Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΑΡΚΑΔΙΑ.Καταγγελία | Άγνωστοι κατέβασαν την Ελληνική Σημαία στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας


Κάτοικοι του χωριού Μαγούλα καταγγέλλουν στο "Καλημέρα Αρκαδία" ότι "άγνωστοι κατέβασαν και έκλεψαν την ελληνική σημαία στο χωριό Μαγούλα Αρκαδίας από το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. Το προκλητικό περιστατικό ιεροσυλίας που συνέβη την νύχτα 27 προς 28 Αυγούστου 2020, δηλώνει το λιγότερο ντροπή για αυτόν ή αυτούς που το διέπραξαν.

Η ελληνική σημαία είναι το πιο ιερό σύμβολο του Έθνους μας. Στα χρώματα και στα σχήματά της περικλείονται οι αγώνες, οι θυσίες το αίμα που χύθηκε και οι μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής. Είναι το σύμβολο κάτω από το οποίο ο λαός μας δείχνει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και την συμβολή της Εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, ανυψώνοντας τα ιδεώδη του που είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία."
ΠΗΓΗ  kalimera-arkadia.gr

Επέκταση αιγιαλίτιδας μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο



Δεν περιλαμβάνει τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια τουρκική αντίδραση
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Νέα δεδομένα δημιουργεί πλέον η επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια μετά από την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Αθήνας και Ρώμης.
Τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα διαπραγματεύσεις με την αλβανική κυβέρνηση για την επίλυση της εκκρεμότητας σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες.
Παράλληλα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έχει αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να γίνει επέκταση χωρικών υδάτων στο πλαίσιο της ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο.
«Δεν μπορούμε μόνο να επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο, πρέπει να κάνουμε και χρήση αυτού. Πρέπει να το θέτουμε σε εφαρμογή ως χώρα που σέβεται το δίκαιο της θάλασσας. Συνεπώς, μια κίνηση επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης στο πλαίσιο της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, όπως αντίστοιχα συνέβη μετά τη συμφωνία με την Ιταλία, είναι μεν ενδεδειγμένη αλλά ο χρόνος που θα γίνει είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης προκειμένου να μην επηρεάσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία», λέει στο euronews ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.
Η παρούσα συμφωνία πάντως εκτείνεται μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, οπότε δεν περιλαμβάνει τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια τουρκική αντίδραση, σε μία χρονική στιγμή που φαίνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας να κλιμακώνεται καθημερινά.
«Όσο τα πράγματα παραμένουν σε οριακό επίπεδο επιχειρησιακά άνθρωποι χειρίζονται τα μηχανήματα υπάρχει και μεγάλο ποσοστό για ανθρώπινο λάθος, και για ατύχημα ακόμα και για προβοκάτσια, που θα μας φέρει όχι πλέον στα πρόθυρα αλλά σε μία σύρραξη μεταξύ νατοϊκών κρατών μελών», προσθέτει ο κ. Φίλης.
 notospress.gr

“ ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ “ Απάντηση στην πρόσκληση για συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου δια περιφοράς στις 29/8/2020.



“ ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ “

Κύθηρα 28/08/2020
Πρός τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου
κ. Εμμ. Στάθη

Απάντηση στην πρόσκληση για συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου δια περιφοράς στις 29/8/2020.
Οι συνεχιζόμενες δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δ.Σ. (και της οικονομικής επιτροπής) αποτελούν δείγμα συγκεντρωτισμού και περιστολής δικαιωμάτων όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων αλλά και των δημοτών .
Προφανώς η “ταλαιπωρία” που υπέστησαν οι αντιδήμαρχοι στην μοναδική δια ζώσης συνεδρίαση του Ιουλίου απο τις ερωτήσεις και προτάσεις της αντιπολίτευσης , απουσιάζοντος του κ. Δημάρχου, σας οδήγησαν στην ασφαλή λύση της επιβολής “τάξης” δια περιφοράς.
Οι δήμοι Μετεώρων, Σικυωνίων, Σκύδρας, Κατερίνης, Αργους Ορεστικού, Μουζακίου, Κατερίνης και ΔΕΚΑΔΕΣ άλλοι που συνεδριάζουν δια ζώσης προφανώς αποτελούνται απο ανεύθυνους πολίτες !!!
Σε αυτό το θέατρο σκιών που καταργείτε το δικαίωμα ελέγχου και οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση δεν παίρνουμε μέρος .
Δηλώνουμε παρών σε ΟΛΑ τα θέματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Διδυμιώτης
Δημήτρης Κοντολέων
Mάνος Τριφύλλης
 

Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος" Κύθηρα 28/08/2020



Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος"
Κύθηρα 28/08/2020

Για μία ακόμα φορά εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας στην Δημοτική Αρχή για την συνέχιση των συνεδριάσεων δια περιφοράς διότι δεν δίνει την δυνατότητα διαλόγου και ζωντανής ανταλλαγής απόψεων.
Η επίκληση των ειδικών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία για την Δημοτική Αρχή διότι:
Α) Στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή θα μπορούσε,οι συνεδριάσεις να γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης, που λόγω του μεγέθους της επιτρέπει την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και
Β) Υπάρχει η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης όπως ο νόμος ορίζει.
Η τακτική αυτή αφήνει περιθώρια υποθέσεων για σκοπιμότητα ή ανικανότητα επίλυσης ενός τόσο απλού και χωρίς σοβαρό οικονομικό κόστος ζητήματος,όπως έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι Δήμοι και οι περιφέρειες της Ελλάδας.
Αποτελεί καθήκον του Δημάρχου να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου, ιδιαίτερα όταν τίθενται κρίσιμα και ουσιώδη θέματα προς ψήφιση, τα οποία αφορούν το μέλλον του Δήμου και τα συμφέροντα των Δημοτών του.
Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων ώστε να ενημερώνονται οι Δημότες για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να υπάρχει διαφάνεια μέσω ανοιχτών διαδικασιών.
Είναι γνωστό ότι για τις τηλεδιασκέψεις των συλλογικών οργάνων της Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν οι εφαρμογές e-presence.gov.gr και η πλατφόρμα Webex τις οποίες χρησιμοποιούν οι περισσότεροι Δήμοι.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην διαδικασία των τηλεδιασκέψεων και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση συνέχισης των δια περιφοράς συνεδριάσεων, η παράταξη μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ,θα συμμετέχει όπως ορίζει η νομοθεσία, ψηφίζοντας όμως παρών για τα τρέχοντα και μη επείγοντα ζητήματα, πλην των πολύ σοβαρών που τεκμηριωμένα δεν επιδέχονται καθυστέρηση.
Παναγόπουλος Δημήτρης
Μεγαλοκονόμος Στυλιανός
Μαγουλάς Νικόλαος
Καλλίγερος Ιωάννης
Γεωργιλάς Παρασκευάς

Και ξανά....αμαύρωσαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο Διακόφτι.Ενοχλεί ο ΣΤΑΥΡΟΣ η γενικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ???

 Ενοχλεί ο ΣΤΑΥΡΟΣ  η γενικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ???

Την  φωτογραφία την τράβηξε σήμερα τα ξημερώματα στις 05:00  ο κύριος Μιχάλης Μπακόπουλος,Εχω σκάσει από το κακό μου γιαυτό και δεν έχω γράψει τίποτα...τα λόγια του αναγνώστη μας Μιχάλη Μπακόπουλου.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ  προσβάλλετε  το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ !
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
 Ρεπορτάζ 27/08/2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ:Συνελήφθη άνδρας για δημόσια φθορά στο Διακόφτι

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΣΎΛΛΗΨΗ  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ !!!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ -ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ 
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Διακόφτι συνελήφθη άνδρας την ώρα που προσπαθούσε με σπρέι να αμαυρώσει  την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ που βρίσκετε στην στροφή στον βράχο πριν το Διακόφτι επί του κεντρικού δρόμου (φωτο).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διερχόμενος οδηγός οχήματος παρατήρησε ύποπτες κινήσεις στο σημείο και ειδοποίησε την Αστυνομία που με την συνδρομή και το Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν τον εν λόγω άνδρα..
ADELIN 107,3 FM 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ !!!
______________________________________________________
Δείτε το παλαιότερο ρεπορτάζ εδώ ...

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020



ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...Για πολλοστή φορά κάποιος-κάποιοι αμαυρώνουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο βράχο του Διακοφτίου επί του κεντρικού δρόμου

Για πολλοστή φορά κάποιος-κάποιοι αμαυρώνουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο βράχο του Διακοφτίου επί του κεντρικού δρόμου ΝΤΡΟΠΗ...._________________________________________________________________________________

Μιχαλης Μπακοπουλος εξοργισμένος στην πόλη Διακόφτι Κυθήρων.






ΑΣΧΟΣ ...
Οτι και να κάνετε και να γράφετε δεν μας αλλάζετε με τίποτα τα ιδανικά μας,
ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ . 🇬🇷❤️🇬🇷❤️🇬🇷 !!!
Καλημερα σε ολους τους απανταχού Έλληνες !!!



Άρθρο 181 - Ποινικός Κώδικας - Προσβολή συμβόλων του ελληνικού Κράτους


 Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών.