Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΚΥΘΗΡΑ:Λειτουργία υπηρεσιών Δήμου – Μέτρα προστασίας από τον covid-19

 


Μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid19 στα Κύθηρα, ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, οι υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων δεν θα εξυπηρετούν κανέναν πολίτη με αυτοπρόσωπη παρουσία και τα κτήρια του Δημαρχείου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του ΚΕΠ θα παραμένουν κλειστά για το κοινό.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα ή τηλεφωνικά χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Ο Δήμος Κυθήρων απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων και κυρίως της χρήσης μάσκας και της τήρησης αποστάσεων με ταυτόχρονη αποφυγή του συγχρωτισμού. Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται χωρίς αστερίσκους ή εξαιρέσεις. Σε θέματα δημόσιας υγείας ακολουθούμε μόνο τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και όχι την προσωπική μας κρίση.

Ο κορωνοϊός είναι υπαρκτός και είναι θανατηφόρος, ενώ πλέον προσβάλλει μαζικά και μικρότερες ηλικίες. Ταυτόχρονα απειλεί σοβαρά τη ζωή των μεγάλης ηλικίας συνανθρώπων μας που λόγω έλλειψης εμβολίου και κατάλληλης θεραπείας χάνουν τη ζωή τους μαζικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φαινόμενα συνωστισμού χωρίς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, είτε σε κλειστούς χώρους (π.χ. καταστήματα, επιχειρήσεις, Ναοί κ.λπ.) είτε σε ανοικτούς (π.χ. πλατείες κ.λπ.) δεν θα γίνουν ανεκτά και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέχρι σήμερα η τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών μας επέδειξε υποδειγματική υπευθυνότητα τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση προκειμένου να μην ζήσει το νησί μας δύσκολες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Συνελήφθη στη Ρόδο ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού τύπου

 


Συνελήφθη στη Ρόδο ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού τύπου

Κατασχέθηκαν -499- γραμμ. κάνναβη, -3- δενδρύλλια, ηλεκτρονική ζυγαριά, τεχνικός-καλλιεργητικός εξοπλισμός, 11.600€

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2020) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 494,2 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε δέκα συσκευασίες
  • 3 φυτά κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη αυτοσχέδια εγκατάσταση
  • Πλήρης εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των 11.600 ευρώ
  • Κινητό τηλέφωνο

Επίσης, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη ακατέργαστη βάρους -5,1,- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Συνελήφθη άνδρας σε χωριό του Πύργου για υδροπονική καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

 



Συνελήφθη άνδρας σε χωριό του Πύργου για υδροπονική καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου κατάσχεσαν περίπου (400) γραμμάρια κάνναβης και (9) δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εντόπισαν τον άνδρα να κινείται σε περιοχή του Πύργου και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε εξοχική οικία του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • (9) δενδρύλλια κάνναβης, σε ισάριθμες πλαστικές γλάστρες, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε το ένα μέτρο,
  • (2) τμήματα από φυτά κάνναβης,
  • (47) γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης και
  • (340) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης (φύλλα ανάμικτα με φούντες) απλωμένη προς αποξήρανση.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης καλλιεργούσε τα φυτά κάνναβης, με το σύστημα της υδροπονικής καλλιέργειας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε κλιμακοστάσιο εξωτερικά της οικίας, το οποίο είχε επενδυθεί με νάιλον, ενώ στην οροφή υπήρχε τοποθετημένος ειδικός λαμπτήρας για την ανάπτυξη και την φωτοσύνθεση των φυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Σερρών για κατοχή κάνναβης

  


Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Σερρών για κατοχή κάνναβης

Σε πτηνοτροφείο ιδιοκτησίας του απέκρυπτε ποσότητες κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ημεδαπός άνδρας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω και σε έρευνα που ακολούθησε σε πτηνοτροφείο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κάνναβη συνολικού βάρους 703 γραμμαρίων και
  • φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 434 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εντοπισμός και κατάσχεση εξαρτησιογόνων ουσιών στη Χίο

 


Στον εντοπισμό και την κατάσχεση χιλίων εξήντα τριών (1.063) γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, εκατόν δεκατριών (113) γραμμαρίων ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης) καθώς και είκοσι τεσσάρων (24) φαρμακευτικών δισκίων ναρκωτικής ουσίας προέβησαν, βραδυνές ώρες την 16.10.2020, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΛΟΥΝΑ”, στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου, πλησίον κάδου απορριμμάτων, στο χώρο αναμονής επιβατών, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, περιέχον μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους χιλίων εξήντα τριών (1.063 gr.) γραμμαρίων, τρεις (03) ανισοβαρείς συσκευασίες, περιέχουσες ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης) συνολικού μεικτού βάρους εκατόν δέκα τριών γραμμαρίων (113 gr.) καθώς και εικοσιτέσσερα (24) φαρμακευτικά δισκία ναρκωτικής ουσίας Τραμαδόλη.

Από τα ανωτέρω στελέχη διενεργήθηκε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για τυχόν εντοπισμό κατόχου ή παραλήπτη του δέματος, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ (3) ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


Με χαρά ψήφισα σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή το έργο για 3 μονάδες αφαλάτωσης στα Κύθηρα!
Επί θητείας μου έγιναν σε Ύδρα-Αγκίστρι... Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης θα τρέξει γρήγορα το σπουδαίο αυτό έργο.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι η ενημέρωση προέρχεται από δημοσιογραφικές πληροφορίες και όχι από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Γεώργιο Μεγαλοκονόμο.

Οι νεότερες λοιπόν Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού covid-19 στα Κύθηρα ανέρχονται μέχρι στιγμής στα(3).

Σε κάθε περίπτωση  ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία που είναι οι μόνοι αρμόδιοι φορείς έχουν τον κύριο λόγo να  προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν χρειάζεται πανικός και απαιτείται ψυχραιμία.

Για ότι νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσουμε...

ADELIN 107,3 FM

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ (2) ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγω για 2 κρούσματα κορωνοιού που έχουν επιβεβαιωθεί από το Νοσοκομείο των Κυθήρων,τα πρώτα στα Κύθηρα.

Εφόσον οι πληροφορίες αληθεύουν ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία που είναι οι μόνοι αρμόδιοι φορείς θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός και απαιτείται ψυχραιμία.

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη...

ADELIN 107,3 FM