Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΙΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Φωτιά πάνω από τα Νόμια δίπλα στην επαρχιακή οδό Μονεμβασιας , Νεαπολης με μέτωπο περίπου 200 μέτρων . Έχει ελαφρό άνεμο . Είναι σημαντικές δυνάμεις της πυροσβεστικής και έρχονται ενισχύσεις σε αυτοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα όπως μας ενημέρωσε ο περιφερειάρχης της πυροσβεστικής . Έγινε ενημέρωση σε βυτιοφόρα και τρακτέρ της περιοχής να έρθουν . Πληροφορίες μιλούν για φωτιά από αποτσίγαρο .
Σταύρος Χριστάκος

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 2018» – 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων




https://www.kythiraika.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 5/7/2018

Όπως είναι γνωστό, με το νόμο Ν. 4479/2017, που ετέθη σε ισχύ από 29.06.2017, επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση η επίλυση του ζητήματος των διαδοχικών παρατάσεων των εργαζόμενων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Με τον ως άνω Νόμο, μεταξύ άλλων ορίστηκε η 31.03.2018 ως το απώτατο χρονικό σημείο απασχόλησης στις σχετικές θέσεις όσων παρείχαν αντίστοιχες υπηρεσίες μέχρι την 07.06.2017. Μετά το πέρας της άνω ημεροχρονολογίας έπαυσε κάθε δυνατότητα παράτασης της απασχόλησης αυτής. 
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήδη από την ψήφιση και θέση σε ισχύ του ανωτέρω νόμου ο Δήμος Κυθήρων προέβη άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), ώστε να καταστεί εφικτή, στα πλαίσια που καθορίζονται από των ανωτέρω νόμο, η πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, τούτο, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιτευχθεί, εξαιτίας συνεχών καθυστερήσεων και αναβολών εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών υπερέβη το πεντάμηνο). 
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών παρήλθε κρίσιμος χρόνος, χωρίς να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες και έτσι ο Δήμος Κυθήρων, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, βρέθηκε αντιμέτωπος με το ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα της αδυναμίας αποκομιδής των απορριμμάτων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, με ό,τι τούτο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, αλλά και την εικόνα του τόπου μας, κατά τη θερινή ιδίως περίοδο. 
Με γνώμονα λοιπόν, αφενός την διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας, η οποία σαφώς αποτελεί υπέρτερο αγαθό έναντι άλλων, αλλά και την προστασία της εικόνας του τόπου μας προς τους επισκέπτες του νησιού, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός, προέβησαν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και τη λήψη αποφάσεων για τη δικαστική διαχείριση του ζητήματος, ώστε οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, ευελπιστώντας παράλληλα και πιέζοντας για την οριστική διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος, με την πρόοδο και ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, που θεσπίστηκαν με το Ν. 4979/2017.

Η εορτή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στα Αντικύθηρα (ΦΩΤΟ)

Τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη εόρτασαν οι λιγοστοί κάτοικοι των Αντικυθήρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Στο νησί υπάρχει ναός αφιερωμένος στον Όσιο Αθανάσιο και στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, που εγκαινιάστηκε πριν λίγα χρόνια και αποτελεί αφιέρωμα της οικογένειας Ιωάννη Τζινάκου (Ταξιάρχου Π.Α. ε.α.) εις μνήμην της συζύγου του Ειρήνης. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία με τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Φρουμέντιο και τον Ιερέα των Αντικυθήρων π. Αντώνιο, ενώ στο Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοψάλτης κ. Αθανάσιος Λαγάρας από τα Τρίκαλα, ο οποίος υπηρέτησε στο νησί ως υπάλληλος του Ο.Τ.Ε. πριν 40 και πλέον χρόνια και τις ημέρες αυτές το επισκέπτεται μαζί με συναδέλφους του ως προσκύνημα.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε κέρασμα.
ΠΗΓΗ http://arxon.gr











Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Εμποροπανηγύρεις της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης Δήμου Μονεμβασίας για το έτος 2018

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή εμποροπανηγύρεων στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης για το έτος 2018, με τέσσερις (4) θέσεις, όπως αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου,
α) στις 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας,
β) στις 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
και καλεί όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτές και πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και τις 12-07-2018, ώστε να τους χορηγηθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής.
Για την χορήγηση της άδειας συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση – Υπ. Δήλωση συμμετοχής και αποδοχής των όρων του Κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.
2. Άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου (λαϊκής αγοράς ή Υπ. Στάσιμου ή Υπ. Πλανόδιου) ή Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας ή Διοικητική άδεια του άρθρου 45 του Ν. 4497/2017.
3. Δημοτική ενημερότητα (από Δήμο Μονεμβασίας).
4. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
5. Πιστοποιητικό Υγείας για δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος.
6. Δημοτική ενημερότητα (από Δήμο Μονεμβασίας).
Όσον αφορά τους αλλοδαπούς, θα πρέπει να προσκομίσουν, επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου
2. Φωτοαντίγραφο αδείας διαμονής για ανεξάρτητη εργασία.
Μετά την υποβολή αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας εκδίδεται κατάλογος συμμετεχόντων ο οποίος αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του Δήμου και να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής.
Στην περίπτωση που ο αριθμός των δικαιούχων είναι μεγαλύτερος του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση για την επιλογή των ενδιαφερομένων από την επιτροπή εμποροπανήγυρης.
Την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος είτε αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μονεμβασίας (Ταχ. Δ/νση: 23052 – Μολάοι).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν την σχετική αίτηση από το παραπάνω Τμήμα ή να την αναζητήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μονεμβασίας (www.monemvasia.gov.gr).
Η αίτηση θεωρείται έγκυρη όταν κατά την υποβολή της συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Έχουν επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου:
ΡΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:
Η έκδοση των σχετικών εγκρίσεων συμμετοχής και η παραλαβή τους από τους εκθέτες θα γίνει κατόπιν της κατάθεσης του τέλους που τους αναλογεί.
Η προσέλευση και εγκατάσταση στον χώρο της εμποροπανήγυρης από ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια από το Δήμο δεν θα επιτρέπεται και θα απομακρύνονται.

Ζητείται άτομο για λάντζα στο οδύσσεια restaurant - wine bar / κύθηρα, πλατειά άμμος

Ζητείται άτομο για λάντζα στο "ΟΔΥΣΣΕΙΑ RESTAURNT" Στην Πλατεία Άμμο στα Κύθηρα.
Τηλ.
6978358389

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων «Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης»Γεώργιος Χατζηπλής Φράτσια Κυθήρων Χορηγός


Κρατικός Αερολιμένας  Κυθήρων «Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης»
Κύθηρα 05/07/2018
Γεώργιος Χατζηπλής
Φράτσια Κυθήρων
Χορηγός
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοινώνεται ότι την 8η Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης», θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μαρμάρινου ανδριάντα του Αλέξανδρου Αρ. Ωνάση παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, του Υφυπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Νίκου Μαυραγάνη, του Προξένου της Αυστραλίας στην Ελλάδα , βουλευτών, Διοικητού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Δημάρχου Κυθήρων, άλλων Δημάρχων, πρώην Υπουργών, τοπικών παραγόντων και συμπατριωτών από τα Κύθηρα και το εξωτερικό.


Καλούνται όλοι να παρευρεθούν στην παραπάνω εκδήλωση η οποία προβάλλει διεθνώς τα Κύθηρα αποδίδοντας παράλληλα τη δέουσα τιμή στον πρόωρα εκλιπόντα Αλέξανδρο Αρ. Ωνάση για την προσφορά του στα Κύθηρα και την Ελλάδα.    

Εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων οίνου επιχειρήσεων-μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων οίνου επιχειρήσεων-μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους επισκεπτών, μεταξύ των οποίων εκπροσώπων καταστημάτων εστίασης, ξενοδοχείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες ,Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου, η εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων Οίνου των επιχειρήσεων – μελών της επιμελητηριακής περιφέρειας του Β.Ε.Π.,"ΟΙΝΟΓΕΥΣΗ".
Τα προϊόντα τους παρουσίασαν οι επιχειρήσεις :
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΙΝΗΣ ΟΕ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΟΥΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΝΙΑΡΗ ΑΕ
ΤΡΙΠΟΔΑΚΗΣ ΑΝΤ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ - ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ Π.ΕΠΕ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΛΟΥΜΠΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΤΗΣ ΟΕ

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο τ. Υπουργός και βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, οι Βουλευτές κυρίες: Εύη Καρακώστα, Ελένη Σταματάκη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Γεωργία Γεννιά, οι κ.κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχες Νήσων και Δυτ. Αττικής, αντίστοιχα, Γιάννης Λαγουδάκης και Γρηγόρης Σταμούλης, Δήμαρχοι Περάματος και Μεγαρέων, αντίστοιχα, η Αντιδήμαρχος Περάματος στους τομείς Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Μαργαρίτα Καζάκου,, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, κ. Ευάγγελος Λίγγος, ο Οικον. Επόπτης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Άγγελος Τζίβας, η πολιτευτής στη Β΄ Πειραιά, κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο κ. Γιάννης Αξαρλής, τ. Αντινομάρχης Πειραιά, ο τ. Δ/ντής Ανάπτυξης Π.Ε. Πειραιά, κ. Ρουσσέτος Λειβαδάρος, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κανακάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΝΑΒΙ, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης και τα μέλη του Δ.Σ.της WIMA, και πολλοί άλλοι.
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κος Ανδριανός Μιχάλαρος, στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, επεσήμανε ότι η «Οινογεύση» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Β.Ε.Π., ανά κλάδο επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση και προβολή των παραγομένων προϊόντων των επιχειρήσεων-μελών του ΒΕΠ και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική, με την έξοχη Στέλλα Μακρή στο τραγούδι και τους υπέροχους μουσικούς της.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ





Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων-Πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Σχολής Χορού

Η πιο όμορφη σελίδα της ζωής μας για μας τους γονείς είναι τα παιδιά! Η πιο όμορφη σελίδα για τον Πολιτιστικό σύλλογο Βατίκων είναι η χαρά της δημιουργίας από τα παιδιά του! Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Σχολής Χορού .Κάτω από το φεγγάρι με αέρινες χορογραφίες με κίνηση και εικόνες από κινηματογραφικές ταινίες έκλεισε αυτή σχολική χρονιά ! Αυτή η όμορφη παράσταση οφείλεται στις δασκάλες χορού που με πολύ αγάπη ,προσπάθεια κούραση ,υπομονή και επιμονή έκαναν τα μέγιστα και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για ένα νέο ξεκίνημα ! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων η προτεραιότητα του είναι να προσφέρει την δυνατότητα κυρίως στα παιδιά να ανακαλύπτουν και να εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από δρόμους πολιτισμού!
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, τα μέλη , τους φίλους και όσους παραβρέθηκαν στην παράσταση γιορτής ,δημιουργίας έκφρασης και χαράς και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
'Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Κοντραφούρη και τον Μενέλαο Κωνσταντίνου για την ηχητική κάλυψη ,ευχαριστούμε την κυρία Μιμίκα που είχε την επιμέλεια του ήχου και τέλος πολλά ευχαριστώ στις δασκάλες κυρία Γιώτα και Κορνηλία που είχαν όλο το βάρος και την ευθύνη της παράστασης.
Τέλος ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που ήταν χορηγοί επικοινωνίας.

Δεσποινα Βαγγελόγλου







Παρέμβαση Δαβάκη σε Τόσκα για τα ακατάλληλα πυροσβεστικά οχήματα

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας, κ. Θανάση Δαβάκη, στην καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας, σχετικά με το γεγονός ότι πυροσβέστες έλαβαν διαταγή να παραλάβουν παλαιά, ακατάλληλα και επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού.
Ο κ. Δαβάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν διεξοδικά και του έδωσαν έγγραφη καταγγελία στην οποία περιγράφουν αναλυτικά το γεγονός. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, εξεδήλωσε την αντίθεσή του προς αυτό και του ζήτησε να παρέμβει. Παράλληλα, στις 2 Ιουλίου, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Εξάλλου, ο κ. Δαβάκης συναντήθηκε εκ νέου την Τετάρτη 4/7, με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Τόσκα, ο οποίος του ανέφερε ότι έχει ζητήσει ήδη από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής να διερευνήσει το θέμα και να τού υποβάλλει σχετική αναφορά.
Ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει.
http://www.lakonikos.gr/