Κυριακή 16 Μαΐου 2021

“Σκληρά και μαλακά ναρκωτικά” ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ;



Ένα συνηθισμένο ερώτημα που τίθεται στις μέρες μας είναι ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά. Ειδικά όσον αφορά το χασίς και τα παραισθησιογόνα, μοιάζει να επικρατεί μια μορφή κοινωνικής ανεκτικότητας. Ο χρήστης τέτοιου είδους ουσιών εφησυχάζει την συνείδησή του, σε καμία περίπτωση δε θεωρεί τον εαυτό του ναρκομανή και η κοντινοί του εφησυχάζουν την ανησυχία τους με τη δικαιολογία ότι «όλα τα παιδιά σήμερα κάτι παίρνουν».

Η ιατρική και η πολιτική συνηγορούν με την άποψη αυτή κι έτσι όλοι είναι χαλαροί και ήρεμοι. Ακόμη κι όταν η κοκαΐνη μπαίνει στο κάδρο, η γενική εικόνα δε χαλάει, γιατί για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ειδικά στην Ευρώπη, δε θεωρείται εθιστική, ίσως επειδή τα στερητικά της συμπτώματα δεν είναι τόσο φανερά. Μόνον όταν η ηρωίνη περάσει το κατώφλι του σπιτιού αρχίζει η ανησυχία του εξαρτημένου λιγότερο, και της οικογένειάς του περισσότερο. Αλλά και πάλι επικρατεί η αντίληψη ότι αν δεν «τρυπιέται» κανείς, αν δεν πίνει καθημερινά, αν δεν πουλάει, αν…, αν… και οι δικαιολογίες τελειωμό δεν έχουν, για να μη ταραχθούν τα νερά της αδράνειας.

Ένας τέτοιος διαχωρισμός των ουσιών είναι επικίνδυνος, αν όχι ύποπτος. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και η περιστασιακή χρήση χασίς και παραισθησιογόνων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ψυχολογικές και ψυχιατρικές βλάβες στον οργανισμό. Τέτοιες μπορεί να είναι κρίσεις πανικού ή αγοραφοβίας, κατάθλιψη, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ψυχώσεις, διαταραχές προσωπικότητας, διπολικές διαταραχές, ακόμη και σχιζοφρένεια. Η μακροχρόνια χρήση «μαλακών» ουσιών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στις παραπάνω συνέπειες ή θα μεταπηδήσει στα αποκαλούμενα σκληρά ναρκωτικά (κοκαΐνη, ψυχοφάρμακα, ηρωίνη).

Το πέρασμα από τα μαλακά στα σκληρά ναρκωτικά είναι μια φυσική πορεία. Ο χρήστης μαθαίνει να ζει σε μια εικονική πραγματικότητα, χάνει σταδιακά την ικανότητά του να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις εργασιακές ή σπουδαστικές του υποχρεώσεις, οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις πλήττονται βαθύτατα.

Ο άνθρωπος χάνει το νόημα της απλής, φυσιολογικής ζωής και καλλιεργεί μια «ναρκοκουλτούρα», όπου κυριαρχούν οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις. Όλα μοιάζουν «ξενέρωτα» και δυσβάσταχτα, επικρατούν οι ονειροπολήσεις και η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη να «γεμίσει το κεφάλι του».

Ο εθισμένος, από τα ναρκωτικά οποιασδήποτε μορφής, είναι αιχμάλωτος. Είτε η χρήση του είναι περιστασιακή, είτε είναι μόνιμη, η αλήθεια είναι ότι είναι εθισμένος. Το θέμα που αντιμετωπίζει δεν είναι το είδος της ουσίας και τι σημαίνει αυτή για τον οργανισμό του, αλλά το γεγονός ότι είναι μια προσωπικότητα που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη καθημερινότητά του, που δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, που χρειάζεται ανάμεσα στον ίδιο και τη ζωή του έναν ενδιάμεσο (την ουσία) για να υπάρξει με κάποιο τρόπο.

Εθισμός είναι η τάση κάποιου ανθρώπου να επαναλαμβάνει με καταναγκαστικό τρόπο συγκεκριμένες συμπεριφορές. Η εθιστική προσωπικότητα παγιδεύεται σε φαύλους κύκλους επανάληψης και αύξησης της χρήσης, παρά το γεγονός ότι είναι άπειρες οι φορές που αποφασίζει να την σταματήσει ή να την ελέγξει, ίσως και να κάνει και κάποιες άδοξες προσπάθειες, μόνο και μόνο για να διαψευσθεί λίγο αργότερα.

Είναι μια απόφαση που παίρνει για να μη τη κρατήσει, μια γεωγραφική απόδραση, ένα φάρμακο, μια αντικατάσταση της αγαπημένης ουσίας με κάποια άλλη ή συνδυασμός της με αλκοόλ και φάρμακα. Τίποτα δε βοηθά, τίποτα δεν έχει διάρκεια, η σκέτη αποχή από τη χρήση προκαλεί στη καλύτερη περίπτωση σοβαρά ψυχολογικά συμπτώματα και στη χειρότερη ψυχολογικά και σωματικά. Κρίσεις επιθετικότητας, κατάθλιψης και αντικοινωνικών συμπεριφορών, ακολουθούν τις άδοξες προσπάθειες για να ηρεμήσουν όλα με το επόμενο τσιγάρο, με την επόμενη δόση. Η μονότονη επανάληψή της και η αύξησή της είναι μονόδρομος.

Η ενασχόληση του χρήστη και της οικογένειάς του με το διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών και η επιμονή στο σύμπτωμα, αποπροσανατολίζει τους ενδιαφερόμενους από την αναζήτηση της λύσης. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε στο είδος της ουσίας, ούτε στη συχνότητα της χρήσης της. Οι ίδιες οι συνέπειες της χρήσης (προσωπικές, οικογενειακές, οικονομικές, επαγγελματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές, σωματικές), συνέπειες που προκαλούνται είτε ευθέως από τη κατανάλωση οποιουδήποτε ναρκωτικού, είτε εμμέσως με τη μορφή ατυχημάτων, είναι που προσδιορίζουν το πρόβλημα και την αντιμετώπισή του με δραστικό και ουσιαστικό τρόπο.

medicaltime.gr

ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ.Κλειστό για προληπτικούς λόγους τις επόμενες τρεις μέρες

Ανακοινώνεται ότι το Δημαρχείο στους Μολάους θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τις επόμενες τρεις μέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 17, 18 και 19 Μαΐου διότι ευρέθη εργαζόμενος θετικός στον κορωνοϊό.

Μυρτιδιώτισσα Αλίμου: Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο του Γιώργου Καραϊβάζ

40 μέρες πέρασαν από το μεσημέρι της 9ης Απριλίου που ο Γιώργος Καραίβάζ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Χθες το απόγευμα, στενοί συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες βρέθηκαν στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στο τρισάγιο στη μνήμη του δημοσιογράφου ενώ σήμερα τελέστηκε στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, στον Άλιμο το μνημόσυνο.

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα στην κηδεία του αδικοχαμένου Γιώργου Καραϊβαζ

Η ταφή του είχε γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Δράμα και λόγω της πανδημίας, πολλοί φίλοι και συνάδελφοι του, δεν είχαν καταφέρει να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο δημοσιογράφο. Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συλλυπήθηκαν τη σύζυγο και τον γιο του. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνομίλησε με την χήρα και τον γιο του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ το παρών έδωσαν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι και φυσικά οι συνεργάτες του, από την εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

Δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ!

«Βρήκαμε μια μεγάλη, ανοιχτή αγκαλιά από όλους τους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Ανθρώπους απλούς, που αγάπησαν τον Γιώργο μέσα από τα λόγια του, μέσα από τα κείμενά του. Ακόμα βρήκαμε αγάπη από όλους όσοι είχαν συνεργαστεί με τον Γιώργο και στο παρελθόν και σήμερα» δήλωσε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.

.olympia.gr






Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός στον νησιώτικο Δήμο της Ελαφονήσου.



Κέντρο Υγείας Νεάπολης Λακωνίας - Health Center of Neapolis Laconias

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14/05/2021 ο εμβολιασμός κατά της νόσου του Κορωνοϊού στον νησιώτικο Δήμο της Ελαφονήσου. Συγκεκριμένα έγιναν 258 δόσεις εμβολίου της Phizer-BoiNTech,εξαντλώντας όλες τις δόσεις που εστάλησαν. Οι εμβολιασμοί έγιναν αποκλειστικά από προσωπικό του Κ.Υ. Νεάπολης και Π.Π.Ι.Ελαφονήσου τους οποίους και ευχαριστώ για την για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1252 δόσεις εμβολίου. Να ευχαριστήσω ,θερμά,τούς :κ. Καρβέλη Ι. Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ τον κ Κορωνιό κ. αν.Διοικητή Νοσηλευτικής Μολάων τον κ. Μαριόλη Α.,Δ/ντή Κ.Υ.Αρεόπολης ως και το προσωπικό των δύο τελευταίων Μονάδων Υγείας που συνέβαλλαν τα μέγιστα στη επιτυχία αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Τέλος άφησα να ευχαριστήσω την Δήμαρχο Ελαφονήσου κ.Λιάρου Ε.και τους αντιδημάρχους κ. Μέντη Κ. και Αρώνη Α. για την άψογη οργάνωση και στήριξη της όλης προσπάθειας αλλά και την τέλεια φιλοξενία όλων των συντελεστών αυτής της προσπάθειας η οποία ,πιστεύω ,θα δώσει την όμορφη Ελαφόνησο καθαρή από την νόσο του Κορωνοϊού για να την απολαύσουν όλοι οι πολυπληθείς θαυμαστές της.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ¨ΛΑΘΡΑΙΑ¨ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωση μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά της

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 75.000 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και 63.000 ευρώ

Οι διαφυγόντες δασμοί και το παράνομο περιουσιακό όφελος από την δράση των συλληφθέντων ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε συστηματικά λαθραία καπνικά προϊόντα στην Αχαΐα.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν χθες 15-5-2021, στην Πάτρα και σε περιοχές της Αιγιαλείας, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, όπου συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα και πιο συγκεκριμένα επτά ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες) και δύο αλλοδαποί (ένας άνδρας και μια γυναίκα), ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και τα τρία αρχηγικά της μέλη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 02/02/2021 έως και 15/05/2021, η εγκληματική οργάνωση, πέραν από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνικών προϊόντων, είχε πωλήσει τουλάχιστον (141.900) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (365) συσκευασίες λαθραίου καπνού των (50) γραμμαρίων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (257.195) ευρώ.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι, που στέρησε η εγκληματική οργάνωση από το Ελληνικό Δημόσιο ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων που διακινήθηκαν και κατασχέθηκαν, ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των (854.809,90) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχοντας ενωθεί σε δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, το τελευταίο έτος τουλάχιστον, διακινούσαν συστηματικά λαθραία καπνικά προϊόντα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε λαϊκές αγορές της Αχαΐας.

Αρχηγικό ρόλο κατείχαν τρεις από τους συλληφθέντες άνδρες (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός). Οι δύο ημεδαποί άνδρες μετέφεραν, αποθήκευαν και προμήθευαν με λαθραία καπνικά προϊόντα τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία τα διακινούσαν μέσω καταστημάτων τους. Ο αλλοδαπός άνδρας διακινούσε και πωλούσε τα λαθραία καπνικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές, μέσω δικτύου ομοεθνών του, τους οποίους είχε στρατολογήσει.

Επιπλέον, τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν επιχειρήσεις « βιτρίνες», στερούμενων φυσικών καταστημάτων ή γραφείων, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων από τις προαναφερόμενες δραστηριότητες, ενώ κάποια από τα μέλη της οργάνωσης μέσω φυσικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσαν νομιμοποιούσαν επίσης τα παράνομα έσοδα, τα οποία διέθεταν μεταξύ άλλων και για αγορές ή χρήσεις πολυτελών οχημάτων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες, στις αποθήκες, στα καταστήματα και στα οχήματα των εμπλεκομένων, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  •  75.653 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων,
  •  63.260 €,
  •  7 αυτοκίνητα (επιβατηγά και τύπου βαν),
  •  μοτοσικλέτες,
  •  12 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  •  μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων
  •  1 μεταλλική ράβδος, συσκευή εκτόξευσης χημικού αερίου (σπρέι πιπεριού),
  •  Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων που αφορούν την δραστηριότητα της οργάνωσης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τα ντοκουμέντα








ΕΣΤΗΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΧΑΣΙΣ

 

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης 

Εντοπίστηκαν 18 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους πάνω από 6.500 γραμμάρια


Συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω ημεδαπού και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 6 κιλών και 519 γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε θερμοκήπιο που βρίσκεται στην αυλή της οικίας του, καθώς και στον εξωτερικό χώρο γύρω από αυτό, βρέθηκαν 18 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 70 εκατοστών, που καλλιεργούσε ο ημεδαπός, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

¨ΕYROTAS CLEAN¨ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 30-31 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ 1η IOYNIOY 2021


 

Το ρωσικό θηρίο που φέρνει στην Ελλάδα ο Χαρδαλιάς


Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις πύρινες προκλήσεις που έρχονται. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των μέσων που διαθέτει η χώρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προσθέτοντας ένα υπερόπλο στη φαρέτρα της

Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες για το ρωσικό θηρίο που έρχεται στην Ελλάδα:

Αυτή τη φορά προλάβαμε τους Τούρκους. Όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μόσχα έκλεισε το ρώσικο «θηρίο», ένα αμφίβιο τζετ πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Beriev Be-200 πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υγρού. Επρόκειτο να το νοικιάσουμε από πέρυσι, αλλά οι Ρώσοι το έδωσαν στους Τούρκους. Αλλά πέραν του ρωσικού αυτού αμφίβιου «θηρίου» η Πολιτική Προστασία έκλεισε και 6 ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air- Tractor αμερικανικής κατασκευής πολλαπλών ρόλων.

Για παράδειγμα τα αεροσκάφη αυτά (που τα ονομάζουν «μίνι Καναντέρ») έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων πυροσβεστικού υλικού και μπορούν να χρησιμοποιούν και για επιτήρηση δασών σε όλη την Ελλάδα αφού διαθέτουν πέντε ώρες αυτονομία πτήσεως. Έχει δύο άτομα πλήρωμα, ένα πιλότο και έναν παρατηρητή.

.aftodioikisi.gr


Ε.Π.Α.Μ.:ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΕΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ



 

Η Μυρτιδιώτισσα στο θρόνο της

Γιώργος Λουράντος:

Η Μυρτιδιώτισσα στο θρόνο της

Με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, ανάστασιμους ύμνους και με αισθήματα απέραντου σεβασμού και βαθύτατης ευγνωμοσύνης συνοδεύσαμε κατά τα ειωθότα σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, την Αγία Εικόνα της Πολιούχου του νησιού μας στο θρόνο της.
Και του χρόνου!












Πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί από αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self test, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Open, τόνισε πως θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών, ενώ οι βρεφονηπιαγωγοί θα πρέπει να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα.

«Έχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Πρόσθεσε δε, ότι θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των εξωτερικών χώρων, ενώ οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στην εξωτερική είσοδο των σταθμών για αποφυγή συνωστισμού.

zougla.gr

6 αεροσκάφη Air- Tractor… τα «μίνι Καναντέρ» που θα έχει φέτος το καλοκαίρι η χώρα μας

Η Πολιτική Προστασία έκλεισε και 6 ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air- Tractor αμερικανικής κατασκευής πολλαπλών ρόλων. Για παράδειγμα τα αεροσκάφη αυτά (που τα ονομάζουν «μίνι Καναντέρ») έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων πυροσβεστικού υλικού και μπορούν να χρησιμοποιούν και για επιτήρηση δασών σε όλη την Ελλάδα αφού διαθέτουν πέντε ώρες αυτονομία πτήσεως. Έχει δύο άτομα πλήρωμα, ένα πιλότο και έναν παρατηρητή.

firefightingreece.gr



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στα Κύθηρα συζητήσαμε για την επόμενη ημέρα της νέας κανονικότητας, τα μέτρα στήριξης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και την ακτοπλοϊκή ενίσχυση του νησιού με δεύτερο δρομολόγιο που βάλαμε.

Συναντήθηκα με το δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του νησιού, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Τμήμα. Τέλος τιμήσαμε τον Όσιο Θεόδωρο προστάτη των Κυθήρων.


ΕΙΧΕ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ¨ΦΟΥΝΤΕΣ¨ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -714,3- γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (14-05-2021) το πρωί σε περιοχή της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ναρκωτικά, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν διότι είχε αποκρύψει στον αποθηκευτικό χώρο μοτοσικλέτας συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -649- γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν - με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου « EVELIN » - και κατασχέθηκαν:

  •  (4) ακόμη συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -65,3- γραμμαρίων,
  •  ζυγαριά ακριβείας,
  •  χρηματικό ποσό -300- ευρώ,
  •  περίστροφο αερίου με (2) μεταλλικά σφαιρίδια και αμπούλα αερίου και
  •  κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια.

Κατασχέθηκε ακόμη η παραπάνω μοτοσικλέτα, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τώρα που η «γύρα» της Μυρτιδιώτισσας, αυτό το κορυφαίο θρησκευτικό έθιμο στα Κύθηρα, έφτασε στο τέλος, μπορούμε να κάνομε έναν απολογισμό. Η Εικόνα σε διάστημα δύο εβδομάδων, πέρασε από 53 χωριά και συνοικισμούς, κάλυψε περί τα 450 χιλιόμετρα, διανυκτέρευσε σε 13 ναούς, στάθμευσε για μια δέηση, ή μια παράκληση σε 44 ναούς και συναντήθηκε με άλλες ιστορικές εικόνες, της Παναγίας και ιερά κειμήλια, όπως η Παναγία η Ελεούσα και η Φρατσιώτισσα των Φρατσίων, η Φανερωμένη στα Βιαράδικα, η Δέσποινα στον Καραβά, η Ιλαριώτισσα στον Ποταμό, η Κοντελετού στο Λειβάδι, η Οδηγήτρια στον Κάλαμο, η κάρα του Οσίου Θεοδώρου, η αγία Ελέσα κ.α. Η πορεία της Εικόνας μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο στα πανέμορφα χωριά των Κυθήρων είναι μια εμπειρία αξέχαστη!