Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ:Δ/Τ


 

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Σημαντική υπενθύμιση για τις εγγραφές

 


Σημαντική υπενθύμιση για τις εγγραφές

Υπενθυμίζουμε ότι:
Από τις 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τις 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, όσοι και όσες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ., άρα και στο σχολείο μας, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2021-2022.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ή μέσω της διαδικτυακής πύλης
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου Κυθήρων:ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ κ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ"PANAGIOTIS D. STRATIGOS FOUNDATION"



Η συμπατριώτισσά μας κ. Βαρβάρα Παπασπύρου, εκ μέρους του Ιδρύματος "PANAGIOTIS D. STRATIGOS FOUNDATION" (ΠΑΡOΡΑ) από τις Η.Π.Α, προσέφερε στο Σύλλογο το ποσό των 1.200 δολαρίων Η.Π.Α, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα οικονομικής του εξόρμησης. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά, τόσο την ίδια, όσο και το Ίδρυμα που φέρει το όνομα του αξέχαστου συμπατριώτη μας, Καθηγητή Μαθηματικών και ελπίζουμε ότι η αξιέπαινη αυτή πράξη τους θα βρει και άλλους μιμητές στην ομογένεια τόσο της Αμερικής όσο και της Αυστραλίας.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αναμνήσεις
Ελάτε να την περάσουμε μαζί 🌹🎤👨‍🍳❤️
Κρατήσεις • 27360 34075

 

5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 4 ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Συνελήφθησαν -9- μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική και στη νησιωτική Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκαν -11- έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους και κατασχέθηκαν -255- γραμμ. κοκαΐνης, -4.100- γραμμ. κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των -5.850- ευρώ και -25.900- λεκ Αλβανίας

Συνελήφθησαν, την 18-6-2021 στο πλαίσιο ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική και Πάτμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Πάτμου, -9- συνολικά άτομα (-5- ημεδαποί και -4- αλλοδαποί) ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα είναι ημεδαπός κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης και αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.α.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην Αττική, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, που τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διάθεση, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευαν σε -3- χώρους αποθήκευσης (καβάτζες) που διατηρούσαν στην περιοχή των Πατησίων.

Η μεταφορά των ναρκωτικών εντός Αττικής γίνονταν με χρήση ταξί που οδηγούσαν δύο από τους ημεδαπούς συλληφθέντες.

Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως πλησίον των χώρων αποθήκευσης.

Για τη διακίνηση εκτός Αττικής, παραλήπτες των ναρκωτικών ήταν μέλη της οργάνωσης σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών επέλεγαν είτε μέσω χειραποσκευών, μελών της οργάνωσης που ταξίδευαν προς τα νησιά με πλοία της γραμμής, είτε μέσω ασυνόδευτων δεμάτων που παρέδιδαν για αποστολή σε μεταφορικές εταιρείες.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους (-10- στην Αττική και -1- στην Πάτμο) βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -255- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -4.100- γραμμ. κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- τρίφτες κάνναβης,
  • -19- φυσίγγια,
  • -2- μαχαίρια,
  • tablet ,
  • -29- κινητά τηλέφωνα,
  • τα χρηματικά ποσά των -5.850- ευρώ και -25.900- λεκ Αλβανίας

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Έρχεται καύσωνας με 43άρια

 Ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης που θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει έξι ημέρες. Οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες είχαν επηρεάσει τη Γαλλία και τη Γερμανία, αναμένεται να επηρεάσουν και τη χώρα μας. 

Τo βασικό χαρακτηριστικό του πρώτου καύσωνα του φετινού καλοκαιριού δεν είναι τόσο η μεγάλη διάρκειά του, όσο οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάσουν στα επίπεδα ακόμη και των 43 βαθμών στην ηπειρωτική Ελλάδα και στους 40 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου.

Οι θερμοκρασίες αυτές θα ξεκινήσουν σταδιακά από αύριο και θα κορυφωθούν μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου, προκαλώντας μεγάλη δυσφορία στους πολίτες. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αίσθηση της ζέστης σε κάποιες περιοχές θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Αιγίνιο της Πιερίας όπου η αισθητή θερμοκρασία θα φτάσει τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Από τους χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι σταδιακά και μέχρι το επόμενο  Σαββατοκύριακο η αισθητή θερμοκρασία θα ανεβαίνει συνεχώς μέχρι να φτάσει στα επίπεδα των 45 βαθμών στις πιο θερμές περιοχές της Θεσσαλίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς σε πόλεις όπως η Αριδαία, η Βέροια, τα Γιαννιτσά, η Ηγουμενίτσα, το Πολύκαστρο, η Σκύδρα, η Πάργα, η Λάρισα, ο Τύρναβος, το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, το Μεσολόγγι, η Χαλκίδα, το Άργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα και ο Πύργος.

Στην Αθήνα ωστόσο, το θερμόμετρο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος δεν θα δείξει πάνω από 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και πάλι, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι αυτές οι απότομες διακυμάνσεις και η αστάθεια είναι πιθανό να προκαλέσουν πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, αντίστοιχα με αυτά του καλοκαιριού του 2019 στη Χαλκιδική.

zougla.gr

ΚΥΘΗΡΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ:Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (video) 21/06/2021

 

Ιωάννης Σακκάς : «ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ»

 


… ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ… ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΧΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ! 

Συνοπτικά συλλέξαμε μερικά από τα όσα είπε ο Ιωάννης Σακκάς (π. εισαγγελέας και επικεφαλής στο κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ) και μας προϊδέασε για τα όσα φέρνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με γνώμονα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

“Για μια ιατρική πράξη εμβολιασμού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρέπει να ποδοπατηθούν τα δικαιώματα των πολιτών και να χωριστούν σε δύο κατηγορίες! Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι κυβέρνηση Δημοκρατίας, είναι Νέας Δικτατορίας. Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί για την απαίσια δικτατορική δήλωση Μητσοτάκη από βήματος βουλής.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί εξυπηρετούν συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, έχουν καταντήσει ντίλερ των εμβολίων.
Ενδεχομένως να θέλουν να περάσουν την υποχρεωτικότητα από το τμήμα διακοπών της Βουλής ‘όπου θα χρειάζονται μόνον 75 ψήφοι! Πρόκειται για ποδοπάτηση του συνταγματικού δικαιώματος της αξιοπρέπειας των ελλήνων πολιτών να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν ή όχι. Ετοιμάζουμε εξώδικο το οποίο τέλος Ιουνίου θα καταθέσουμε σε κάθε προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών-σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε νομό. Για να αναγκάσουν τον λαό να καταναλώσει το προϊόν των δυτικών κολοσσών-φαρμακοβιομηχανιών θα υποχρεώσουν εργοδότες να απολύσουν εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν. Εδώ ποδοπατούν άλλο συνταγματικό δικαίωμα: το δικαίωμα της εργασίας. Το Σύνταγμα λέει ότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για την εργασία. Αν λοιπόν το κράτος διά ΚΥΑ ή διά της Βουλής βάλει υγειονομικό κανονισμό ότι ο εργαζόμενος που δεν εμβολιάστηκε, αποτελεί κίνδυνο για την επιχείρηση του εργοδότη, τον πετάει έξω με υπαιτιότητα του εργαζόμενου, αυτό θα αποτελεί μια ακόμη παραβίαση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος . Το κράτος δηλαδή ενώ οφείλει να διασφαλίσει την εργασία του εργαζόμενου θα τον στείλουν στην εργασία αν δεν εμβολιαστεί”.

.triklopodia.gr

(Κύθηρα, 13 Ιουλίου 1825) Πιστοποιητικό υγειονομικού ελέγχου για το πλοίο του ιονικού κράτους «La Madonna»


Ο Ε.Τ. σας παρουσιάζει τα άγνωστα ντοκουμέντα του ναυτικού αγώνα του 1821

ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr

Σχεδόν 200 χρόνια πριν, στις 12 Ιουνίου του 1822,  η προσωρινή ελληνική κυβέρνηση, όχι απλώς έχει ιδρύσει ήδη δυο βασικά υπουργεία, το Ναυτιλίας και το Εσωτερικών αλλά παίρνουν και προληπτικά μέτρα που μάλλον τα τωρινά υπουργεία θα ζήλευαν, για την άμεση πρόληψης εξάπλωσης της πανώλης.

Οπως αναφέρει η διαταγή «Το Μινιστέριο των Ναυτικών καλεί τον Μινίστρο των Εσωτερικών να διατάξει καραντίνα σε όλα τα παράλια της Πελοποννήσου για τα εισερχόμενα πλοία από την Αλεξάνδρεια, με στόχο την αποφυγή μετάδοσης της πανώλης. Αργος, 12 Ιουνίου 1822». Από τα δεκάδες έγγραφα που φιλοξενούνται στην επετειακή έκθεση που συνδιοργανώνει το Ιδρυμα Ευγενίδου με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», με τίτλο  «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα», οι ιστορικοί έχουν θέσει ξανά ερώτημα τα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ταυτόχρονα έχουν έρθει αντιμέτωποι με πλήθος πληροφοριών που πρώτη φορά έρχονται στην ιστορική «επιφάνεια».

Πιστοποιητικό υγειονομικού ελέγχου για το πλοίο του ιονικού κράτους «La Madonna», το οποίο, με πλοίαρχο τον Παναγιώτη Κούβερη και προορισμό τα Βάτικα (Νεάπολη Λακωνίας), βρίσκεται σε καραντίνα (Κύθηρα, 13 Ιουλίου 1825).
Πιστοποιητικό υγείας για τη μη ύπαρξη πανώλης χορηγείται στον καπετάνιο του αυστριακού πλοίου (πολάκα) «Sirene», που αναχωρεί με φορτίο και πλήρωμα δώδεκα ατόμων για την Κέρκυρα (29 Απριλίου 1825).
Το Μινιστέριο των Nαυτικών καλεί τον μινίστρο των Εσωτερικών να διατάξει καραντίνα σε όλα τα παράλια της Πελοποννήσου για τα εισερχόμενα πλοία από την Αλεξάνδρεια, με στόχο την αποφυγή μετάδοσης της πανώλης. Αργος, 12 Ιουνίου 1822.
 Οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες ορίζονται οι αρμοδιότητες των κατά τόπους φροντιστών της Θαλάσσης (λιμεναρχών) ως υπευθύνων για την τήρηση της τάξης μεταξύ των πολεμικών και εμπορικών πλοίων.
5. Κατάλογος λιμεναρχείου με τα ελλιμενισμένα πλοία. Καταγράφονται ο τύπος και το όνομα του πλοίου, το όνομα του καπετάνιου, ο τόπος προέλευσης και το φορτίο (1 Δεκεμβρίου 1823 έως 17 Μαρτίου 1824). Διακρίνεται λιπαρή καστανόχρωμη κηλίδα κατά τη χρήση κεριού από τον γραφέα.

Μόλις σε ένα χρόνο από την Ελληνική Επανάσταση, η Προσωρινή Διοίκηση του Ελληνικού Κράτους είχε θέσει τα θεμέλια μιας αστικής προσέγγισης στην δημιουργία ενός κοσμικού κράτους σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα. Το Υπουργείο Ναυτιλίας, ή αλλιώς το Μινιστέριο Ναυτικών είναι ένα παράδειγμα οργάνωσης και όπως αποδεικνύεται από τα δεκάδες έγγραφα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με το κοινό. To Μινιστέριο εξέδωσε πλήθος νομοθετικών διαταγμάτων και κανονισμών για τη ρύθμιση της ναυσιπλοΐας στα λιμάνια, τις ακτογραμμές και τις θάλασσες της επαναστατημένης Ελλάδας. Δημιουργήθηκαν Λιμεναρχεία, διορίστηκαν λιμενάρχες -αν και επίσημα το Λιμενικό αναγνωρίζει την επίσημη ίδρυση του ένα αιώνα μετά- και επιβλήθηκε η τήρηση βιβλίων για τη λεπτομερή καταγραφή εισερχομένων και εξερχομένων πλοίων στα λιμάνια της επικράτειας. Δημιουργήθηκαν υγειονομεία και επιβάλλονταν καραντίνες για αποφυγή μετάδοσης της πανώλης από τα εισερχόμενα πλοία.

Η καραντίνα

Δύο έγγραφα που θα μπορούσαν να έχουν εκδοθεί και φέτος από τα αντίστοιχα υπουργεία, δείχνουν μία πολύ διαφορετική εικόνα που είχαν οι μέχρι τώρα ιστορικοί για την ετοιμότητα των ίδιων των Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο κράτος. Το «Πιστοποιητικό υγειονομικού ελέγχου για το πλοίο του ιονικού κράτους La Madonna, το οποίο, με πλοίαρχο τον Παναγιώτη Κούβερη και προορισμό τα Βάτικα (Νεάπολη Λακωνίας), βρίσκεται σε καραντίνα. Καταγράφεται το όνομα, η καταγωγή, το καθεστώς εργασίας, η ηλικία, το ύψος και το χρώμα του δέρματος για κάθε μέλος του πληρώματος και βεβαιώνεται η καλή κατάσταση της υγείας του. Κύθηρα, 13 Ιουλίου 1825» και το «Πιστοποιητικό υγείας για τη μη ύπαρξη πανώλης στην Κωνσταντινούπολη. Χορηγείται στον καπετάνιο του αυστριακού πλοίου (πολάκα) Sirene, που αναχωρεί με φορτίο και πλήρωμα δώδεκα ατόμων για την Κέρκυρα. Πέρα Κωνσταντινούπολης, 29 Απριλίου 1825» καταμαρτυρούν ότι εν μέσω συρράξεων το Μινιστέριο Ναυτικών ασκούσε διοίκηση.

Τι έρχεται στο φως για πρώτη φορά

Οι επαναστατημένοι άρχισαν να οργανώνονται από την πρώτη μέρα με την Προσωρινήν Διοίκησιν της Ελλάδος, που βασίστηκε σε δυτικού τύπου πρότυπα. Ο Οργανικός Νόμος της Πολιτείας ψηφίστηκε από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου τον Ιανουάριο του 1822. Η Επανάσταση εξήγγειλε με αυτόν την πολιτική της αυτονομία και δημιουργήθηκαν υπουργεία. Το Υπουργείο Ναυτικών ή Ναυαρχείο, το οποίο ονομάζεται Μινιστέριο Ναυτικών, είναι από τα πρώτα που συστάθηκαν.  Ορίστηκε μία Επιτροπή από τα τρία νησιά (Ύδρα, Σπέτσες και Ψαρά) να φροντίζει για τη διοικητική μέριμνα σε συνεννόηση με τον αρχηγό του στόλου και τους διοικητές των μοιρών.

Στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν λειτούργησε μία κεντρική διοίκηση και ένας αρχηγός στόλου, αλλά τρεις τοπικές διοικήσεις και τρεις αρχηγοί στόλων. Το 1821 οι τοπικοί αρχηγοί των στόλων -«στόλαρχοι», «ναύαρχοι», «αμιράλιοι» ή «κομαντάντες»- ήταν στην Υδρα ο Γιακουμάκης Τομπάζης, στις Σπέτσες ο Γεώργιος Ανδρούτσος και στα Ψαρά ο Νικολής Αποστόλης.  Συντάχθηκαν νόμοι, δημιουργήθηκε ο πολεμικός στόλος, δόθηκαν άδειες καταδρομής σε εμπορικά πλοία, δημιουργήθηκε το Θαλάσσιον Δικαστήριον για την πάταξη της πειρατείας και του λαθρεμπορίου, εξαγγέλθηκαν ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του πολέμου στη θάλασσα και για την προστασία των ανθρώπων. Ωσπου να γίνει η αποδοχή της Επανάστασης από τα διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, τα ελληνικά επαναστατημένα πλοία, που έφεραν την ανεξάρτητη επαναστατική σημαία του προσωρινού κράτους, θεωρούνταν πειρατικά πλοία.

Η οργάνωση όλων των εγχειρημάτων γινόταν αποκλειστικά από τις νησιωτικές κοινότητες που παρείχαν πλοία και πληρώματα. Εκεί γίνονταν οι ναυπηγοεπισκευές από τις φθορές των συρράξεων, ο εφοδιασμός για τον εξοπλισμό πλοίων (ιστία, σχοινιά, σιδερόβεργες, καρφιά, στουπιά, ξυλεία, πίσσα, λίπος), η εξασφάλιση πυρομαχικών (πυροβόλα, πυρίτιδα, σφαιρικά βλήματα) και εύφλεκτων υλικών για τα πυρπολικά (θειάφι, νέφτι, ρητίνη, πίσσα, νίτρο), καθώς και ο επισιτισμός του πληθυσμού των νησιών και η τροφοδοσία των πληρωμάτων των πλοίων.

Οδηγός για την έκθεση

Η επετειακή έκθεση με τίτλο «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα» παρουσιάζει μέσα από αρχειακά τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια, την ελληνική Ιστορία που είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παράλληλα με την πολεμική μαεστρία και την ικανότητα των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο.

H έκθεση πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Ωρες υποδοχής κοινού: Τετάρτη έως Κυριακή 12:00-20:00 (τελευταία είσοδος 19:15), έως 8 άτομα ανά ώρα. Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για την επίσκεψή σας, είτε περιλαμβάνει ξενάγηση είτε όχι. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 9469663, 210 9469662, 210 9469683, 210 9469620, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΤΟΝ ¨Αμήρ Αλί¨ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ

Η 24η Ιουνίου είναι από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές γιορτές της ελληνικής παράδοσης, αφού η παραμονή της γιορτής του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα συνοδεύεται εκτός άλλων εθίμων και από το παραδοσιακό έθιμο με το πέρασμα πάνω από τις φωτιές που άναβαν με τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος, πάρτε όλοι τα στεφάνια που τόσο καιρό ομόρφαιναν τις πόρτες σας κι ελάτε να αναβιώσουμε το καλοκαιρινό έθιμο!
Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 21:00
στην πλατεία του Αμήρ Αλί... 💐🔥🎶


ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΙΑΝΙΚΩΝ (ΦΩΤΟ)

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Giannis Firrogis 












Τραγωδία στην Ηλεία: Δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους

 


Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021,  κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού.

firefightingreece.gr

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.


Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ&ΝΗΣΩΝΣ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ADELIN FM

 Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτιμος Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ)
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ&ΝΗΣΩΝΣ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ADELIN FM

ΚΥΘΗΡΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ:Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (φωτορεπορτάζ)


 

Αγίου Πνεύματος: Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία.

¨Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις και προθεσμία


Δευτέρα 21 Ιουνίου και ο σταθμός μας βρέθηκε στην Αγία Τριάδα στην μεγάλη και όμορφη πλατεία των Φριλιγκιανίκων.

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους αγαπητούς Αντιδημάρχους, ο Τοπικός Πρόεδρος κ.Νοταράς και αρκετός κόσμος από το Νησί αλλά και φίλοι επισκέπτες.

Την μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας τίμησε με την παρουσία του και ο Βουλευτής Α Πειραιά & Νήσων κύριος Νικόλαος Μανωλάκος Αντιστράτηγος ε.α.Επίτιμος Διοικητής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).
Ο κ.Μανωλάκος ευχήθηκε για την ημέρα στην κάμερα του ADELIN FM (θα δείτε το σχετικό video) καθώς και το ρεπορτάζ της σημερινής ημέρας...
Μετά την Θεία Λειτουργία στην μεγάλη πλατεία προσφέρθηκαν στον κόσμο τοπικά γλυκά !
Γιώτα Πολίτη