Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την κατανομή ασθενοφόρων στον νομό Λακωνίας

Στις 29 Αυγούστου 2016, ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε την υπ' αριθμ. 7728/29-8-2016 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που αφορά στην κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λακωνίας ρωτούσε τον υπουργό αφενός, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αφετέρου, αν η κατανομή των δύο ασθενοφόρων στο νομό της Λακωνίας θα αφορά στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείο Μολάων.
Σε απάντηση στην εν λόγω ερώτηση, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η παραλαβή των ασθενοφόρων στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου δύναται να γίνει έως τις 12-10-2016. Η καθυστέρηση στη διαδικασία αυτή φαίνεται να οφείλεται στις καθυστερημένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη της πράξης προμήθειας των ασθενοφόρων στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ωστόσο, ύστερα από την απάντηση που λάβαμε, παραμένει αναπάντητο αν και κατά πόσο στο νομό Λακωνίας η κατανομή θα αφορά δύο ασθενοφόρα και αν αυτά θα κατανεμηθούν στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείο Μολάων αντίστοιχα, όπως έχουν επαλειμμένα εισηγηθεί οι αρμόδιοι φορείς του νομού, εξαιτίας των αυξημένων προνοσοκομειακών αναγκών των συγκεκριμένων περιοχών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

-Οι μαθητές ,οι μαθήτριες,ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Νεάπολης Βοιών Λακωνίας ,νοιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια όλους μαζί αλλά και τον καθένα ξεχωριστά τους :: 
Παντελή Κωνσταντινάκο, Σωτήρη Χ. Χαραμή, Γεώργιο Κ. Κουντούρη, Σταύρο Ν. Καπάκο, Μάγδα Σωτηριανού, Σταύρο.Π.Χαραμή, Νίκο Μπουζάνη,(κατ/μα Γερμανός) Βασίλη,Σ Σταθάκη,Χαράλαμπο Β. Κωνσταντινάκο, Ανδρέα Μ. Λύρα, Δημήτρη Λ. Κουρκούλη, Γεώργιο Π. Μέντη, Παναγιώτη Ν. Σούκου, Κων/νο Άγγ. Παπούλη, Χαράλαμπο Ν. Μπιλλίνη, Χαράλαμπο Σ. Σταθάκη ,Παναγιώτη Ι. Φάββα.
και τους Ομογενείς Συμπατριώτες μας ::
Δημήτρη και Έρση Χαραμή, Αθανάσιο Κοντραφούρη, Θεόδωρο Νικηφόρο,Νίκο Νικολακέα, Γεώργιο Χ. Βατίστα , Χαράλαμπο Γ. Κοντραφούρη, Παναγιώτη Ι. Πατσάκη, και Γεώργιο Ρέκα, για την σημαντική τους δωρεά δύο κλιματιστικών στο σχολείο μας ,αξίας άνω των 2000 ευρώ.
Η ενέργεια αυτή φανερώνει τη μεγάλη ευαισθησία τους για τα παιδιά μας και το σχολικό περιβάλλον τους, καθώς και για τις συνθήκες μόρφωσης και αγωγής τους. Πρωτοβουλίες τέτοιου είδους από ενεργούς πολίτες συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να διαμορφώσουμε τους αυριανούς πολίτες σε μια ανταγωνιστική κοινωνία, με όλα εκείνα τα εφόδια ,ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον.
Ενέργειες σαν κι αυτή βοηθούν, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, το έργο των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας και ταυτόχρονα αποτελούν παράδειγμα ηθικό και ελπιδοφόρο. 
Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θεολόγος

Θαλαμηγός με 35 μετανάστες στο Γερολιμένα (βίντεο-φωτογραφίες)


Τους μετανάστες εντόπισε το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Γερολιμένα, γι' αυτό και οδηγήθηκαν στην λακωνική ακτή.
ΠΗΓΗ http://www.eleftheriaonline.gr/




Ξανά λαθρομετανάστες στη Μάνη

Εντοπίστηκαν το πρωί ανοιχτά του Γερολιμένα
Λίγο μετά τις 11:00 σήμερα το πρωί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Githio-click σκάφος στο οποίο επέβαναν 30 περίπου λαθρομετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά του Γερολιμένα. Αμέσως σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν στο σημείο για τον εντοπισμό και τη διάσωσή των επιβαινόντων. 
Μετά τη διάσωση και την ολοκλήρωση των πρώτων απαραίτητων ενεργειών απο τις αρμόδιες υπηρεσίες οι λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν προσωρινά στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου. Η μεταφορά τους θα πραγματοποιηθεί με λεοφωρεία του Δήμου.
 Γύθειο - Click

Οι 33 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Γύθειο. Στο σκάφος επέβαιναν και δύο άτομα επιπλέον από εκείνα που ανέφερε το τηλεφώνημα που καλουσε σε βοήθεια και μάλλον πρόκειται για τους διακινητές.
Ύπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό κινητοποιήθηκε, αφού προηγήθηκε τηλεφώνημα στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, από επιβαίνοντα στη λέμβο
 http://www.presspublica.gr/

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 12/10/2016


Στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχει και επίσημα ως μέλος ο Δήμος Κυθήρων, μετά την 123/2016 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του Δικτύου, στο οποίο προεδρεύει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Επισημαίνεται ότι το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι πιστοποιημένο δίκτυο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και μέχρι σήμερα αριθμεί ως μέλη του 189 Δήμους, δηλαδή πολύ περισσότερους από τους μισούς Δήμους της Χώρας. 
Δείτε την σχετκή απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ εδώ.
Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου: www.eddyppy.gr

’’ΣΥΓΧΩΝΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ’’ - ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ -

Στο χθεσινό 11/10/2016,κατέθεσα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε ομόφωνα δεκτή για τον πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης στο κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων.
-Είναι άκρως ρουσφετολιγικός,χωρίς σχεδιασμό και ενώ προσθέτει μια ολόκληρη Δ.Ε των Νιάτων που εποπτευόταν από τους Μολάους κλείνει δύο Αστυνομικά Τμήματα και ένα Σταθμό.....;;;
ΘΕΜΑ:
’’ΣΥΓΧΩΝΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ’’
- ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ -
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζοντας το μνημονιακό της παραλήρημα στον καμβά φυσικά των προηγουμένων κυβερνήσεων προχωρά στο κλείσιμο παραδοσιακών και ιστορικών τμημάτων,όπως των Α.Τ του 
Βλαχιώτη και των Κροκεών και του Αστυνομικού Σταθμού του Γερακίου στο όνομα της δήθεν καλύτερης Αστυνόμευσης.
Η συγκεκριμένη πολιτική είναι προσχηματική, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι ο τύπος των Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων έχει αποτύχει και υπάρχει ομολογία πρώην Υπουργών, αλλά και ανωτάτων στελεχών της Αστυνομίας.
Όταν τα Πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα απέτυχαν να προσφέρουν υπηρεσίες στα αστικά κέντρα, πως είναι δυνατόν να μπορέσουν να έχουν αποτελεσματικότητα στο αγροτικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη την γεωμορφία των περιοχών του Δήμου μας που εκτείνεται από τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα έως τους πρόποδες του Ταϋγέτου.
Με την εγκληματικότητα να είναι καθημερινό φαινόμενο, τις ληστείες και την εγκατάσταση στην περιοχή μας ενός μωσαϊκού μεταναστών, αλλά και της μόνιμης εγκατάστασης για πολλές δεκαετίες οικογενειών ROMA διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το υπό σύσταση Πολυδύναμο Α.Τ Ευρώτα με έδρα την Σκάλα.
Είναι απορίας άξιο να λέγεται στην πολιτική των συγχωνεύσεων παντού και κυρίως στην Αστυνόμευση, ότι γίνεται για την περιστολή δαπανών και την ίδια στιγμή η επιχειρηματολογία να είναι ότι η Αστυνόμευση των άλλων 24 τ.κ, δ.κ και οικισμών θα γίνεται με κινητή περιπολία σε 24ωρη βάση.
Σημειωτέον ότι στην επιχειρησιακή ευθύνη του Α.Τ Ευρώτα έδρα Σκάλα, είναι και η Δ.Ε Νιάτων που ανήκει στο Α.Τ Μολάων.
Γίνεται πλέον φανερό ότι με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Ευρώτα γίνεται πλέον ανοχύρωτη περιοχή, γιατί αν ίσχυε η πολιτική των συγχωνεύσεων παντού στους γειτονικούς μας Δήμους όχι απλά δεν έγιναν συγχωνεύσεις, αλλά αντίθετα ενισχύθηκαν. Άραγε γιατί;
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνολικά της Κυβέρνησης πέραν ότι στερείται επιχειρημάτων για μια Αστυνομία ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες μένει αγκυλωμένη σε προηγούμενες και παρωχημένες δεκαετίες που η μόνη περιστολή που δεν γίνεται είναι στα χημικά,τα δακρυγόνα και το ‘’κυνήγι’’,των καθολικώς διαμαρτυρομένων πολιτών.
Είναι αστείο ακόμα και να λέγεται ότι τα χωριά του Ευρώτα και το γεωργοδασικό περιβάλλον θα προστατευθούν από περιπολίες ,όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα περιπολικά στερούνται συντήρησης και καυσίμων.Θα θέλαμε πολύ να γνωρίζαμε την σχέση κόστους των ενοικίων –όπως λέγεται –με την κίνηση των περιπολικών;
Για την Δ.Ε Γερονθρών με εγκληματικότητα και πολλαπλά χτυπήματα σε ληστείες και μάλιστα σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη και τουριστικά περιοχή σε συνδυασμό με την περιοχή ευθύνης και της Δ.Ε Νιάτων δεν δικαιούται τουλάχιστον έναν ενδυναμωμένο Αστυνομικό Σταθμό;
Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα είμαστε αντίθετοι στην πολιτική των συγχωνεύσεων αυτού του τύπου, που μόνο ο Δήμο μας πλήττεται και είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει Αστυνόμευση, αλλά αποδόμηση και αυτό δεν αφορά την ευσυνειδησία των αστυνομικών υπαλλήλων όλων των βαθμών.
Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει μια άλλη στρατηγική για την προστασία των πολιτών του Δήμου μας.
Η συγκεκριμένη πολιτική των συγχωνεύσων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα λύσει ,γιατί είναι γνωστό και στους ίδιους το σύστημα της Αστυνόμευσης δια των περιπολιών είναι αναποτελεσματικό.
*Ζητούμε την διατήρηση των Α.Τ Βλαχιώτη και Κροκεών και την άμεση λειτουργία του Γερακίου με επιχειρησιακή ευθύνη και την Δ.Ε νιάτων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεννόηση πριν τις οριστικές και τελεσίδικές αποφάσεις που αν ισχύσουν μόνο την ανασφάλεια και τον φόβο των συμπολιτών μας θα ενισχύσουν, ενώ τα μνημόνια καλά θα κρατούν και η εφαρμογή τους σ’ αυτές τις κατευθύνσεις (αστυνόμευση) να εφαρμόζονται κατά περίπτωση.
Ηλίας Παναγιωτακάκος
Αντιδήμαρχος

ΠΡΟΣ
1)ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2)ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ
4) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
5)Π.Ε ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κα. ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ







Ο Ηλιας Παναγιωτακακος

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων.


Farmers seek to block the highway between Thessaloniki and Athens in Nikaia, some 380 kms north of Athens. Protesting Greek farmers, who are demanding tax breaks and other benefits, have refused an offer from the Greek government after a February 6 meeting and they said they would not relent and keep their tractors positioned at key points on major roads across Greece, which they have continually threatened to blockade unless they get everything they want. Nikaia, Greece on Feb. 7, 2014. / Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας στην Λάρισα οι οποίοι δεν ικανοποιήθηκαν από τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε χθες 6 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση. Κοντά στους αγρότες βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Νίκαια, Ελλάδα στις 7 Φεβρουαρίου 2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίαση της ασχολήθηκε με τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, την οργάνωση του κινήματος και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα.

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το Μνημόνιο, φέρνει μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους. Νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια που ροκανίζουν το εισόδημά μας όπως το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης που είναι διπλό χαράτσι για τους αγρότες και εντάσσεται στην πορεία ιδιωτικοποίησης των νερών όπως προβλέπει η οδηγία  60/2000 της Ε.Ε.  Σχεδιάζουν νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια για να πάρουν επιπλέον 600 εκατ. Ευρώ.  Αύξησαν από φέτος τις ασφαλιστικές εισφορές για την υγεία στο 6.95% ενώ η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και πρέπει να καταργηθεί η εισφορά.

Σχεδιάζεται παρά τις δεσμεύσεις  η μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν καθώς δεν μπορούν να ζήσουν με την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ που συνεχώς μειώνεται. Ετοιμάζουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια». Κάθε χρόνο αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ ενώ μειώνουν ή δεν δίνουν αποζημιώσεις σε όσους δικαιούνται, όπως φέτος σε όσους η παραγωγή τους καταστράφηκε από τον παγετό. Επιβάλλεται η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα  αποζημιώνει για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους στο 100% της ζημιάς.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας οι εμποροβιομήχανοι, στο πλαισιο του ανταγωνισμού τους για κερδοφορία,  αγοράζοντας όσο το δυνατόν φθηνότερα τα προϊόντα μας και, πουλώντας τα όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές. Γι αυτό παίρνουν τη παραγωγή με «ανοιχτές τιμές», με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ούτε πόσο πουλάμε, ούτε αν και πότε θα πληρωθούμε. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν ίσχυε ο καθορισμός ικανοποιητικής, κατώτερης, εγγυημένης τιμής για όλα τα αγροτικά προϊόντα, όπως διεκδικούμε με τους αγώνες μας. Απέναντι σε ένα κόστος παραγωγής που αντί να μειώνεται συνεχώς αυξάνεται και μας εξοντώνει

Είναι μονόδρομος η οργάνωση μας, η συγκρότηση και η ουσιαστική λειτουργία  Αγροτικών Συλλόγων, επιτροπών αγώνα κλπ. Χαιρετίζουμε τις Ομοσπονδίες και τους δεκάδες Αγροτικούς Συλλόγους που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα μετά τα Μπλόκα. Μπορούμε να συγκροτήσουμε και άλλους  νέους,  σε επίπεδο χωριού ή ομάδας χωριών που θα συσπειρώσουν τους μικρομεσαίους αγρότες, θα ενημερώνουν και θα κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις  για όλα τα οξυμμένα προβλήματα στην ύπαιθρο.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε την διεύρυνσή της με  όλες τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σήμερα, έχουν λειτουργία και δράση και με όσες θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα σε επίπεδο Νομού ή ευρύτερης περιοχής και επιθυμούν την ένταξη τους.

Για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια-Λάρισας.

Στην σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι Επιτροπές των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι που συναντηθήκαμε στο καμίνι των αγώνων των Μπλόκων.  Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στα Μπλόκα που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όλους τους αγροκτηνοτρόφους, αλιείς που συνειδητοποιούν ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.

Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι οι φυσικοί σύμμαχοι μας, έχουμε κοινά προβλήματα τα κόκκινα δάνεια τη φοροληστεια, το ασφαλιστικό τερατούργημα, τις μειώσεις των συντάξεων, γι αυτό δίνουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ενάντια και στον κοινωνικό αυτοματισμό που θα τον ξαναβρούμε  μπροστά μας με το στήσιμο των νέων μπλόκων και των όποιων μέτρων καταστολής.

Απέναντί μας έχουμε κοινούς αντιπάλους και εχθρούς. Τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια,  τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις,  την ΕΕ,  το κράτος τους, που με τους βαρείς φόρους ρουφούν το αίμα μας,  που με την εκμετάλλευσή μας και το δανεισμό απομυζούν το μόχθο μας και τα κόμματα που έχουν την ίδια στρατηγική με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Συμμετέχουμε στα αγωνιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις πρωτεύουσες των νομών την 17 Οκτώβρη, από Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα που ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ και που στήριξαν πολύμορφα τον αγώνα μας στην διάρκεια των μπλόκων.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταγγείλει την προσπάθεια καλλιέργειας μοιρολατρίας και την ηττοπάθειας από όσους βρέθηκαν απέναντι μας σε άλλα μπλόκα και προέβαλαν αιτήματα των μεγαλοαγροτών-επενδυτών όπως τον διαχωρισμό των αγροτών  σε κατά κύριο επάγγελμα και μη. Διαχωρισμό που τον υλοποίησε η κυβέρνηση με στόχο την πιο γρήγορα συγκέντρωση της γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Σήμερα είναι φανερό ακόμη και σε αυτούς που καλοπροαίρετα πίστευαν ότι θα τους βοηθήσει αυτός ο διαχωρισμός ότι κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα φέρει στους ίδιους η καταστροφή και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Ούτε φτηνότερα μέσα και εφόδια παίρνουν, ούτε μικρότερη φορολογία ή ασφαλιστικές εισφορές έχουν, ούτε καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους.  Ενώ όχι μόνο δεν θα παίρνουν μεγαλύτερες ενισχύσεις αλλά θα υπάρξει παραπέρα μείωση τους με την εφαρμογή αυτού του διαχωρισμού.

Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι με τους αγώνες μας έχουμε αποτελέσματα όπως φέτος που αναγκάστηκε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των μπλόκων να δεχθεί έστω και κουτσουρεμένο αφορολόγητο στο εισόδημα αλλά και στην πράσινη ενίσχυση και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις 12000€ ενώ πριν τα μπλόκα ήταν αδιάλλακτη για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Υπήρξε ρύθμιση για σταμάτημα των αγροτοδικείων ως κατάκτηση του αγώνα μας. Αν δεν προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας είναι έτοιμοι βεβαίως να τα πάρουν πίσω για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες, με στόχο ανατρέψουμε τα μέτρα και την αντιλαϊκή  πολιτική που μας καταστρέφει. Από αύριο παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ανάδειξης αιτημάτων και προβλημάτων ανά περιοχή με συνεδριάσεις, συσκέψεις, περιοδείες και αγωνιστικές παρεμβάσεις με στόχο την μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη.

Όλοι στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην Νίκαια-Λάρισας για την έναρξη του νέου κύκλου των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

10 Οκτωβρίου 2016

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων

NEOKΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΙΖΟΥΣΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ένα μικρό δείγμα από σπίτια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στον Ποταμό. 

Χτίστηκαν περί το τέλος του 19ου, αρχές του 20ου αι. από οικονομικά εύρωστους Κυθήριους μεγαλοκτηματίες, εργοστασιάρχες και ομογενείς από την Αυστραλία. 

Στα κτίσματα αυτά απολαμβάνομε πρώτα πρώτα την αρμονία μεταξύ όψης και κάτοψης


Εμπλουτισμένα με ωραίες διακοσμήσεις, τονισμένα γείσα με κυμάτια, ωραία συμμετρικά ανοίγματα με επίστεψη, περιμετρικά πλαίσια στα παράθυρα, είναι δείγματα του λεπτού γούστου μιας εποχής που ακολουθούσε το μέτρο.

Και μην ξεχνούμε ότι η έννοια του μέτρου, της μη υπερβολής, γεννήθηκε στην Ελλάδα και το μέτρον κάποτε ήταν η λέξη της καρδιάς των Ελλήνων!






--------------------------------------
Ελένη Χάρου-Κορωναίου
--------------------------------------

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ - ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΛΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ»





Δωρεάν προληπτικός μαστολογικός έλεγχος στις γυναίκες του Δήμου Μονεμβασίας

Ο δήμος Μονεμβασίας, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), προγραμματίζει μέσω του δημοτικού ΚΕΠ Υγείας δωρεάν προληπτικό μαστολογικό έλεγχο. Η εξέταση θα γίνει από εθελοντές ιατρούς της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας – Ίαση Στήριξη (ΕΜΕΙΣ), σε γυναίκες του δήμου χωρίς διαγνωσμένη νόσο, με προτεραιότητα σε εκείνες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο νοσοκομείο Μολάων την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, και στο κέντρο υγείας Νεάπολης την Παρασκευή 21/10.
Οι γυναίκες οι οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ενημερωθούν τηλεφωνικά, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το ραντεβού τους, να συμπληρωθούν τα στοιχεία στη φόρμα συμμετοχής τους και να τονιστεί ότι είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την τελευταία εξέταση που έχουν κάνει για το μαστό τους (πχ μαστογραφία, υπερηχογράφημα κτλ).

ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑ_ΚΥΘΗΡΑ_ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ 1-10-16 ΕΩΣ 29-10-16





ΑΠΟ 30-10-16 ΕΩΣ 26-3-17 

BATIKA.4 ευρώ η τιμή του λαδιού στους Αγίους Αποστόλους Βοιών Λακωνίας

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου των Αγίων Αποστόλων Παναγιώτης Μπατσάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το απόγευμα μας ενημέρωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού δέχτηκε σήμερα την προσφορά της εταιρίας εμπορίας λαδιού του κυρίου Λάπα για την πώληση 112 τόνων ελαιολάδου οξύτητας 0.30 στην τιμή των 4,00 ευρώ ανά κιλό (τέσσερα ευρώ ανά κιλό λαδιού)

 
Έτσι το λάδι που θα παραχθεί στο εργοστάσιο τις επόμενες 10 ημέρες μπορούν οι παραγωγοί που τους ανήκει και δέχονται αυτή την τιμή να δηλώσουν ότι επιθυμούν να το πουλήσουν .
----------------------------------------
Παναγιώτης Σταθάκης 
----------------------------------------