Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΚ/ΜΑ των  Κυθήρων,ζητάει προσωπικό για εργασία πλήρους απασχόλησης.
Πληροφορίες στο τηλ 27360-33430

ΚΚΕ Λακωνίας: Στηρίζει τον αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στα Κουλέντια

Στο πλευρό των πολιτών και φορέων που αντιδρούν στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Κουλέντια Μονεμβασίας στέκεται η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, η οποία με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του λαού του Δήμου Μονεμβασίας».
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Η περιοχή των Κουλεντίων, με γρήγορους ρυθμούς, μετατρέπεται σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο, ως αποτέλεσμα του κυβερνητικού ενεργειακού σχεδιασμού.  Ο σχεδιασμός αυτός έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αλλά και της ευρύτερης στρατηγικής της ΕΕ για τις ΑΠΕ, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων της περιοχής, η άναρχη διασπορά ανεμογεννητριών. 
Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Μονεμβασίας και γενικότερα του Νομού Λακωνίας, να απομονώσουν τις φωνές της συναίνεσης και της υποταγής και οργανωμένα να διεκδικήσουν: 
- Την απαγόρευση εγκατάστασης ΑΠΕ κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. 
- Την αυστηρή οριοθέτηση με κεντρικό επιστημονικό σχέδιο και τήρηση μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης γης από εγκαταστάσεις ΑΠΕ. 
- Την άμεση υπογειοποίηση του δικτύου σύνδεσης των αιολικών πάρκων με τους υποσταθμούς της ΔΕΗ. Τη συντήρηση και ανανέωση του δικτύου μεταφοράς, ώστε να μην αποτελεί αιτία για  πυρκαγιές, σε διάφορα σημεία της περιοχής που και του νομού συνολικά που έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.  
-  Την κατάργηση των πράσινων τελών ΑΠΕ και την άμεση μείωση των τιμολογίων οικιακού και αγροτικού ρεύματος κατά 50% για κάθε λαϊκή οικογένεια».
http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πνιγμός ηλικιωμένου άνδρα στην παραλία Λεήμονα Δ. Ευρώτα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 88χρονος άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή Λεήμονα Δ. Ευρώτα, το πρωί της Παρασκευής 7/9.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου έβγαλαν στην ακτή τα κύματα περίπου στις 10 το πρωί της Τετάρτης, οπότε και εντοπίστηκε από άτομα που βρίσκονταν στην παραλία.
Στη σορό του ηλικιωμένου αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομίας.

Ο άτυχος άνδρας ήταν κάτοικος Σκάλας και είχε βρεθεί στην παραλία για θαλάσσιο μπάνιο.
http://www.lakonikos.gr/

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ 85 ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥ HMS GLOUCESTER ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Απεβίωσε στις 5/9 ο Νικόλαος Σωτήρχος,ο ήρωας που έσωσε 85 Βρετανούς του HMS GLOUCESTER βλέπε εδώ http://www.armynow.net/kythra-ekdhlvseis-mnhmhs-apo-bythish-hms-gloucester-fvto
Διέμενε τα τελευταία χρόνια στο γηροκομείο Κυθήρων στον Ποταμό,η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Καψάλη και ώρα 17.00