Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Πολίτες που θα προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες χωρίς να φέρουν ατομική μάσκα προστασίας δεν θα γίνονται δεκτοί.

                                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι η χρήση ατομικής μάσκας προστασίας καθίσταται πλέον υποχρεωτική για κάθε πολίτη που εισέρχεται στο ΚΕΠ Ποταμού, στο Δημαρχείο και στο κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η μάσκα πρέπει να φέρεται από όλους ανεξαιρέτως και σύμφωνα με τις υγειονομικές υποδείξεις των αρμοδίων.
Ο Δήμος μας, ωστόσο, προτρέπει εκ νέου τους δημότες να εξυπηρετούνται είτε με ηλεκτρονική αίτηση (μέσω email) είτε με τηλεφωνικό ραντεβού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Πολίτες που θα προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες χωρίς να φέρουν ατομική μάσκα προστασίας δεν θα γίνονται δεκτοί.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ¨ΚΑΡΥΔΙΕΣ¨ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ


Η πανδημία του κορονοϊού «πλήττει» σοβαρά τους οδοντιάτρους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Δ/Τ και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.



ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 30-31/07/20


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 16 ΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2017 ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017) ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ 


















ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ(4) ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

⚠️ Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 🔥 που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβο και Χίο

ΛΑΚΩΝΙΑ.Βρέθηκε κρανίο άνδρα σε ρέμα της Σπάρτης. Ταυτοποίηση DNA από την Αστυνομία!


ΣΠΑΡΤΗ. Στις 5 Μαρτίου 2020 εξαφανίσθηκε από το Βαφειό ο 84χρονος Δημήτριος Τσακωνάκος. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο δεν και drone δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα ούτε καν κάποιο στοιχείο. Παρόλο που η αναζήτηση κράτησε πολλές μέρες τελικά ο ηλικιωμένος δεν εντοπίστηκε.
Πριν από 5 ημέρες εντοπίστηκε στη συμβολή του ρέματος του Βαφειού με τον Ευρώτα κρανίο άνδρα το οποίο ήδη έχει σταλεί για συγκριτική εξέταση DNA στις ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Ενδέχεται να ανήκει στον άτυχο ηλικιωμένο λόγω του σημείου στο οποίο εντοπίστηκε που βρίσκεται κοντά στο σημείο εξαφάνισής του. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν υπήρξε άλλο στοιχείο.
 notospress.gr

Πραγματοποίηση ασφαλτόστρωσης οδού προς παραλία Μελιδόνι


Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Καλαμαύρος – Μελιδόνι.
Λόγω της εκτέλεσης των εργασιών ασφαλτόστρωσης και επειδή ο δρόμος θα έχει περιορισμένη πρόσβαση για 4-5 ημέρες, παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί στην οδήγησή τους στην περιοχή, καθώς και να ενημερώνονται για την προσβασιμότητα του δρόμου από τα αρμόδια τεχνικά συνεργεία που θα υπάρχουν στην περιοχή.

 kythira.gr

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟΥ 2017



Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα τροφίμων, ΔΕΚΟ και τράπεζες


Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό
 Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από την Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • Καταστήματα τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, φούρνους)
  • Καταστήματα λιανικής
  • Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή “ΔΙΡΟΥ”

 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου για εντοπισμό πυρομαχικού υλικού, πιθανώς νάρκης, από ιδιώτη, μεσημβρινές ώρες χθες, σε βάθος περίπου δεκαεπτά μέτρων και σε απόσταση πενήντα μέτρων από βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή “ΔΙΡΟΥ” δήμου ανατολικής Μάνης.
 
Στο σημείο τοποθετήθηκε σημαντήρας για επισήμανση της θέσης, ενώ ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειας.
 .dimotikiagoratislakonias.gr