Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΜΕΡΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.24-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΑΠΟΒΑΣΗ Φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: ΑΠΟΒΑΣΗ Φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ιατρική Απόβαση - 2019", φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2019.
Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση - 2019" διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών και παραθεριστών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.
Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Νότια Πελοπόννησο που διαχρονικά εκπαιδεύει φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων «Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Γενική/Οικογενειακή Ιατρική» σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές της χώρας.
Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης ως ένα από τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας που δέχονται φοιτητές Ιατρικής.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης












Κυθηραϊκή Αδελφότητα.Επίσκεψη στην Παλαιόχωρα.


Επίσκεψη στην Παλαιόχωρα.
Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών στα πλαίσια δράσεων για γνωριμία με τον τόπο μας, διοργανώνει επίσκεψη στη βυζαντινή καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας, την Τρίτη 20 Αυγούστου και ώρα 7:00 μ.μ. Η ξενάγηση θα γίνει από τον αρχαιολόγο κ. Θεόδωρο Κουκούλη. Τόπος συνάντησης στο χώρο στάθμευσης.



Ευχαριστω
Δημητρης Παρισης

Η Ελαφόνησος πριν και μετά την πυρκαγιά – Εικόνες από τον δορυφόρο

Αποκαλυπτικές για το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε η πύρινη λαίλαπα στην Ελαφόνησο είναι οι δορυφορικές εικόνες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.
Όπως είναι γνωστό, η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη το 25% του νησιού καίγοντας έκταση μεγαλύτερη των 5.000 στρεμμάτων στην Ελαφόνησο.
Όπως φαίνεται από τις εικόνες που αναρτήθηκαν στο twitter η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι μεγάλη.
«Στην Ελαφόνησο εκδηλώθηκε πυρκαγιά που τώρα βρίσκεται υπό έλεγχο. Δυστυχώς η σημερινή τροχιά του #Sentinel2 του επέτρεψε να έχει μόνο μερική λήψη του νησιού. Ωστόσο είναι εμφανής η πληγή που άφησε πίσω της η φωτιά (καφέ χρώμα) σε αυτήν την προστατευμένη περιοχή του Natura 2000» έγραψε
anti1news.gr

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Ελαφόνησος, το διάσημο σε παγκόσμια κλίμακα ελληνικό νησί με τις εξωτικές παραλίες,  δοκιμάστηκε το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2019 από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και ενώ το βράδυ του Σαββάτου οριοθετήθηκαν οι εστίες της φωτιάς,  υπήρξε αναζωπύρωση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Με την εξαιρετικά ενισχυμένη δύναμη της Πυροσβεστικής, με επίγεια, εναέρια μέσα και υπηρεσιακό προσωπικό, τη συνδρομή της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου και την κινητοποίηση του Δήμου Ελαφονήσου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτών της Λακωνίας και την εντυπωσιακή κινητοποίηση των κατοίκων και εθελοντών της Ελαφονήσου, κατορθώθηκε η πλήρης κατάσβεσή της.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και για την ασφάλεια του κόσμου πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση της περιοχής του Σίμου και Σαρακήνικου, το Σάββατο 10 Αυγούστου. Την Κυριακή 11 Αυγούστου προληπτικά εκκενώθηκε η ίδια περιοχή όπως επίσης και ο οικισμός Κάτω Νησί (Παναγία) στην Δυτική πλευρά του νησιού.
Λόγω της υποδειγματικής επιχείρησης κατάσβεσης ευτυχώς δεν απειλήθηκε ανθρώπινη ζωή και δεν έχει καταγραφεί ζημιά σε οικία ή ξενοδοχειακή επιχείρηση. Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για  εκτεταμένες δασικές εκτάσεις χαμηλής βλάστησης, αγροτεμάχια και καλλιέργειες. Ελπίζουμε η φύση να επουλώσει τις πληγές αλλά και η πολιτεία να σταθεί αρωγός στην άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο πολύτιμο οικοσύστημα του νησιού.
Η φυσική παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κυριακόπουλου Κώστα ήταν απολύτως καθοριστική και τους ευχαριστούμε θερμά !
Θα θέλαμε, με αίσθημα ευθύνης να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της Ελαφονήσου που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο νησί πως το σύνολο των υποδομών του είναι πλήρως λειτουργικό.
Η Ελαφόνησος παραμένει ένας απόλυτα ασφαλής τουριστικός προορισμός.


Η Δήμαρχος 
Ευσταθία Λιάρου