Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ "Ὄρθρος & Θεία Λειτουργία"

 Κυριακή, 18 Ἀπριλίου 2021,

Ε' Νηστειῶν - Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας
Ὄρθρος & Θεία Λειτουργία
εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων ἱερουργοῦντος τοῦ Πρωτ/ρου π.Θεολόγου (Παντελή).

Μήνυση της Ραχήλ Μακρή σε site, δημοσιογράφους και Βουλευτές

 


17 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυση της Ραχήλ Μακρή σε site, δημοσιογράφους και Βουλευτές

Μόλις κατέθεσα μήνυση κατά site, δημοσιογράφων, Βουλευτή της ΝΔ (ο οποίος πιστεύω να μην κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία) και πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την χυδαία, ενορχηστρωμένη, όπως οι ίδιοι ομολογούν στις αναρτήσεις τους επίθεση σε βάρος μου, με ψευδή, προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, με σκοπό την πολιτική μου δολοφονία και την προτροπή σε βία. Την ίδια ώρα που μπλόκαραν το προφίλ μου στο Facebook.

Εμπιστεύομαι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ για την άμεση ανταπόκριση της.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Μετώπου Νίκης – Ραχήλ Μακρή για τη συμπαράσταση και τα εκατοντάδες μηνύματα αγάπης στο πρόσωπό μου.

Ξέρουν ποια είμαι και ποιοι είναι. Στο τέλος νικάει πάντα η αλήθεια.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (ΕΙΚΟΝΕΣ)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 

Samos24.gr
 

Η φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Νέο Καρλόβασι, Άγιο Ηλία, Κοντακαίικα και Βρύσες, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια παρότι είναι αρκετά κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες.

Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα σε οικισμούς και συγκεκριμένα ανάμεσα από το Νέο Καρλόβασι, τον Άγιο Ηλία, τα Κοντακαίικα και τις Βρύσες, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια, παρότι κάποια διάσπαρτα σπίτια είναι πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Αν και πευκοδάσος αυτό που έχει βοηθήσει είναι ότι δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι και έτσι η εξάπλωση του πύρινου μετώπου δεν έχει μεγάλη ταχύτητα και θεωρείται καθοριστικό από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής το γεγονός ότι τα αεροσκάφη που ζητήθηκαν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη φτάνουν και θα μπορέσουν να βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Επί τόπου έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν 26 άντρες της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ κινητοποιήθηκαν και 4 αεροσκάφη που θα πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού από αέρος.

news247.gr












Η ΝΔ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΡΑΣΧΟ



Η ΝΔ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΡΑΣΧΟ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη ΔΣ της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Α’ Πειραιά & Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, αποχαιρετά ένα σημαντικό της στέλεχος, τον τ. Πρόεδρο της Τ.Ο. Κέντρου Κώστα Παράσχο, ο οποίος έφυγε εντελώς απρόσμενα από κοντά μας.
Στη ΔΕΕΠ Α’ Πειραιά & Νήσων ΝΔ δε θα ξεχάσουμε ποτέ την πολυετή προσφορά του στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.
Στη σύζυγό του και τα παιδιά εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Καλό Παράδεισο Φίλε Κώστα!»

ΕΚΤΑΚΤΟ:Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε σήμερα στο νησί μας.

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου στο νησί μας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή απο όλους μας. Τηρείτε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του ιού και παραμείνετε ψύχραιμοι.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πάρτε τις πινακίδες πριν το Πάσχα χωρίς να φάτε πρόστιμο

 


Τέλη κυκλοφορίας 2021Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

1. Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Προβλέπεται και για το έτος 2021 (ίσχυε ήδη για τα έτη 2018 – 2020):

– Η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει. Ορίζεται ότι διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται γι΄αυτό, ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

– Η υποχρέωση καταβολής κατ’ αναλογία των τελών κυκλοφορίας, για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε περίπτωση άρσης της αναγκαστικής ακινησίας οχήματος.

– Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι φέτος κατατέθηκαν ηλεκτρονικά οι πινακίδες κυκλοφορίας για πάνω από 130.000 οχήματα.

Παραδείγματα

Με βάση τη ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

2. Μηδενικά ενοίκια Απριλίου: Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Απρίλιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 8α.

3. Πρόστιμα παραβίασης μέτρων προστασίας: Απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου τα επιβαλλόμενα διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού. Ποσά τελών χαρτοσήμου πλέον της εισφοράς προς τον ΟΓΑ που έχουν καταβληθεί επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Σημειώνεται ότι στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από εκατόν πενήντα (150) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ανωτέρω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.

newsbomb.gr

Ρουβίκωνας: Παραπομπή σε δίκη δύο μελών μας για την υπόθεση “Χαμπίμπι”

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα: Το κράτος δεν εγκαταλείπει. Και αν δει κανείς τα πράγματα από τη δική του σκοπιά δεν είναι εύκολο να εγκαταλείψει μια υπόθεση στην οποία επένδυσε σοβαρά και απέτυχε να πει έστω μια πειστική ιστορία.

Τα δύο μέλη μας ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας οδηγούνται τελικά σε δίκη με την κατηγορία της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Η κατηγορία μπορεί να επιφέρει ισόβια κάθειρξη.

Ο αγώνας ενάντια στις ναρκομαφίες που λυμαίνονται την πλατεία των Εξαρχείων έχει πίσω του μια ιστορία δεκαετιών. Και χωρίς αμφιβολία έχει και μέλλον. Στις διάφορες κορυφώσεις του αποκαλύπτεται ξανά και ξανά το ίδιο μοτίβο. Η επιχειρηματικότητα των παράνομων ουσιών με δομή συμμορίας δημιουργεί μια δυστοπία για τον κόσμο των Εξαρχείων. Το κράτος που διατηρεί διασυνδέσεις με τις συμμορίες παρακολουθεί χαιρέκακα την υποβάθμιση της περιοχής, επιχειρώντας να ωφεληθεί με κάθε άμεσο ή σκοτεινό τρόπο.

Σε μια από τις πιο ισχυρές κορυφώσεις αυτού του αγώνα, το 2014-2017, που ξεκίνησε από ένα κύμα ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών, περιστατικών βίας και αντικοινωνικού εγκλήματος και κατέληξε με το θάνατο του “Χαμπίμπι” και τις συλλήψεις κατηγορούμενων ως εμπόρων την επόμενη μέρα, το κράτος διέκρινε μια ευκαιρία. Όλα τα δομικά στοιχεία για να στηθεί μια υπόθεση υπήρχαν. Μέλη του Κ*ΒΟΞ, και ο Γ. Καλαϊτζίδης ανάμεσά τους, παραλίγο να δολοφονηθούν από τον “Χαμπίμπι”, το Κ*ΒΟΞ δέχτηκε πυρά δύο φορές (τον Ιούνιο του 2014 και τον Αύγουστο του 2020), ο Ρουβίκωνας πήρε ενεργό μέρος στις μεγάλες τοπικές κινητοποιήσεις, οι αντιπαραθέσεις ήταν διαρκείς και οξύνονταν.

Έχοντας κάνει ήδη μια αποτυχημένη προσπάθεια να συνδέσει μέλη μας με απαγωγή και ξυλοδαρμό μαφιόζων η κρατική καταστολή επένδυσε ξανά στην ίδια τακτική. Αυτή τη φορά η ποινική στόχευση θα έφτανε στο τέρμα, θα προσπαθούσε να στείλει αγωνιστές φυλακή ισόβια.

Άλλωστε είχαν το πιο σημαντικό δομικό στοιχείο. Συλληφθέντες κατηγορούμενους για το ναρκεμπόριο στα Εξάρχεια. Αυτοί λοιπόν κατέθεσαν «πληροφορίες» που τους ζητήθηκαν και αμέσως μετά απλά αποφυλακίστηκαν. Όλοι όσοι κατέθεσαν αποφυλακίστηκαν. Κάποιοι μάλιστα μετά «φιλοτιμήθηκαν» και αναίρεσαν αυτές τις καταθέσεις.

Η πρόθεση μπορεί να ήταν σκοτεινή αλλά το τελικό αποτέλεσμα της σκευωρίας αποδείχθηκε παρωδία.

Κι όμως, τέσσερα χρόνια μετά, μήνες από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο σύντροφοί μας καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν πείθονται, και οι δύο σύντροφοι δεν προφυλακίζονται, δεν τους ορίζεται καν εγγύηση. Παρόλα αυτά το συμβούλιο πλημμελειοδικών πριν λίγες μέρες αποφασίζει να προχωρήσει αυτή η υπόθεση σε δίκη. Γιατί επιμένουν σε μια υπόθεση που μυρίζει από μακριά και που με την κοινή λογική θα καταρρεύσει εκθέτοντας δημόσια μια εντελώς παρακμιακή μεθόδευση;

Κατά τη δική μας άποψη η επένδυση αυτή από μεριάς του κράτους δεν στοχεύει αποκλειστικά στο να ξεφορτωθεί δυο αγωνιζόμενους όταν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία. Πιο πριν από αυτό υπάρχουν σημαντικά οφέλη για την καταστολή. Από τον αέρα υποψίας που διαχέουν τα ΜΜΕ για την εμπλοκή μας, το αίσθημα του φόβου που «παραδειγματίζει» όσους/ες σκοπεύουν να εμπλακούν σε τέτοιους αγώνες ή με επαναστατικές οργανώσεις, την εκδίκηση για «χαλασμένες δουλειές», τη συκοφάντηση αντιστάσεων και κινημάτων… Και βέβαια την οικοδόμηση ενοχοποιητικών ενδείξεων που θα συνοδέψουν μελλοντικές πολιτικές διώξεις. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τις προθέσεις τους…

Η παρωδία όμως γίνεται πικρή ειρωνεία όταν αυτό το στήσιμο της υπόθεσης γίνεται σε μια επικαιρότητα που ο οχετός της διαπλοκής κράτους/παρακράτους/οργανωμένου εγκλήματος σπέρνει πτώματα στους δρόμους ακόμα και δημοσιογράφων. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους μηχανισμούς που στήνουν σκευωρίες ενάντια σε αυτούς που μάχονται τις μαφίες και στους μηχανισμούς που δρουν σε διαπλοκή με τις μαφίες.

Γι᾽ αυτό άλλωστε όταν υλοποιούν τις μεθοδεύσεις τους αναπαράγουν τον τρόπο που έχουν μάθει να λειτουργούν στο περιβάλλον που κινούνται. Γι᾽ αυτό και η ιστορία που σχεδίασαν για αναρχικούς και αφηγούνται σε αυτή τη δίωξη, περιγράφει το ένα μέλος μας να αποφασίζει μια δολοφονία και να την αναθέτει στο άλλο μέλος μας…

Αυτό είναι το κράτος και οι ποιότητές του. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης και του αγώνα της, να απολαμβάνει όλα τα πιθανά οφέλη της εξουσίας για όσο παραπάνω καιρό μπορεί. Κι αν δει κανείς τα πράγματα από τη σκοπιά τους, αντικειμενικά, δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει. Όταν μετά από χρόνια γίνει η δίκη ο εξευτελισμός της αποκάλυψης της απάτης θα κοστίσει πολύ λιγότερο από τα ωφελήματα που θα έχουν κερδηθεί στο ενδιάμεσο. Δείχνει μια συμφέρουσα επένδυση.

Μπορεί όμως και τελικά να μην είναι. Μπορεί να μην τους βγουν ούτε αυτοί οι υπολογισμοί.

Από τη δική μας μεριά ως Ρουβίκωνας έχουμε ήδη κάνει έμπρακτα σαφές ότι το μονοπάτι μας το βαδίζουμε όλο και πιο γρήγορα και δε μας είναι εμπόδιο τέτοιες απειλές. Στεκόμαστε με νύχια και με δόντια στο πλευρό των διωκόμενων μελών μας ενώ συνεχίζουμε να επιταχύνουμε στο μονοπάτι μας. Το κίνημα, τόσο συνολικά, όσο και ο κόσμος των Εξαρχείων, έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει κατασταλτικές μεθοδεύσεις ακόμα πιο συχνά από όσο έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τις ναρκομαφίες. Η υπόθεση αυτή έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κρατικού φιάσκου και πάνω από όλα μιας ζωντανής απόδειξης του περιστατικού κρατικής σκευωρίας.

Η κοινωνική βάση τέλος, στα απόλυτα όρια των αντοχών της και μπροστά στις σκοτεινές εποχές που εγκαινιάζει η πανδημία, βλέπει ανάμεσα στα τόσα άλλα που βρήκαν την ευκαιρία να της επιβάλλουν, και μια τέτοια απόπειρα ενοχοποίησης αγωνιζόμενων, μια ταπεινωτική επίδειξη παντοδυναμίας και αυθαιρεσίας των αρχών. Η κοινωνική βάση δεν είναι στραβή.

Από τώρα προετοιμαζόμαστε να παλέψουμε και σε αυτό το μέτωπο, όποτε κι αν οριστεί η δίκη, και καλούμε τον καθένα και την καθεμιά, μέσα κι έξω από το ριζοσπαστικό κίνημα, να συστρατευτεί σε αυτή την κινητοποίηση που πρέπει να καταλήξει σε μια ταπεινωτική για την καταστολή αποκάλυψη της μηχανορραφίας που έστησε.

Να μην αφήσουμε αναπάντητη την πρόκληση. Να τους υποχρεώσουμε να αντιληφθούν ότι τέτοια κόλπα καταλήγουν σε δικό τους κακό και καλύτερα για αυτούς να σταματήσουν να τα επιχειρούν.

Ρουβίκωνας

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Πάσχα στα Κύθηρα 19.04.1993

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συναντήθηκα σήμερα με τους Προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας, με βασικό θέμα τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στα ζώα συντροφιάς.

Άκουσα με προσοχή τις ενστάσεις τους, οι οποίες επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του κυνηγετικού σκύλου από το σχέδιο νόμου που πρόκειται να έρθει στη Βουλή.
Το κυνηγετικό σκυλί είναι κάτι περισσότερο από ζώο συντροφιάς για τον κυνηγό. Είναι συνεργάτης στο άθλημά του και πρέπει να τύχει ειδικής αντιμετώπισης.
Θα τοποθετηθώ αναλόγως στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου...
Καλημέρα σε όλες και όλους! Θανάσης Δαβάκης.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΛΙΒΑΔΙ



Φωτιά εκδηλώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ σήμερα τα ξημερώματα στο κάτω Λιβάδι Κυθήρων που έχε σαν αποτέλεσμα και την διακοπή του ρεύματος σε περιοχές του Νοτίου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα γίνετε αποκατάσταση της κολόνας από συνεργείο της ΔΕΗ.

Φωτο 



 

VIDEO: Η στιγμή που… “άγνωστος” γαζώνει το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη (vid)

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει άγνωστο άτομο να ρίχνει ριπές στον μαντρότοιχο της οικίας του υπαλλήλου του καναλιού Έψιλον, συμφερόντων Βρυώνη.

(22,500.7kg) ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΙΝΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΟΝΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, 42χρονος ημεδαπός, οδηγός Φ/Γ οχήματος, εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν μεσημβρινές ώρες χθες τα παραπάνω στελέχη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΄΄ΑΙΚ΄΄ στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκε σε χώρο του φορτίου και συγκεκριμένα στο επάνω μέρος ξυλοκιβωτίου που περιείχε ένα ψυγείο, μία πλαστική μαύρη σακούλα, εντός της οποίας υπήρχαν είκοσι (20) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες συνολικά είκοσι δύο κιλά, πεντακόσια γραμμάρια και επτά δέκατα του γραμμαρίου (22,500.7kg) ναρκωτική ουσία του είδους κοκαΐνη.

Σε περαιτέρω νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα , παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στην οικία του 42χρονου στον Άλιμο Αττικής, βρέθηκαν δύο (02) κινητά τηλέφωνα και τρεις (03) κάρτες SIM.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε εννιακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες και διακόσια πενήντα (956.250 €) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών η οποία θα αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Πατρών, το Φ/Γ όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο), έξι (06) κινητά τηλέφωνα, τρεις (03) κάρτες SIM και μία (01) συσκευή πλοήγησης .


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ