Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Στη στεριά δεν ζει το ψάρι, ούτε και στα λιόζουμα…

 

ΠΥΡΓΟΣ. Νέες καταγγελίες στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με νεκρά ψάρια στα αποστραγγιστικά κανάλια στην περιοχή του Καταραχίου και της Αγγινάρας. Οι εικόνες με μεγάλους κυπρίνους είναι συγκλονιστικές... Τα ψάρια αναζητώντας "οξυγόνο" πηδούσαν έξω από το νερό που είχε γεμίσει με απόβλητα - πιθανότατα από λιόζουμα - με αποτέλεσμα να πεθάνουν στην στεριά. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή είναι μεγάλη και δυστυχώς την πληρώνουν άμεσα τα έμβια όντα.

 Πηγή: ilialive.gr




 

Ιερά Σύνοδος σε Πρωθυπουργό: ''Ζητούμε την ελεύθερη προσέλευση των πιστών στους Ναούς''

 


Του Αιμίλιου Πολυγένη

https://www.romfea.gr/


Στις 4 Νοεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το θέμα των Ιερών Ναών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα Μέλη της ΔΙΣ στην επιστολή ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα που αφορά το κλείσιμο των Ναών, τονίζοντας ότι "εκ καθηκόντος αδυνατούμεν να αποδεχθώμεν κλείσιμον των Ιερών Ναών και απαγόρευσιν προσελεύσεως εις αυτούς των Χριστιανών μας".

Η Ιερά Σύνοδος στις 7 Δεκεμβρίου 2020 επανέρχεται με νέα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό της Κυβέρνησης για το θέμα του κορωνοϊου.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος γνωστοποιεί στον Πρωθυπουργό ότι "η Εκκλησία υπομένει με πολύ πόνο την απαγόρευση ουσιαστικής και συμμετοχικής τελέσεως ιεροπραξιών στους Ιερούς Ναούς” προσθέντοντας την αγωνία αλλά και τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από την πλευρά των πιστών.

“Ως χριστιανός γνωρίζετε ότι οι επικείμενες Εορτές των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαήμερου ανήκουν στις κορυφαίες της Εκκλησίας μας και ο αποκλεισμός των πιστών και από Αυτές (προηγήθηκε το Πάσχα, που άφησε σημάδια στις ψυχές όλων μας) θα επιτείνει την στεναχώρια, αλλά και την ανησυχία των χριστιανών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη πνευματικού στηρίγματος, ψυχικής ανακουφίσεως, θάρρους και ελπίδος μέσω της συμμετοχής τους στην Θεία Λατρεία, η οποία έχει εξέχουσα θέση στην ζωή των Ορθοδόξων και η σημασία της δεν πρέπει να παραθεωρείται” - προσθέτουν στην επιστολή τους οι Ιεράρχες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:

Επιστολή 277 Ορθόδοξων Σωματείων προς τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Με αυτό το σύνθημα 277 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία & Πολιτιστικοί Φορείς – μαζί με τα Παραρτήματά τους – σε όλη την Ελλάδα προβαίνουν σε γενική διαμαρτυρία για την απόφαση του πρωθυπουργού να κρατήσει ουσιαστικά κλειστές τις Εκκλησίες τις ημέρες των Εορτών, ανακοινώνοντας συμμετοχή μόνο 9 πιστών τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια.

Συγκεκριμένα με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιούν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και σε όλους τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες της ελλαδικής επικράτειας, διατυπώνουν έντονα το αίτημα χιλιάδων πιστών να ανοίξουν οι ιεροί Ναοί σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα δηλαδή με τα μέτρα που τηρούνται και σε άλλους χώρους που είναι ήδη ανοιχτοί.

Τα Σωματεία διαμαρτύρονται για τον περιορισμό του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και λατρεία και εκφράζουν την αγανάκτηση του ελληνικού λαού.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι με τη στάση αυτή της Κυβέρνησης «δημιουργήθηκε η πεποίθηση σε όλους μας ότι η Ελληνική Πολιτεία μάς αντιμετώπισε με εμπαιγμό και περιφρόνηση: Περιφρόνηση πρωτίστως προς τους Ποιμένες μας, προς τον Αρχιεπίσκοπο, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και την εν γένει Ιεραρχία και, φυσικά, προς όλο τον πιστό λαό».

Τονίζουν ότι η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού «παρέβλεψε κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας καταστρατηγώντας τη βασική και θεμελιώδη για το δημοκρατικό μας πολίτευμα αρχή της αναλογικότητας» και την χαρακτηρίζουν «άδικη, μεροληπτική και χωρίς καμία λογική βάση».

Στη συνέχεια τα Σωματεία επισημαίνουν ότι αναγκάζονται πλέον «να σκεφθούν διαφορετικά» υπονοώντας έτσι εμμέσως ότι θα προβούν και σέ άλλες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες.

Ζητούν άμεσα προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για ελεύθερη λειτουργία των Ναών, σύμφωνα με τα μέτρα που τηρούνται και σε άλλους χώρους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

https://www.romfea.gr/

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ:Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από την δεξαμενή ως το εσωτερικό δίκτυο .

Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από την δεξαμενή της Μονεμβασίας ως το εσωτερικό δίκτυο .

Επίσης συνεχίζεται η κατασκευή του έργου επέκτασης του προσήνεμου μώλου στην Μαρίνα Μονεμβασίας και θωράκισης της μαρίνας με ανάδοχο την ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ και φορέα υλοποίησης την περιφέρεια Πελοποννήσου .
Αναλυτικά για τα δίκτυα ύδρευσης :
Στις αλλαγές δικτύων εκτελείται αυτές τις ημέρες η αλλαγή του δικτύου στη νότια δεξαμενή Μονεμβασίας ως το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού . Θα τοποθετηθεί αγωγός φ105 , 16 ατμόσφαιρες . Έχει εκτελεστεί το έργο της αντικατάστασης δικτύου στο Κουκάκι και θα συνεχιστεί με την αντικατάσταση δικτύων στον Άγιο Δημήτριο και τον οικισμό Φλόκα και τα Κουλέντια
Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την υποβολή νέας πρότασης στη ΕΣΠΑ η οποία θα περιλαμβάνει : Αντικαταστασεις δικτύων ύδρευσης στον Άγιο Νικόλαο , τον Άγιο Ιωάννη και τα Λιρά και εργα υδρευσης στην περιοχή Νομιων και στην θέση Λιναράκια όπου θα κατασκευαστεί δεξαμενή σε χώρο που παραχωρήθηκε προς το Δήμο από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παναγιώτη Χριστοφοράκη , στην οποία θα συγκεντρωθούν τα νερά από τις γεωτρήσεις στο Καρκανο , του Αγίου Ζώσιμου που δόθηκε πρόσφατα σε χρήση και η πηγή Κουκάκι και στη συνέχεια με αγωγούς βαρύτητας θα δώσουν μόνιμη λύση στην παραλιακή ζώνη Νομίων και στη Μονεμβάσια Σταύρος Χριστακος

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:Ομιλία του Βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για τον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό 2021.



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 14/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Μανωλάκος: <<Ο προϋπολογισμός του 2021 είναι ‘’πολεμικός’’>>

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων και Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μανωλά κος, μιλώντας το Σάββατο, 12/12/2020, στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2021, ξεκαθάρισε ότι το μόνο αποτέλεσμα, που έχει σημασία και για το οποίο αγωνίζεται η Κυβέρνηση, δεν είναι η ευημερία των αριθμών, αλλά η ευημερία των Ελλήνων Πολιτών, η ακεραιότητα και η πρόοδος της Πατρίδας.

Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία του που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χρωστάει ούτε έναν καλό λόγο, ακόμα και για την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας από την Κυβέρνηση, χάρη στους χειρισμούς της οποίας, αποκαταστάθηκε το κύρος της χώρας σε διεθνές επίπεδο .

Επεσήμανε, επίσης, ότι τελικός στόχος είναι να μείνουν πίσω οι δύσκολες μέρες και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, και εξ' αυτού του λόγου, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 ‘’πολεμικό’’, αφού είναι προσανατολισμένος να κερδίσει την μάχη σε τρία μέτωπα: Πανδημία, Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη.

Ο κ. Μανωλάκος εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την άυξηση των αμυντικών δαπανών κατά δύο δις, πράγμα το οποίο είχε ζητήσει κατά την περσινή συζήτηση του προυπολογισμού και έρχεται σαν συνέπεια του προγράμματος εξοπλισμών, που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε, ότι αυτή η Κυβέρνηση, είναι η μόνη, που μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη της οικονομίας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων σε ένα σταθερό και υγιές περιβάλλον και γι΄ αυτό είναι άξια εμπιστοσύνης και κάλεσε τα μέλη της Βουλής να υπερψηφίσουν τον κατατεθέντα προϋπολογισμό.

ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ Ι.Μ. ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Τ.Κ. 801 00  Κ Υ Θ Η Ρ Α

ΤΗΛ.:2736031202 & 2736038359

FAX  :2736031202

Ἐν Κυθήροις τῇ 14ῃ Δεκεμβρίου 2020

Ἀριθ. Πρωτ.: 655

Πρός

Τήν Ἱεράν Σύνοδον

τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ἰωάννου Γενναδίου 14

115 21 Ἀθήνας

 

Θερμή Ἔκκλησις

Ἱερατικῆς Συνάξεως Ἱ. Μ. Κυθήρων

Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Πατέρες,

     Ἡμεῖς οἱ Κληρικοί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων, συναχθέντες σήμερον τήν 14ην Δεκεμβρίου 2020, ἐν ὄψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Ἁγίου Δωδεκαημέρου, εἰς τό Ἐπισκοπεῖον Κυθήρων, κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.Σεραφείμ, καί κατόπιν ἐπικαίρου εἰσηγήσεως διά τό τρισμέγιστον γεγονός τῆς Θείας Ἐνανθρωπήσεως καί διά τήν ἄπειρον Θείαν φιλανθρωπίαν τοῦ σαρκωθέντος Κυρίου καί Θεοῦ ἡμῶν, ἀπησχολήθημεν μέ τά ἐξαγγελθέντα μέτρα διά τήν Θείαν Λατρείαν ἐντός τῶν Ἱερῶν Ναῶν μας.

     Φρονοῦμεν ὅτι ὁ περιορισμός τοῦ ἐκκλησιάσματός μας εἰς 9 ἤ 25 (ἐντός μόνον τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Κυθήρων), ἔπειτα ἀπό τά αὐστηρά περιοριστικά μέτρα τοῦ δευτέρου lockdown, καθ’ ἅ ἀπεκλείσθη παντελῶς τό ποίμνιόν  μας ἐπί 40νθήμερον περίπου ἀπό τόν ἐκκλησιασμόν, συνιστᾷ ἕνα ἀπό τά βαρύτερα μέτρα διά τούς πιστούς Χριστιανούς μας. Ποῖος θά προτιμηθῇ καί ποῖος θά ἀποπεμφθῇ; Καί προσιδιάζει εἰς τούς ποιμένας καί πατέρας τοῦ Λαοῦ τοῦ Θεοῦ νά κάμνουν τοιαύτας ἐπιλογάς καί διακρίσεις;

     Δόξα τῷ Θεῷ τά νησιά μας Κύθηρα καί Ἀντικύθηρα, ἄν ἐξαιρέσωμεν κάποια θετικά περιστατικά ἐλαχίστων συγγενικῶν προσώπων εἰς τά Κύθηρα, τά ὁποῖα ἀποκατεστάθησαν μέ τήν βοήθειαν τῆς Παναγίας μας τῆς Μυρτιδιωτίσσης συντόμως, μένουν σύν Θεῷ ἀλώβητα. Ἕνας λόγος ἐπί πλέον νά τύχωμεν εὐνοϊκωτἐρας μεταχειρίσεως. Ὅμως, ὡς μέλη τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί κατά Θείαν Οἰκονομίαν Λειτουργοί Αὐτῆς, δέν γίνεται νά μήν ἐνδιαφερώμεθα δι’ ὁλόκληρον τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί τῶν λοιπῶν Χριστιανῶν.

     Ἔχομεν πληροφορίας ὅτι τό Ἀνώτατον Δικαστήριον τῶν ΗΠΑ (Supreme Court of the United States), ἀντίστοιχον τοῦ ἡμετέρου Συμβουλίου Ἐπικρατείας, κατόπιν προσφυγῆς τῶν Ρωμαιοκαθολικῶν τοῦ Μπροῦκλιν, κατά τῆς ἀποφάσεως τοῦ Κυβερνήτου τῆς Ν. Ὑόρκης (25-11-2020) διεκήρυξε πανηγυρικῷ τῷ τρόπῳ ὅτι : «ἀκόμα καί σέ μία πανδημία, τό Σύνταγμα δέν μπορεῖ νά τεθεῖ στήν ἄκρη καί νά λησμονηθεῖ». Αὐτό σημαίνει ὅτι ἔκρινε ὡς ἀντισυνταγματικήν τήν παραβίασιν τοῦ συνταγματικῶς κατοχυρωμένου δικαιώματος ἐλευθερίας τῆς Θείας Λατρείας μέ τόν περιορισμόν εἰς τήν ἄσκησίν της (ὅριον 10 ἤ 25 πιστῶν εἰς τούς Ἱ. Ναούς). Ὡσαύτως, τό Γαλλικόν Συμβούλιον τῆς Ἐπικρατείας (Conseil d’ Etat) θεωρεῖ ὡς ἀντισυνταγματικόν περιορισμόν τοῦ δικαιώματος τῆς Θείας Λατρείας τό ὅριον τῶν 30 πιστῶν διά τήν συμμετοχήν των εἰς τήν Θείαν Λατρείαν καί διέταξε τήν Γαλλικήν Κυβέρνησιν νά ἀναθεωρήσῃ τό σχετικόν διάταγμα, διότι τό Δικαστήριον θεωρεῖ ὅτι κατ’ αὐτόν τόν τρόπον ἕνα μεγάλο μέρος τῶν πιστῶν θά στερηθῇ τοῦ συνταγματικῶς ἀνεγνωρισμένου δικαιώματος τῆς Θείας Λατρείας. Ἡ Σύνοδος, μάλιστα, τῶν Ρωμαιοκαθολικῶν τῆς Γαλλίας (CEF) ἐζήτησε ἀπό τήν Κυβέρνησιν «νά ἀναθεωρηθεῖ τό μή ρεαλιστικό καί ἀνεφάρμοστο μέτρο τῶν τριάντα πιστῶν, τό ὁποῖο εἶναι ἐντελῶς ἀσεβές γιά τήν πραγματικότητα τῆς θρησκευτικῆς πρακτικῆς τῶν Καθολικῶν».

     Ἡμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι Κληρικοί καί Λαϊκοί, τά μέλη τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, δέν ἔχομεν ἴσα δικαιώματα ἐνώπιον τοῦ νόμου, τοῦ Θείου καί τοῦ ἀνθρωπίνου, ἤ τό Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος δέν περιφρουρεῖ ἐξ ἴσου τό δικαίωμα τῆς θρησκευτικῆς συνειδήσεως καί τῆς ἐλευθέρας Θείας Λατρείας; (ἄρθρ.13, παρ. 1 καί 2). Διατί ἡμεῖς νά τυγχάνομεν διαφορετικῆς ἤ κατωτέρας μεταχειρίσεως, τοσοῦτον μάλιστα, ἀφοῦ τό ἐν λόγῳ ἄρθρον τοῦ Συντάγματος δέν ἀναστέλλεται οὔτε ἐν καιρῷ πολιορκίας ἤ πολέμου;

Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε,

     Ἡμεῖς, ὁ Ἱερός Κλῆρος καί ὁ Λαός τῆς Θεοστηρίκτου Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων, παρακαλοῦμεν θερμῶς νά ἐγείρετε τήν ἐνδεικνυομένην ἀξίωσιν νά σεβασθῇ ἡ Κυβέρνησις, καθ’ ἅ ἔχει ὑποχρέωσιν ἐκ τοῦ Συντάγματος, τήν Συνταγματικήν ἐπιταγήν καί νά μή παρέμβῃ εἰς τά τῆς Θείας Λατρείας. Ἔχομεν συναίσθησιν καί συνείδησιν τοῦ ἐπαπειλοῦντος κινδύνου ἐκ τῆς ἐπιδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ καί τηροῦμεν τά προστατευτικά μέτρα δι’ ἡμᾶς καί τό ποίμνιόν μας. Δέν θέλομεν νά βιώσωμεν ἐκ νέου τά τραγικά γεγονότα τοῦ ἀποκλεισμοῦ τοῦ Λαοῦ τοῦ Θεοῦ, ὅπως συνέβη τό προηγούμενον Πάσχα.

Καί ἐπί τούτοις διατελοῦμεν βαθυσεβάστως

ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Πρωτ.Πέτρος Μαριτος - Ἰατρός

ρχιμ. Πέτρος Κασιμάτης

ρχιμ. Φρουμέντιος Δημητρίου
Ἀρχιμ. Πέτρος Σκλᾶβος

Πρωτ.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος

Πρωτ. Παναγιώτης Διακόπουλος
Πρωτ. Θεολόγος Παντελῆς

Ἱερομ. Σεραφείμ Μαρσέλλος

Οκονόμος Γεώργιος δικημενάκης

Οκονόμος Ἰωάννης Παπανδρόπουλος

Ἱερεύς Παλος Καλλίκας

Ἱερεύς Κωνσταντῖνος Μπιθιγκότζης

Διάκονος Παναγιώτης Σκλάβος

 

ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε.Στις 12:00 αντί της 10:00 θα αποπλεύσει αύριο Τρίτη το «AQUA JEWEL»από το λιμάνι του Πειραιά

                           


ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε.

ΓΟΥΝΑΡΗ 2 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 210 4121001 Fax: 210 4121912

Πειραιάς, 14/12/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο μας «AQUA JEWEL» λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή των πλόων του αύριο, Τρίτη 15/12, θα αποπλεύσει από Πειραιά στις 12:00 αντί της εγκεκριμένης ώρας αναχώρησης 10:00.

Πειραιά 12:00

Κύθηρα 18:30 – 19:10

Κίσσαμος 22:25

Με εκτίμηση,

ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε

Α Πειραιά Και Νήσων: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο Απέρριψε Την Ένσταση Κατά Της Εκλογής Μανωλάκου


Οριστικά “κλείδωσαν οι έδρες στην Α’ Πειραιά καθώς σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, την προηγούμενη εβδομάδα, απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλλει κατά της εκλογής του Βουλευτή της Α’ Πειραιά και Νήσων Αντιστρατήγου ε.α. Μανωλάκου Νικόλαου, η συνυποψήφια του κ. Ρούσσου Ζωή.

Η κυρία Ρούσσου επικαλέστηκε ασυμβίβαστο, υποστηρίζοντας ότι επειδή ο Στρατηγός, πριν την αποστρατεία του κατείχε τη θέση του Διοικητή της Α.Σ.Δ.Ε.Ν. δεν μπορούσε να εκλεγεί στην Ά Πειραιά.

Οι αιτιάσεις αυτές απορρίφθηκαν εκ του ΑΕΔ επικυρώνοντας την εκλογή Μανωλάκου βάζοντας οριστικό τέλος στην όποια αμφισβήτηση.

https://pireasnews.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

                                   

        

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
κατά τόν μῆνα Δεκέμβριον 2020 (14 ἕως 20-12-2020)

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020. Ἑσπέρας ὥρα 4.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τήν Ἱ. Μονήν Γενεσίου τῆς Θεοτόκου (Κακοπέτρι). Ἑορτή Ἁγίου Ἐλευθερίου.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἐλευθερίου Δοκάνων.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, Ἀπόγευμα ὥρα 4.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Νεκροταφειακόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Διονυσίου Χώρας Κυθήρων.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τό Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Γεωργίου Καρβουνάδων (Ἑορτή ἁγίου Προφήτου Δανιήλ καί ἁγίων τριῶν Παίδων).

 

Σάββατον, 19 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου Στραποδίου.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Πιτσινιανίκων.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020, Ἀπόγευμα ὥρα 5 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερᾶς Παρακλήσεως εἰς τήν Παναγίαν Μυρτιδιώτισσαν ἐν τῷ Ἱερῷ Μητροπολιτικῷ Ναῷ Χώρας Κυθήρων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν,και το ερώτημα: Τι πρέπει να κάνουμε;



Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν, δυστυχώς, εν μέσω πανδημίας. Και το ερώτημα: Τι πρέπει να κάνουμε; Ποια να είναι η συμπεριφορά μας, εφόσον οι απόψεις των ηγητόρων μας διαφέρουν, βαραίνει εμάς τους ίδιους. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε. Πραγματικά άλλα λέει και κελεύει η επίσημη Πολιτεία, υπακούοντας στις υποδείξεις των λεγόμενων «ειδικών λοιμωξιολόγων» και άλλα μας λένε κάποιοι από τους «πνευματικούς μας ηγέτες». Θεωρώ πως για να διευκολυνθούμε πρέπει να αναλύσουμε τρεις έννοιες, Πίστη, Αγάπη, Νόηση. Ξεκινάμε από την πιο απλή παραδοχή: Λόγω τού μέγιστου χαρίσματος που έλαβε ο άνθρωπός από τον Ποιητή τού Ουρανού και της Γης, τη Νόηση δηλαδή, μπορούμε να κατανοήσουμε τις υπέρτατες έννοιες της Πίστης και της Αγάπης. Επειδή τα λόγια τού Απόστολου Παύλου, κατά γενική ομολογία αποτελούν την πιο αξιόπιστη μαρτυρία γι’ αυτές τις έννοιες, τα παραθέτω αυτούσια: « Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον. Καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι». Η Αγάπη λοιπόν πρώτιστα θα πρέπει να καθορίζει τη συμπεριφορά μας. Την Αγάπη προς τον πλησίον μας οφείλουμε να θέτουμε υπεράνω των προσωπικών μας αναγκών, ακόμα κι αν αυτές προκύπτουν από την πιο ένθερμη Πίστη. Όντως από τον Θείο Παύλο προβάλλεται μια θυσιαστική συμπεριφορά. Η αγάπη επιτάσσει: Να μην αποτελέσουμε κρίκο της ύπουλης αλυσίδας διασποράς του Κορονοϊού. Στη διασπορά που τόσους συνανθρώπους μας έχει οδηγήσει στον θάνατο κι αν δεν την εξαλείψουμε ολοσχερώς πλήθος άλλων συνανθρώπων μας θα θανατωθούν. Η ενδημία τού ιού στους Άγιους Τόπους και στο Άγιο Όρος, η καταστροφική έξαρση που εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά την πανήγυρη στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, μα και ο μεγάλος, αναλογικά, αριθμός των Αρχιερέων που έχουν νοσήσει, γεγονότα που μεταδίδονται, αποδεικνύουν ότι οι χώροι λατρείας, οι λειτουργοί Ιερείς και Ιεράρχες, ασφαλώς και οι εκκλησιαζόμενοι δεν είναι απρόσβλητοι από τον φονικό Κοροναϊό. Ας θυμηθούμε τι συμβούλεψε ο Θεός προκειμένου να σωθεί ο νεογέννητος Ιησούς όταν κινδύνευε από μια άλλη πανδημία, τη φονική σπάθα των στρατιωτών τού Ηρώδη. Παραθέτω την περικοπή τού Ματθαίου: «…ἰδοὺ ἄγγελος Κυρίου φαίνεται κατ᾿ ὄναρ τῷ Ἰωσὴφ λέγων· ἐγερθεὶς παράλαβε τὸ παιδίον καὶ τὴν μητέρα αὐτοῦ καὶ φεῦγε εἰς Αἴγυπτον, καὶ ἴσθι ἐκεῖ ἕως ἂν εἴπω σοι· μέλλει γὰρ Ἡρῴδης ζητεῖν τὸ παιδίον τοῦ ἀπολέσαι αὐτό. Ὁ δὲ ἐγερθεὶς παρέλαβε τὸ παιδίον καὶ τὴν μητέρα αὐτοῦ νυκτὸς καὶ ἀνεχώρησεν εἰς Αἴγυπτον, καὶ ἦν ἐκεῖ ἕως τῆς τελευτῆς Ἡρῴδου...». Η συσχέτιση είναι προφανής. Παραμένουμε ασφαλείς!

Κυθήρων: ''Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης''



Δυσαρεστημένη είναι η εκκλησία με την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων (χωρίς αγιασμό σε εξωτερικό χώρο).

Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε "θα έρθουν κάποιοι και κάποιοι θα μείνουν έξω". Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Είναι οδυνηρό αυτό. Στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται» είπε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

«Είμεθα εν διωγμό. Στα Μέσα συνωστίζονται και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Μήπως τα μεγαλοποιούμε με τον ιό; Και πριν τον κορονοϊό δεν είχαμε τη γρίπη; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας να προσβληθεί. Στις ΗΠΑ, στη Γαλλία δεν είναι μεγαλύτερο το κακό; [...] Είναι αντικανονικό. Δεν μπορεί να λειτουργεί μόνος του ο ιερέας με τον ψάλτη. Θα μου το απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα; (να λειτουργήσω τον ναό)» ανέφερε.

«Έτσι προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση και φοβίζουν τους πιστούς ότι θα μολυνθούν» είπε για όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι για τη μετάδοση μέσα στους ναούς.

«Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης [...] Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορονοϊό» είπε.

ROMFEA

ΛΑΚΩΝΙΑ:Μελισσοκομικές δράσεις έτους 2021


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα, τα οποία αφορούν  τους μελισσοκόμους  που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή  ευθύνης της:

1.Όλοι οι μελισσοκόμοι , κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων  πρέπει να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών(διαχείμασης) στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας  το αργότερο μέχρι την 31/12/2020.

Δεν απαιτείται η υποβολή της αίτησης δήλωσης κατεχόμενων κυψελών(διαχείμασης) στη περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο το οποίο έχει θεωρηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020.

H ηλεκτρονική  αποστολή  αιτήσεων  δήλωσης  κατεχόμενων κυψελών (διαχείμασης) στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφεριακής Ενότητας Λακωνίας  μπορεί να γίνει στα παρακάτω  e-mail:

p.apostolakou@lakonia.gr,    d.georgias2@lakonia.gr

2.Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Παραγωγής  & Εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας  για το έτος 2021 , οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στη δράση 3.1΄΄ Εξοπλισμός  για τη διευκόλυνση μετακινήσεων(αντικατάσταση κυψελών)΄΄ και  3.2 ΄΄ Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας ΄΄(εαρινές-θερινές μετακινήσεις).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται  στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Β.Δεκάζου 5, Τρίπολη,Τ.Κ.22100, e-mail :  melkpel@gmail.gr) για τη δράση 3.1 (Αντικατάσταση κυψελών)  το αργότερο  μέχρι την 10/2/2021 και για τη δράση 3.2 ΄΄(εαρινές-θερινές μετακινήσεις)   από 1/1/2021 μέχρι 10/2/2021.

Μαζί με την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στη δράση υποβάλλεται  υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και ευκρινές φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού του ενδιαφερομένου.

Απαραίτηση πρϋπόθεση  για ένταξη στις δύο δράσεις είναι οι μελισσοκόμοι  να είναι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και να έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμη δήλωση κατεχόμενων κυψελών (διαχείμασης)

Επιπλέον  για τη δράση 3.1 (Αντικατάσταση κυψελών) οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον είκοσι (20) κατεχόμενων κυψελών.

Τα παραστατικά υλοποίησης της δράσης (τιμολόγια, αποδείξεις εκδοθέντα  σύμφωνα με τον Κ.Β.Σ από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 20η Μαϊου 2021, συνοδευόμενα από εξοφλητικές αποδείξεις  υποβάλλονται στο Κ.Μ.Πελοποννήσου μέχρι την 20/5/2021.

Επιπλέον για τη δράση 3.2 δικαιούχοι είναι οι μελισσοκόμοι  με 110 τουλάχιστον κατεχόμενες κυψέλες ,  και οι οποίοι εντάσσονται  σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • επαγγελματίες αγρότες με ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5000 ευρώ
  • επαγγελμαστίες αγρότες οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση ΟΣΔΕ ή/και εντάχθηκαν στο καθεστώς των νέων αγροτώνή/και εγγράφηκαν ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα για πρώτη φορά εντός των δύο προηγούμενων ημερολογιακών ετών από το έτος υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση.
  • Συνταξιούχοι ΟΓΑ με ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής  5000 ευρώ

Δικαιολογητικά  επιλεξιμότητας για τη  δράση 3.2

  • Βεβαίωση εγγραφής στο Μητώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων  ΜΑΑΕ ως επαγγελματίας αγρότης
  • Φωτ/φο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ΟΓΑ καθώς και της σελίδας θεώρησης από όπου προκύπτουν τα στοιχεία  του δικαιούχου και ότι το βιβλιάριο είναι σε ισχύ, στη περίπτωση συνταξιούχων ΟΓΑ
  • Αντίγραφο της πιο προσφατης πράξης διοικητικού προσδιορισμού (εκκαθαριστικού)
  • Αντίγραφα εγγράφων που αποδεικνύουν κατά περίπτωση ότι υπέβαλλαν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης-Δήλωση ΟΣΔΕ ή/ και  εντάχθηκαν στο καθεστώς των νέων αγροτών ή/και εγγράφηκαν ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα  για πρώτη φορά εντός των δύο προηγούμενων ετών από το έτος υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση(αφορά νεοεισερχόμενους αγρότες  που απαλλάσσονται από την υποχρέωση  δήλωσης ελάχιστης ακαθάριστης αξίας  της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 ευρώ)
  • Φωτ/φο άδειας κυκλοφορίας ΦΙΧ

Παραστατικά υλοποίησης της δράσης για τη δράση 3.2

Τα παραστατικά υλοποίησης της δράσης είναι κατά περίπτωση Δελτία αποστολής εκδοθέντα σύμφωνα με τον ΚΦΒΣ και αποκόμματα διοδίων (στη περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται με ΦΙΧ), φορτωτικές ή εισιτήρια πλοίου

Τα δικαιολογητικά επιλεξιμότητας και τα παραστατικα υλοποίησης της δράσης υποβάλλονται συνοδευόμενα με αίτηση(Υπόδειγμα 5)στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου το αργότερο μέχρι την  20η  Ιουνίου 2021

Επιλέξιμες είναι οι μετακινήσεις οι οποίες δηλώνονται από 1/1/2021 μέχρι 10/2/2021 και πραγματοποιούνται από 11-2-2021 μέχρι 20-6-2021 από τον συνήθη μόνιμο τόπο  εγκαταστασης της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης ΄΄έδρα΄΄ σε άλλον ή αντίστροφα καθώς και πιθανές ενδιάμεσες μετακινήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  & Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας στα τηλ.273136321(κ.Αποστολάκου), και 2731363324 (κ.Μαυρίδης) και στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου στο τηλ.2710243352.

ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

α. Αίτηση συμμετοχής στη δράση  3.1

β. Υπεύθυνη δήλωση δράση 3.1

γ. Αίτηση συμμετοχής στη δράση 3.2

δ. Υπεύθυνη δήλωση δράση 3.2       

ε. Αίτηση για υποβολή δικαιολογητικών δράσης 3.2 (Υπόδειγμα 5)

στ. Αίτηση διαχείμασης

ΛΑΚΩΝΙΑ:Σεισμός στο ακρωτήριο της Μάνης!

 


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 57 χλμ. νότια της Σπάρτης

ΜΑΝΗ. Σεισμός ταρακούνησε την Ανατολική Μάνη σήμερα στις 09:11 το πρωί. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 57 χλμ. νότια της Σπάρτης. Το εστιακό βάθος ήταν στα 212 χιλιόμετρα.

https://notospress.gr/