Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

’’ΣΥΓΧΩΝΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ’’ - ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ -

Στο χθεσινό 11/10/2016,κατέθεσα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε ομόφωνα δεκτή για τον πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης στο κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων.
-Είναι άκρως ρουσφετολιγικός,χωρίς σχεδιασμό και ενώ προσθέτει μια ολόκληρη Δ.Ε των Νιάτων που εποπτευόταν από τους Μολάους κλείνει δύο Αστυνομικά Τμήματα και ένα Σταθμό.....;;;
ΘΕΜΑ:
’’ΣΥΓΧΩΝΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ’’
- ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ -
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζοντας το μνημονιακό της παραλήρημα στον καμβά φυσικά των προηγουμένων κυβερνήσεων προχωρά στο κλείσιμο παραδοσιακών και ιστορικών τμημάτων,όπως των Α.Τ του 
Βλαχιώτη και των Κροκεών και του Αστυνομικού Σταθμού του Γερακίου στο όνομα της δήθεν καλύτερης Αστυνόμευσης.
Η συγκεκριμένη πολιτική είναι προσχηματική, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι ο τύπος των Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων έχει αποτύχει και υπάρχει ομολογία πρώην Υπουργών, αλλά και ανωτάτων στελεχών της Αστυνομίας.
Όταν τα Πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα απέτυχαν να προσφέρουν υπηρεσίες στα αστικά κέντρα, πως είναι δυνατόν να μπορέσουν να έχουν αποτελεσματικότητα στο αγροτικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη την γεωμορφία των περιοχών του Δήμου μας που εκτείνεται από τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα έως τους πρόποδες του Ταϋγέτου.
Με την εγκληματικότητα να είναι καθημερινό φαινόμενο, τις ληστείες και την εγκατάσταση στην περιοχή μας ενός μωσαϊκού μεταναστών, αλλά και της μόνιμης εγκατάστασης για πολλές δεκαετίες οικογενειών ROMA διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το υπό σύσταση Πολυδύναμο Α.Τ Ευρώτα με έδρα την Σκάλα.
Είναι απορίας άξιο να λέγεται στην πολιτική των συγχωνεύσεων παντού και κυρίως στην Αστυνόμευση, ότι γίνεται για την περιστολή δαπανών και την ίδια στιγμή η επιχειρηματολογία να είναι ότι η Αστυνόμευση των άλλων 24 τ.κ, δ.κ και οικισμών θα γίνεται με κινητή περιπολία σε 24ωρη βάση.
Σημειωτέον ότι στην επιχειρησιακή ευθύνη του Α.Τ Ευρώτα έδρα Σκάλα, είναι και η Δ.Ε Νιάτων που ανήκει στο Α.Τ Μολάων.
Γίνεται πλέον φανερό ότι με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Ευρώτα γίνεται πλέον ανοχύρωτη περιοχή, γιατί αν ίσχυε η πολιτική των συγχωνεύσεων παντού στους γειτονικούς μας Δήμους όχι απλά δεν έγιναν συγχωνεύσεις, αλλά αντίθετα ενισχύθηκαν. Άραγε γιατί;
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνολικά της Κυβέρνησης πέραν ότι στερείται επιχειρημάτων για μια Αστυνομία ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες μένει αγκυλωμένη σε προηγούμενες και παρωχημένες δεκαετίες που η μόνη περιστολή που δεν γίνεται είναι στα χημικά,τα δακρυγόνα και το ‘’κυνήγι’’,των καθολικώς διαμαρτυρομένων πολιτών.
Είναι αστείο ακόμα και να λέγεται ότι τα χωριά του Ευρώτα και το γεωργοδασικό περιβάλλον θα προστατευθούν από περιπολίες ,όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα περιπολικά στερούνται συντήρησης και καυσίμων.Θα θέλαμε πολύ να γνωρίζαμε την σχέση κόστους των ενοικίων –όπως λέγεται –με την κίνηση των περιπολικών;
Για την Δ.Ε Γερονθρών με εγκληματικότητα και πολλαπλά χτυπήματα σε ληστείες και μάλιστα σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη και τουριστικά περιοχή σε συνδυασμό με την περιοχή ευθύνης και της Δ.Ε Νιάτων δεν δικαιούται τουλάχιστον έναν ενδυναμωμένο Αστυνομικό Σταθμό;
Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα είμαστε αντίθετοι στην πολιτική των συγχωνεύσεων αυτού του τύπου, που μόνο ο Δήμο μας πλήττεται και είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει Αστυνόμευση, αλλά αποδόμηση και αυτό δεν αφορά την ευσυνειδησία των αστυνομικών υπαλλήλων όλων των βαθμών.
Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει μια άλλη στρατηγική για την προστασία των πολιτών του Δήμου μας.
Η συγκεκριμένη πολιτική των συγχωνεύσων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα λύσει ,γιατί είναι γνωστό και στους ίδιους το σύστημα της Αστυνόμευσης δια των περιπολιών είναι αναποτελεσματικό.
*Ζητούμε την διατήρηση των Α.Τ Βλαχιώτη και Κροκεών και την άμεση λειτουργία του Γερακίου με επιχειρησιακή ευθύνη και την Δ.Ε νιάτων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεννόηση πριν τις οριστικές και τελεσίδικές αποφάσεις που αν ισχύσουν μόνο την ανασφάλεια και τον φόβο των συμπολιτών μας θα ενισχύσουν, ενώ τα μνημόνια καλά θα κρατούν και η εφαρμογή τους σ’ αυτές τις κατευθύνσεις (αστυνόμευση) να εφαρμόζονται κατά περίπτωση.
Ηλίας Παναγιωτακάκος
Αντιδήμαρχος

ΠΡΟΣ
1)ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2)ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ
4) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
5)Π.Ε ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κα. ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ







Ο Ηλιας Παναγιωτακακος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου