Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ.ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ !

Να είμαστε σε επιφυλακή. Ενδέχεται τα φορτία να έρθουν σύντομα, ίσως και εντός ημερών. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μας στη σελίδα, για πληροφορίες. Κάλεσμα από την Άρτεμη και τη συντονιστική για συγκέντρωση όποτε χρειαστεί. Θα σας ενημερώσουμε

Ασβεστοκάμινο σε λειτουργία Kύθηρα.(φωτογραφία: J. M. Koksma, δεκαετία του 60).

Ασβεστοκάμινο σε λειτουργία (φωτογραφία: J. M. Koksma, δεκαετία του 60).

Οι έντεκα συμμέτοχοι στη λειτουργία του καμινιού!.. (Αρχ. εφημερίδας ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ).

«Δήλωση Προέδρου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κου Ανδριανού Μιχάλαρου, ενόψει της 83ης Δ.Ε.Θ. »

Αφήστε τη Δ.Ε.Θ. να αναδείξει τον επιχειρηματικό της χαρακτήρα.

Όπως κάθε Σεπτέμβρη έτσι και φέτος, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η 83η ΔΕΘ, διοργανώνεται, με επίκεντρο την εξωστρέφεια, τη διεθνοποίηση, την καινοτομία, την τεχνολογία και το επιχειρείν.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ως μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τον έντονο επιχειρηματικό και διεθνή χαρακτήρα της, σκοπό έχει την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και την ανάδειξη του δυναμισμού της ελληνικής οικονομίας. Αυτόν τον χαρακτήρα θα πρέπει να διατηρήσει.
Ειδικά φέτος η ευκαιρία που διαμορφώνεται στη 83η Δ.Ε.Θ. με Τιμώμενη Χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά για την ελληνική οικονομία και να αποτελέσει το έναυσμα μιας περιόδου ανάπτυξης για τις ελληνικές επιχειρήσεις και κατά επέκταση της χώρας.
Δεν πρέπει να επισκιάσουμε τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της Δ.Ε.Θ. για μια ακόμα φορά, με εξαγγελίες ελαφρύνσεων που θα μείνουν απλά εξαγγελίες. Η φετινή Δ.Ε.Θ. απαιτείται να αποτελέσει το ορόσημο για την αναγέννηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας.
Ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί πλέον τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα αποφέρουν το, για πολλά χρόνια, υποσχόμενο θετικό κλίμα για επενδύσεις με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη.
Για να επιτευχθεί ο στόχος δεν χρειάζονται εξαγγελλίες αλλά ουσιαστικές ενέργειες με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Να αξιοποιηθούν επιτέλους ουσιαστικά οι σημαντικές διεθνής συμμετοχές στη Δ.Ε.Θ., να στηριχθούν αποτελεσματικά οι ελληνικές start ups που θα συμμετέχουν και οι οποιές μπορούν να αναδείξουν μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα που μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ο επιχειρηματικός χαρακτήρας της Δ.Ε.Θ., στη φετινή διοργάνωση θα πρέπει να είναι ενισχυμένος και απαλλαγμένος από πολιτικές παρεμβάσεις και υποσχέσεις και να εστιάσει στη ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού επιχειρείν με έμφαση στην εξωστρέφεια.
                                                                  ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ 
                                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.Ε.Π.

« ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ» Ένα απόσπασμα από τη νεώτερη Ιστορία του νησιού μας. ΤΈΣΣΕΡΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 1944

« ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ»
Ένα απόσπασμα από τη νεώτερη Ιστορία του νησιού μας.
ΤΈΣΣΕΡΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 1944

Αντιγράφω από το βιβλίο: «Από την παλαιά και σύγχρονη Κυθηραϊκή Ζωή» του Δημοδιδάσκαλου Ι. Π. Κασιμάτη:
Σελίδα 257. (…) Κατά την 1ην Σεπτεμβρίου 1944,οι αντάρται είχον καταλάβει το Κάστρον, το, ύψωμα του Αγίου Ιωάννου εις τον Γκρημνόν και τον Πόρον της Κάπενας, με σκοπόν να πυροβολούν τους Γερμανούς εις την βάσην του Καψαλίου. (…) Κατά την 4ην Σεπτεμβρίου το πρωί, ήραξε εις τον μώλον του Καψαλίου ένα Καίκι συνοδευόμενον υπό τορπιλακάτου. Οι αντάρται μετά την άφιξιν τούτων ήρχισαν να βάλλουν πυρ εναντίον και των δύο πλοίων, (…) συγχρόνως όμως κατέφθασαν εις Καψάλι τρία υδροπλάνα προερχόμενα ως λέγεται εκ Κρήτης, δια να υποστηρίξουν την επιβίβασιν των Γερμανών, (…) Εν τούτω το, μεταξύ οι Γερμανοί τρομοκρατημένοι έτρεχον ένας-ένας εις τον μώλον ή και μερικοί κολυμβώντας και επιβιβάζοντο εις το Καίκι. Κατά την ώραν αυτήν οι αντάρται του Κάστρου παρ’ όλα τα πυρά των αεροπλάνων και τας βόμβας εξηκολούθουν να βάλουν κατά του καικιού και όταν τούτο απέπλευσε και εγένετο ορατόν, έβαλον κατ’ αυτού και οι αντάρται των άλλων θέσεων. (...) σελίδα 260. (…) Οι Γερμανοί έφυγον εκ της νήσου μας κακήν κακώς. Πράγματι δεν έπρεπε να φύγουν ατιμωριτί εις τούτω συνετέλεσεν η δράσις των ανταρτών του Ε.Λ.Α.Σ.
Αυτά από το δημοδιδάσκαλο Γιάννη Π. Κασιμάτη, για να γνωρίζουμε την ιστορία μας, που δυστυχώς δεν την διδάσκουν στα Σχολεία μας.
Για την Αντιγραφή
Μανόλης Δαπόντε.

Οπλοστάσιο σε σπίτι 80χρονου στην Κοίτα Αν. Μάνης (ΦΩΤΟ)

Ένα μικρό οπλοστάσιο είχε δημιουργήσει ένας 80χρονος άνδρας σε οικισμό του χωριού  Κοίτα Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 80χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
- Δύο χειροβομβίδες,
- Τέσσερα κυτία άκαπνης πυρίτιδας,  
- Τέσσερα κυνηγητικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα,  
- 44 φυσίγγια πολεμικού τύπου,
- 29 φυσίγγια κρότου και
- 1.595 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Ο 80χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.
http://www.lakonikos.gr
ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ

Συμμετοχή των Κυθήρων και των τοπικών παραγωγών στην 2η έκθεση «Κρασί – Μέλι - Λάδι & Ελιά - Η αυθεντική Ελλάδα»


Ενημέρωση παραγωγών σχετικά με τη συμμετοχή των Κυθήρων στην 2η έκθεση «Κρασί – Μέλι - Λάδι & Ελιά - Η αυθεντική Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Περιστερίου από 6-16 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μια μεγάλη έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων η οποία συνδυάζεται με γευσιγνωσία και με πολιτιστικά δρώμενα στον ανοιχτό χώρο του Άλσους Περιστερίου.
 


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ



0

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ>ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ



ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ(4) ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας θα οργανώσει Αιμοδοσία την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως 12:00 το πρωί, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αποστόλων.
Με λίγο αίμα που θα δώσουμε, χωρίς να διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο, μπορούμε να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας.
Ραντεβού όλοι την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, από τις 10:00 έως 12:00 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Αποστόλους Βοιών, για να δώσουμε ζωή... από το περίσσευμά μας"