Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΒΑΤΙΚΑ: ΚΛΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ



ΚΛΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Παρακαλώ την προσοχή σας.
Εκλάπησαν από την αποθήκη μου σε ιδιωτικό χώρο αγροτικά εργαλεία τα οποία ήταν μέσα σε ένα κουτί λαμαρίνας γαλβανιζέ βαμμένο μαύρο χρώμα σε διαστάσεις μήκος 1,20 χ 60 ύψος και πλάτος 70 εκατοστά περίπου με ένα λουκέτο το οποίο το κλέψανε και αυτό.
Εκλάπησαν δύο βενζινοπρίονα το ένα μάρκας Echo το δεύτερο Makita ,ένα τρυπάνι κρουστικό , μία γεννήτρια ,ένας κόφτης ,ένα τρυπάνι επαναφορτιζόμενο , 5 βαλιτσάκια σετ κλειδιών,3 καλώδια από ραβδιστικά ,ένας ιμάντας με γάντζο, τσιμπίδες μπαταρίας και διάφορα όπως σφυριά ,σκεπάρνια ,κόφτες.Καθώς επίσης και διάφορα ανταλλακτικά.
Όλα τα εργαλεία έχουν καταγραφεί με τους σειριακούς αριθμούς
Όποιος γνωρίζει η πέσει στην αντίληψη του κάτι παρακαλώ να ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης.
Να επισημάνω ότι στο χώρο μου πηγαίνεις μόνο με αυτοκίνητο αγροτικό η κλούβα η τρακτέρ και κάποιοι που γνωρίζουν πολύ καλά το μέρος.

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού εννέα (9) ατόμων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού


ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ:http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=103505&Itemid=2659&lang=




Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά: Συνελήφθη και ομολόγησε ο εμπρηστής


Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης 34χρονος ο οποίος ομολόγησε πως έβαλε τις φωτιές που έκαψαν πάνω από 6.000 στρέμματα στην Κεφαλονιά.

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από χτες το βράδυ ο εμπρηστής της Κεφαλλονιάς, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε πως έβαλε τις τελευταίες φωτιές σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Λειβαθούς, του δήμου Κεφαλονιάς, στις περιοχές Σιμωτάτα, Βλαχάτα και Φαγιάς, που έκαψαν πάνω από 6.000 στρέμματα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για τον 34χρονο Γ.Κ., τον οποίο συνέλαβαν για εμπρησμό από πρόθεση, υπάλληλοι του κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), που είχε μεταβεί στο νησί με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αργοστολίου και της αστυνομικής διεύθυνσης Κεφαλληνίας.

Για την πυρκαγιά στην Κεφαλλονιά, είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς από την αρχή υπήρχαν ενδείξεις για εμπρησμό, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τον 34χρονο τα τελευταία δύο χρόνια και μάζευαν στοιχεία για τις δραστηριότητες του, ενώ τον παρακολουθούσαν κατά καιρούς, καθώς χαρακτηρίζεται άτομο με παραβατική συμπεριφορά και έχει κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν. Κύκλοι της Πολιτικής Προστασίας έκαναν λόγο για «σημαντική επιτυχία της ΔΑΕΕ, που τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει αναβαθμισμένη και με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος ομολόγησε ότι έβαλε την τελευταία φωτιά, αλλά είπε επίσης ότι έχει βάλει και άλλη φωτιά στο νησί κατά το παρελθόν, γι’ αυτό εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε τι άλλο εμπλέκεται.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε από την πυροσβεστική η αρμόδια εισαγγελική αρχή, που θα αποφανθεί για την συνέχεια, μετά την μελέτη της δικογραφίας που σχηματίζεται σε βάρος του 34χρονου.

firefightingreece.gr

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!


ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, προτρέπω και ενθαρρύνω δημόσια όλους μας να εμπιστευθούμε την επιστήμη και να κάνουμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Να εμπιστευθούμε μόνο τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο, που είτε από άγνοια, είτε από ημιμάθεια, είτε από ιδιοτέλεια διαδίδει ψευδοεπιστημονικές και ανυπόστατες απόψεις σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια.
Ακόμα και αν κάποιος είναι γιατρός, δεν μπορεί να διαδίδει εικασίες ή απόψεις για ένα θέμα που απαιτεί εξαιρετικά βαθιά εξειδίκευση εντός του ιατρικού κλάδου.
Για τις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη και οι οποίοι επιχειρούν να αποτρέψουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό, μόνος αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας. Η γραφικότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πρέπει άμεσα οι κρατικές αρχές να επέμβουν.
Με εξαίρεση τους συμπολίτες μας που πριν εμβολιαστούν θα πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους λόγω ειδικών ζητημάτων υγείας, θεωρώ ότι η μόνη υπεύθυνη στάση όλων ημών των υπολοίπων είναι ο εμβολιασμός.
ΔΕΝ λαμβάνουμε υπόψη μας τους κατ΄ επάγγελμα συνωμοσιολόγους και ψευδοεπιστήμονες.
ΔΕΝ ακούμε ανθρώπους άσχετους με το θέμα.
ΔΕΝ ταυτιζόμαστε με απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν αρμοδιότητα στα ζητήματα του εμβολιασμού.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΝ ΕΟΔΥ, ΤΗ ΓΓΠΠ.
ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στο Τοιχίο της Αγίας Πελαγίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και εξωραϊσμού στο Τοιχίο της Παραλιακής Οδού της Αγίας Πελαγίας (παλαιό Τελωνείο), το οποίο επί σχεδόν 25 χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο και ανολοκλήρωτο. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται ο οικισμός αισθητικά, αφού εξωραΐζεται το κεντρικότερο σημείο του. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με ποσό 77.595,42€ (αρχικός προϋπολογισμός 100.000€ – ποσοστό έκπτωσης 23,10%), ενώ συνέβαλε οικονομικά και ο Δήμος Κυθήρων κυρίως αναφορικά με τον φωτισμό.

Με το έργο αυτό, επιλύεται ακόμα μία πολυετής εκκρεμότητα στον τομέα των αστικών αναπλάσεων, μετά τα αντίστοιχα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα Φράτσια (Περιφέρεια), τα Μητάτα (ΟΠΑΑΧ), τα Σκλαβιάνικα (ίδιοι πόροι Δήμου) και το Belvedere (ίδιοι πόροι Δήμου), έργα που στο σύνολό τους αποτελούσαν αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων για δεκαετίες. Ταυτόχρονα μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων, βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης οι μελέτες ανάπλασης για τον Ποταμό, την Αγ. Πελαγία, τον Αβλέμωνα και τη Χώρα, ενώ έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου.

Παγία θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα έργα αστικών αναπλάσεων είναι κατεξοχήν έργα ουσίας, καθώς αναβαθμίζουν αισθητικά το νησί μας και ταυτόχρονα έχουν θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη των οικισμών.








ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ:¨ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ¨ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ???


Πρόσφυγες και μετανάστες στα Αντικύθηρα! Πως έφτασαν και που τους πήγαν ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από προχθές κάτοικοι των Κυθήρων αναφέρουν σε δημοσιεύσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στα Αντικύθηρα εντοπίστηκαν πρόσφυγες και μετανάστες. Τα αρμόδια υπουργεία σιωπούν…

Πριν από λίγο σε κοινή δήλωση των Τομεαρχών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, Μετανάστευσης & Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποκαλύπτεται τι έχει συμβεί:

«Τί συμβαίνει στα Αντικύθηρα;»

«Την Κυριακή το απόγευμα έγινε γνωστό από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ότι στα Αντικύθηρα εμφανίστηκαν -χωρίς να είναι γνωστό ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί- περίπου τριάντα πέντε (35) πρόσφυγες-μετανάστες που αναζητούσαν καταφύγιο εκεί. Έκτοτε και παρά τα ερωτήματα που έγιναν από πολλές πλευρές, καμία κυβερνητική ανακοίνωση δεν εκδόθηκε.

Την επόμενη μέρα κατέφθασαν στα Αντικύθηρα έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακόμα και το ΠΑΘ 090 «Νήσος Γαύδος». Οι 35 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τέταρτη μέρα σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ή από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά αντίθετα, όλες οι προσπάθειες που έγιναν για ενημέρωση από δημοσιογράφους και πολίτες, συνάντησαν «τείχος». Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απολύτως διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Γεννάται επομένως το ερώτημα: τί πραγματικά συνέβη και συμβαίνει στα Αντικύθηρα και γιατί η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, ο Υπουργός και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σιωπούν; Τί έχουν να κρύψουν;».

Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ militaire.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Πλήρωση μιας θέσης Ειδικού Συνεργάτη Π. Ε.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί στην πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη ΠΕ ,  με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί τη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ( έως 31-12-2023 ) , ο οποίος θα επικουρεί το Δήμαρχο σε Οικονομικά και Διοικητικά θέματα, θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, θέματα επικοινωνίας καθώς και κάθε άλλη εργασία που μπορεί να ανατεθεί από τον κ. Δήμαρχο.

Οι  υποψήφιοι  πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

  1.  Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/2007 ( άρθρα 11- 17 ). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται.
  2. Να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος Σχολής Πανεπιστημιακής (ΠΕ) Εκπαίδευσης ΑΕΙ της ημεδαπής ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ενιαίου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ή προγραμμάτων σπουδών επιλογής (Π.Σ.Ε.) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής (αναγνωρισμένος από τον ΔΟΑΤΑΠ), αντίστοιχης ειδικότητας.
  3. Να έχουν την προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 (Α΄ 143) “1. (…) εμπειρία ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, που αποδεικνύονται, σύμφωνα με την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 (…) ήτοι “γ. (…) ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (…) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης (…)”.
  4. Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές.

Η Εμπειρία  αποδεικνύεται ως εξής:

1)   Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

2)  Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

Προς τούτο, Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο/η να υποβάλλει είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση bkolliakou@monemvasia.gr , είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Μονεμβασίας, Μολάοι Λακωνίας, Τ.Κ. 23052, απευθύνοντάς την στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών ,Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας υπόψιν κ. Κολλιάκου Παναγιώτα εντός ημερολογιακού πενθημέρου από της επομένης της δημοσιεύσεως της περιλήψεως της παρούσας γνωστοποίησης στην εφημερίδα Λακωνικός Τύπος, δηλαδή από την Παρασκευή 9/7/2021 έως την Τρίτη 13/7/2021 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Συμμετοχής.
  2. Βιογραφικό σημείωμα.
  3. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
  4. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών.
  5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
  6. Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17)
  7. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή τους από αυτές (για τους άνδρες υποψηφίους).
  8. Αποδεικτικά εμπειρίας, όπως αναφέρονται παραπάνω.

 

Σε περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής ο οποίος μετά την αποσφράγιση του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Η πλήρωση της  θέσης του  Ειδικού Συνεργάτη, θα ενεργηθεί με απόφαση του Δημάρχου που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο οποίος και θα προσλάβει το  πρόσωπο  που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο  για την παραπάνω θέση  (παρ. 4 άρθρο 163 Ν. 3584/2007).

Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον  προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Στα Κύθηρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός (κατηγορία 3).Αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου

 


Περιφέρεια Αττικής

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη 8-7-2021.
Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη 7-7-2021 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) αύριο Πέμπτη 8-7-2021 στην Περιφέρεια Αττικής ✅
🔥
✅Στα Κύθηρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός (κατηγορία 3).
✅Επίσης υψηλός και πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος και σε άλλες περιοχές της χώρας.
📌Κατηγορία 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.⚠️
⚠️Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά 🔥 ή και λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.
⚠️Εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές ➡️bit.ly/2WJrH4e
Οδηγίες προστασίας στο ➡️bit.ly/3ysn9Qn

ΚΥΘΗΡΑ:Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα πριν λίγη ώρα στην παραλία του Καψαλίου .


Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σήμερα στην παραλία του Καψαλιου .

Λουόμενη παραλίγο να πνιγεί σήμερα το μεσημέρι. Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κυθήρων και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στην Σπάρτη.

Ρεπορτάζ
ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ
με πληροφορίες από το kythera.news

"Θηλιά" περνάει η κυβέρνηση στην Εκκλησία για τον εμβολιασμό


Ασφυκτικές γίνονται οι πιέσεις της κυβέρνησης στην Εκκλησία να συνδράμει στην εκστρατεία εμβολιασμού. Προ ημερών ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ζήτησε ευθέως να βοηθήσει η Εκκλησία “να πείσουμε τους καχύποπτους να εμβολιαστούν” ενώ σε προηγούμενη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων του ζήτησε: ''Να πείτε στο επόμενο κήρυγμα σας, ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο''

Την ίδια στιγμή κάποιοι Ιεράρχες φαίνεται να προλειαίνουν το κλίμα. Για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Κηφισίας ξεκαθάρισε πως “αν το αποφάσιζε η κυβέρνηση θα δεχόμουν μόνο εμβολιασμένους στις εκκλησίες”

Σε αυτό το κλίμα είχαμε χθες συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πέτσα για τη συμβολή της Εκκλησίας στην επιτάχυνση των εμβολιασμών. Και την επόμενη μέρα ο προϊστάμενός του, Μ. Βορίδης, έστησε στην γωνία την Εκκλησία ζητώντας να περιοριστούν οι ιερωμένοι με απόψεις κατά του εμβολιασμού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Πέτσα-Ιερώνυμου, για την οποία κόντρα στις συνήθειές της η Αρχιεπισκοπή δεν έβγαλε καμία σχετική ανακοίνωση, έγινε αναφορά στη συνεργασία κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και ζητήθηκε, ακόμα μία φορά, η συμβολή της Εκκλησίας στην επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος

 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών:

“Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά στη συνεργασία Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και ζητήθηκε, ακόμα μία φορά, η συμβολή της Εκκλησίας στην επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος, μιλώντας στις καρδιές των πιστών, προκειμένου να εμβολιαστούν και να χρησιμοποιήσουν το ισχυρότερο όπλο που έχουν στα χέρια τους απέναντι στην πανδημία”

Ρωσία

Προφανώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί όπως και όποτε την βολεύει την Εκκλησία. Την άλλη εβδομάδα συνεδριάζει εκ νέου η Ιερά Σύνοδος και μένει να δούμε τι θα δηλώσει σχετικά με τον εμβολιασμό. 

Ίσως να περιμένει από αυτήν να πράξει όπως η Ρωσική, η οποία καταδίκασε ευθέως τους ιερείς που μιλούν κατά των εμβολίων. Για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Pskov Τύχων ανέφερε ότι οι ιερείς κατά των εμβολίων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο των ανθρώπων που απέτρεψαν να εμβολιαστούν από τον κορονϊό, θα πρέπει να φέρουν πλήρη κανονική ευθύνη για αυτό!

«Οι ιερείς, πρώτα απ 'όλα, της επισκοπής μας - δεν υπάρχουν πολλοί από αυτούς, αλλά υπάρχουν - που απομακρύνουν το κοπάδι τους και τους φίλους τους από προληπτικούς εμβολιασμούς, θα πρέπει επίσης να αναλάβουν την ευθύνη γι' αυτό ... Εάν, ο Θεός επιτρέψει, κάποιος από εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν λόγω του γεγονότος ότι τους αποτρέψατε να το κάνουν, να αρρωστήσει σοβαρά ή να πεθάνει - και στο νοσοκομείο σίγουρα θα γίνει γνωστό ότι δεν εμβολιάστηκαν ακριβώς επειδή κάποιος ιερέας δεν τους ευλόγησε να το κάνουν αυτό - αν συμβεί κάτι τέτοιο, τέτοιοι ιερείς ή απλά μοναχοί, επειδή κι οι μοναχοί μερικές φορές δίνουν τέτοιες συμβουλές, θα πρέπει να φέρουν πλήρη κανονική ευθύνη για τέτοιες ενέργειες ", είπε σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επισκοπής του Pskov.

Σημείωσε ότι είναι προσωπική υπόθεση όλων να θεωρούμε ότι η άρνηση του εμβολιασμού είναι η σωστή απόφαση, αλλά χαρακτήρισε σημαντική την κανονική ευθύνη των ιερέων για τις συνέπειες αυτού ακριβώς.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς για το εκκλησιαστικό δικαστήριο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ROC), το επισκοπικό δικαστήριο έχει την εξουσία να εκδικάζει υποθέσεις εναντίον κληρικών με την κατηγορία ότι διαπράττουν εκκλησιαστικά αδικήματα που συνεπάγονται κανονικές τιμωρίες με τη μορφή απομάκρυνσης από την υπηρεσία ή απόλυσης προσωρινά ή μόνιμα.

"Ξεσπάθωσε" ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Σε σημερινό κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος είπε σχετικά με την πανδημία: "Είχαμε την ελπίδα πως τελειώνουμε. Χθες όμως ανέβηκαν τα κρούσματα. Από που θα περιμένουμε το κακό αυτό να φύγει;; Από την Πολιτεία όταν παραβαίνει το νόμο του Θεού;" 

pentapostagma.gr

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:ΧΑΣΙΣΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικής επιτήρησης, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα στην Αργυρούπολη, δύο ημεδαποί, ένας 56χρονος και ένας 42χρονος, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, σε συνεργασία με στελέχη της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (Ε.Ο.Ε.Π.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 ''ΡΑΝΤΟ'', για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' και του νόμου 2168/93 ''περί όπλων''.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε σε οικίες που διέμεναν ο 56χρονος και ο 42χρονος στην Αργυρούπολη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους οκτακόσιων σαράντα επτά γραμμάριων και οκτώ εκατοστών του γραμμαρίου (847,08 γρ).,

-διακόσιοι πέντε (205) σπόροι κάνναβης,

-ενενήντα (90) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης διάφορων μεγεθών,

-ογδόντα επτά (87) γλάστρες με αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης,

-μία (01) πλακέτα περιέχουσα είκοσι τρία (23) γλαστράκια με αποξηραμένη κάνναβη,

-δύο (02) συσκευασίες περιέχουσες λευκή άγνωστη ουσία συνολικού μεικτού

βάρους διακοσίων ογδόντα (280) γραμμαρίων,

-δύο (02) ζυγαριές ακριβείας,

-ένας (01) γεμιστήρας όπλου G3,

-ένα (01) τσεκούρι μήκους εβδομήντα έξι (76) εκατοστών με δύο (02) λάμες,

-ένας (01) εξωτερικός σκληρός δίσκος,

-ένα (01) καταγραφικό κάμερας,

-μία (01) οθόνη,

-δύο (02) θερμόμετρα - υγρόμετρα,

-τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

-πέντε (05) μονάδες UPS,

-δύο (02) μονάδες αποθήκευσης USB και

-δύο (02) ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Κοινή Δήλωση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ και Β’ Πειραιά:«Η πρόσκληση να παραστούμε στην υποκριτική φιέστα εγκαινίων του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν γίνεται αποδεκτή»

Κοινή Δήλωση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’ και Β’ Πειραιά, για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η πρόσκληση να παραστούμε στην υποκριτική φιέστα εγκαινίων του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν γίνεται αποδεκτή»

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφων Αλεξιάδης και Θοδωρής Δρίτσας λάβαμε από τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του Πρωθυπουργού. Κοινή μας απόφαση είναι, όχι μόνο να μην παραστούμε, αλλά και να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που για τις ανάγκες της επικοινωνιακής φιέστας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζει το Κ.Υ. υποστελεχωμένο και μάλιστα «κλέβοντας» υγειονομικό προσωπικό από δομές υγείας γειτονικών δήμων.
H κυβέρνηση αντί να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, όπως απαιτείται άλλωστε ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, επιλέγει τις αποσπάσεις προσωπικού και την αποψίλωση άλλων ήδη υποστελεχομένων δομών υγείας. Γεγονός εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς πως το συγκεκριμένο έργο παραδόθηκε σχεδόν έτοιμο από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και το μόνο που απέμενε να γίνει από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ήταν να εγκρίνουν το σχέδιο Οργανισμού που κατέθεσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια τον Ιούλιο του 2019 και να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό.
Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο Οργανισμό, αλλά αντιθέτως προχώρησε στη σύνταξη νέου, καθυστερώντας έτσι τη λειτουργία του Κ.Υ. και μειώνοντας τις προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού, για την πλήρωση των οποίων - μειωμένων - αυτών θέσεων επιλέγει τώρα τη μέθοδο των αποσπάσεων!
Σε αντίθεση δηλαδή με την πολιτική και το όραμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα προσέφερε στους πολίτες της περιοχής υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης και βραχείας νοσηλείας, αποσυμφορώντας ταυτόχρονα τα δύο ήδη πολύπαθα νοσοκομεία της περιοχής, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το Τζάνειο.
Για την ιστορία και όπως η κοινωνία της Β’ Πειραιά καλά γνωρίζει, το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας που ήταν αίτημα των κατοίκων επί δεκαετίες:
- οικοδομήθηκε σε χώρο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατοχύρωσε με τη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου - ΟΛΠ ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για παραχώρηση του χώρου στον ΟΛΠ
- επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες και από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Δύναμης Ζωής η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ
- ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας υπέβαλε τον τεχνικό φάκελο, υπέγραψε τη Σύμβαση με τον ανάδοχο το Δεκέμβριο του 2018 και το έργο το οποίο αποτελεί πρότυπο υποδομής παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ
Συνεπώς δεν θα παρακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να «εγκαινιάζει» την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και την υπονόμευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Β’ Πειραιά και πανελλαδικά, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνησή του αποτυγχάνει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, αφού προηγουμένως μείωσε κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό του 2021 για τη δημόσια υγεία, μείωσε τον αριθμό τον γιατρών και νοσηλευτών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αποδυνάμωσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Επίσης δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη μέσα από μια επικοινωνιακή φιέστα να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις του για τους κατοίκους της Β΄ Πειραιά, αφού μεταξύ άλλων άμεσα:
- προχωρά σε σχεδιασμούς πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών μετατρέποντας το Σχιστό σε χωματερή της Αττικής και επιτρέποντας στην COSCO να λειτουργεί ανεξέλεγκτα εις βάρος του περιβάλλοντος,
- επιφέρει νέες δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις και απώλεια κοινωνικών επιδομάτων με την πρόσφατη αδικαιολόγητη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα των πολιτών της Α΄ και Β’ Πειραιά και των νησιών που φτάνει ακόμα και το 40%.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει τους σχεδιασμούς συνολικής υποβάθμισης της περιοχής και όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του νεότευκτου Κέντρου Υγείας, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης λειτουργία του.
Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακόμα έναν εμπαιγμό για το λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Β’ Πειραιά συνολικά.
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θοδωρής Δρίτσας

ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΨΑΛΙ:ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ¨ACHILLEAS¨

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΙΟ
 


ΔΕΔΔΗΕ:ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ,ΔΙΑΚΟΦΤΙ,ΑΥΛΕΜΩΝΑ,ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ,ΜΗΤΑΤΑ,ΒΙΑΡΑΔΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ


 

ΔΕΔΔΗΕ:ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ ΑΥΡΙΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ 06:00 - 06:30


 

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια, από την ημέρα που οι πολίτες με την ψήφο τους έφεραν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση.
Μας έδωσαν τη δύναμη ζητώντας μας να αλλάξουμε την Ελλάδα και μας ζήτησαν να εργαστούμε ώστε η πατρίδα μας να κλείσει πληγές του χθες.
Να αναβαθμίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Να γίνουμε και πάλι περήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες.
H σημερινή ημέρα, δεν είναι για πανηγυρισμούς αλλά ημέρα δουλειάς, ώστε από τη μια για να αντιμετωπίσουμε, το «τέταρτο κύμα» της πανδημίας και από την άλλη να προχωρήσουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, για την Ελλάδα 2:0.
Στα δυο χρόνια που πέρασαν η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε δυο μεγάλες κρίσεις. Την πανδημία και των Τουρκικών προκλήσεων.
Διέθεσε 41 δισ. ευρώ συνολικά σε δημοσιονομικά μέτρα και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ρευστότητας για τη στήριξη επιχειρήσεων εργαζόμενων και ανέργων, γεγονός που κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και απέτρεψε την έξαρση της ανεργίας.
Στον τομέα της άμυνας θωράκισε τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, εμποδίζοντας την εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών για γεωπολιτικά παιχνίδια. Παράλληλα αξιοποίησε την διπλωματία της τόσο εντός της ΕΕ όσο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση ταυτόχρονα ενισχύει την αμυντική θωράκιση της χώρας με την προμήθεια νέων αεροσκαφών και σύγχρονου στρατιωτικού υλικού.
Αυτά τα δυο χρόνια προχωρά ταυτόχρονα και η υλοποίηση του κυβερνητικού της προγράμματος.
Στο διάστημα αυτό, ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. Η Κυβέρνηση -τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις- δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική, ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ, ο Φ.Π.Α. στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο για όσο υπάρχουν αυτές.
Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες, καθώς και η επιβολή Φ.Π.Α. στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων, ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.
Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων: Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000. Μειώθηκε ο Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και απαλλάχθηκαν από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
Προχωράμε τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και στην Εκπαίδευση.
Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο οποίο οφείλουμε πολλά για όσα κατάφεραν οι εργαζόμενοι σε αυτό, στη διαχείριση μιας πρωτόγνωρης πανδημίας και στην στήριξη των πολιτών.
Η κυβέρνηση αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. είναι το μεγάλο μας στρατηγικό πλεονέκτημα. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μπήκαν, ταυτόχρονα, σε εφαρμογή δύο οριζόντιες τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η πρώτη αφορά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους, όπου ήδη καταγράφεται εντυπωσιακό άλμα: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα gov.gr για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Τέθηκαν σε λειτουργία οι πλατφόρμες για την ψηφιακή θυρίδα των πολιτών, την τηλεκπαίδευση, το σύστημα άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112» και την οργάνωση της επιχείρησης «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς. Ο πολίτης άρχισε ξανά να εμπιστεύεται το Κράτος.
Η δεύτερη αφορά στην πράσινη μετάβαση με τη δρομολόγηση σχεδίων απολιγνιτοποίησης, ηλεκτροκίνησης, δυναμικής στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, αναδασώσεων και διαχείρισης αποβλήτων.
Δυο χρόνια μετά, συνεχίζουμε.
Συνεχίζουμε με πίστη στις ικανότητες και στις δυνατότητες των Ελλήνων.