Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εικόνες από την Παρέλαση των Φιλαρμονικών,Παρέλασε και η φιλαρμονική των Βατίκων



Προπομπός του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών ήταν η μεγάλη παρέλαση των Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, από την πλατεία Αριστοτέλους σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, έπαιζαν θριαμβευτικά εμβατήρια  αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό, όπου η παρέλαση έλαβε τέλος.



Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών  στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Η Μεγάλη Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Αριστοτέλους έως τον Λευκό Πύργο

 Προπομπός του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών θα είναι η μεγάλη παρέλαση των Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, από την πλατεία Αριστοτέλους σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος.
Η παρέλαση Φιλαρμονικών, αποτελεί προπομπό του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών  στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Λίγα Λόγια για τις Φιλαρμονικές ή μπάντες:
Φιλαρμονικές ή “μπάντες” ονομάζονται τα μουσικά σύνολα που συνήθως λειτουργούν στα πλαίσια Ο.Τ.Α. ή στρατιωτικών σωμάτων και σωμάτων ασφαλείας.
Όργανα:  Αποτελούνται κυρίως από
– χάλκινα πνευστά (τρομπέτα, τρομπόνι, ευφώνιο, τούμπα)
– ξύλινα πνευστά (κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο)
– κρουστά (ταμπούρο, γρανκάσα, πιάτα, μεταλόφωνο)
Τα κρουστά κρέμονται με λωρίδες από τον λαιμό έτσι ώστε το σύνονο να μπορεί να περπατά και να παίζει ταυτόχρονα. Σπανιότερα χρησιμοποιείται και κοντραμπάσσο.

Ιστορικά στοιχεία: Προέρχονται από τη στρατιωτική fanfara του Μεσαίωνα η οποία αρχικά είχε σάλπιγκες, ταμπούρα και ψιλές φλογέρες. Στο Μπαρόκ εμπλουτίστηκε με χάλκινα πνευστά με κλειδιά και ξύλινα ενώ κατά το 19ο αιώνα προστέθηκαν η γκρανκάσα και τα πιάτα προερχόμενα από τις φιλαρμονικές των Τούρκων Γενιτσάρων. Τελευταίο προστέθηκε σαξόφωνο.
Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα και επηρέασαν πολύ την Ελληνική μουσική. Η προσφορά τους εστιάζεται κυρίως στην παραδοσιακή μουσική καθώς εμπλουτίστηκε με νέα όργανα όπως το κλαρίνο και τα χάλκινα.
Ρεπερτόριο: Το ρεπερτόριό τους είναι συνήθως εμβατήρια τα οποία παίζουν σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές. Κάποιες φιλαρμονικές (π.χ. Κέρκυρας) παίζουν και εισαγωγές όπερας καθώς και μεταγραφές δημοφιλών τραγουδιών. Ορισμένες φιλαρμονικές επιχειρούν διεύρυνση τόσο του ρεπερτορίου τους όσο και του ρόλου τους στην τοπική κοινωνία.
ΠΗΓΗ  .thessalonikiguide.gr

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στηρίζει το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων

Πρόκειται για μια εμβληματική ερευνητική και ακαδημαϊκή υποδομή, που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, και στην παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Μια πρωτοποριακή ερευνητική υποδομή, μοναδική στη ΝΑ Ευρώπη, υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο νησί των Αντικυθήρων. Πρόκειται για το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ) που έχει δημιουργήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), με στόχο να αποτελέσει κεντρικό σταθμό αναφοράς για την παρακολούθηση κλιματικών και γεωφυσικών παραμέτρων υποβάθρου. Τις πρώτες δράσεις και μετρήσεις του Παρατηρητηρίου χρηματοδοτεί ήδη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας - European Research Council (ERC), στο πλαίσιο ερευνητικού έργου που επικεντρώνεται στη μελέτη της μεταφοράς σκόνης από την έρημο Σαχάρα. 
Η αρχική ιδέα και η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το 2017 με την ενεργό στήριξη του Δήμου Κυθήρων, της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, της Περιφέρειας Αττικής και του ΥΠΠΕΘ. Το ERC έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου και τα πρώτα στάδια λειτουργίας του, μέσω της συμμετοχής του ΕΑΑ στο ερευνητικό έργο D-TECT - Does dust TriboElectrification affect our ClimaTe του προγράμματος Ορίζοντας 2020. Συντονιστής του έργου είναι ο Δρ. Bασίλειος Αμοιρίδης, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), επιστημονικός υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου και επικεφαλής της ομάδας ατμοσφαιρικής τηλεπισκόπησης "Remote sensing of Aerosols, Clouds and Trace gases”
Για το επόμενο διάστημα, το Παρατηρητήριο θα χρηματοδοτηθεί, κατά κύριο λόγο, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (κατά 75%, ενώ η εθνική συμμετοχή θα καλύψει το 25% του συνολικού ποσού). Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ για την παρακολούθηση της ατμόσφαιρας στο Παρατηρητήριο, ενώ η δημιουργία της εγκατάστασης υποστηρίζεται και από ιδιωτικές εταιρείες και ιδρύματα στην Ελλάδα (όπως η COSMOTE και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΑΑ, με την υλοποίηση του έργου η χώρα μας θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους πανευρωπαϊκά στην έρευνα του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, στη μελέτη των επιπτώσεων της, στην ανάπτυξη υπηρεσιών έγκαιρης προειδοποίησης και στην έρευνα γεωφυσικών φαινομένων. 
Το νησί των Αντικυθήρων θεωρείται, κατόπιν μελέτης του ΕΑΑ, ως ιδανικός τόπος συλλογής κλιματικών και γεωφυσικών δεδομένων λόγω της ελάχιστης ρύπανσης, της μικρής ανθρωπογενούς δραστηριότητας και της εγγύτητας του στο ελληνικό τόξο. Χάρη στην γεωγραφική τοποθεσία του νησιού, το οποίο βρίσκεται στο σταυροδρόμι των αέριων μαζών που προέρχονται από την έρημο Σαχάρα, το ηφαίστειο της Αίτνας και σημαντικές μεγαλουπόλεις της Μεσογείου, το παρατηρητήριο ΠΑΓΓΑΙΑ έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε μια πρώτης τάξεως ερευνητική υποδομή, κατά τα πρότυπα του Συστήματος Παρακολούθησης του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.

Ένας αστρονομικός θόλος 3m, με δυνατότητες παρακολούθησης της τροχιάς του ήλιου, έχει εγκατασταθεί σε μια εξειδικεύμενη πλατφόρμα στην ανατολική πλευρά του σταθμού των Αντικυθήρων. Στον θόλο φιλοξενείται το ηλιακό πολωσίμετρο SolPol. 
Σήμερα το ΠΑΓΓΑΙΑ  διαθέτει εξελιγμένο επιστημονικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση και καταγραφή κλιματικών παραμέτρων και ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή. Στο επίκεντρο του έργου D-TECT του ERC είναι η μελέτη του κύκλου ζωής των πολύ μεγάλων σωματιδίων της ερημικής σκόνης, θέμα που απασχολεί έντονα την ερευνητική κοινότητα. Οι ερευνητές πραγματοποιούν πειράματα με το νέο σύστημα lidar πολωσιμετρίας (το αποκαλούμενο Wall-E) για τον εντοπισμό και τον προσδιορισμό του προσανατολισμού των σωματιδίων σκόνης. Οι πληροφορίες αυτές αποστέλλονται στο EΑΑ για να βοηθήσουν στη θεωρητική κατανόηση και την προσομοίωση του αινιγματικού κύκλου ζωής της σκόνης.
Επιπλέον, το ΠΑΓΓΑΙΑ καταγράφει ατμοσφαιρικές παραμέτρους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την ποιότητα του αέρα και τις φυσικές καταστροφές, τις οποίες διαθέτει σε πραγματικό χρόνο στο ελληνικό κράτος, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ερευνητικά κέντρα, με στόχο να συμβάλει στη βελτίωση των κλιματικών προβολών σε περιφερειακή κλίμακα, στον αποτελεσματικό μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
Το Παρατηρητήριο αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σημαντικές εθνικές και πανευρωπαϊκές ερευνητικές υποδομές, όπως τα ACTRIS, ICOS και EPOS. Πρόκειται για μια εμβληματική δράση που θα καλύψει το κενό παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο και της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.
Παράλληλα το έργο έχει και σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις αφού θα σταθεί η σημαντικότερη αφορμή για την αποτροπή της πληθυσμιακής ερήμωσης του νησιού των Αντικυθήρων. «Η δημιουργία και η επέκταση του ΠΑΓΓΑΙΑ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναπτύξει τον επιστημονικό τουρισμό, παράλληλα με το ήδη υφιστάμενο κύμα τουριστών που επισκέπτονται τον Ορνιθολογικό Σταθμό των Αντικυθήρων, και θα προσελκύσει κόσμο στο νησί, το οποίο έχει σήμερα λιγότερους από 50 κατοίκους», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος των Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης. 
Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα του ERC στον Ορίζοντα 2020, παρέχοντας μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην ελληνική ερευνητική κοινότητα. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΕΚΤ υποστηρίζει τους Έλληνες ερευνητές να καταρτίσουν τις προτάσεις τους και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, και στη συνέχεια τους υποστηρίζει στην υλοποίηση του ερευνητικού τους έργου. 
Στο πλαίσιο, μάλιστα, των εκδόσεων του ΕΚΤ για τις επιδόσεις των ελληνικών φορέων στον Ορίζοντα 2020, διατίθεται online η έκθεση για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα του ERC την περίοδο 2014-2018. Τη συγκεκριμένη περίοδο χρηματοδοτήθηκαν 30 ερευνητικά έργα στα οποία συμμετείχαν 35 ελληνικοί φορείς, κατά κύριο λόγο ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.
www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ΕΚΤ

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ¨ΙΟΝΙΣ¨ΑΠΟ ΚΙΣΣΑΜΟ ΛΟΓΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ


Πειραιάς, Κυριακή 16/02/2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω απαγορευτικού απόπλου,το σημερινό δρομολόγιο (Κυριακή 16/02/2020) του Ε/ΓΟ/Γ ΙΟΝΙΣ από Κίσσαμο προς Αντικύθηρα, Κύθηρα και Πειραιά δεν θα εκτελεστεί.  
Η αναχώρηση από Κίσσαμο θα γίνει αύριο ως ακολούθως:Δευτέρα 16/02/2020 Άφιξη Αναχώρηση Κίσσαμο10:30 Αντικύθηρα 12:30 12:50 Κύθηρα 14:45 15:15 Πειραιά 22:20 - 
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία για περισσότερες πληροφορίες. 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ:First Choice Travel Τηλ. 210 4179444ΚΥΘΗΡΑ:Kithira Travel Τηλ. 27360 31390ΓΥΘΕΙΟ:Rozakis Shipping & Travel Agency Τηλ. 27330 22207ΚΙΣΣΑΜΟΣ:Gelasakis Shipping & Travel Center Τηλ. 28210 75444

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ (16-02-2020)

ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

Μέ ἀφορμή τήν σημερινή μοναδική παραβολή τοῦ μετανοημένου Ἀσώτου θά δανειστῶ λόγους Ἁγίων ἀνδρῶν ἐπάνω στό μυστήριο τῆς Μετανοίας, τῆς ἐξομολογήσεως καί θά τούς ἀπευθύνω στήν ἀγάπη σας.
Ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς ἀναφερόμενος στούς πρωτόπλαστους μᾶς λέγει: Τότε μία ἐντολή ἔδωσε ὁ Θεός· τήν παρέβη ὁ ἄνθρωπος καί τά ἔχασε ὅλα καί βρέθηκε ἐκεῖ πού βρέθηκε. Μετά τήν πτώση ὁ Θεός πάλι μία ἐντολή δίνει· δέν δίνει πολλές ἐντολές. Μέσα στή μία αὐτή ἐντολή εἶναι ὅλες οἱ ἐντολές. Καί ἡ μία αὐτή ἐντολή εἶναι ἡ μετάνοια.
Ἀλλά καί τά πρῶτα λόγια πού βγῆκαν ἀπό τό στόμα τοῦ Χριστοῦ, ὅπως τό ξέρουμε καλά, ἡ πρώτη-πρώτη λέξη πού βγῆκε ἀπό τό στόμα του, ὅταν ἄρχισε νά καλεῖ τούς ἀνθρώπους νά τόν ἀκούσουν καί νά κάνουν ὅ,τι πρέπει νά κάνουν, ἦταν μετανοεῖτε. Μετανοεῖτε, ἤγγικε γάρ ἡ Βασιλεία τῶν οὐρανῶν (Ματθ. 4, 17).
Καί ὅλη ἡ ζωή τοῦ Χριστοῦ καί ὅλο τό κήρυγμά του καί ὅλο τό ἔργο του αὐτό ἦταν· κάλεσμα τῶν ἀνθρώπων σέ μετάνοια.
Εἶναι ἀπαραίτητη ἡ μετάνοια, πού περνᾶ μέσα ἀπό τό μυστήριο τῆς Ἐξομολόγησης, τῆς ἐξαγόρευσης δηλαδή τῶν ἁμαρτιῶν μας στόν Ἐπίσκοπο ἤ τόν ἐντεταλμένο Ἱερέα; Μόνο ἕνας ἀναμάρτητος δέ χρειάζεται Ἐξομολόγηση. Ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Θεολόγος γράφει ὅτι ὅποιος θεωρεῖ τόν ἑαυτό του ἀναμάρτητο βρίσκεται σέ πλάνη καί μακριά ἀπό τήν ἀλήθεια (Α’ Ἰω. 1, 8). Ἀλλά καί ὁ μόνος ἀναμάρτητος, ὁ Χριστός, δέχθηκε τό βάπτισμα τῆς μετανοίας ἀπό τόν Πρόδρομο καί ἔδειξε τήν ἀναγκαιότητα τοῦ μυστηρίου.
Εἶναι ἀπαραίτητη σέ αὐτή τήν ζωή ἐδῶ ἡ ἐξομολόγηση; Ναί, διότι ὅπως μᾶς λέγει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός: "Στήν ζωή τήν ὁποία βρισκόμαστε, εἴμαστε ἱκανοί καί νά πράξουμε καί νά ἐνεργήσουμε, στήν δέ μέλλουσα καί αἰώνια ζωή, δεσμεύονται ὅλες οἱ πρακτικές δυνάμεις τῆς ψυχῆς καί δέν ὑπάρχει εὐκαιρία νά πράξουμε κάτι τό ἀγαθό, γιά τήν ἄφεση τῶν ἁμαρτιῶν".
Τί συμβαίνει σήμερα; Ὁ Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης σκιαγραφεῖ πολύ εὔστοχα τήν περιρρέουσα ἀτμόσφαιρα, καί συνάμα δείχνει τήν λύση λέγοντας ὅτι: «Ἔχουν ἀπομακρυνθεῖ οἱ ἄνθρωποι ἀπό τό μυστήριο τῆς ἐξομολογήσεως, γι’ αὐτό καί πνίγονται ἀπό τούς λογισμούς καί τά πάθη. Πόσοι ἔρχονται καί ζητοῦν νά τούς βοηθήσω σέ κάποιο πρόβλημά τους, καί οὔτε ἐξομολογοῦνται οὔτε ἐκκλησιάζονται! «Ἐκκλησιάζεσαι καθόλου;» τούς ρωτάω. «Ὄχι», μοῦ λένε. «Ἐξομολογήθηκες καμμιά φορά;». «Ὄχι. Ἦρθα νά μέ κάνης καλά». «Μά πῶς; Πρέπει νά μετανοήσεις γιά τά σφάλματα σου, νά ἐξομολογεῖσαι, νά ἐκκλησιάζεσαι, νά κοινωνᾶς, ὅταν ἔχεις εὐλογία ἀπό τόν πνευματικό σου, καί ἐγώ θά κάνω προσευχή νά γίνεις καλά. Ξεχνᾶς ὅτι ὑπάρχει καί ἄλλη ζωή καί πρέπει νά ἑτοιμασθοῦμε γιά ‘κεῖ;». «Κοίταξε, πάτερ, αὐτά πού λές, ἐκκλησίες, ἄλλη ζωή κ.λπ., ἐμένα δέν μέ ἀπασχολοῦν. Αὐτά εἶναι παραμύθια. Ἔχω πάει σέ μάγους, σέ μέντιουμ καί δέν μπόρεσαν νά μέ κάνουν καλά. Ἔμαθα ὅτι ἐσύ μπορεῖς νά μέ κάνης καλά». Τούς μιλᾶς γιά ἐξομολόγηση, γιά τήν μέλλουσα ζωή, καί σοῦ λένε «αὐτά εἶναι παραμύθια», καί ἀπό τήν ἄλλη μεριά: «Βοήθησέ με, παίρνω χάπια». Πῶς; Μέ μαγικό τρόπο θά γίνουν καλά;
Καί βλέπεις, πολλοί, ἐνῶ ἔχουν προβλήματα πού τά προκάλεσαν οἱ ἁμαρτίες τους, δέν πηγαίνουν στόν πνευματικό πού μπορεῖ νά τούς βοηθήσει θετικά, ἀλλά καταλήγουν νά ἐξομολογοῦνται στούς ψυχολόγους. Λένε τό ἱστορικό τους, τούς συμβουλεύονται γιά τά προβλήματά τους καί, ἄν ἔχουν νά περάσουν ἕνα ποτάμι, τούς ρίχνουν μέσα καί ἤ πνίγονται ἤ βγαίνουν, ἀλλά ποῦ βγαίνουν… Ἐνῶ, ἄν πᾶνε νά ἐξομολογηθοῦν στόν πνευματικό, θά περάσουν στήν ἄλλη ὄχθη ἀπό τήν γέφυρα ἄνετα, γιατί μέ τό μυστήριο τῆς ἐξομολογήσεως ἐνεργεῖ ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ καί λυτρώνονται».
Ἀλήθεια, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί δέν εἶναι κρῖμα καί ἄδικο νά ἔχουμε στά χέρια μας τώρα ἕνα τέτοιο ὑπέροχο δῶρο ἀπό τόν Θεό καί νά τό ἀξιοποιοῦμε μέ τό σταγονόμετρο, μιά ἤ δύο φορές τόν χρόνο;
Ἡ σημερινή παραβολή ἄς ἀποτελέσει ἐφαλτήριο, μιά ὤθηση γιά ἕνα γενναῖο ἐσωτερικό ψυχικό ξεκαθάρισμα, πού μέ τήν χάρη τοῦ Παντοδύναμου Θεοῦ θά ἀποβεῖ σωτήριο γιά μᾶς, ἀλλά καί τούς γύρω μας. Γένοιτο.
Πρεσβύτερος π.Παῦλος Καλλίκας