, με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του Σχεδίου «Κανονισμός Λειτουργίας του Κυριακάτικου Παζαριού Ποταμού», ζητά την αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού μέχρι να γίνει γνωστή σε όλους τους φορείς , εμπλεκόμενους πωλητές του παζαριού και τους κατοίκους του Ποταμού αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας.

Αναμένουμε την γνωμοδότηση από εξειδικευμένο δικηγόρο για την αποτύπωση του κανονισμού για το παζάρι γιατί θεωρούμε ότι δεν εντάσσεται στο νόμο 4497/17 , και έχει εξαιρετικό χαρακτήρα λόγω του Προεδρικού διατάγματος 26/3/27 ΦΕΚ 1 τεύχος 438 σε συνδυασμό με την απόφαση της τότε Νομαρχίας Αττικής (Υπηρεσία εμπορίου) με Αρ. Πρωτ. 1927/5-ν8-55.

Το Κυριακάτικο Παζάρι του Ποταμού θα διεξάγεται μόνο εντός και πέριξ της πλατείας του Ποταμού και έτσι ρητά θα πρέπει να αναφέρεται στο άρθρο 4 του προς ψήφιση κανονισμού .

Χωρίς την συναίνεση των φορέων που αναφέραμε θα υπόκειται σε ακύρωση ανάκληση μέσω της δικαστικής οδού.

Σε άμεση συνάφεια με το παζάρι επιβάλετε και απαιτούμε την προώθηση και των παρακάτω θεμάτων:

1.Άμεση εκπόνηση μελέτης με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης πλατείας Ποταμού και γύρω οδών.

2.Άμεση διάνοιξη δρόμου για την ένωση του πάρκινγκ με τον περιφερειακό δρόμο Ζητούμε και εγγράφως τα όσα προφορικά μας ενημερώσατε για την πρόοδο του έργου κατά την συνάντηση μας στο γραφείο σας

3.Άμεση εποχική πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού με εξασφάλιση χώρων στάθμευσης

4.Οικονομοτεχνική ενίσχυση της Κοινότητας Ποταμού-Αγίας Πελαγίας με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και λαθραία καπνικά στον Πειραιά

 

Στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών (Ν.4139/13) και περί ''Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα'' (Ν.2960/01).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας, τα ανωτέρω στελέχη μετέβησαν σε περιοχή της Αττικής για τον έλεγχο ασυνόδευτων δεμάτων σε εταιρείες μεταφοράς δεμάτων, τα οποία εν συνεχεία μεταφέρονται στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί μετέβη, ο 54χρονος για να παραδώσει ένα (01) δέμα προκειμένου να αποσταλεί στη ν. Ρόδο, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκαν εντός του δέματος τρεις (03) συσκευασίες με χύμα καπνό χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μεικτού βάρους 2.992gr.
Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του εν λόγω ημεδαπού, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά εντοπίστηκαν τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 8,81gr., καθώς και τρεις (03) χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν χύμα καπνό άνευ ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης συνολικού μικτού βάρους 2.590gr.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα, καθώς και δυο (02) πίπες καπνίσματος κάνναβης.

Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει 1.800 άρρωστα ζώα – Για ανεφοδιασμό στην Καλαμάτα

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται εδώ και μήνες στη Μεσόγειo με πρωταγωνιστές ένα πλοίο και 1.780 αιγοπρόβατα και βοοειδή.

Σύμφωνα με το thetoc.gr το πλοίο Elbeik περιπλανιέται από τον Δεκέμβριο του 2020 στη θάλασσα της Μεσογείου, ενώ θα έπρεπε να είχε λάβει εντολή και επιστρέψει αμέσως στην Ταρραγόνα της Ισπανίας, ώστε να γίνει η διαχείριση των ζώων από τη χώρα αναχώρησης. Πριν από λίγες ημέρες στην υπόθεση ενεπλάκη και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι υπεύθυνοι του πλοίου δήλωσαν ότι επιθυμούν να έρθουν στον Πειραιά και όχι στον τόπο αφετηρίας του πλοίου στην Ισπανία.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και η υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή είχε όλο το Σαββατοκύριακο συνεχείς επικοινωνίες με την Επίτροπο Υγείας κ. Στέλκλα Κυριακίδου και τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Η χώρα μας δεν διαθέτει εγκεκριμένο Συνοριακό Σταθμό Ελέγχου για ζώντα ζώα σε λιμένα, άρα δεν ήταν δυνατό σε καμία περίπτωση να επιτραπεί ο ελλιμενισμός του πλοίου σε ελληνικό λιμένα και η εκφόρτωση των ζώων, προκειμένου αυτά να υποβληθούν στους προβλεπόμενους κτηνιατρικούς ελέγχους.

Το ζήτημα ήταν πολυπαραγοντικό, αφού αφορούσε σε θέματα κτηνιατρικής και ευζωίας των ζώων αλλά και σε θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας και συνολικά στην εικονα της χώρας μας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες απασχόλησε τα διεθνή μέσα, όπως τον Guardian, ενώ συνεχές ήταν το ενδιαφέρον των φιλοζωικών οργανώσεων.

H είσοδος του πλοίου στον Πειραιά απαγορεύτηκε την Παρασκευή για λόγους δημόσιου συμφέροντος, καθώς τα ζώα πιθανότατα ήταν επικίνδυνα για αφθώδη ή καταρροϊκό πυρετο και αυτό γιατί από την 1 ως τις 4 Φεβρουαρίου το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, ενώ διήλθε και από άλλες Τρίτες χώρες. Η Αίγυπτος αποτελεί τρίτη χώρα μη απαλλαγμένη από σοβαρές ασθένειες, όπως ο αφθώδης πυρετός.

Μέσα στην ημέρα οι επικοινωνίες συνεχίστηκαν και το βράδυ τα τηλέφωνα άναψαν ξανά ανάμεσα στην υφυπουργό και τον αρχηγό του Λιμενικού. Στο αίτημα του πλοίου, που βρισκόταν στα διεθνή κοντά στη Μήλο, δόθηκε το πράσινο φως για ανθρωπιστικούς λόγους να κατευθυνθεί στην Κρήτη για καύσιμα και στην Καλαμάτα για ζωοτροφές και τρόφιμα, όπως ζήτησε ο κυβερνήτης του.

Το πλοίο αναμένεται να φορτώσει στο αγκυροβολι της Καλαμάτας σήμερα το πρωί και να φύγει για Ισπανία.

best-tv.gr

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Συνέντευξη με Μήτσο Παυλάκη (μάστρο Μίμος) Κύθηρα 1992

 

Κυθήρων Σεραφείμ: ''Δεν ξεπερνιέται αυτή η δοκιμασία κλείνοντας τις εκκλησιές''

Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα τελέστηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Στον εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι Ιεροί Ναοί για την Θεία Λατρεία των Ορθοδόξων Χριστιανών, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία.

"Όταν αδικείται, όχι ένας άνθρωπος αλλά η Εκκλησία Του Χριστού, τότε είναι βαρύ το κρίμα εκείνων οι οποίοι αδικούν την Εκκλησία. Λαμβάνονται σκληρά μέτρα εις βάρος των πιστών της Εκκλησίας και βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ τόνισε: "Δεν είμεθα ασυγκίνητοι, γιατί όπως δεν κλείνουμε τα νοσοκομεία και τα θεραπευτήρια, έτσι δεν πρέπει να κλείνουμε και τις εκκλησιές. Αλήθεια, ποιοι υπολόγισαν την πνευματική βλάβη που υφίστανται οι πιστοί όταν μένουν έξω από την Θεία Ευχαριστία; Ποιος μπορεί να το αξιολογήσει αυτό;"

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Δεν ξεπερνιέται αυτή η δοκιμασία εάν πάμε με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, κλείνοντας τις εκκλησιές να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα. Γι' αυτό κάνουμε έκκληση προς όλους τους αρμοδίους και την Ιερά Σύνοδο να επισπεύσουν τις διαδικασίες ούτως ώστε οι Ναοί του Θεού να λειτουργούν με ορισμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν".

romfea.gr


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ:Κούνησε το δάχτυλο ο Χαρδαλιάς στους 2.200 Εθελοντές Πυροσβέστες.

Χαρδαλιάς: «Αδιαχείριστη Υγειονομική Βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες»

Κούνησε το δάχτυλο ο Χαρδαλιάς στους 2.200 Εθελοντές Πυροσβέστες.
Από Ήρωες της πολικής προστασίας σε υγειονομικές βόμβες.
Συγκεκριμένα τον χαρακτηρισμό ''Αδιαχείριστη Υγειονομική Βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες'' επέλεξε να χρησιμοποιήσει, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Νικόλαος Χαρδαλιάς, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την Δευτέρα 1 Μαρτίου, η οποία κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κύριο Γεώργιο Καμίνη.
Ο κύριος Χαρδαλιάς, επιλέγοντας την τακτική της μετακύλησης ευθυνών, υπονόησε εμμέσως, πλην σαφώς, ότι 2.200 Πυροσβέστες Εθελοντές δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται κανονικά και κυκλοφορούν ελεύθεροι, διασπείροντας έτσι τον ιό και όταν δεν έχουν τι να κάνουν, προσφέρουν που και που καμιά υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτολεξεί μάλιστα ανέφερε ότι «…μιλάμε για τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος- ποια υποχρέωση έχουν; Υποχρέωσή τους είναι κατ’ ελάχιστον τρεις υπηρεσίες το μήνα».
Τόσο καλά.....Κι αν αυτό είναι αληθές ποιά τα μέσα προστασίας και οι παρεμβατικές πολιτικές για την προστασία των Εθελοντών Πυροσβεστών;;;;
Καλά το πας Νικόλα...''Φταίει ο Χατζηπετρής για την εξάπλωση της Πανδημίας.
Ας το έχουν υπόψη τους οι Εθελοντές Πυροσβέστες και όσοι εργάζονται σ' αυτή την κατεύθυνση!!!

Επανέρχεται στην ενεργό δράση ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος-Κατατέθηκε στην ΕΕ εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 85 εκ. Ευρώ

Επανέρχεται στην ενεργό δράση ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος-Κατατέθηκε στην ΕΕ εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 85 εκ. Ευρώ

 
Το πρώτο πτητικά ικανό ελικόπτερο τύπου AEGEAN DAUPHIN, το οποίο από σήμερα επανέρχεται στην ενεργό δράση και στην επιτήρηση του εθνικού θαλάσσιου χώρου, παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα.
Η επισκευή του ελικοπτέρου, μετά από βλάβη που είχε υποστεί, πραγματοποιήθηκε χάρη στη χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ» συμφερόντων κ. Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην «ΑΙΓΕΑΣ» και την ικανοποίησή του καθώς όπως επισήμανε, «από τα έξι  ελικόπτερα που αποκτήθηκαν το 2004, μόνο ένα ήταν σε υπηρεσία και αυτό θα καθηλώνονταν πολύ σύντομα, έχοντας συμπληρώσει τις πτητικές του ώρες». 
Αναφερόμενος στο συνολικό έργο του Λιμενικού Σώματος ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι: «Η ολική επαναφορά του Λιμενικού Σώματος στην πρώτη γραμμή της διασφάλισης των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ξάφνιασε πολλούς μιας και τους έφερε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Το Λιμενικό Σώμα παραμένει σταθερό στην πιστή τήρηση των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών για τον σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, έχοντας διασώσει χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι  παραμένουμε σταθεροί και ακλόνητοι». 
Τέλος, αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει καταθέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής στην ΕΕ, «ειδικά για την ενίσχυση των εναερίων μέσων και του προσωπικού με προμήθειες και δράσεις που ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων 2021-2027. Ο σχεδιασμός των εξοπλιστικών προγραμμάτων  και το  επενδυτικό πλάνο του Λιμενικού Σώματος έχει ορίζοντα 10ετίας, και στόχος μας είναι κάθε ευρώ να πιάνει τόπο».
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης σημείωσε: «Η ανάγκη από αέρος υποστήριξης του πολύπλευρου έργου του Λιμενικού Σώματος καθώς και οι εξελίξεις στα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας μας απαιτούν τη μέγιστη διαθεσιμότητα του στόλου των εναερίων μέσων. Με δεδομένο ότι η ωφέλιμη ζωή των εναερίων μέσων γενικά υπολογίζεται στα σαράντα έτη, με κατά μέσο όρο τις 20.000 ώρες πτήσεις, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο έχει μόλις 1.000 ώρες πτήσεις καταδεικνύει τα υψηλά περιθώρια περεταίρω επιχειρησιακής εκμετάλλευσής του».     
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο χώρο του αερολιμένα Μεγάρων μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.