Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΣΥΡΙΖΑ:Οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι … σε όλη τη χώρα και το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη, αύριο βγάζει την προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή αστυνομία.

Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο #ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης

🔹Οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι … σε όλη τη χώρα
🔹Και το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη, αύριο βγάζει την προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή αστυνομία.
Μία ακόμη δολοφονία, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στα Σεπόλια, συνέβη πριν λίγες ώρες, για να αποδειχθεί ότι μετά από όσα ζήσαμε, μετά τις επικοινωνιακές εντολές του Πρωθυπουργού, τις συνεντεύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Προστασίας του Πολίτη και τις διαρροές του Μαξίμου για τα επικοινωνιακά λευκώματα εγκληματιών που παραδόθηκαν στην δικαιοσύνη, το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει και δρα ανενόχλητο, με την ΕΛΑΣ να παρακολουθεί αδύναμη και από απόσταση την επέλαση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και την κυβέρνηση να παραμένει πιστή στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”.
Ο τρόμος κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, τα όπλα βγαίνουν - ακόμη και μέρα μεσημέρι - σκορπώντας τον θάνατο όλο και συχνότερα και το μόνο που αλλάζει είναι τα κεντρικά σημεία των πόλεων, στα οποία εγκληματίες δολοφονούν ανεξέλεγκτα, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες.
Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελικό μπάχαλο γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία - με το Μαξίμου να διαρρέει ότι δεν θα συγκροτηθεί ακόμη η πανεπιστημιακή αστυνομία και τους υπουργό και υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνουν ότι αύριο Δευτέρα θα βγει η προκήρυξη πρόσληψης, περισσότερο των 1000 αστυνομικών (!!!) που θα την στελεχώσουν - αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πλέον τη στοιχειώδη σοβαρότητα ώστε να δει την δραματική κατάσταση γύρω από την ασφάλεια του πολίτη και να ξεπεράσει τους δογματισμούς της.
Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται μόνο με τις δυνάμεις καταστολής, την τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των πολιτών με εργαλείο την ξεχαρβαλωμένη Ελληνική Αστυνομία.
Ενώ έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες, κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά και δεν πρόκειται όπως φαίνεται να ανοίξουν αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εγκαταστήσει τους μηχανισμούς πάταξης και ελέγχου των φοιτητών μας.
Η ΕΛΑΣ έχει γίνει εργαλείο πολιτικής για τους δογματισμούς της κυβέρνησης, ενώ η ανασφάλεια του πολίτη κάθε μέρα αυξάνεται, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί καμία δολοφονία.
Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Οι μαφιόζικες επιθέσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Καλούμε για πολλοστή φορά το επιτελικό κράτος να σταματήσει τα επικοινωνιακά τρικ, να απαρνηθεί τους δογματισμούς του τρόμου και της πάταξης και να αντιληφθεί ότι πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η πάταξη του εγκλήματος.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθησαν -4- αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης και επιπλέον -2- άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -11.443- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, -12.380- γραμμ. ηρωίνης, -194- γραμμ. κοκαΐνης, -18- γραμμ. οπίου, -4- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 4.300- ευρώ και -4- ζυγαριές ακριβείας

Τα παράνομα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις -250.000- ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν την 28-5-2021, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, -4- αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες ηλικίας 21, 29 και 32 ετών και 36χρονη γυναίκα. Συνελήφθησαν επίσης -2- άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία "προφίλ" των εμπλεκομένων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε ο ρόλος του 29χρονου στην διεύθυνση της οργάνωσης καθώς και στην ανεύρεση και προμήθεια τω ναρκωτικών ουσιών, του 21χρονου και του 32χρονου στην αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση και της 36χρονης στην αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά των ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών, η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ως κινητός χώρος αποθήκευσης (καβάτζα).

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους -11.443- γραμμαρίων
  • ποσότητα ηρωίνης βάρους -12.380- γραμμαρίων
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -194- γραμμαρίων
  • ποσότητα οπίου βάρους -18- γραμμαρίων
  • ποσότητα κάνναβης -4- γραμμαρίων
  • -850- γραμμ. σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης
  • -4.300- ευρώ
  • συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser )
  • -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • -9- κινητά τηλέφωνα
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΤΟΝ ¨ΦΑΓΑΝΕ¨ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ:Σεσημασμένος κακοποιός το θύμα

Πέντε λεπτά πριν από τις έξι το απόγευμα το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση από πολίτη, ο οποίος ενημέρωνε ότι μέσα σε κατάστημα, στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, άκουσε πυροβολισμούς. Μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά κατέφθασαν στο σημείο και εντόπισαν αιμόφυρτο στο πάτωμα έναν άνδρα με εμφανή τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι δράστης ήταν ένας μελαχρινός άνδρας, ο οποίος φορούσε καπέλο τζόκεϊ και διέφυγε στην αρχή πεζός, αλλά στη συνέχεια μπήκε σε ένα ταξί.

Είχε παρελθόν

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για έναν 32χρονο, υπήκοο Αλβανίας, γνωστό στις αρχές, σε βάρος του οποίου μάλιστα είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας στις 26 Φεβρουαρίου, στην οδό Μιχαήλ Βόδα, αλλά τότε είχε τραυματιστεί στο πόδι. Σύμπτωση ή όχι και τότε οι δράστες χρησιμοποίησαν ταξί για τη διαφυγή τους.

Ο 32χρονος μια ημέρα νωρίτερα, στις 25 Φεβρουαρίου, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οπλοφορούσε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το 2007 συμμετείχε σε μία ομάδα κακοποιών, που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, χωρίστηκε στα δύο, και προκλήθηκε ”εμφύλιος” πόλεμος μεταξύ τους με αποτέλεσμα περισσότερες από δέκα δολοφονίες και άλλες τόσες απόπειρες.

Μανώλης Ασαριώτης

https://www.huffingtonpost.gr

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ !


 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ:''Σκουπιδοεργοστάσιο''Και όμως προτείνετε/αι "Τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα"...

 


Καλή και δημιουργική Κυριακή

''Σκουπιδοεργοστάσιο'': Και όμως προτείνετε/αι "Τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα"...''ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ''
Δικόγραφο Παρ, ζ της προσφυγής του Δήμου Ευρώτα!!!!
******
Πάντα πίστευα και συνεχίζω ,ότι οι παράλληλοι μονόλογοι δεν διαφωτίζουν, αλλά δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο.
Έχω καταθέσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς μου με ταυτόχρονο σεβασμό στην κάθε άποψη για το έργο.
Όμως δεν μπορούν να ακούγονται απόψεις που στην πράξη και στα έγγραφα δεν ισχύουν , όπως ότι δεν έχει προταθεί άλλη θέση για το ''σκουπιδοεργοστάσιο''.
Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα στις 17/6/2020 στο δικόγραφα της προσφυγής που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην παρ. ζ (σελίδα 11) διαβάζουμε:
ζ) Προτείνουμε άλλη θέση βόρεια της Σπάρτης, εντός του Νομού, που τα πετρώματα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και καλή λειτουργία του έργου, από άποψη φυσικών και μηχανικών χαρακτηριστικών και χωρίς κανένα κίνδυνο για το περιβάλλον. Ο λόγος αυτός είναι εκτός των άλλων και οικονομικότερος δεδομένου ότι η Σπάρτη είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης σε απορρίμματα για το συγκεκριμένο ΧΥΤΥ, η θέση « Ξηροκάμπια» απέχει από τη Σπάρτη 33 χιλ. ενώ η προτεινόμενη μόνο 8 χλμ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ».
Απλά το αναφέρω προς γνώση για να ξέρουμε τι λέμε στους πολίτες..
Φυσικά στην Δημοκρατία υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην κοινωνική πλειοψηφία στους θεσμούς και στο δικαιακο μας σύστημα τόσο απλά
Τον σεβασμό μου προς όλους!!!
Υ Γ : Εκτός αν μην διαβάζοντας μνημόνια ή δικόγραφα γίνεσαι Υπουργός ή θεσμικός παράγοντας του τόπου.



Συνελήφθη σε δασώδη περιοχή της Ρουψιάς Ιωαννίνων αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε πεζός μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σε δασώδη περιοχή της Ρουψιάς Ιωαννίνων, αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε πεζός, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από -34- κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης 

Συνελήφθη, χθες (29-05-2021) το μεσημέρι, σε δασώδη περιοχή της Ρουψιάς του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται, μετέφεραν πεζοί ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (29) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -33- κιλών και -650- γραμμαρίων και (7) δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα» βάρους -1- κιλού και -19,9- γραμμαρίων.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη, ο οποίος στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας και σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

ΑΝΑΖΕΙΤΟΥΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑΤΙΟ



Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός για κατοχή, αποδοχή και διάθεση αρχαίων κινητών μνημείων.

Πρόκειται για ακέφαλο μαρμάρινο αγαλμάτιο της Θεάς Υγείας σημαντικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας και τρία χάλκινα νομίσματα

Ο κατηγορούμενος αναζητούσε αγοραστές για να τα πουλήσει έναντι 80.000 ευρώ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 26-5-2021 σε περιοχή της Κορινθίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 46χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολυήμερης διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων, οι κάτοχοι των οποίων αναζητούν αγοραστές προκειμένου να τα πουλήσουν έναντι του χρηματικού ποσού των -80.000- ευρώ, κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας μετέβη στην περιοχή της Κορινθίας και πρωινές ώρες της 26-05-2021, εντόπισε τον 46χρονο, σε σημείο κοντά στον παράδρομο της Ολυμπίας οδού και τον ακινητοποίησε.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος είχε τοποθετήσει-αποκρύψει σε πρανές του ανωτέρω παράδρομου, εντός υφασμάτινης μπλούζας, αρχαίο αγαλμάτιο και εντός διάφανης νάιλον σακούλας, νομίσματα και δαχτυλίδια και κατόπιν τούτων συνελήφθη.

Κατά την διάρκεια της προανακριτικής διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή και έτερου αγνώστου ημεδαπού δράστη.

Η αρχαιολογική αξία των ανωτέρω κινητών μνημείων, τεκμηριώθηκε από την Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της διαχρονικής και ουσιώδους συνεργασίας με το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα οι κατασχεθείσες αρχαιότητες, επιδείχθηκαν στην Προϊσταμένη του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών της ανωτέρω Διεύθυνσης, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • μαρμάρινο, ακέφαλο αγαλμάτιο της Θεάς Υγείας, καλής τέχνης, ιστάμενης επί συμφυούς πλίνθου, Ρωμαϊκής εποχής, συνολικού σωζόμενου ύψους τριάντα πέντε -35- εκατοστών και το υλικό του μαρμάρου φέρει μεγάλους κρυστάλλους. Η Θεά στηρίζεται στο δεξιό σκέλος και λυγίζει στο γόνατο το αριστερό. Φοράει μακρύ χιτώνα που ζώνεται κάτω από το στήθος και ιμάτιο που φέρεται από το δεξιό ώμο λοξά στο κορμό και περνά πάνω από το αριστερό χέρι που είναι σπασμένο. Στο δεξιό χέρι κρατά φίδι ενώ η πίσω πλευρά είναι επίπεδη και αποδοσμένη περιληπτικά. Φέρει μεταλλικό σύνδεσμο στη βάση του λαιμού, από αρχαία επισκευή.
  • Τρία -3- χάλκινα νομίσματα, εκ των οποίων, ένα Βυζαντινής και δύο Ρωμαϊκής εποχής.

Το ανωτέρω αγαλμάτιο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχαιολόγο, είναι σημαντικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν, χάλκινο προσάρτημα, το οποίο πρόκειται να εξεταστεί περαιτέρω για την αρχαιολογική του τεκμηρίωση, -12- νομίσματα και -2- δαχτυλίδια, τα οποία δεν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Επιπρόσθετα, σε διενεργηθείσα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κορίνθου, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα, για την οποία δεν κατείχε Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.

Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο, αντίστοιχα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης αναφορικά με τη διακίνηση και τους τελικούς αποδέκτες των αρχαίων αντικειμένων, συνεχίζεται.



Η φοβερή ιστορία του τολμηρού Κρητικού Παπά που λειτούργησε στην Αγιά Σοφιά 466 χρόνια μετά την Άλωση

Η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά έγινε την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, ύστερα η Πόλη αλώθηκε. Κι όμως, ένα τολμηρός κρητικός παπάς, το 1919, 466 ολόκληρα χρόνια μετά την Άλωση, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να λειτουργήσει στην Αγία Σοφιά.

Πρωταγωνιστής αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος της εθνικής μας ζωής, της λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά, ήταν ένα αληθινό παλικάρι, ένα βλαστάρι της λεβεντογέννας Κρήτης, ο παπά – Λευτέρης Νουφράκης από τις Άλωνες Ρεθύμνου

Ο παπα-Λευτέρης Νουφράκης υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας στη Β’ Ελληνική Μεραρχία, μια από τις δυο Μεραρχίες πού συμμετείχαν στις αρχές του 1919 στο «συμμαχικό» εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία.

Η  Μεραρχία αύτη στο δρόμο προς την Ουκρανία στάθμευσε για λίγο στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των ονείρων του Ελληνικού λαού, η οποία την εποχή εκείνη βρισκόταν υπό «συμμαχική επικυριαρχία», ύστερα από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια ομάδα Ελλήνων αξιωματικών με επικεφαλής 4ο γενναίο κρητικό και μαζί του τον ταξίαρχο Φραντζή, τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, το Λοχαγό Σταματίου και τον Υπολοχαγό Νικολάου αγνάντευαν από το πλοίο την πόλη και την Άγια-Σοφιά, κρύβοντας βαθιά μέσα στην καρδιά τους το μεγάλο μυστικό τους, τη μεγάλη απόφαση πού είχαν πάρει το περασμένο βράδυ, ύστερα από πρόταση και έντονη επιμονή του τολμηρού Κρητικού παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Να βγουν δηλαδή στην πόλη και να λειτουργήσουν στην Άγια-Σοφιά.

Όλοι τους ήταν διστακτικοί, όταν άκουσαν τον παπα-Λευτέρη να τους προτείνει το μεγάλο εγχείρημα. Ήξεραν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Ή Άγια-Σοφιά ήταν ακόμη τζαμί και σίγουρα κάποιοι φύλακες θα ήταν εκεί, κάποιοι άλλοι θα πήγαιναν για προσευχή, δεν ήταν δύσκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να γεμίσει η εκκλησία. Ύστερα ήταν και οί ανώτεροι τους, οι οποίοι δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι αυτή την ενέργεια, ή οποία σίγουρα θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων από τους «συμμάχους» για την «προκλητικότητα» της.

Ίσως, μάλιστα, να δημιουργούνταν και διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο φυσικά θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Ελληνική κυβέρνηση και τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.

Όμως ο παπα-Λευτέρης είχε πάρει την απόφαση του, ήταν αποφασιστικός και κατηγορηματικός. Αν δεν έρθετε εσείς, θα πάω μοναχός μου! Μόνο ένα ψάλτη θέλω. Εσύ, Κωνσταντίνε Λιαρομάτη, θα μου κάνεις τον ψάλτη; Εντάξει, παππούλη, του απάντησε ο Ταγματάρχης, ο οποίος πήρε και αυτός την ίδια απόφαση, κι όλα πια είχαν μπει στο δρόμο τους.

Τελικά, μαζί τους πήγαν και οί άλλοι. Το πλοίο πού μετέφερε τη Μεραρχία είχε αγκυροβολήσει στ’ ανοιχτά, γι’ αυτό επιβιβάστηκαν σε μία βάρκα στην οποία κωπηλατούσε ένας Ρωμιός της Πόλης και σε λίγο αποβιβάστηκαν στην προκυμαία.

Ο Κοσμάς, Ο ντόπιος βαρκάρης, έδεσε τη βάρκα και τους οδήγησε από το συντομότερο δρόμο στην Αγιά Σοφιά. Η πόρτα ήταν ανοιχτή λες και τους περίμενε. Ο Τούρκος φύλακας κάτι πήγε να πει στη γλώσσα του, όμως τον καθήλωσε στη θέση του και τον άφησε άφωνο ένα άγριο κι αποφασιστικό βλέμμα του Ταξίαρχου Φραντζή. Όλοι μπήκαν μέσα με ευλάβεια και προχώρησαν κάνοντας το σταυρό τους.

Ο παπα-Λευτέρης ψιθύρισε με μεγάλη συγκίνηση: «Εισελεύσομαι εις τον οίκον σου, προσκυνήσω προς Ναόν Άγίον σου εν φόβω…». Προχωρεί γρήγορα, δεν χρονοτριβεί, εντοπίζει το χώρο στον όποιο βρισκόταν το Ιερό και η Αγία Τράπεζα. Βρίσκει ένα τραπεζάκι, το τοποθετεί σ’ αυτή τη θέση, ανοίγει την τσάντα του, βγάζει όλα τα απαραίτητα για τη Θεία Λειτουργία, βάζει το πετραχήλι του και αρχίζει.

Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν, αποκρίνεται ο Ταγματάρχης Λιαρομάτης και ή Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά έχει αρχίσει.

Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να την ολοκληρώσουμε, σκέφτονται όλοι, και σταυροκοπιούνται με κατάνυξη. Οι αξιωματικοί μοιάζουν να τα ‘χουν χαμένα, όλα έγιναν τόσο ξαφνικά και φαίνονται απίστευτα Η Θεία Λειτουργία προχωρεί κανονικά. Η Αγιά-Σοφιά ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια ξαναλειτουργείται!

Ο παπα-Λευτέρης συνεχίζει.

Όλα γίνονται ιεροπρεπώς, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας. Ακούγονται τα «ειρηνικά», το «Κύριε ελέησον», «ό Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού…», πού γράφτηκε από τον ίδιο τον Ιουστινιανό με την προσταγή και την φροντίδα του οποίου χτίστηκε και ή Άγια-Σοφιά. Ακολουθεί ή Μικρή Είσοδος, το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…», ο Απόστολος από τον Ταξίαρχο Φραντζή και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα από τον παπα-Λευτέρη. Χρέη νεωκόρου εκτελεί ό Υπολοχαγός Νικολάου. Στο μεταξύ η Αγιά Σοφιά αρχίζει να γεμίζει με Τούρκους.

Ο παπα-Νουφράκης δεν πτοείται και συνεχίζει. Οι άλλοι κοιτάζουν σαστισμένοι πότε τον ατρόμητο παπά και πότε τους Τούρκους, πού μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούν σιωπηλοί μη μπορώντας ίσως να πιστέψουν στα μάτια τους, γιατί αυτό πού γινόταν εκείνη την ώρα μέσα στην Αγιά Σοφιά ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο.

Μετά το Ευαγγέλιο ακολουθεί το Χερουβικό από τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, ενώ ο παπα-Λευτέρης τοποθετεί το αντιμήνσιο πάνω στο τραπεζάκι, για να κάνει την Προσκομιδή. Οι Τούρκοι συνεχώς πληθαίνουν. Οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά και ανεπανάληπτες, ιστορικές.

Ο παπα-Νουφράκης συνεχίζει. Βγάζει από την τσάντα ένα μικρό Άγιο Ποτήριο, ένα δισκάριο, ένα μαχαιράκι, ένα μικρό πρόσφορο κι ένα μικρό μπουκαλάκι με νάμα. Με ιερή συγκίνηση και κατάνυξη κάνει την προσκομιδή, ενώ ό Λιαρομάτης συνεχίζει να ψάλει το Χερουβικό.

Όταν ολοκλήρωσε την Προσκομιδή, στρέφεται στον Υπολοχαγό Νικολάου, του λέει ν’ ανάψει το κερί για να ακολουθήσει ή Μεγάλη Είσοδος. Ό νεαρός Υπολοχαγός προχωρεί μπροστά με το αναμμένο κερί και ακολουθεί ό παπάς βροντοφωνάζοντας: «Πάααντων ημών μνησθείη Κύριος ό Θεός…». Στη συνέχεια ακολουθούν οι «Αιτήσεις»» και το «Πιστεύω», το όποιο είπε ό Φρατζής .

Στο μεταξύ η Αγιά Σοφιά, έχει γεμίσει με Τούρκους κι ανάμεσα τους υπάρχουν και πολλοί Έλληνες της Πόλης, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί αυτή την ώρα και παρακολουθούν με συγκίνηση τη λειτουργία, χωρίς να τολμούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους «δια τον φόβον των Ιουδαίων», ήτοι  των Τούρκων.

Μόνο κάποιες στιγμές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα, πού τρέχουν από τους οφθαλμούς τους και για να μην προδοθούν φροντίζουν και τα σκουπίζουν πριν γίνουν «πύρινο» ποτάμι και τότε ποιος θα μπορούσε να τα συγκρατήσει.

Η Λειτουργία στο μεταξύ φτάνει στο ιερότερο σημείο της, την Αναφορά. Ο παπα-Λευτέρης, με πάλλουσα από τη συγκίνηση φωνή, λέει: «Τα Σα εκ των Σων, Σοι προσφέρομεν κατά πάντα και δια πάντα».Όλοι οί αξιωματικοί γονατίζουν και ή φωνή του Ταγματάρχη Λιαρομάτη ακούγεται να ψέλνει το «Σε υμνούμεν, Σε ευλογούμεν, Σοι ευχαριστούμεν, Κύριε, και δεόμεθά Σου, ό Θεός ημών». Σε λίγη ώρα ή αναίμακτη θυσία του Κυρίου μας έχει τελειώσει στην Αγιά Σοφιά, ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια!!

Ακολουθεί το «Άξιον εστίν», το «Πάτερ ημών», το «Μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε» και όλοι οί αξιωματικοί πλησιάζουν και κοινωνούν τα Άχραντα Μυστήρια. Ο παπα-Λευτέρης λέει γρήγορα τις ευχές και ενώ ο Λιαρομάτης ψέλνει το «Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον…» καταλύει το υπόλοιπων της Θείας Κοινωνίας και απευθυνόμενος στον Υπολοχαγό Νικολάου του λέει: «Μάζεψε τα γρήγορα όλα και βαλτά μέσα στην τσάντα»,Ύστερα κάνει την Απόλυση!

Ή Θεία Λειτουργία στην Άγια-Σοφιά, έχει ολοκληρωθεί.

Ένα όνειρο δεκάδων γενεών Ελλήνων έχει γίνει πραγματικότητα. Ο παπα-Νουφράκης και οι τέσσερις αξιωματικοί είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο πλοίο. Ή Εκκλησία όμως είναι γεμάτη Τούρκους, οί όποιοι έχουν αρχίσει να γίνονται άγριοι, επιθετικοί συνειδητοποιώντας τι ακριβώς είχε συμβεί. Η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.

Όμως δε διστάζουν, πλησιάζει ο ένας τον άλλο, γίνονται «ένα σώμα», μια γροθιά και προχωρούν προς την έξοδο.

Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να τους επιτεθούν, όταν ένας Τούρκος αξιωματούχος παρουσιάζεται με την ακολουθία του και τους λέει: «Ντουρούν χέμεν» (αφήστε τους να περάσουν). Το είπε με μίσος. Θα ήθελε να βάψει τα χέρια του στο αίμα τους, όμως εκείνη τη στιγμή έτσι έπρεπε να γίνει, αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα της πατρίδας του, δεν ήταν χρήσιμο γι’ αυτούς να σκοτώσουν τώρα πέντε Έλληνες αξιωματικούς μέσα στην άγια Σοφιά.

Δεν ξεχνά ότι στ’ ανοιχτά της Πόλης βρίσκονται δυο ετοιμοπόλεμες Ελληνικές Μεραρχίες κι ακόμη ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ουσιαστικά υπό την επικυριαρχία των νικητών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους οποίους βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τούρκοι.

Στο άκουσμα αυτών των λόγων οι Τούρκοι υποχωρούν. Ο παπα-Νουφράκης και οι άλλοι αξιωματικοί βγαίνουν από την Αγιά Σοφιά κατευθυνόμενοι προς την προκυμαία, όπου τους περιμένει ή βάρκα. Ένας μεγαλόσωμος Τούρκος τους ακολουθεί, σηκώνει ένα ξύλο και ορμά για να χτυπήσει τον παπα-Νουφράκη. Διαισθάνεται, ξέρει ότι αυτός ο παπάς είναι ο εμπνευστής αυτού του γεγονότος.

Ο ηρωικός παπάς σκύβει για να προφυλαχθεί, αλλά ο Τούρκος καταφέρνει και τον χτυπά στον ώμο. Λυγίζει το σώμα του από τον αβάσταχτο πόνο, όμως μαζεύει τις δυνάμεις του, ανασηκώνεται και συνεχίζει να προχωρεί.

Στο μεταξύ ο Ταγματάρχης Λιαρομάτης και ο Λοχαγός Σταματίου αφοπλίζουν τον Τούρκο, ο οποίος είναι έτοιμος για να δώσει το πιο δυνατό κι ίσως το τελειωτικό χτύπημα στον παπά. Ήδη, πλησιάζουν στη βάρκα. Μπαίνουν όλοι μέσα.

Ο Κοσμάς μαζεύει τα σχοινιά και αρχίζει γρήγορα να κωπηλατεί. Σε λίγο βρίσκονται πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο ασφαλείς .και θριαμβευτές. Βέβαια ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο και οί «σύμμαχοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να επιπλήξει τον παπα-Λευτέρη Νουφράκη.

Όμως κρυφά επικοινώνησε μαζί του και «τον επαίνεσε και συνεχάρη τον πατριώτη ιερέα, πού έστω και για λίγη ώρα ζωντάνεψε μέσα στην Άγια-Σοφιά τα πιο ιερά όνειρα του Έθνους μας».

Ο  τολμηρός απλός παπάς, από τις Άλωνες Ρεθύμνου, σήκωσε πάνω στους ώμους του και ζωντάνεψε, έστω και για λίγο, ένα από τα πιο επικά, πιο, ιερά πιο άγια όνειρα…

ΠΗΓΗ: Απόσπασμα από το ομώνυμο άρθρο του Ανδρέα Κυριάκου στο περιοδικό,«Τα Πάτρια».

 

6η ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


 

ΖΩΝΤΑΝΑ!ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021. Ἑσπέρας ὥρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ & Ἱερᾶς Παρακλήσεως στήν Παναγία τήν Μυρτιδιώτισσα στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἐσταυρωμένου Χώρας - Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

Βρεττός Κυπριώτης:Η απροσδόκητη απώλεια τής εκλεκτής μας φίλης καί πολύτιμης συνεργάτιδας Ελενης Στάθη μας συγκλόνισε.

Η απροσδόκητη απώλεια τής εκλεκτής μας φίλης καί πολύτιμης συνεργάτιδας Ελενης Στάθη μας συγκλόνισε.

Χάσαμε ένα υπέροχο ΑΝΘΡΩΠΟ...

Ο Θεός ας τήν αναπαύσει σέ σκηνές δικαίων
Στον Συζυγό της ..Φίλο μας αγαπημένο , Μανώλη, εύχομαι παρηγοριά από τόν Θεό καί
ψυχική δύναμη στίς δύσκολες στιγμές πού περνά.
Αγαπημένη μας Ελένη ..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... Δεν θά σέ ξεχάσουμε ποτέ...

Νίνα Γ. Κασιμάτη:Σαν σήμερα, στις 30 προς 31 Μαΐου 1941, οι νεαροί Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Δι’ ευχών των Αγίων ημών.

Σαν σήμερα, στις 30 προς 31 Μαΐου 1941, οι νεαροί Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.
Η σβάστικα θα αντικατασταθεί μόλις στις 11 το πρωί, ωστόσο αυτές οι ώρες που ο ιστός παρέμεινε «ελεύθερος» εξύψωσαν το ηθικό των Ελλήνων. Στην ουσία η υποστολή του ναζιστικού συμβόλου αποτέλεσε την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα και αποτέλεσε την απαρχή της οργάνωσης του αντιστασιακού κινήματος.
Αιωνία η Μνήμη των Ανδρών και των πράξεών Τους.
Τιμή και Δόξα.
Αθάνατοι!

Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών:Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Ελένης Στάθη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς - Αθηνών, εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του συλλόγου Ελένης Στάθη.

Στον σύζυγό της και μέλος του συμβουλίου Εμμανουήλ Κασιμάτη θερμά συλλυπητήρια.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ:Ο καταραμένος ιός νίκησε την Ελενη Κασιματη Σταθη

τραγική είδηση..

Ανάρτηση του

Νικόλαος Κασιμάτης στο facebook.

Απέραντη θλίψη... Ο καταραμένος ιός νίκησε και την Ελένη μας Ελενη Κασιματη Σταθη αφού ήδη είχε νικήσει τη μητέρα της και τον αδελφό της μέσα σε δύο μόνο μήνες. Αιωνία η μνήμη τους

Αχ Ελένη μου αφήνεις φτωχή τη γειτονιά μας στην Καρβουνάδα μας που τόσο είχατε ομορφύνει με το νέο σας σπιτικό που φτιάξατε με τον ξάδελφο μου τον Μανώλη σου. Η φωτεινή σου μορφή η ζεστή σου καρδιά και το χαμόγελο σου θα γίνουν άστρο για να μας συντροφεύει όπως πάντα τα καλοκαίρια και να μας δίνει δύναμη να αντέξουμε τη δυσβάσταχτη απώλεια. Καλό σου ταξίδι
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Η Σελίδα μας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους της...

ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

     Στό σημερινό Εὐαγγέλιο βλέπουμε τόν Χριστό νά κάνει διάλογο. Διάλογο μέ μία ψυχή, μέ μία ταλαιπωρημένη γυναίκα.
     


Ὁ Ἰησοῦς Χριστός πάντοτε ἦταν ὁ Λόγος. Ἔγινε καί διάλογος. Ἦταν μόνο Λόγος, Θεός Λόγος, ἄσαρκος Λόγος. Καί ἔγινε σαρκωμένος Λόγος γιά νά κάνει διάλογο μέ τόν ἄνθρωπο-πλάσμα Του. Ὁ διάλογος εἶναι ἕνα ἀπό τά κυριότερα γνωρίσματα τοῦ ἀνθρώπου. Εἶναι ἡ φυσική ἀπόρροια τῆς εἰκόνας τοῦ Θεοῦ στόν ἄνθρωπο.
     Συναντᾶται ὁ Θεός μέ τόν ἄνθρωπο μέσα στό διάλογο. Ἔχουμε τήν πιό δυνατή κοινωνία καί ἐπικοινωνία. Ἔχουμε ὄχι ἁπλῶς ἀνταλλαγή ἀπόψεων, ἀλλ’ ἀνταλλαγή ὄψεων! Παίρνει Ἐκεῖνος τή μορφή τοῦ ἀνθρώπου, γιά νά πάρει ὁ ἄνθρωπος τή μορφή τοῦ Θεοῦ.

     Χαρακτηριστικός καί συνάμα ὑποδειγματικός εἶναι ὁ διάλογος τοῦ Χριστοῦ μέ τή Σαμαρείτιδα τοῦ σημερινοῦ Εὐαγγελίου. Στήν ἀρχή ἔσπασε τό φράγμα τῆς ἀπαγορεύσεως νά διαλέγονται ἐκείνη τήν ἐποχή δημόσια ἄνδρες καί γυναῖκες. Ὁ κόσμος ὑποτιμᾶ τή γυναίκα. Τήν θέλει ἄντλημα γιά ν’ ἀντλεῖ ἡδονή καί νά ξεδιψᾶ τήν ἁμαρτωλή του σάρκα. Ὁ Χριστός τήν θέλει ὡς ἄντλημα γιά ν’ ἀνασύρει ἀπό τό πηγάδι τοῦ Οὐρανοῦ τό νερό τῆς ἀλήθειας.
     Ὁ Χριστός χρησιμοποίησε ὅλα τά στοιχεῖα τῆς ἀνθρώπινης ὕπαρξης καί ὁδήγησε τήν Σαμαρείτιδα ἀπό τά φυσικά στά μεταφυσικά, ἀπό τά γήϊνα στά οὐράνια, καί ἀπό τά φθαρτά στά ἄφθαρτα. Σάν ἄριστος παιδαγωγός, εἶχε ἄριστα ἀποτελέσματα μέ τόν διάλογό Του. Ἡ Σαμαρείτιδα μεταβλήθηκε, φωτίσθηκε καί ἁγιάσθηκε.
     Μέ τόν σωτήριο αὐτό διάλογο ἔμαθε ἀπό τόν Κύριο καί Θεό μας τήν ὕπαρξι τοῦ ζῶντος ὕδατος, τοῦ ζωντανοῦ καί ἀθάνατου νεροῦ τῆς Θείας Ἀληθείας καί Χάριτος. Ἔμαθε γιά τήν ἀληθινή Θεία Λατρεία καί τούς ἀληθινούς προσκυνητές τοῦ Θεοῦ. Ἐγνώρισε τόν Μεσσία Χριστό, πού προηγουμένως τῆς ἀποκάλυψε τήν προσωπική της ζωή. Μετανόησε εἰλικρινά, ἄλλαξε τελείως τόν τρόπο ζωῆς καί τόν τρόπο σκέψεως καί ἀναδείχθηκε τελικά Ἰσαπόστολος καί μεγαλομάρτυς.
     Αὐτά τά ἀποτελέσματα ἔχει κάθε καλόπιστος διάλογος μέ τό Χριστό μας.
     Ἡ ἀλήθεια δέν ἔχει ἀνάγκη ἀπό πιέσεις καί ἐκβιασμούς. Ἐνῶ ἀντίθετα, τό ψεῦδος καί ἡ πλάνη ἔχουν ἀνἀγκη ἀπό πιέσεις, ἐκβιασμούς καί τρομοκρατία.
     Ἡ ἀλήθεια ὡς αὐτοδύναμη ἐπικρατεῖ ἐλεύθερα, ἐνῶ ἡ πλάνη ὡς ψεῦδος ἐπιβάλλεται διά τῆς βίας.
     Ὅποιος δέν δέχεται τήν ἀλήθεια ἐλεύθερα δέν εἶναι ἄξιος γι’ αὐτή.
     Μέσα στόν καλόπιστο διάλογο τό νά εἶσαι ἀληθινός καί εἰλικρινής, δέ σέ κρατάει μέ πολλούς ἀλλά μέ τούς σωστούς καί ἐκλεκτούς.
     Καί ἐμεῖς πρέπει νά κάνουμε καθημερινά διάλογο. Διάλογο μέ τόν ἑαυτό μας, μέ τόν κόσμο, μέ τό Θεό. Ἀρκεῖ νά γίνεται καλόπιστα.

π.Φρ.Δημητρίου