Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 1/5/2015

Με την υπ΄αρίθμ 7498/27-04-2015 απόφαση του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Μητάτων – Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Νοτίου Ορίου» από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 243.000€ (με το Φ.Π.Α.), ήτοι το 100% του προϋπολογισμού του έργου. Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης εκπονήθηκε το 2005 από τον Μηχανικό κ. Ανδρέα Μαριάτο δυνάμει του υπ΄αρίθμ Φ.34/30/3707/24-11-2005 συμφωνητικού μεταξύ του αναδόχου και του Δημάρχου Αρτεμίου Καλλιγέρου. Η απελθούσα Δημοτική Αρχή είχε υποβάλει τη συγκεκριμένη μελέτη για χρηματοδότηση στο ίδιο πρόγραμμα, ωστόσο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ."ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015"


Πλατεία του Ποταμού ο «Παντοκράτορας»

Κάποτε πίσω από την προτομή του Στρατηγού Πάνου Κορωναίου, στην Πλατεία του Ποταμού, υπήρχε ένα εκκλησάκι, ο «Παντοκράτορας». Γκρεμίστηκε για να μεγαλώσει η Πλατεία. Πριν 110 χρόνια γκρεμίστηκε κι άλλο εκκλησάκι, αυτό της παλιάς Λαριώτισσας, για να χτιστεί η μεγάλη εκκλησία που υπάρχει σήμερα. Άραγε ήταν πρόοδος ή οπισθοδρόμηση; Πηγή
Kosmas Megalokonomos

LATIN LIVE !!! ΣΤΟ "REMENTZO" THN ΚΥΡΙΑΚΗ 03/05/15


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΠΕΡΑΣΕ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ :: Κατά πόσο νόμιμη είναι η κίνηση καποιου ιδιωτη, να κάνει συλλογή υπογραφών ζητώντας από τους κατοίκους να δηλώσουν, ότι ο δημόσιος δρόμος (σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Κυθήρων που πιστοποιεί ότι είναι δημόσιος δρόμος) είναι πεζοδρόμιο ? Κατά πόσο είναι ηθικό η παραπλάνηση αλλοδαπών κατοίκων η οποίοι στην ερώτηση για ποιό λόγο τους ζητήθηκε η υπογραφή τους, η απάντηση ήταν για διάνοιξη αγροτικού δρόμου? Η αρμόδια αρχή του τόπου μήπως να προτρεξει στη νομοθεσία που ρητά αναφέρει την διάταξη περί δημοσίων δρόμων? Μήπως η παραπλάνηση κατοίκων με ψευδείς πληροφορίες τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ίδιες συνέπειες περί ψευδών ισχυρισμών? Επιτέλους σεβαστείτε όλους μας και τους μεν και τους δεν και μην δημιουργείτε καταστάσεις διαχωρισμού, λειτουργώντας υπογείως εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα
Polina Sofiou

" Η ΒΕΡΑ" ΣΑΒΒΑΤΟ 09/05 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/05 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ !


ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 29-4-2015 στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης.
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Γιάννης Κατσανεβάκης, Μαρία Κασιμάτη από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος Αντώνης Λαχανάς, Δημήτρης Λουράντος, Αντώνης Πρωτοψάλτης και Μανώλης Χάρος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 18, ενώ συζητήθηκε και ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης.
Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου τον λόγο πήρε ο συγκοινωνιολόγος κ. Τσούφης, στον οποίο έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης για την εσωτερική συγκοινωνία, από τους αυτοκινητιστές ιδιοκτήτες των λεωφορείων ΔΧ.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το συμβούλιο για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις 21 Μαίου.
Το πρώτο θέμα αφορούσε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ΡΕΠΟΣ σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του Δημάρχου, "παρέλαβα χρήματα δεν θα παραδώσω χαρτοπετσέτες", υπονοώντας τον μεγάλο κίνδυνο απώλειας των χρημάτων.
Τα χρήματα αυτά ανοίκουν στον Κυθηραικό λαό, έχουν συγκεντρωθεί παρά την μείωση κατά 60% των κρατικών επιχορηγήσεων και είναι το εργαλείο με το οποίο ο Δήμος Κυθήρων λειτουργεί και ανταποκρίνεται στην αποστολή του, είναι ένας από τους λίγους Δήμους της πατρίδος μας, φερέγγυος χωρίς οικονομικά προβλήματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εκτεταμένη συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα, να μην μεταφέρει τα χρήματα του Δήμου από την ΕΤΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ολα τα θέματα, το 18ο θέμα, το οποίο αφορούσε την διέλευση των οχημάτων στον δρόμο έξω από το κατάστημα Γεωργοπούλου στα Λογοθετιάνικα απεσύρθη!

Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς

Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς
Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον αν η σημερινή ημέρα είναι αργία ή απεργία, εμείς κάνουμε μία αναδρομή στο πολύ μακρινό παρελθόν για να ανακαλύψουμε μαζί τις ρίζες αυτής της γιορτής που υποδέχεται τον Μάη, τον μήνα που η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.
Από τον Μάη του 1886 που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία με καλύτερες συνθήκες, η πρώτη Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των εργατών. Είναι συνδεδεμένη με τους εργατικούς αγώνες και αποτελεί φόρο τιμής στα πρόσωπα που χάθηκαν προκειμένου να αφήσουν στις επόμενες γενιές παρακαταθήκη φυσιολογικές εργασιακές συνθήκες. Σήμερα, για τον περισσότερους δεν είναι παρά μία αφορμή για αποχή από την εργασία, για χαλάρωση και ανάπαυση, μία ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση και μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αναπτυξιακή Κυθήρων Α.Ε.ΗΜΕΡΙΔΑ 30/4/15 Λεοντσίνειου Πνευματικού Κέντρου Κεραμωτού <ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ>

 Tην Πέμπτη 30 Απριλίου το απόγευμα στην αίθουσα τού Λεοντσίνειου Πνευματικού Κέντρου Κεραμωτού,η Αναπτυξιακή Κυθήρων Α.Ε.διοργάνωσε ημερίδα,στα πλαίσια της νέας πολιτικής της, να προωθεί δράσεις τοπικής ενημέρωσης και υπεύθυνης ανάδειξης των νέων προσεγγίσεων σπουδαίων θεμάτων σημαντικών για την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, όπως αυτό της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα.

Συντήρηση στο δρόμο Σκάλα – Βλαχιώτη

000000000Το έργο της συντήρησης και βελτίωσης της Εθνικής Οδού στο τμήμα Σκάλας – Βλαχιώτη επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, συνοδευόμενη από τεχνικό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Πρόκειται για κεντρικό οδικό άξονα προς τη νοτιοδυτική Λακωνία με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας, που η επισκευή του κρίνεται απαραίτητη, ενόψει της θερινής περιόδου όπου προβλέπεται αυξημένη κίνηση.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα σε δηλώσεις της τόνισε ότι «με έγκαιρο προγραμματισμό, παρά τις δύσκολες οικονομική συγκυρία, προχωράμε στη συντήρηση του Εθνικού Δικτύου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και στο προσεχές διάστημα θα συντηρηθούν και άλλα τμήματα του συγκεκριμένου οδικού άξονα».

Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Πηγή  report24.gr

Ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Κυθήρων

Ο Σύλλογος μετά από ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. αποφάσισε όπως το εκτροφείο του Συλλόγου να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτήριο ιχνηλατών δοκιμαστικά, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα συντήρησης του. Για πληροφορίες και ραντεβού όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στο 6977491165 με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κύριο Πρωτονοτάριο Αντώνη.

Πρόσκληση Έκτακτης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 5-5-15


Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την 21η Μαϊου, επ' ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 151η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων 2-31 Μαϊου 2015, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο στις 26-3-15, μαζί με τον Συνταγματολόγο Καθηγητή κ. Γιώργο Κασιμάτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι λάτρης των Κυθήρων τα οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές λόγω της στενής φιλίας και της πολύχρονης συνεργασίας του κατά το παρελθόν με τον συμπατριώτη μας καθηγητή συνταγματολόγο κ. Γιώργο Κασιμάτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί διάφορα μέρη και θα δεχθεί τις τοπικές αρχές,ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνει στο νησί δύο ημέρες και να έλθει στις 20 του μήνα.
Να σημειωθεί ότι έχει κληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 5-5-15 για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σαν Επίτιμου Πολίτη των Κυθήρων.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πρόεδρος έχει θέσει υπό την Υψηλή Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις νέες διεθνείς έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.
--------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------

ΚΤΕΟ :: ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Από χθές 29/4/2015 παύει να ισχύει το ευεργετικό μέτρο, του υπουργείου συγκοινωνιών, που αφορά την απαλλαγή μας από τεχνικό έλενχο (Κ.Τ.Ε.Ο) για οχήματα Ι.Χ.- επαγγελματικά και αγροτικά εως 2,5 τόνους και μοτό, που αφορά τα νησιά του Αργοσαρωνικού, και των ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ .
Εκτός του γεγονότος ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να "πέσει" πρόστιμο από την τροχαία, σας εφιστώ την προσοχή και στα εξής:
Πρώτον, χωρίς δελτίο καταλληλότητος Κ.Τ.Ε.Ο, ( και εφ'οσον δεν έχει δοθεί ακόμα παράταση απαλλαγής από αυτή την υποχρέωση), στην περίπτωση που "εμπλακούμε" ( με το όχημα μας), σε κάποιο ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρίες μας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.
Και δεύτερον, μεταβολή ιδιοκτησίας ( μεταβίβαση) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, χωρίς το δελτίο καταλληλότητος Κ.Τ.Ε.Ο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε πρώτα, με το υπουργείο συγκοινωνιών τμήμα Πειραιά.
-------------------------------------------------------------------------------------
Για την ενημέρωση σας, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, εμπορία αυτοκινήτων - μοτό - και ανταλλακτικών, Λιβάδι Κυθήρων .
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!