Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος" Κύθηρα 28/08/2020



Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος"
Κύθηρα 28/08/2020

Για μία ακόμα φορά εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας στην Δημοτική Αρχή για την συνέχιση των συνεδριάσεων δια περιφοράς διότι δεν δίνει την δυνατότητα διαλόγου και ζωντανής ανταλλαγής απόψεων.
Η επίκληση των ειδικών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία για την Δημοτική Αρχή διότι:
Α) Στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή θα μπορούσε,οι συνεδριάσεις να γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης, που λόγω του μεγέθους της επιτρέπει την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και
Β) Υπάρχει η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης όπως ο νόμος ορίζει.
Η τακτική αυτή αφήνει περιθώρια υποθέσεων για σκοπιμότητα ή ανικανότητα επίλυσης ενός τόσο απλού και χωρίς σοβαρό οικονομικό κόστος ζητήματος,όπως έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι Δήμοι και οι περιφέρειες της Ελλάδας.
Αποτελεί καθήκον του Δημάρχου να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου, ιδιαίτερα όταν τίθενται κρίσιμα και ουσιώδη θέματα προς ψήφιση, τα οποία αφορούν το μέλλον του Δήμου και τα συμφέροντα των Δημοτών του.
Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων ώστε να ενημερώνονται οι Δημότες για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να υπάρχει διαφάνεια μέσω ανοιχτών διαδικασιών.
Είναι γνωστό ότι για τις τηλεδιασκέψεις των συλλογικών οργάνων της Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν οι εφαρμογές e-presence.gov.gr και η πλατφόρμα Webex τις οποίες χρησιμοποιούν οι περισσότεροι Δήμοι.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην διαδικασία των τηλεδιασκέψεων και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση συνέχισης των δια περιφοράς συνεδριάσεων, η παράταξη μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ,θα συμμετέχει όπως ορίζει η νομοθεσία, ψηφίζοντας όμως παρών για τα τρέχοντα και μη επείγοντα ζητήματα, πλην των πολύ σοβαρών που τεκμηριωμένα δεν επιδέχονται καθυστέρηση.
Παναγόπουλος Δημήτρης
Μεγαλοκονόμος Στυλιανός
Μαγουλάς Νικόλαος
Καλλίγερος Ιωάννης
Γεωργιλάς Παρασκευάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου