Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΡΟΥ

 


Δελτίο τύπου Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

To Διοικητικό Συμβούλιο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς Αθηνών, εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Γιάννη Φυρού, εκλεκτού μέλους του συλλόγου και επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της, με αξιόλογη παρουσία και προσφορά στα κυθηραϊκά ζητήματα και στις δραστηριότητες της Αδελφότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος και αποφάσισε αντί στεφάνου να καταθέσει το ποσό των €200 στο γηροκομείο Κυθήρων.

Πειραιάς 3/12/2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΚΥΘΗΡΑ: το γραφικό εκκλησάκι του ¨Αγίου Νικολάου του Κρασά¨

 

ΚΥΘΗΡΑ "Ο Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς" 

¨Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.¨

Ο Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς, είναι ένα εκκλησάκι κοντά στη Μονή της Μυρτιδιώτισσας, το οποίο ένας καλός λόγος για να το επισκεφθείτε είναι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η θέση όπου βρίσκεται.  
Το εκκλησάκι Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, πολύ κοντά στη μονή Μυρτιδίων. 
Η ιστορία λέει πως για το χτίσιμο της εκκλησίας... Σε κάποια καταιγίδα, ο καπετάνιος Νικόλαος Κασιμάτης, που κινδύνευε δυτικά των Κυθήρων, στ' ανοιχτά με το σκάφος του φορτωμένο κρασιά επικαλέστηκε την βοήθεια του Αγίου Νικολάου και έκανε τάμα , όπου βρει μέρος να προσορμιστεί,γλιτώνοντας από την άγρια θαλασσοταραχή  να του χτίσει  μια εκκλησιά, ανακατεύοντας τη λάσπη με το  κρασί του φορτίου αντί για νερό.
Βρήκε λοιπόν ένα απάνεμο σημείο και γλίτωσε.
Ετσι έχτισε την εκκλησία σε εκείνο το μέρος χρησιμοποιώντας για τη λάσπη,το κρασί που είχε στα αμπάρια αντί για νερό. 
Η επίσκεψη του ναού το απόγευμα χαρίζει ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.
 
ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.


























ΕΛ.ΑΣ:Aπαγόρευση συναθροίσεων σε όλη τη χώρα αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., απαγορεύονται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα.Η κυβέρνηση, έχοντας ως οδηγό τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αποφάσισε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε ολόκληρη την επικράτεια από τις 05.00 το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID -19».

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ:Η πρόσκληση υποβολής πρότασης αξιοποίησης με μακροχρόνια μίσθωση (έως 50 έτη) του ακινήτου του Ιδρύματος ΒΑΣ. ΜΑΛΑΝΟΥ (πρώην Οικοκυρική σχολή)

Αναρτήθηκε χθές στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών https://www.minfin.gr/web/guest/portal-g.g./ η πρόσκληση υποβολής πρότασης αξιοποίησης με μακροχρόνια μίσθωση (έως 50 έτη) του ακινήτου του Ιδρύματος ΒΑΣ. ΜΑΛΑΝΟΥ (πρώην Οικοκυρική σχολή), που βρίσκεται στο Μυλοπόταμο. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων η 3-2-2021. Η χαρά όλων μας, πολύ μεγάλη...Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για το χωριό μας, ακόμα μεγαλύτερη...Και οι προσδοκίες μας, ολοένα και γιγαντώνονται...!

Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου Κυθήρων



ΚΥΘΗΡΑ 1960:ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΚΣΜΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ KOKSMA/BINGEN / PHOTOGRAPHS FROM THE KOKSMA/BINGEN ARCHIVE

Ιστορικές φωτογραφίες των αρχών της δεκαετίας 1960, από τη δράση του Ολλανδού μηχανικού και αρχιτέκτονα Γεωργίου Κόκσμα (J.M. Koksma) στα Κύθηρα. Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του συνεργάτη του κ. Κόκσμα, Ολλανδού πολιτικού μηχανικού Jean Bingen, και παρουσιάσθηκαν σε μεγάλη έκθεση σχετικά με τη δράση του ζεύγους Κόκσμα που διοργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο το 2014.

Historic photographs from the early and mid-sixties, illustrating the work of the Dutch civil engineer and architect J. M. Koksma on Kythera. The photographs are from the archive of Mr Koksma’s colleague, civil engineer Jean Bingen, and were first shown as part of the large exhibition celebrating the activity of Mr and Mrs Koksma which was organised by the Kythera Cultural Association and held at the Kythiraikos Syndesmos in summer 2014.

Ο Κόκσμα με εθελοντές / Koksma with young volynteers

Ο Κόκσμα με εθελοντές / Koksma with young volunteers

Έργα ύδρευσης στον Ποταμό / Potamos waterworks

Έργα ύδρευσης στον Ποταμό / Potamos waterworks

Ο Κόκσμα στο γραφείο του / Koksma in his office

Ο Κόκσμα στο γραφείο του / Koksma in his office

Εθελοντική εργασία στο Λειβάδι / Volunteers digging trenches in Livadi

Εθελοντική εργασία στο Λειβάδι / Volunteers digging trenches in Livadi

G. Koksma (by Sem Presser) / Ο Γ. Κόκσμα (φωτ. Sem Presser)

G. Koksma (by Sem Presser) / Ο Γ. Κόκσμα (φωτ. Sem Presser)

Εργοτάξιο της Σχολής Μυλοποτάμου / Construction of Mylopotamos School for Girls

Εργοτάξιο της Σχολής Μυλοποτάμου / Construction of Mylopotamos School for Girls

Εθελοντική εργασία στο Λειβάδι / Road building at Livadi

Εθελοντική εργασία στο Λειβάδι / Road building at Livadi

Εθελοντές στη δουλειά / Young volunteers at work

Εθελοντές στη δουλειά / Young volunteers at work

 ΠΗΓΗ tripelago.wordpress.com

ΕΛ.ΑΣ:Κατασχέθηκαν (11.333) δισκία και αμπούλες παράνομων αναβολικών ουσιών



Aπό τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση και διάθεση παράνομων - απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για την δημόσια υγεία

Κατασχέθηκαν (11.333) δισκία και αμπούλες παράνομων αναβολικών ουσιών

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη, χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, ημεδαπός για διακίνηση και διάθεση παράνομων - απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για την δημόσια υγεία.

Από τις έρευνες σε αποθηκευτικό χώρο και στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (11.333) δισκία και αμπούλες παράνομων αναβολικών ουσιών, που θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για εξέταση.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση εξελίχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη διακίνηση αναβολικών σε αθλητές της σωματικής διάπλασης (body building).





Ιστοσελίδα ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση


Κύμα οργής στο ελληνικό twitter έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ιστοσελίδα, στην οποία αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή από τους χρήστες.

Έτσι, έχει γίνει θήλακας revenge porn ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες για αναρτήσεις φωτογραφιών ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Οι χρήστες ζητούν την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκλειστεί ιστοσελίδα, η οποία παρά την κατακραυγή των τελευταίων ωρών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα επιτρέποντας σε ανυποψίαστες γυναίκες να γίνονται βορρά στις ορέξεις και τα χυδαία σχόλια οποιουδήποτε, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για εκείνες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, άλλωστε, που δημοσίευση προσωπικών στιγμών και φωτογραφιών έχουν καταστρέψει τις ζωές νέων ανθρώπων, οδηγώντας ακόμη και στην αυτοχειρία.

Θα ήταν καλό να μην φτάσουμε ως εκεί προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, δεν υπάρχει παρέμβαση αν δεν γίνει καταγγελία από τα εμπλεκόμενα άτομα.

Όποια όμως και να είναι η νομική διαδικασία, είναι σαφές ότι η έκθεση ανθρώπων χωρίς την συγκατάθεσή τους σε τρίτους και τα σχόλιά τους είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

https://www.techgear.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ:Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στον Ευρώτα

 


Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στον Ευρώτα

Τα αρχαιολογικά μας μνημεία εκφράζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παρελθόν μας .Τα μνημεία αυτά είναι ό,τι μας άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας , και αποτελούν αδιάσπαστο κρίκο της ιστορικής μας συνέχειας . Όσα απ’ αυτά έχουν αποκαλυφθεί και όσα παραμένουν , ακόμα , κρυμμένα καρτερώντας την αρχαιολογική σκαπάνη να τα φέρει στο φως είναι ζωντανές μαρτυρίες της ιστορίας μας . Μέσα απ’ αυτά γνωρίζουμε τον εαυτό μας ως Έλληνες , σφυρηλατούμε την αυτογνωσία και την εθνική μας συνείδηση και κάνουμε διακριτή τη θέση μας ανάμεσα στους άλλους λαούς .
Η Αρχαία Σπάρτη μαζί με την Αθήνα αποτέλεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η ζωή της Αρχαίας Ελλάδας σ’ όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της . Όμως η Σπάρτη κατάφερε , διαχρονικά , να ξεπεράσει την Αθήνα σε παγκόσμια φήμη και αναγνώριση , χάρη στα ιδεώδη της απόλυτης αγάπης και αφοσίωσης στην πατρίδα , της συλλογικότητας , της αυτοθυσίας και της υποταγής του «Εγώ» στο «Εμείς» .
Η Σπάρτη κατηγορήθηκε άδικα ότι υπέταξε τον πολιτισμό στην στρατοκρατική ζωή κι ότι γι’ αυτό δεν άφησε πίσω της μνημεία . Είναι γνωστή η φράση του Θουκυδίδη που , αβασάνιστα , έγινε αξίωμα : «Εάν έρθει μια μέρα και ερημωθεί η πόλη της Σπάρτης και το μόνο που απομείνει θα ’ναι τα ερείπια των σπιτιών, τα θεμέλια των σπιτιών και τα ιερά των θεών, οι ναοί, και περάσουν πολλοί αιώνες, οι άνθρωποι που θα ’ρχονται, στη Σπάρτη δεν θα μπορούν με κανένα τρόπο να πιστέψουν ότι εδώ υπήρξε μια πόλη που είχε αποκτήσει τέτοια τρομακτική δύναμη στην εποχή της και, παράλληλα, μία τόσο μεγάλη δόξα».
Μπορεί , σήμερα , τα πράγματα να δείχνουν ότι ο Θουκυδίδης είχε δίκιο, όμως αυτό που φαίνεται δεν είναι η αλήθεια : Στα μέσα του 2ου μ.Χ. αιώνα , όταν η Σπάρτη βρισκόταν – πλέον - σε παρακμή , ο Παυσανίας ο περιηγητής , παρότι όπως γράφει ο ίδιος κατέγραψε στη Σπάρτη ΜΟΝΟ τα πιο αξιόλογα από τα μνημεία που είδε , αναφέρει έναν εντυπωσιακό αριθμό μνημείων της πόλης , στην περιοχή εντός των τειχών : 63 ναούς , ιερά και τεμένη , 20 ηρώα , 22 τάφους σημαντικών ανδρών, 24 αγάλματα θεών και ανδριάντες ηρώων , 2 στοές , την Αγορά με τα κτίριά της , πλήθος πλατειών και δημοσίων χώρων κ.ά.
Δυστυχώς η ανασκαφική δραστηριότητα στη Σπάρτη από το 1834 μέχρι σήμερα είναι φτωχότατη με αποτέλεσμα το σημαντικότερο μέρος από τα μνημεία που αναφέρει ο Παυσανίας να μην έχει , ακόμα , ανακαλυφθεί και ταυτοποιηθεί . Πολλές φορές , από τύχη και μόνο , λόγω εκτέλεσης έργων , έρχονται στο φως αρχαιολογικά ευρήματα για να πλουτίσουν περισσότερο τη γνώση και την εικόνα που έχουμε για μνημειακή τοπιογραφία της Αρχαίας Σπάρτης .
Αυτό συνέβη ΚΑΙ με το έργο της νέας εισόδου της Σπάρτης που υλοποιείται με γέφυρα πάνω από τον Ευρώτα , στα ανατολικά του ΚΤΕΛ : Μπροστά στα τσιμεντένια ποδαρικά της νέας γέφυρας (κοντά στο αρχοντικό ΜΑΤΑΛΑ) πρόβαλλαν αρχαιολογικά ευρήματα , τα οποία βρίσκονται , ήδη , στη φάση της ανασκαφής . Η περιοχή αυτή βρίσκεται στα νότια του Ιερού της Ορθίας Αρτέμιδος (το σημαντικότερο Ιερό των Αρχαίων Σπαρτιατών) , το οποίο σηματοδοτούσε μια από τις 4 κώμες της Αρχαίας Σπάρτης , τις Λίμνες .
Για τη φύση και την ταυτότητα των ευρημάτων αυτών σίγουρα θα ενημερωθούμε κάποια στιγμή από τις ανακοινώσεις της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων , όταν θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή . Ανεξάρτητα απ’ αυτό , όμως , εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ολόκληρη η δυτική όχθη του Ευρώτα , από τη γέφυρα μέχρι τη συμβολή του Ευρώτα με τη Μαγουλίτσα (περιοχή Ψυχικού) , είναι γεμάτη με σπουδαία ίχνη της ζωής των προγόνων μας , πράγμα που δείχνει πόσο ο Ευρώτας είχε ταυτιστεί με τη ζωή και την ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης .
Είναι καιρός (κι έχουμε αργήσει χαρακτηριστικά ) ΟΛΟΙ οι φορείς της πόλης και του νομού , μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία , να ασχοληθούμε επισταμένως με το θέμα της ανασκαφικής δραστηριότητας στην περιοχή της Σπάρτης , να συντάξουμε έναν «οδικό χάρτη» ανασκαφών , να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και να διεκδικήσουμε σθεναρά από την πολιτεία το ιστορικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Σπάρτης να φέρει στο φως τα θαμμένα μνημεία της .
Είναι κάτι που το χρωστάμε απέναντι στην ιστορία , απέναντι στον εαυτό μας , απέναντι στον κόσμο (όπου γης) που θαυμάζει την Αρχαία Σπάρτη και αποζητά να έρθει σε επαφή με την κληρονομιά που άφησε πίσω της , απέναντι στις μελλοντικές γενιές των Σπαρτιατόπουλων , που θα έχουν ανάγκη να έρχονται σε επαφή με τις ρίζες τους .
*Φωτογραφίες Β. Μητράκος
Σπάρτη 4-12-2020 Βαγγέλης Μητράκος






Άρθρο του Νεοκλή Κρητικού: Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Πυροσβέστη Πρωτοπόρα η Λακωνία μας!



Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Πυροσβέστη

Πρωτοπόρα η Λακωνία μας! 

Άρθρο του Νεοκλή Κρητικού,

βουλευτή Λακωνίας ΝΔ

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Πυροσβέστη, σήμερα 5 Δεκεμβρίου, και η Λακωνία μας έχει την τιμητική της για έναν ιδιαίτερο λόγο.

Ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη ο οποίος υφίσταται στην Ελλάδα από 1991 με τον νόμο 2951/1991 και ισχύει μέχρι σήμερα με τα εφαρμοζόμενα στον Ν 4029/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, έχει μια έντονη παρουσία στον τόπο μας.

Στην περιφερική ενότητα Λακωνίας έχουν πιστοποιηθεί και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 140 εθελοντές πυροσβέστες εκ των οποίων οι 115 ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και τις Εθελοντικές Δομές που έχουν στην περιοχή ευθύνης της ιδρυθεί.

  • Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Μυρτιάς (1 ος Εθελ. Πυρ. Σταθμός στην Ελλάδα) που ιδρύθηκε το 2013 με 41 εθελοντές πυροσβέστες,
  • Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πετρίνας (5 ος Εθελ. Πυρ. Σταθμός στην Ελλάδα) που ιδρύθηκε το 2017, με 43 εθελοντές πυροσβέστες και
  • Το υπό ίδρυση Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών, με 16 εθελοντές πυροσβέστες,

αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντικών Πυροσβεστικών Δομών στην Ελλάδα.

Αυτό σε συνδυασμό με τον πληθυσμό του νομού μας κάνει υπερήφανους για το μεγάλο ποσοστό των ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας στην προστασία του τόπου και του φυσικού μας πλούτου από την πυρκαγιά.

Οι εθελοντές πυροσβέστες συνδράμουν και συμμετέχουν σε κάθε πυρκαγιά. Με την προσφορά της υπηρεσίας τους και τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση, τις περισσότερες φορές φορές αυτές αντιμετωπίζονται στην έναρξή και κατασβήνονται.

Θα συμφωνήσω με την περιγραφή και την ανάπτυξη των δεδομένων και των σκέψεων του Αξιωματικού του Π.Σ. Κωνσταντίνο Γραφάκου και συγγραφέα του ωφέλιμου για όλους βιβλίου «Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα» για τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, και θα κλείσω την αναφορά μου σε αυτή την ξεχωριστή παγκόσμια ημέρα για τον Εθελοντή Πυροσβέστη με τις παρακάτω φράσεις του βιβλίου:

«Με την διάδοση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη επιτυγχάνουμε:

  • Ενημέρωση πολιτών σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και φαινομένων υπαίθριας και αστικής πυρκαγιάς.
  • Εκπαίδευση πολιτών για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσα από την γνώση και με αυτόν τον τρόπο την δραστική μείωση του ΠΑΝΙΚΟΥ.
  • Ένταξη του κατά τόπους κοινωνικού συνόλου στις δράσεις πρόληψης, δημιουργώντας παιδεία, με προσπάθειες ευαισθητοποίησης των ενηλίκων και τακτικής επικοινωνίας και εκπαίδευσης των παιδιών που εκεί υπάρχει το περιθώριο σταδιακής αλλαγής της νοοτροπίας.
  • Μείωση της καταπόνησης του προσωπικού και των δαπανών κίνησης. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω μεγαλύτερης διασποράς δυνάμεων και άμεσης επέμβασης στην έναρξη του συμβάντος (στα πρώτα 10 λεπτά) πριν εξαπλωθεί.
  • Αύξηση των δυνάμεων αντιμετώπισης των συμβάντων χωρίς πρόσθετο κόστος, αφού στην έκτακτη ανάγκη θα έχουμε την ικανότητα ενίσχυσης από εκπαιδευμένους πολίτες εξοπλισμένους με μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) που έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους με την συμμετοχή τους σε αυτές τις καταστάσεις.

Σημαντικός ο ρόλος του πολίτη :

  • Καθίσταται ο πολίτης συμμέτοχος στην προστασία της ζωής του και της περιουσίας του.
  • Δημιουργούμε πολίτες με αυτοπεποίθηση.
  • Διαχειρίζεται ο κάθε πολίτης την κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς συμπεριφορά ΠΑΝΙΚΟΥ!»
  • dimotikiagoratislakonias.g

Αναφορά Χρ. Μπουτσικάκη για τη δημοσίευση φωτογραφιών γυναικών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους





 

ΜΑΝΗ:Φωτιά σε σπίτι στην Κοκκάλα

 


Πυρκαγιά σε οικία στο χωριό Κοκκάλα του Δήμου Ανατολικής Μάνης εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3/12. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με έξι πυροσβέστες και δυο οχήματα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

 lakonikos.gr