Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΩΣ 31/01/21 & ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ 28/12 ΕΩΣ 03/01/2021



 



Kορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφεται πριν τον εμβολιασμό



Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες στα 1.088 εμβολιαστικά κέντρα ενόψει της έναρξης και στην Ελλάδα των εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ακόμα και πριν το νέο έτος.

Ήδη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί από το βράδυ της Δευτέρας το εγχειρίδιο των 64 σελίδων για τον εμβολιασμό.

Στα παραρτήματα του εγχειριδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης «μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση».

Στο ερωτηματολόγιο οι πολίτες θα καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, αν έχουν κάποια γνωστή αλλεργία, αν είχαν κάποια σημαντική αντίδραση μετά από εμβολιασμό και αν έχουν διαγνωστεί με Covid-19.


Το ερωτηματολόγιο πριν τον εμβολιασμό

Όσον αφορά το έντυπο συγκατάθεσης θα συμπληρώνεται από «νόμιμο εκπρόσωπο/δικαστικό συμπαραστάτη» ή από κάποιον «οικείο» του ενήλικα που δεν μπορεί να δώσει προφορική συγκατάθεση

Το έντυπο συγκατάθεσης

Στις 64 σελίδες του εγχειριδίου περιγράφονται κατά κεφάλαια τα συμπτώματα, η διάγνωση και η αντιμετώπιση της covid-19, οι ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν, τα διαθέσιμα εμβόλια, η αποθήκευση, η μεταφορά και η διάθεσή τους, το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο και η διαδικασία εμβολιασμού, οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η αντιμετώπιση σφαλμάτων κατά τη χορήγηση των εμβολίων.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr/


Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό με την κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων στις αμμοθίνες της Ελαφονήσου.

Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό με την κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων στις αμμοθίνες της Ελαφονήσου, σας θυμίζουμε το πρόσφατο άρθρο του Γιώργου Σφήκα στο περιοδικό ΦΥΣΗ, με τίτλο «Αμμοθίνες – Βιότοποι σε κίνδυνο» το οποίο παρουσιάζει 10 τύπους οικότοπων και την χλωρίδα που συχνά συναντάμε σε αμμόλοφους στην Ελλάδα.

Ολόκληρο το άρθρο στο περιοδικό ΦΥΣΗ (τεύχος 163 https://www.eepf.gr/.../vir.../product/Fysi163-018e-web9.pdf ).
Μερικά αποσπάσματα:
«Έως πριν λίγες δεκαετίες αμμοθίνες έβρισκε κανείς σε πάρα πολλές παραλίες στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, όμως ο άνθρωπος αφαίρεσε την άμμο –ειδικά κοντά στα αστικά κέντρα– για να τη χρησιμοποιήσει στην οικοδομή. Αλλά και σε πιο απομακρυσμένα μέρη, όπου οι αμμοθίνες επιβίωσαν ως τις μέρες μας, αυτές υφίστανται συνεχώς πίεση από την τουριστική κυρίως δραστηριότητα.
Όλες οι αμμοθίνες δεν είναι ίδιες. Στο περιοδικό μας 'Φύση' δημοσιεύουμε, για πρώτη φορά, όλους τους τύπους αμμοθινών που απαντούν στον ελληνικό χώρο όπως ορίζονται με βάση την Οδηγία 92/43 ΕΟΚ από την οποία όλοι οι τύποι αμμοθινών έχουν κηρυχθεί προστατευόμενοι.
Υποτυπώδεις κινούμενες θίνες (κωδικός 2110). Πρόκειται για θίνες στην αρχή της δημιουργίας τους, που δεν έχουν μεγάλο ύψος και ακόμα δεν έχουν εγκατασταθεί πάνω τους φυτά για να τις συγκρατούν. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτού του τύπου οι αμμοθίνες είναι εύκολο να ισοπεδωθούν από τους λουόμενους.
Κινούμενες θίνες της ακτογραμμής με το φυτό Ammophila arenaria (κωδικός 2120). Στην περίπτωση αυτή έχουμε ήδη καλοσχηματισμένες θίνες, οι οποίες έχουν την τάση να κινούνται τον χειμώνα λόγω του ανέμου, όπως περίπου η άμμος της ερήμου. Πάνω τους φυτρώνει το Αμμόφιλο, ένα αγρωστώδες με σκληρούς βλαστούς και βαθύ ριζικό σύστημα.
Θίνες με θαλασσόκεδρα και θαμνοκυπάρισσα (κωδικός 2250). Εδώ πλέον έχουμε αμμοθίνες με σημαντικό πλάτος, όπου, με το πέρασμα των αιώνων, κατάφεραν να φυτρώσουν θαλασσόκεδρα (Juniperus macrocarpa) και θαμνοκυπάρισσα ή βένια (Juniperus phoenicea), δεντράκια που χρειάζονται πολλά χρόνια για να ριζώσουν και να αναπτυχθούν.
Ας δούμε ποια χαρακτηριστικά φυτά φυτρώνουν πάνω στις αμμοθίνες: φυτά που, αν οι αμμοθίνες εξαφανιστούν, θα τις ακολουθήσουν στον αφανισμό.
Πρώτα απ’ όλα, ο περίφημος Θαλασσόκρινος (Pancratium maritimum) με τα φύλλα του που μοιάζουν σαν γαλαζοπράσινες ταινίες, και τα λευκά, λεπτεπίλεπτα, αρωματικά άνθη, που εμφανίζονται τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.
Η Καμπανέλα (Calystegia sοldanella), με τα άνθη της που μοιάζουν με ροζ χωνάκια και τα σαρκώδη φύλλα της, έρπει μέσα στην άμμο και ανθίζει τον Απρίλιο-Μάιο.
Η Μαργαρίτα της άμμου (Anthemis tomentosa) ξεχωρίζει από τους γκριζοπράσινους, χνουδωτούς βλαστούς και τα χνουδωτά φύλλα της.»




Μπαράζ αναφορών της Νίνας Κασιμάτη στη Βουλή για τη μη πρόσβαση μαθητών της Β’ Πειραιά στην τηλεκπαίδευση λόγω ελλείψεων εξοπλισμού και διαδικτύου – Κατέθεσε επιστολές συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων από τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια

Πίεση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ασκεί η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευσητων μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β’ Πειραιά λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου, φέρνοντας στη Βουλή τις επιστολές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας και τουΣυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Η Βουλευτής Β’ Πειραιά κατέθεσεστις 10 Δεκεμβρίου Κοινοβουλευτική Αναφορά για αυτές τις καταγγελίες πουεπιβεβαιώνουν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την καταστρατήγηση του αναφαίρετου, συνταγματικού δικαιώματος ΟΛΩΝ των ΠΑΙΔΙΩΝ για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη δημόσια εκπαίδευση, χωρίς οικονομικούς ή/και κοινωνικούς περιορισμούς οι οποίοι οδηγούν αναπόφευκτα στη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να θεωρηθεί η στάση του Υπουργείου, αφού στα δημοτικά σχολεία της Αγ. Βαρβάρας έχουν σταλεί ως τώρα μόνο 2 tablet για κάθε σχολείο ενώ, στα υπόλοιπα δημοτικά και νηπιαγωγεία Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας το Υπουργείο δεν έστειλε κανένα tablet!
Την ίδια στιγμή:
• Από 515 μαθητές και μαθήτριες, το 14%, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης με τη σχολική μονάδα, είτε λόγω έλλειψης οποιουδήποτε ψηφιακού μέσου ή γραμμής, είτε γιατί τα ψηφιακά μέσα της οικογένειας χρησιμοποιούνται από άλλο παιδί ή γονέα.
• 892 παιδιά, το 24%, μπορούν να συνδεθούν μόνο από κινητό τηλέφωνο!
Δεδομένου ότι το Υπουργείο συνεχίζει να αρνείται συνάντηση με τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία – η Νίκη Κεραμέως ερωτάται τι έκανε 9 μήνες τώρα για α) την προετοιμασία των ψηφιακών υποδομών του Υ.ΠΑΙ.Θ., σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να υποστηρίξουν και να διακινήσουν όλο αυτόν τον όγκο δεδομένων και συνδεδεμένων χρηστών, διασφαλίζοντας και τα προσωπικά τους δεδομένα, β) την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, για να επαρκούν να υποστηρίξουν τους/τις εκπαιδευτικούς στη χρήση των ψηφιακών εργαλείων που καλούνται να αξιοποιήσουν, γ) την παροχή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες του απαιτούμενου ατομικού εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής ΟΛΩΝ στη νέα μορφή «εκπαίδευσης», δ) την απαιτούμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της «ψηφιακής εκπαίδευσης» που καλούνται να εφαρμόσουν αλλά και την παραγωγή κατάλληλου, ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού προσαρμοσμένου για «τηλεκπαίδευση» και ε) τη διασφάλιση ότι η ψηφιακή πλατφόρμα έχει λειτουργίες κατάλληλες για την αξιοποίησή ψηφιακού, εκπαιδευτικού υλικού και την εφαρμογή διδακτικών πρακτικών που να προωθούν την ενεργητική μάθηση και την εμπλοκή των μαθητών και μαθητριών στην εκπαιδευτική́ διαδικασία, όπως προβλέπεται από́ όλες τις σύγχρονές μεθοδολογικές προσεγγίσεις;
Επίσης, βάσει της επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, η Νίνα Κασιμάτη καταγγέλλει την εικόνα του σχολείου και οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού στους 358 μαθητές και τους 37 εκπαιδευτικούς. Από πέρσι, που το Υπουργείο ζήτησε την καταγραφή των αναγκών σε εξοπλισμό, δήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 200 οικογένειες μαθητών. Έκτοτε, καμία ενέργεια δεν ακολούθησε από πλευράς πολιτείας για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Από τα στοιχεία του Συλλόγου προκύπτει πως, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί κανένα ηλεκτρονικό μέσο, από κρατικό φορέα, σε κανένα μαθητή.Επιβεβαιωμένα,
• πάνω από 50 οικογένειες του σχολείου εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μη διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης.
• πάνω από 50 παιδιά παρακολουθούν το μάθημα από το κινητό τηλέφωνο του γονέα τους καθώς και
• 100 οικογένειες περίπου, με πάνω από ένα παιδιά, εξασφάλισαν, την τελευταία στιγμή, τα απαραίτητα μέσα για την συμμετοχή των παιδιών τους, δανειζόμενοι από συγγενείς και φίλους. Οι υπόλοιπες οικογένειες αναγκάστηκαν από το υστέρημα τους, καθώς πολλοί είναι άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας, να αγοράσουν τελικά τον εξοπλισμό καταφεύγοντας μάλιστα συχνά, στον τραπεζικό δανεισμό εκδίδοντας πιστωτική κάρτα.
Πλέον η τηλεκπαίδευση έχει μετατραπεί σε ατομική ευθύνη των οικογενειών των μαθητών καθώς και των εκπαιδευτικών αφού με κρατικά παρεχόμενα μέσα καλύπτεται το 0% των μαθητών και λιγότερο από το 10% των εκπαιδευτικών. Τα στοιχεία που δίνει οΣύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιαςδιαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης περί «ισότιμης εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας» καιη Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη με την Αναφορά της στη Βουλή ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να ενεργήσει άμεσα α) για την καταγραφή όλων των ελλείψεων σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, β) να εξασφαλιστεί η κάλυψη με ευθύνη και δαπάνη του Κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Να δοθούν δωρεάν tablet και Η/Υ, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet, να αναβαθμιστεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, γ) να μην καταγραφεί καμία απουσία μαθητή για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά και τέλος δ) να υπάρξει ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία κ.λ.π.).

Από τη διαδικτυακή ημερίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Στο 1.13.14 είναι το αφιέρωμα στα Κύθηρα.

 «Επιδημίες και σημαντικοί γιατροί των Επτανήσων» Διαδικτυακή Ημερίδα του online πολιτιστικού περιοδικού της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας www.myptanisa.gr, για την εμφάνιση και την αντιμετώπιση των επιδημικών φαινομένων στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία των νησιών του Ιονίου Πελάγους. Χαιρετίζουν: - Δημήτρης Πολλάτος - Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας - Ελένη Κονοφάου - Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΕΕ, Διευθύντρια Myeptanisa.gr ——— Εμφανίζονται εκλεκτοί καλεσμένοι του περιοδικού, σύμφωνα με τη γεωγραφική διάταξη των νησιών από βορρά προς νότο : Κώστας Ανδριώτης (Στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων)-Κέρκυρα Σπύρος Μπογδάνος (Ερευνητής) - Παξοί Χρυσούλα Σκλαβενίτη (Εκπαιδευτικός) - Λευκάδα Παναγιώτης Γ. Κριμπάς (Νομικός, γλωσσολόγος) - Κεφαλονιά Δημήτρης Σιμήρης (Φιλόλογος, γλωσσολόγος) - Ιθάκη Νίκος Αρβανιτάκης (Eκπαιδευτικός, χοροδιδάσκαλος) - Ζάκυνθος Ελένη Χάρου - Κορωναίου (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός)-Κύθηρα ——— Τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση της τηλεημερίδας ανέλαβαν οι συντελεστές: • Ιδέα – Οργάνωση: Ελένη Κονοφάου,Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΕΕ, Διευθύντρια Myeptanisa.gr • Επιλογή Θεματικής: Παναγιώτης Γ. Κριμπάς, Νομικός, γλωσσολόγος • Επιμέλεια: Λυγερή Βικάτου, Αρχισυντάκτρια www.myeptanisa.gr - Μέλος ΕΕΕ • Επεξεργασία βίντεο : Δημήτρης Πολλάτος – Πρόεδρος ΕΕΕ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ομιλίες της τηλεημερίδας μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες. Η μουσική επένδυση της τηλεημερίδας, είναι από την μαντολινάτα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή κου Πέτρου Μήτσου. Παροτρύνουμε τους φίλους και τα μέλη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας καθώς και το αναγνωστικό κοινό του πολιτιστικού περιοδικού για τα Επτάνησα. www.myeptanisa.gr, να συμμετέχουν στην τηλεημερίδα με ερωτήσεις που θα καταθέσουν προς τους ομιλητές, στο πλαίσιο που ακολουθεί το βίντεο και το συντομότερο δυνατόν θα λάβουν απαντήσεις τους.

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.

 


ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Ο αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεοδόσιος Δημακόγιαννης, ορίστηκε νέος διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας με έμπειρα και απολύτως εξειδικευμένα υψηλόβαθμα στελέχη.
Το βιογραφικό του νέου εθνικού διοικητή.
Ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. Θεοδόσιος Δημακόγιαννης γεννήθηκε το 1965 στο Αιγάλεω Αττικής.
Το 1988 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1993 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τον βαθμό του ανθυποπυραγού.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Ιστιαία, στη Σάμο, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες Π.Σ. σε Αθήνα και Πειραιά. Επί επτά χρόνια υπηρέτησε ως αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (199), ενώ το 2009 διετέλεσε Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών.
Το 2013 τοποθετήθηκε υποδιοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), ενώ το 2014 προήχθη σε υποστράτηγο και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή του ΕΣΚΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.
Το 2016 ανέλαβε καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά.
Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης στους μεγάλους σεισμούς του Αιγίου και της Αττικής το 1999, καθώς και σε επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλων δασικών πυρκαγιών.
Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και επιτήρηση της Πανελλαδικής Άσκησης «Προμηθέας», καθώς και της Πανευρωπαϊκής Άσκησης «EVITA» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ επίσης συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Μέθοδοι Εκπαίδευσης», το οποίο διδάσκεται στη Σχολή Πυροσβεστών.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
https:// www. naftemporiki. gr/

ΕΛ.ΑΣ:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη σε διάφορες περιοχές της Αττικής

 


Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 600 γραμμάρια κοκαΐνης, πιστόλια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των (7.800) ευρώ

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρικές κρύπτες σε οχήματα, ενώ «προσέφεραν» και κατ’ οίκον παράδοση («delivery»)

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, 15 Δεκεμβρίου 2020, (6) άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.

Χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι:

  •  η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,
  •  η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών,
  •  η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και
  •  το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από (200) συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

  •  33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ
  •  τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε (7) οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  (637,8) γραμμάρια κοκαΐνης,
  •  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  •  (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  •  χρηματικό ποσό (7.800) ευρώ,
  •  πιστόλι με γεμιστήρα,
  •  (4) φυσίγγια,
  •  συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
  •  αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων,
  •  μαχαίρι,
  •  (5) κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας,
  •  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  •  μεταλλική πρέσα,
  •  (2) τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και
  •  πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα ντοκουμέντα 





 


Υποβολή δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοοινική περίοδο 2020-2021

 


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι σε εφαρμογή των Καν(ΕΕ) 2018/273 και 2018/274 της Επιτροπής και της υπ’ αριθμ. 2453/235850/20-9-2019 (ΑΔΑ: 6ΔΡΦ4653ΠΓ-ΜΡ2), οι υπόχρεοι σε «Δήλωση Παραγωγής» ή/και «Δήλωση Επεξεργασίας/Εμπορίας» υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις παραπάνω δηλώσεις μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ

«Δήλωση Παραγωγής Οίνου – Επεξεργασίας ή Εμπορίας – Αποθεμάτων Οίνου»

στο σύνδεσμο http://e-services.minagric.gr/

σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ψηφιακή υπηρεσία

μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Οι παραπάνω δηλώσεις πραγματοποιούνται σε σύνδεση με τις δηλώσεις συγκομιδής που έχουν υποβληθεί από τους αμπελουργούς. Η ορθή συμπλήρωση καθώς και η εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη νόμιμη κατοχή και εμπορία των αμπελοοινικών προϊόντων. Η υποβολή των εν λόγω δηλώσεων είναι υποχρεωτική ακόμη και σε περιπτώσεις που η παραγωγή είναι μηδενική. Η ποσότητα οίνου που αναφέρεται στη δήλωση παραγωγής είναι η συνολική ποσότητα που λαμβάνεται στο τέλος της κύριας αλκοολικής ζύμωσης, συμπεριλαμβανομένων των οινολασπών.

Επισημαίνεται ότι ακόμα και οι αμπελουργοί που παράγουν οίνο για ιδιοκατανάλωση οφείλουν να υποβάλλουν και δήλωση παραγωγής.

Επίσης ορίστηκαν τα χρηματικά πρόστιμα στις παρακάτω περιπτώσεις μη υποβολής των Δηλώσεων Παραγωγής, Επεξεργασίας ή Εμπορίας  και  Αποθεμάτων οίνου εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών :

Εκατόλιτρα οινοπαραγωγής Καθυστέρηση υποβολής δήλωσης παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας, αποθεμάτων οίνου
1 – 5 ημέρες 6 – 15 ημέρες
<100 200 € 400 €
100,1 έως 500 500 € 1000 €
500,1 έως 1.000 1.000 € 1.500 €
>1.000 1.500 € 2.000 €

 

Μη υποβολή δήλωση παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας, αποθεμάτων οίνου
Εκατόλιτρα οινοπαραγωγής Πρόστιμο
<100 2.000 €
100,1 έως 500 5.000 €
500,1 έως 1.000 7.000 €
>1.000 10.000 €

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής,  τηλ.   2731363320 και email: d.georgias5@lakonia.gr


ΕΛ.ΑΣ:Στη φωτιά τόνοι ναρκωτικών από της αποθήκες της

Καταστράφηκαν με καύση περισσότερα από (22) κιλά ηρωίνης, (26) κιλά κάνναβης, (1.300) γραμμάρια κοκαΐνης, (2.302) δενδρύλλια κάνναβης και άλλες ναρκωτικές ουσίες

ΠΑΤΡΑ. Καταστράφηκαν με καύση, στις 15-12-2020 το πρωί, σε υψικάμινο, στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, από την προβλεπόμενη επιτροπή, ποσότητες κατασχεθέντων ναρκωτικών, τα οποία φυλάσσονταν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πάτρων. Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν κατασχεθέντα ναρκωτικά από -344- υποθέσεις, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία συνεχίζει:
Πιο συγκεκριμένα:
• (22) κιλά και (733) γραμμάρια ηρωίνης,
• (26) κιλά και (430) γραμμάρια κάνναβης,
• (1) κιλό και (308) γραμμάρια κοκαΐνης
• (2.302) δενδρύλλια κάνναβης,
• (140) γραμμάρια έλαιο κάνναβης,
• (30) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
• (1.100) ναρκωτικά δισκία - χάπια,
• (23) γραμμάρια LSD,
• (3,5) γραμμάρια MDMA

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Αρχές φυλάσσονται σε αποθήκες μέχρι την καταστροφή τους. Αποκλειστικός τρόπος καταστροφής όλων των κατασχεμένων ποσοτήτων  ναρκωτικών είναι η καύση, η οποία γίνεται σε κατάλληλους για το σκοπό αυτό χώρους - εγκαταστάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρουσία ειδικής επιτροπής.

Αγορά από το Δήμο Μονεμβασίας της πατρικής οικίας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με σκοπό τη μετατροπή της και λειτουργία της σε δημοτικό μουσείο.

 


Ο Δήμος προτίθεται να αγοράσει την οικία του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου εντός της Καστροπολιτείας με σκοπό να δημιουργηθεί δημοτικό μουσείο.

Για το σκοπό αυτό, έχουμε έρθει σε επαφή με την κόρη του κα Ερη Ρίτσου, η οποία έχει συμφωνήσει για την πώληση της οικίας και την αγορά της από το Δήμο, για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού, μετά από ανταλλαγή επιστολών, τις οποίες δημοσιοποιούμε.

Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της απευθείας αγοράς.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

 Η προσπάθεια έως σήμερα έχει ως αφετηρία την γνωστοποίηση της πρόθεσης του Δήμου Μονεμβασία για την αγορά, μέσω επιστολής προς στην κόρη του ποιητή. Η κα Ερη Ρίτσου γνωστοποίησε την αποδοχή της πρότασης εκφράζοντας τη χαρά της καθώς ο στόχος του Δήμου συμπλέει με την επιθυμία της. Τη θετική εξέλιξη ακολούθησε ενημέρωση του Δήμου Μονεμβασίας προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία εξέφρασε την στήριξη στην προσπάθεια αυτή και την δέσμευση το Υπουργείο “να συμβάλει ενεργά στην μετατροπή (της οικίας) σε Μουσείο“.


Δραματική έκκληση ΠΟΥ για χρήση μάσκας στις οικογενειακές συγκεντρώσεις - Προειδοποιεί για τρίτο κύμα κορονοϊού

 


Για "αυξημένο κίνδυνo" νέου κύματος κορονοϊού στις αρχές του 2021 προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

«Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων», συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και την Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 22 εκατομμύρια κρούσματα και περί τους 500.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον πίνακα εποπτείας της εξέλιξης της πανδημίας που καταρτίζει ο διεθνής οργανισμός. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, καταγράφηκαν περί το 1,7 εκατομμύριο κρούσματα και περισσότεροι από 34.500 θάνατοι.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, νέα πακέτα περιοριστικών μέτρων τίθενται σε ισχύ από σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο του επιπέδου των κρουσμάτων της Covid-19 που κρίνεται ανησυχητικό, με το κλείσιμο, για παράδειγμα, των καταστημάτων στην Γερμανία και των παμπ και των εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 enikos.gr

Πάτρα: Διέρρηξαν μοναστήρι και άρπαξαν τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας

 


Άγνωστοι παραβίασαν τον ναό Ιεράς Μονής στην Πάτρα και άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από την εικόνα της Παναγίας.

Το περιστατικό έγινε συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα Συχαινά τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την πόρτα του ναού, μπήκαν στο εσωτερικό του και κατευθύνθηκαν στο τέμπλο και στην εικόνα της Παναγίας, απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα τιμαλφή αντικείμενα που είχαν αφήσει ως τάματα οι πιστοί.

Το περιστατικό κατήγγειλε στην Αστυνομία η ηγουμένη της Μονής και ήδη αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Πηγή: tempo24.news

Απαγορεύεται το ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία

 


Φρένο βάζει η κυβέρνηση στα ξενοδοχεία που καλούσαν σε ρεβεγιόν τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα λειτουργήσουν και πως θα επιτρέπεται μόνο σε όσους μένουν εκεί να παρέχεται η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, λέγοντας στο Open πως θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα, ενώ αναμένεται να βγει και η ανάλογη ΚΥΑ που θα ορίζει ακριβώς τι θα γίνει με τα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

O κ. Παπαθανάσης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργου Καββαθά, ότι ξενοδοχείο ετοιμάζει ρεβεγιόν με μπουφέ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εν μέσω πανδημίας και lockdown έναντι 140 ευρώ το άτομο. Τότε ο υπουργός προανήγγειλε απόφαση με την οποία θα απαγορεύεται ρητώς η πραγματοποίηση ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάποια άλλη δραστηριότητα. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός».

ΠΟΞ: Με το μοντέλο «πελάτες μόνο για ύπνο» δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία

Για «επιβράβευση-τιμωρία» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε ανακοίνωσή της, αν και σημειώνει ότι «οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους».   

«Η επιβράβευση-τιμωρία για την ανωτέρω προσπάθειά μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά-κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις» τονίζει η ΠΟΞ και προσθέτει:

«Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες-διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!

»Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους "δημόσιους κατηγόρους" μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν.

»Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.  

»Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά πρέπει να εξυπηρετηθούν.

»Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες "μόνο για ύπνο", διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!».

 ΠΗΓΗ https://www.zougla.gr/

Εκρήξεις σε ΑΤΜ και συλλήψεις 3 ημεδαπών για απάτη σε Αρεόπολη και Γύθειο αντίστοιχα

 

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας κλοπής σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.)


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 14.12.2020, στο Γύθειο Λακωνίας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 65,42 και 20 ετών αντίστοιχα, για απάτη.

(16.12.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Αρεόπολη Λακωνίας, άγνωστοι δράστες, προκάλεσαν έκρηξη σε τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) Τράπεζας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το διαρρήξουν και να αφαιρέσουν χρήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

 dimotikiagoratislakonias.gr

Ηλεία: Φρίκη στη Ροβιάτα - Γέμισε νεκρά πρόβατα η παραλία

 

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως αδέσποτα έχουν κατακλύσει την παραλία τρώγοντας τα νεκρά πρόβατα.

 Νεκρά πρόβατα κατά μήκος της παραλίας Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας, αντίκρισαν τη Δευτέρα κάτοικοι της περιοχής, τα οποία δεν ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής, σύμφωνα με τους ίδιους.

 Τουλάχιστον, 10 πρόβατα βρέθηκαν πνιγμένα στην παραλία της Ροβιάτας, τα περισσότερα μπροστά από την εκβολή του χειμάρρου Γκουρλέσα προς τη θάλασσα. Γύρω στα 5- 6 βρέθηκαν και στην παραλία των Σαβαλίων, ενώ τα νεκρά ζώα έχουν γίνει βορά σε αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά, τα οποία φτάνουν στην παραλία για να τραφούν!

 Πηγή: patrisnews.com

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2020

 


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2020
Το Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών Λακωνίας για πρώτη φορά φιλοξένησε το εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ» που έχει καθιερώσει από το 1997 η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και αποσκοπεί βασικά στην εκπαίδευση των φοιτητών και επί πλέον στη στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε περιφερειακά και απομακρυσμένα μικρά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από τους μελλοντικούς ιατρούς.
ΟΙ φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ασκηθούν στην αντιμετώπιση τόσο επειγόντων, όσο και περιστατικών ρουτίνας, κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες σε ένα αναγνωρισμένο και δυναμικό Κέντρο Υγείας όπως το δικό μας. Συγχρόνως, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τόπους και να δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ τους, με τους εργαζόμενους εκεί, όπως και με τις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι, εξοικειώνονται με τις συνθήκες λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και γίνεται πιο εύκολη και επιτυχής η επιλογή τους για την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου που θα κληθούν να υπηρετήσουν.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας που μας επέλεξε να φιλοξενήσουμε, πιστεύω με μεγάλη επιτυχία, τους φοιτητές μέλη της και ελπίζω να μας επιλέξουν για την επόμενη ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2021.
Ο Συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Νεάπολης
Μιχαλέτος Ιωάννης
Διευθυντής Παιδίατρος