Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Κύθηρα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Νέες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο Μανιτοχώρι Κυθήρων» υπέγραψαν, στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 510.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων με την τεχνική επίβλεψη του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων. 



Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση θα είναι η πρώτη πλήρως αδειοδοτημένη αθλητική υποδομή στο νησί και για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν στα Κύθηρα πιστοποιημένοι χώροι προπόνησης και άθλησης για τα υποχρεωτικά αθλήματα όσων επιθυμούν να εισαχθούν στις γυμναστικές ακαδημίες και τις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές, αίροντας μια χρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών τη νεολαία του νησιού. 

Σημειώνεται ότι το 2015 η Περιφέρεια με τον Δήμο αποφάσισαν να συνεργαστούν για την επικαιροποίηση της αναξιοποίητης, επί σειρά ετών, μελέτης, τη λήψη όλων των αδειοδοτήσεων και τη χρηματοδότηση του έργου. Η τεχνική υποστήριξη καλύφθηκε από τον Δήμο Κυθήρων, ο οποίος ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο την πλήρη ωρίμανση του φακέλου.


Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου άθλησης στον οικισμό «Μανιτοχώρι» Κυθήρων και περιλαμβάνουν:

• Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 
• Κατασκευή χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park)
• Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος
• Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις μήκος
• Κατασκευή εγκαταστάσεων για σφαιροβολία
• Κτίριο αποδυτηρίων με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία 
• Κτίριο με χρήση ως αναψυκτήριο
• Περίφραξη
• Ηλεκτροφωτισμός
• Ό,τι γενικά κριθεί απαραίτητο ως συνοδό έργο της δραστηριότητας

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως έχουν προταθεί, πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (γήπεδο καλαθοσφαίρισης). Ο σχεδιασμός των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων έγινε βάσει των οδηγιών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

ΒΑΤΙΚΑ.Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΘΑ ΨΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ακάθιστος Ύμνος !
Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας και την Παρασκευή η χορωδία της Ενορίας Αγίας Τριάδος θα ψάλει αυτόν τον θριαμβευτικό ύμνο!

ΠΗΓΗ 
Δεσποινα Βαγγελόγλου 

"WELCOME LIBERATORS" υποδοχή των ελευθερωτών Άγγλων στο Λιβάδι

"WELCOME LIBERATORS" υποδοχή των ελευθερωτών Άγγλων στο Λιβάδι (διασταύρωση προς Κάτω Λιβάδι). Φωτογραφία του Μανώλη Φατσέα -"Φουριάρη". Δεξιά το καφενείο της "Φρατζεσκαινας" τότε (όπως μας επισημαίνει η κ. Ελένη Χάρου) του "Πλάστη" αργότερα. Στο βάθος το σπίτι και το μαγαζί του Αρτέμιου Καλλίγερου.
Panayotis Leftheris

2η Πρόσκληση υπομέτρου 6.1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               
ΤΚ 80200                                                                                   
ΤΗΛ. 27360-33476                                                                    
FAX. 2736033404                                                                
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ






                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Ή
ΤΟ E-MAIL TOY ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.





                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε/Γ - Ο/Γ ΙΟΝΙΣ Μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Κισσάμου το Ε/Γ – Ο/Γ ΙΟΝΙΣ θα αναχωρήσει ως ακολούθως

ΑΒΛΕΜΟΝ  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ                     
ΜΠΟΥΣΓΟΥ 1
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΑΦΜ 997485403
ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Email: ablemon.n.e@gmail.com                                                 Πειραιάς, 22-03-2018




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Κισσάμου το Ε/Γ – Ο/Γ ΙΟΝΙΣ θα αναχωρήσει ως ακολούθως :



ΠΕΜΠΤΗ 22-3-18
 ΛΙΜΑΝΙ
ΑΦ
ΑΝ
ΚΙΣΣΑΜΟΣ

14:00
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
16:00
16:20
ΚΥΘΗΡΑ
18:05
19:00
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
02:00



Για την ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε




            

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,Δελτίο Τύπου - 21/3/2018

Δελτίο Τύπου - 21/3/2018

O Δήμος Κυθήρων συμμετείχε για πρώτη φορά, στη διεθνή έκθεση Destinations Nature στο Παρίσι, που εξειδικεύεται στον πεζοπορικό και βιώσιμο τουρισμό. Το περίπτερο των μονοπατιών των Κυθήρων, ‘Kythera Hiking’, παρουσίασε με επιτυχία στο γαλλικό κοινό μια ολοκληρωμένη πρόταση πεζοπορίας και ποιοτικού τουρισμού.
Η παρουσίαση στηρίχθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Κυθήρων, όπως η εντυπωσιακή
εναλλαγή τοπίου, η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η πανέμορφη ακτογραμμή και το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο μονοπατιών. Την παρουσίαση ενίσχυσε και η προβολή αποσπάσματος της δημοφιλούς εκπομπής «Des Racines Et Des Ailes» της γαλλικής τηλεόρασης France 3 με θέμα τα μονοπάτια των Κυθήρων. Πέρα από το υλικό του δήμου και του προγράμματος μονοπατιών, έγινε και προώθηση τοπικών επιχειρήσεων που
δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό. Το περίπτερο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο κορυφώθηκε την τελευταία μέρα της έκθεσης.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Κυθήρων έκαναν σημαντικές επαφές με τα μεγαλύτερα γαλλικά γραφεία πεζοπορικού τουρισμού και κάποια από αυτά εκδήλωσαν ενδιαφέρον διοργάνωσης προγραμμάτων στα Κύθηρα. Είδη, σε συνέχεια των επαφών μας τον τελευταίο χρόνο, το La Balaguere περιλαμβάνει πλέον τα Κύθηρα στο πολυήμερο πρόγραμμα που έχει στο Ιόνιο.
Τέλος, έγιναν συναντήσεις με φορείς ανάπτυξης υποδομών πεζοπορικού τουρισμού από τη Νότιο
Ιταλία και Πορτογαλία, περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και προκλήσεις στην προσπάθεια ανάδειξης των παραδοσιακών τους μονοπατιών. Οι επαφές θα συνεχιστούν με ορίζοντα το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών στο Σαντιάγο της Ισπανίας το Σεπτέμβριο του 2018, που θα συμμετέχουν και τα Κύθηρα.
Στόχος του Δήμου είναι η υλοποίηση περισσότερων προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού στα Κύθηρα με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ικανοποίησης των πεζοπόρων. Με τον τρόπο αυτό αποσκοπούμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αυτός ο στόχος όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των φορέων και επαγγελματιών τουρισμού στα Κύθηρα. Στην κατεύθυνση αυτή, θα αρχίσει να εφαρμόζεται η πιστοποίηση καταλυμάτων Hikers’ Friendly και στα Κύθηρα, που είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση, με σκοπό να προσαρμόσει τις υπηρεσίες φιλοξενίας στις ανάγκες των πεζοπόρων. Επίσης, 11-13 Μαΐου, θα γίνει επιμορφωτικό εργαστήρι ερμηνείας φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς για ξεναγήσεις στα Κύθηρα με την πρωτοβουλία του Μεσογειακού Ινστιτούτου MedINA.
Η παρουσία των Κυθήρων στη έκθεση Destinations Nature πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κυθήρων και την Τουριστική του Επιτροπή σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece και εκπροσωπήθηκε από τους Μανώλη Χάρο, Φοίβο Τσαραβόπουλο και Ρήγα Ζαφειρίου.

Kythera Hiking: Είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικού τουρισμού των Κυθήρων που υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.), το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA).




ΛΑΚΩΝΙΑ.Δίνουν αίμα για να βοηθήσουν συνανθρώπους στο ΚΥ Βλαχιώτη


Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.   
Ο Δ. Ευρώτα υπογραμμίζει, για μια ακόμα φορά ότι η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας γίνεται αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών στο πνεύμα του εθελοντισμού.
Οι αιμοδότες έχουν προσφέρει -μέχρι τώρα- πλέον των 4.000 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις.
Για τους ανωτέρω λόγους, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων, να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών «Γιώργος Κρεμμύδας».
Σημειώνεται ότι, η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 6:00 έως τις 8:00 μμ, ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
Στο κάλεσμά του ο Δ. Ευρώτα αναφέρει τα εξής: «Το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε: Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής   άνθρωπος – υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι»…

ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου


Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2018.Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2018.Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου 2018.
Την 25η Μαρτίου 2018
Δημοτική Κοινότητα Σκάλας (Έδρα)Ώρα  7:30 π.μ.  Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των                            εκκλησιών και ανάκρουση εμβατηρίων.Ώρα  8:00 π.μ.  Έπαρση της σημαίας στο χώρο των Ηρώων.Ώρα  10:15 π.μ. Συγκέντρωση επισήμων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας.Ώρα  10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Σκάλα.
Στη συνέχεια μετάβαση στο Ηρώο στην Πλατεία Πηγών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις :α. Επιμνημόσυνη δέηση.β. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα, κ. Βέρδος ΔήμοςΕκπρόσωπο Περιφέρειας ΠελοποννήσουΠρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μένεγας ΣωτήριοςΠρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας, κα Κούρλα-Γκουβούση ΙωάνναΔιοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, Aστυνόμος Β, κ. Λυμπέρης ΠαναγιώτηςΔιοικητή Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Ευρώτα, κ. Δαμηλάκος ΤζανέτοςΕκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Έλους, κα Κρητικάκου ΠαναγιώταΕκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού ΛακωνίαςΕκπρόσωπο Εθνικής ΑντίστασηςΜαθήτρια Λυκείου ΣκάλαςΜαθήτρια Γυμνασίου ΣκάλαςΜαθήτρια 1ου Δημοτικού Σχολείου ΣκάλαςΜαθήτρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλαςγ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, κ. Γαλάνης Νικόλαος.δ. Απαγγελία ποιημάτων από:Μαθήτρια Λυκείου ΣκάλαςΜαθήτριες Γυμνασίου ΣκάλαςΜαθήτριες 1ου Δημοτικού σχολείου ΣκάλαςΜαθήτριες 2ου Δημοτικού σχολείου Σκάλαςε. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρώνστ. Εθνικός Ύμνοςζ. Παρέλαση στην κεντρική οδό της Πόλεως ( έναρξη από την καφετέρια Κυριακάκου με τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου)η.   Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Δημαρχείου
Τελετάρχης ορίζεται η δημοτική υπάλληλος, κα Σεργιάδη Αφροδίτη
Δημοτική Κοινότητα ΒλαχιώτηΏρα 7:30 π.μ.  Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες .Ώρα 8:30 π.μ.  Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία Βλαχιώτη από την Δημοτική                            Φιλαρμονική.Ώρα  8:45 π.μ.  Έναρξη θείας λειτουργίαςΏρα  09:30 π.μ.  Προσέλευση των μαθητών στην εκκλησίαΏρα  10:00 π.μ.  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου
Στη συνέχεια μετάβαση στην  κεντρική πλατεία Βλαχιώτη όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις :α. Επιμνημόσυνη δέηση β. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο Δήμου Ευρώτα, Αντιδήμαρχο κα Κρητικάκου-Γκουβούση ΑργυρώΠρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Βλαχιώτη, κ. Μαρτσούκος ΙωάννηςΕκπρόσωπο Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, Υπαστυνόμος Β, κ. Βασιλειάδης ΠαναγιώτηςΕκπρόσωπο Εθνικής ΑντίστασηςΜαθητή Γενικού Λυκείου ΈλουςΔ/ντρια Γυμνασίου ΒλαχιώτηΜαθητή Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτηγ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από τον Υποδιευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη, κ. Μακράκος Απόστολος.δ. Απαγγελία ποιημάτων από:Μαθήτρια Γενικού Λυκείου ΈλουςΜαθήτριες Γ Γυμνασίου ΒλαχιώτηΜαθητή Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτηε.  Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρώνστ. Εθνικός Ύμνοςζ. Παρέλαση στην Κεντρική οδό της πόλεωςη. Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία.
Τελετάρχης ορίζεται η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη, κα Γεωργούλη Βασιλική.
Τοπική Κοινότητα ΓερακίουΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΏρα 10:00 π.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού σχολείου Γερακίου, κα Νικολαίδου Άννα.Μετάβαση έξωθεν οικίας κ. Χρήστου Μαρουδά για παρακολούθηση της παρελάσεως των μαθητών των σχολείων.
Στην συνέχεια στο Ηρώο των Πεσόντων θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:α. Επιμνημόσυνη δέησηβ. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:    Εκπρόσωπο Δήμου Ευρώτα, Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης, κα Χρήστου-Μιχαλούτσου      Νικολέττα    Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, κ. Κούρλας Δημήτριος     Εκπρόσωπο Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, Αρχιφύλακας, κ. Δαράκης Ηλίας     Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης    Διευθυντής Λυκείου Γερακίου    Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γυμνασίου Γερακίου    Μαθητή Δημοτικού σχολείου Γερακίου    Μαθητές Νηπιαγωγείου Γερακίουγ. Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Γερακίου δ. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρώνε. Εθνικός Ύμνοςστ. Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί
Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού σχολείου  Γερακίου, κ. Μαρουδάς Παναγιώτης.
Τοπική Κοινότητα ΔαφνίουΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου ΓεωργίουΏρα 10:00π.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού σχολείου Δαφνίου, κα Ροβολή Ιωάννα.
 
 Στην συνέχεια μετάβαση στο Ηρώο των Πεσόντων όπου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:α. Επιμνημόσυνη δέησηβ. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:    Εκπρόσωπο Δήμου Ευρώτα, κ. Παναγιωτακάκος Ηλίας    Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Δαφνίου, κ. Βεργυρής Γεώργιος    Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης        Κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από:    Μαθητές Δημοτικού σχολείου Δαφνίου    Μαθητές Νηπιαγωγείου Δαφνίου γ. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρώνδ. Εθνικός Ύμνοςε. Παρέλαση των μαθητών
Τελετάρχης ορίζεται ο διευθυντής  του Δημοτικού σχολείου Δαφνίου, κος Χιώτης Ιωάννης.
Τοπική Κοινότητα ΚροκεώνΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου ΝικολάουΕκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Κροκεών, κα Βασιλική Στέλλα.     Στη συνέχεια μετάβαση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:α. Επιμνημόσυνη δέησηβ. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:    Εκπρόσωπο Δήμου Ευρώτα, Αντιδήμαρχος κ. Πολολός Παναγιώτης    Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Κροκεών, κ. Γορανίτης Σαράντος     Εκπρόσωπο Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, Υπαστυνόμος Β, κ. Μανουσαρίδης Αλέξανδρος     Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, κ. Πολολός Παναγιώτης   
Κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από:    Μαθητή Λυκείου Κροκεών    Μαθητή Γυμνασίου Κροκεών    Μαθητή Δημοτικού σχολείου Κροκεών    Μαθητές Νηπιαγωγείου Κροκεώνγ. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρών δ. Εθνικός Ύμνοςε. Παρέλαση των μαθητώνστ. Ακολουθούν Παραδοσιακοί Χοροί στην Κεντρική Πλατεία
Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής  του Γυμνασίου Κροκεών,κος Τραγάς Κυριάκος.

Τοπική Κοινότητα NιάτωνΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων ΤαξιαρχώνΕκφώνηση Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού σχολείου Νιάτων-Αγίου Δημητρίου, κα Τζήκα Σεβαστή.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση προς την κεντρική πλατεία Νιάτωνα. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:    Εκπρόσωπο Δήμου Ευρώτα,  Αντιδήμαρχος, κ. Παπαγιαννόπουλος Θεόδωρος    Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Νιάτων, κ. Ζώταλης Γεώργιος    Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης    Μαθητής Δημοτικού σχολείου Νιάτων-Αγίου Δημητρίου    Μαθητές Νηπιαγωγείου β. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρώνγ. Εθνικός Ύμνοςδ. Ακολουθούν Παραδοσιακοί χοροί
Τελετάρχης ορίζεται η εκπαιδευτικός του Δημοτικού σχολείου Νιάτων-Αγίου Δημητρίουκα Στρατή Κωνσταντίνα-Ελένη.
Τοπική Κοινότητα ΓλυκόβρυσηςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου      Στη συνέχεια μετάβαση στην Κεντρική Πλατεία Γλυκόβρυσης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:α. Εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού σχολείου Γλυκόβρυσης, κ. Δωρούσης Απόστολος.β. Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές γ. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρώνδ. Εθνικός Ύμνοςε. Ακολουθούν Παραδοσιακοί χοροίΣτη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση στην κεντρική πλατεία
Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού σχολείου Γλυκόβρυσης, κ. Μυλωνάκος Νικόλαος.

Τοπική Κοινότητα ΒρονταμάΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Τριών ΙεραρχώνΕκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Βρονταμά, κ. Ζαχαράκη Κωνσταντίνο.
Στη συνέχεια μετάβαση στον προ του Ιερού Ναού χώροα. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:    Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Βρονταμά, κ. Σαρρή-Απαλοδήμα Λυγερή-Μαρία    Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης    Μαθήτρια Δημοτικού σχολείου Βρονταμά    Μαθητές Νηπιαγωγείου Βρονταμάβ. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην των ενδόξων νεκρών
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση προς την κεντρική πλατεία
γ. Με το πέρας της παρελάσεως θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βρονταμά στην κεντρική πλατεία.δ. Εθνικός Ύμνος
Τελετάρχης ορίζεται ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Βρονταμά, κ. Ζαχαράκης Κωνσταντίνος.
Τοπική Κοινότητα Αγίου ΙωάννηΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του θεολόγου
Τοπική Κοινότητα ΑστερίουΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα
Τοπική Κοινότητα ΓουβώνΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη.Τοπική Κοινότητα ΈλουςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Τοπική Κοινότητα ΜυρτέαςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα ΛεήμοναΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα ΓράμμουσαςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Τοπική Κοινότητα ΣτεφανιάςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Δημητρίου & Ελευθερίου
Τοπική Κοινότητα ΠεριστερίουΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου

Τοπική Κοινότητα ΚρεμαστήςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τοπική Κοινότητα ΚαλλιθέαςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας

Τοπική Κοινότητα Αγίου ΔημητρίουΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.Στην Συνέχεια μετάβαση στο Ηρώο των πεσόντων για επιμνημόσυνη δέηση
Τοπική Κοινότητα ΑπιδέαςΏρα 7:00 π.μ. Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Κατά τις τελετές παρακαλούνται να παραστούν οι κ.κ.  Διοικητής και εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα.Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.Όλοι οι Πρόεδροι Συλλόγων και Συνεταιρισμών.Προϊστάμενοι όλων των Υπηρεσιών μετά του προσωπικού τους.Κάτοικοι του Δήμου Ευρώτα.

Οι Εκκλησιαστικές Αρχές παρακαλούνται να κανονίσουν τα της ιεροτελεστίας και οι Αστυνομικές Αρχές τα της τάξεως, εντός και εκτός των Ναών, κατά μήκος των δρόμων και στους χώρους συγκεντρώσεως και κινήσεως των τμημάτων.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κυλικείου Σπηλαίου Καστανέας

Προκηρύσσεται δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κυλικείου Σπηλαίου Καστανέας που περιγράφεται παρακάτω:
Iσόγειο κατάστημα (ΚΥΛΙΚΕΙΟ), έκτασης καθαρού ωφέλιμου χώρου 39,07 τ.μ. με W.C έκτασης 11,16 τ.μ., που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ της ομωνύμου τοπικής κοινότητας ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, της δημοτικής ενότητας ΒΟΙΩΝ, του ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, με τον αναλογούντα σε αυτό εξωτερικό χώρο σύμφωνα με την χορηγηθείσα σε αυτό άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Δήμο Μονεμβασίας.
Το κατάστημα βρίσκεται σε νόμιμο κτίσμα όπως φαίνεται από την με ημερομηνία 6-11-2003 κάτοψη της Αρχ. Μηχ/κού Σταματίνας Π.Δουμάνη,
Ο απαραίτητος εξοπλισμός [ ερμάρια, ψυγεία, τοστιέρες, καφετιέρες, τραπέζια, καρέκλες , πολυθρόνες, παγκάκια] βαρύνουν τον μισθωτή.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 02/04/2018, ώρα 12.00 μεσημβρινή στα γραφεία της ΚΕΠΠΕΔΜ [πλατεία Ηρώων 4- Νεάπολη Βοιών Λακωνίας -Δημοτικό κατάστημα Δ.Ε. Βοιών].
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο ετήσιο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των 3.000,00 € ευρώ.
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο πόσο 900,00 € ευρώ .
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το γραφείο της ΚΕΠΠΕΔΜ στη Νεάπολη Λακωνίας .
Αρμόδιος Υπάλληλος κ. Θεόδωρος Κωστάκος τηλ. 2734360115
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ 22/03/2018: ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε/Γ - Ο/Γ ΙΟΝΙΣ


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 21/3/2018 - Συνάντηση με ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΣ

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Στο περιθώριο της συνάντησης οι δύο άνδρες υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Κυθήρων για την κατασκευή από συνεργεία της ΜΟΜΚΑ του έργου διαπλάτυνσης της οδού από Γερακιάνικα προς την Αγία Ελέσα και το Ναυτικό Παρατηρητήριο Κυθήρων, ενώ μετά από αίτημα του Δήμου μας η ΜΟΜΚΑ θα αναλάβει και την πολυαναμενόμενη για σειρά ετών διάνοιξη του δρόμου προς τον Φάρο Μουδαρίου όπου υφίσταται ενεργή υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. 



Παράλληλα η ΜΟΜΚΑ θα παραδώσει σύντομα στο Δήμο μας τη μελέτη αποκατάστασης-συντήρησης της γέφυρας Διακοφτίου με μηδενικό κόστος για το Δήμο, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει μόνο την κατασκευή του έργου που υπολογίζεται σε 50.000€ και έχει ενταχθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Δήμου.

Ο Δήμαρχός μας συζήτησε με τον κ. Υπουργό τις λεπτομέρειες της προγραμματιζόμενης για τις 28 Ιουλίου εκδήλωσης στο Καψάλι για τους 722 νεκρούς του HMS Gloucester στην οποία θα παραστεί η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα υπάρχει υψηλή εκπροσώπηση εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου.





Επιπλέον τονίστηκε η αναγκαιότητα της συντήρησης και ανάδειξης του ιστορικού Φάρου Απολυτάρες Αντικυθήρων με τον Υπουργό Άμυνας να προγραμματίζει άμεση επίσκεψη στα Αντικύθηρα για την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχός μας κ. Χαρχαλάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της αδυναμίας των μικρών Δήμων στην εκπόνηση μελετών και την ωρίμανση μεγάλων έργων, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως της Μαρίνας των Κυθήρων, του Σφαγείου και των απαραίτητων μελετών αναβάθμισης του Σπηλαίου της Αγίας Σοφίας στο Μυλοπόταμο.




Παράλληλα, πρότεινε στον Υπουργό συγκεκριμένες παρεμβάσεις ενόψει του νέου Καλλικράτη, κυρίως στον τομέα της διαδικασίας έγκρισης δαπανών και μείωσης της γραφειοκρατίας.

Τέλος επεσήμανε τη διαφωνία του για την από 1-1-2019 κατάργηση του προληπτικού ελέγχου δαπανών στους ΟΤΑ ο οποίος αποτελεί μια ισχυρή διασφάλιση νομιμότητας της λειτουργίας των Δήμων που θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που έχουν ήδη εγκριθεί (3 για το Δήμο Κυθήρων και 2 για την Εγχώριο Περιουσία), η σχετική διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει από το ΑΣΕΠ στους επόμενους μήνες.
--------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------