Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

«Δήλωση Προέδρου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κου Ανδριανού Μιχάλαρου, ενόψει της 83ης Δ.Ε.Θ. »

Αφήστε τη Δ.Ε.Θ. να αναδείξει τον επιχειρηματικό της χαρακτήρα.

Όπως κάθε Σεπτέμβρη έτσι και φέτος, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η 83η ΔΕΘ, διοργανώνεται, με επίκεντρο την εξωστρέφεια, τη διεθνοποίηση, την καινοτομία, την τεχνολογία και το επιχειρείν.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ως μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τον έντονο επιχειρηματικό και διεθνή χαρακτήρα της, σκοπό έχει την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και την ανάδειξη του δυναμισμού της ελληνικής οικονομίας. Αυτόν τον χαρακτήρα θα πρέπει να διατηρήσει.
Ειδικά φέτος η ευκαιρία που διαμορφώνεται στη 83η Δ.Ε.Θ. με Τιμώμενη Χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά για την ελληνική οικονομία και να αποτελέσει το έναυσμα μιας περιόδου ανάπτυξης για τις ελληνικές επιχειρήσεις και κατά επέκταση της χώρας.
Δεν πρέπει να επισκιάσουμε τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της Δ.Ε.Θ. για μια ακόμα φορά, με εξαγγελίες ελαφρύνσεων που θα μείνουν απλά εξαγγελίες. Η φετινή Δ.Ε.Θ. απαιτείται να αποτελέσει το ορόσημο για την αναγέννηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας.
Ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί πλέον τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα αποφέρουν το, για πολλά χρόνια, υποσχόμενο θετικό κλίμα για επενδύσεις με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη.
Για να επιτευχθεί ο στόχος δεν χρειάζονται εξαγγελλίες αλλά ουσιαστικές ενέργειες με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Να αξιοποιηθούν επιτέλους ουσιαστικά οι σημαντικές διεθνής συμμετοχές στη Δ.Ε.Θ., να στηριχθούν αποτελεσματικά οι ελληνικές start ups που θα συμμετέχουν και οι οποιές μπορούν να αναδείξουν μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα που μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ο επιχειρηματικός χαρακτήρας της Δ.Ε.Θ., στη φετινή διοργάνωση θα πρέπει να είναι ενισχυμένος και απαλλαγμένος από πολιτικές παρεμβάσεις και υποσχέσεις και να εστιάσει στη ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού επιχειρείν με έμφαση στην εξωστρέφεια.
                                                                  ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ 
                                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου