Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

H Αφροδίτη στα Κύθηρα... Νέα εκτύπωση από πίνακα του 1561

H Αφροδίτη στα Κύθηρα...
Νέα εκτύπωση από πίνακα του 1561

Anastasios Sakellariou

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΄ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ΄

Η Πρόεδρος Δέσποινα Παπούλη -Βαγγελόγλου και τα μέλη του Σωματείου "Ξένιος Ζευς" εύχονται Καλά Χριστούγεννα χαρούμενο και αισιόδοξο το νέο έτος, με ειρήνη στον κόσμο , προσωπική ευτυχία ,υγεία και στον καθένα χωριστά να εκπληρωθούν οι στόχοι του για ένα καλύτερο μέλλον !!

Εκθεση του δημιουργικού τμήματος παιδιών ,ζωγραφικής ,ψηφιδωτών και ελεύθερου σχεδίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατίκων

Σας προσκαλούμε στην έκθεση του δημιουργικού τμήματος παιδιών ,ζωγραφικής ,ψηφιδωτών και ελεύθερου σχεδίου που θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα "Τέχνης και Λόγου" του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων.
Στηρίζουμε τους μικρούς καλλιτέχνες με την παρουσία μας και τους ενθαρρύνουμε να τολμούν να εκφράζονται μέσα από την δημιουργία !
Σας περιμένουμε όλους, μέλη του συλλόγου ,γονείς και φίλους των παιδιών!

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εθελοντική αιμοδοσία από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων


«Χάρισε ένα δώρο στον συνάνθρωπό σου. Χάρισε λίγο από το αίμα σου». Με το σύνθημα αυτό ο Προοδευτικός Σύλλογος Μολάων, ανταποκρινόμενος στην έκκληση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, θα πραγματοποιήσει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου (από τις 5:00 έως τις 8:00 μμ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας (πρώην αίθουσα Ξυνού) στους Μολάους.
«Καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν λίγο από το αίμα, λίγο από το χρόνο και πολύ από την ψυχή τους σε αυτό το γιορτινό κάλεσμα του Συλλόγου» αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών.
Σημειώνεται ότι στην έκτακτη αιμοδοσία δεν μπορούν να λάβουν μέρος όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Οκτωβρίου.
http://lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ Συγκέντρωση αγαθών στη Σκάλα για να στηριχθεί το έργο του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Για κάποιους οι γιορτινές ημέρες που έρχονται είναι πιο δύσκολες. Τώρα μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά βοηθώντας τα παιδιά στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Τρίπολης. Την Τετάρτη 19/12, από τις 3 έως τις 9 μμ, μπορείς να φέρεις αγαθά στο ξενοδοχείο “Νεφέλη” (Σκάλα), διαλέγοντας από τη λίστα που ακολουθεί.



Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των απλών πολιτών της αυτοοργανωμένης συλλογικότητας Εὖ-ΘΥΝΗ (www.facebook.com/euthune) να στηρίξουν το σημαντικό έργο του Χαμόγελου του Παιδιού.
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς συγκέντρωση
γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες), ρούχα (εκτός από εσώρουχα και υποδήματα) και παιχνίδια
http://laconialive.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΙΓΟ


Εντοπίστηκε νεκρή χελώνα καρέττα - καρέττα στην παραλία ''ΕΛΑΙΑΣ''

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην παραλία ''ΕΛΑΙΑΣ'' Δήμου Μονεμβασιάς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΜΠΟΥ Ο ¨ΝΕΡΑΤΖΙΩΝΑΣ¨


Ελάτε να υποδεχτούμε μαζί το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2019 !!!
Όπως κάθε χρόνο και φέτος θα γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό του ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ
*****************************************************
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥ ΒΟΙΩΝ ¨Ο ΝΕΡΑΤΖΙΩΝΑΣ¨Διοργανώνει ΡΕΒΕΓΙΟΝ Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου στην ταβέρνα ¨ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ¨ του Μάρκου στα Βιγκλάφια Βοιών.
Θα σας διασκεδάσει η Ορχήστρα του Δημήτρη Καρατζη !!!
* Βιολί Δημήτρης Καρατζής *
* Μπουζούκι Παναγιώτης Γεωργακόπουλος *
* Κιθάρα Παναγιώτης Παυλάκης *  
* Τραγουδούν Μάτα Χάρη & Zέφη Τζούλια *
Τιμή εισόδου 15 ευρώ περιλαμβάνει φουλ μενού και ποτό 
******************************************************
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨Ο ΝΕΡΑΤΖΙΩΝΑΣ¨ εύχεται στον καθένα ξεχωριστά χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη,και το 2019 να σας φέρει ότι το καλύτερο 

Δήλωση Κ. Κατσαφάδου για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2018


Δήλωση Κ. Κατσαφάδου για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ.


Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοκρατία ούτε τρομοκρατείται ούτε απειλείται. Η πολυφωνία δεν φιμώνεται, τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν το έργο τους. Είμαι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 17/12/2018

Δελτίο Τύπου - 17/12/2018


Τις συμβάσεις για την εκτέλεση δύο νέων δημοτικών έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης. Συγκεκριμένα:

1. Υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "Αποκατάσταση Δημοτικών Οδών" με προϋπολογισμό μελέτης 20.000,00€. Ανάδοχος είναι ο Δημήτριος Μάρκος (Πολ. Μηχανικός-ΕΔΕ) και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση ανέρχεται σε 18.799,99€. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 4 μήνες και το έργο αφορά στην αποκατάσταση και βελτίωση των δημοτικών οδών στον Άγιο Νικόλαο Μουδαρίου και στα Βιαράδικα.

2. Υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "Πλακοστρώσεις Δημοτικών Οδών" με προϋπολογισμό μελέτης 53.000,00€. Ανάδοχος είναι η Κυράνη Πρωτοψάλτη (Πολ. Μηχανικός-ΕΔΕ) και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση ανέρχεται σε 29.679,66€. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 4 μήνες και το έργο αφορά στην πλακόστρωση δημοτικών οδών στον οικισμό του Αβλέμωνα και στο Κάτω Χωρίο Ποταμού.