Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΚΟΦΤΙ:¨rapid tests¨στους επιβάτες του πλοίου,δέχθηκαν να κάνουν το τεστ 15 από τους 45



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Απόψε ένα ευρύ κλιμάκιο του Νοσοκομείου και του Δήμου Κυθήρων προετοιμάστηκαν και κινητοποιήθηκαν (εκτός των ωρών εργασίας τους) για τη διενέργεια rapid tests σε όλους τους επιβάτες του πλοίου από τον Πειραιά. Συνολικά είχε περίπου 45 επιβάτες εκ των οποίων δέχθηκαν να κάνουν το τεστ οι 15!

Όσοι έρχονται από την Αθήνα στα νησιά ενόψει των εορτών (αλλά και ευρύτερα) είναι ΗΘΙΚΑ υποχρεωμένοι (και δυστυχώς όχι νομικά) να προστατεύσουν το νησί αλλά και τον εαυτό τους.
Η άποψη "δεν είμαι άρρωστος, παρατάτε με ήσυχο" είναι τουλάχιστον ανεύθυνη. Το νησί έχει ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους που εάν κολλήσουν τον ιό, οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες. Δεν στιγματίζουμε κανέναν, αλλά η ανευθυνότητα και ο ωχαδερφισμός είναι η χειρότερη δυνατή συμπεριφορά κυρίως στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.
Ο Δήμος προμηθεύτηκε 1.000 rapid tests ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις. Για να μπορούμε να ελέγχουμε τις πύλες εισόδου και να προφυλάξουμε την ζωή και την υγεία των δημοτών μας.
Τα τεστ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και με τη συνεργασία των αρμοδίων αρχών.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας 


Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ ο ανωτέρω στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

       Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Κερατσίνι Αττικής, ο 25χρονος βρέθηκε να μεταφέρει δυο (02) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους ενός κιλού και εβδομήντα τεσσάρων γραμμαρίων (1.074gr). Η  ανωτέρω ποσότητα κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ


 

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας της τράπεζας θεμάτων.

 


Δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας της τράπεζας θεμάτων.

Μπορείτε να τα βρείτε στον σύνδεσμο: http://www.iep.edu.gr/el/trapeza-thematon-arxiki-selida
Αφορούν για την ώρα μόνον στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου.
Θυμίζουμε ότι από την τράπεζα θεμάτων κληρώνονται είτε αυτοτελή θέματα είτε ενότητες θεμάτων που σε ποσοστό αντιστοιχούν στο πενήντα τοις εκατό (50%) της γραπτής δοκιμασίας για τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις.

Γιάννης Κορωναίος: «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»...


Tου Δημοσιογράφου Γιάννη Κορωναίου

Πλέον η υπόθεση της «ελευθεροτυπίας» έχει αναχθεί σε υπόθεση ποιότητας της δημοκρατίας. Διότι απλά: Κανένας δεν εμποδίζεται να λέει ότι θέλει, αλλά αν αυτό δεν φθάνει στον πολίτη, είναι σαν να μην το λέει!

Στην έξοδο οδηγήθηκε η Δήμητρα Κρουστάλλη από ΤΟ ΒΗΜΑ μετά από πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Λογοκρίθηκε το άρθρο της Έλενας Ακρίτα στα ΝΕΑ διότι «ενοχλούσε». Η συνάδελφος παραιτήθηκε.

Κόπηκε στα μουλωχτά η εκπομπή του Πάνου Χαρίτου στην ΕΡΤ για «άγνωστο λόγο»...

Κόπηκε η εκπομπή του πολυβραβευμένου Γιώργου Αυγερόπουλου.

Απειλούνται οι απεργοί διότι απεργούν για να μην περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων σε κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Ζούμε μια δυστοπική πραγματικότητα, όπου τίθενται ερωτήματα για την δημοσιογραφία και κατ’επέκταση για τη δημοκρατία.

Πλέον η υπόθεση της «ελευθεροτυπίας» έχει αναχθεί σε υπόθεση ποιότητας της δημοκρατίας. Διότι απλά: Κανένας δεν εμποδίζεται να λέει ότι θέλει, αλλά αν αυτό δεν φθάνει στον πολίτη, είναι σαν να μην το λέει! Οι δημοσιογράφοι, αν γράψουν κάτι που δεν έχει την έγκριση ή έστω την ανοχή του ιδιοκτήτη ή της κυβέρνησης, οδηγούνται στην έξοδο από την εργασία τους ή την αυτοεξευτελισμό. Όταν κόβεται το άρθρο της Ακρίτα ή οδηγείται στην έξοδο η Κρουστάλλη (με έντονη αντι-ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφία…), τι μήνυμα λαμβάνουν οι υπόλοιποι και ειδικά οι νεότεροι δημοσιογράφοι; Δεν είναι εύκολο το «όχι» σε μια περίοδο που τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ έχουν περιοριστεί ασφυκτικά και είναι αποκλεισμένα από την διαφήμιση… «Όχι» μπορεί να σημαίνει ανεργία ή και αλλαγή επαγγέλματος.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την ενημέρωση από τα κανάλια, όταν οι πολίτες παρακολουθούν μια εκπομπή όπου θεωρητικά οι προσκεκλημένοι είναι «μοιρασμένοι» σε κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους υπάρχει η επίφαση της «αντικειμενικότητας». Μόνο που η πλειοψηφία των παρουσιαστών είναι «μονόπαντα» υπέρ της κυβέρνησης, όπως και η πλειοψηφία των «προσκεκλημένων» δημοσιογράφων…

«Δηλαδή όλοι οι άλλοι να λένε την άποψη τους, αλλά εμείς να μην την λέμε;», αντιτείνουν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι-παρουσιαστές. «Είστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων της Ακρίτα και του Χαρίτου, αλλά εμείς να μην εκφράσουμε την δική μας άποψη»;

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Το πρόβλημα είναι η μονομέρεια. Η εξαφάνιση κάθε άποψης που μπορεί να ξεφεύγει έστω και λίγο από την «επίσημη γραμμή» διότι αυτό συμφώνησαν οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ με την κυβέρνηση. Ο «στραγγαλισμός» κάθε αντίθετης άποψης και ο ασφυκτικός περιορισμός του αντιπολιτευτικού λόγου. Το ξέρουμε καλά όσοι έχουμε εργαστεί σε κεντρικές θέσεις σε ΜΜΕ: Οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν πάντα να ελέγχουν το τι εκπέμπεται από τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Στο παρελθόν υπήρχε μεγαλύτερη ανοχή απέναντι στην διαφορετική άποψη, ίσως διότι και εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε πιο αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας, μας υπερασπίζονταν και οι δημοσιογράφοι-διευθυντές, ενώ υπήρχαν και ιδιοκτήτες που δεν είχαν τα ΜΜΕ σαν «δεύτερη» δουλειά… Η Ελένη Βλάχου και ο Χρήστος Λαμπράκης είναι κάποια παραδείγματα.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΙΝΑΛ, για την περίοδο από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι την επιβολή του lockdown όπου στα τηλεοπτικά κανάλια τα κυβερνητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίστηκαν 210 φορές, του ΣΥΡΙΖΑ 90 και του Κινήματος Αλλαγής 19… Τι να πούν το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25;;;

Η υπόθεση της ελευθερίας του λόγου, της δυνατότητας οι δημοσιογράφοι να αρθρώνουν τον δικό τους ανεξάρτητο λόγο και να μην λειτουργούν σαν «αχθοφόροι της κομματικής γραμμής», είναι ζήτημα δημοκρατίας. Αφορά το σύνολο των δημοσιογράφων, το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών, το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων και βέβαια δεν αφορά μόνο την σημερινή περίοδο…

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια κάποια υπαρκτή διέξοδος, αλλά και εκεί υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένα site, κυρίως με τα fake news και την εύκολη και ανέλεγκτη αναπαραγωγή «ειδήσεων».

Το σίγουρο είναι ότι πλέον η δημοσιογραφία απαξιώνεται, η ενημέρωση αντιμετωπίζεται από τους πολίτες με σκεπτικισμό και έτσι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κάθε είδους επικίνδυνες απόψεις. Επικίνδυνες για τη δημοκρατία, την υγεία (πχ οι πολέμιοι των εμβολίων) αλλά και την διαμόρφωση των πολιτών του αύριο…

Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μια κατάσταση πρωτοφανή. Η καθημερινότητα δεν θα ανταποκρίνεται σε αυτό που εκπέμπει η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Η τηλεοπτική (κυρίως) εικόνα δεν θα ταυτίζεται με την πραγματική. Και δυστυχώς αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για το διχασμό και την κοινωνική ένταση σε μια περίοδο που απαιτείται συλλογική αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

https://www.ieidiseis.gr/

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ&ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Δ.ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ


 

ΕΚΤΑΚΤΟ ¨ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ¨ΓΙΑ 55 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

 


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του σταθμού μας αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 55 μεταναστών ανατολικά των Κυθήρων.

Για ο,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ (ΚΑΒΟΜΑΝΩΛΗΣ)

 Έφυγε για το μακρινό ταξίδι ο συντοπίτης μας Μανώλης Σταματάκος (Καβομανώλης) από το Διακόφτι,σε ηλικία 87 ετών.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Διακοφτίου.

Η κηδεία θα τελεστεί  σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των προβλεπόμενων μέτρων για τον κορωνoιό covid-19.

________________________________________

Η σελίδα μας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒ.ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ









ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

 


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή Τοιχίων Αντιστήριξης Οδικού Δικτύου» με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 65.000€ και ποσό σύμβασης 49.545,40€ (έκπτωση δημοπράτησης: 24%). Το έργο αφορά στην ανακατασκευή τμήματος του κεντρικού επαρχιακού δρόμου στη θέση «Φριλιγκιάνικα» που έχει υποστεί εκτεταμένη καθίζηση. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 3 μήνες και ανάδοχος ο Χρήστος Μαρασιώνης ΕΔΕ. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ιδίων πόρων του Δήμου.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβασης ανάθεσης εκπόνησης μελετών για σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στις θέσεις «Αβλέμωνας», «Αγία Πελαγία» και «Πλατειά Άμμος». Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 23.808€ και ανάδοχος είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Κων/νος Κουρνιώτης με προθεσμία ολοκλήρωσης την 30/06/2021. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Δήμου μας στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού σε σημεία ευάλωτα λόγω παλαιότερων πλημμυρικών φαινομένων. Η χρηματοδότηση της μελέτης προέρχεται από τα τακτικά ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου.

Κατατέθηκε η ρύθμιση με 24 δόσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά και με 120 δόσεις για οφειλές προς τους δήμους





Ρύθμιση των επιπλέον ποσών δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων που προέκυψαν μετά τη δήλωση των λεγόμενων αδήλωτων τετραγωνικών σε 24 δόσεις και ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους σε έως 120 δόσεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Για την πρώτη περίπτωση προβλέπεται ότι τα επιπλέον ποσά φόρων, τελών και εισφορών προς τους δήμους (αναδρομικά για όλο το 2020) που προέκυψαν από τις δηλώσεις των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 24 αντί για 10 μηνιαίες δόσεις, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος των ετών 2021 και 2022. Οι δόσεις θα είναι ισόποσες με ελάχιστο όριο (πλην της τελευταίας) τα 10 ευρώ για ιδιώτες και τα 50 ευρώ για επιχειρήσεις. Για αυτή τη ρύθμιση δεν χρειάζεται η υποβολή αίτησης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά χρέη προς τους δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα μείωσης των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Η απαλλαγή, μάλιστα, είναι πλήρης εάν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ.

Εάν εξοφληθούν από δύο έως 12 δόσεις η απαλλαγή είναι κατά 90%, από 13 έως 48 δόσεις οι διάφορες προσαυξήσεις μειώνονται κατά 80%, από 49 έως 72 δόσεις κατά 70% και από 73 έως 120 δόσεις η απαλλαγή είναι της τάξης του 60%.

Στη ρύθμιση υπάγονται και οφειλές που τελούν σε αναστολή, έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή δεν έχουν βεβαιωθεί διότι εκκρεμεί δικαστική αμφισβήτηση.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται κατόπιν αίτησης του οφειλέτη -ιδιώτη ή επιχείρησης- στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) από την 1η Μαρτίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Οι δόσεις καταβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, είναι μηνιαίες και ισόποσες (εκτός από την τελευταία) και δεν μπορεί να είναι μικρότερες από 20 ευρώ για ιδιώτες και 50 ευρώ για επιχειρήσεις.

Εάν η οφειλή δεν εξοφληθεί εφάπαξ αλλά με δόσεις, τότε η πρώτη δόση πρέπει να εξοφληθεί μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται. Κατάργηση της ρύθμισης θα υπάρξει και εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλει τρεις συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για πάνω από τρεις μήνες ή δεν υποβάλει προς τον δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων και το τέλος παρεπιδημούντων ή υποβάλει ψευδή στοιχεία για να ενταχθεί στη ρύθμιση.

zougla.g

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Διανομή τροφίμων


Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με το ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο, τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη (21/12 – 23/12), κατόπιν ραντεβού.

Τηρούμε τα μέτρα, κρατάμε αποστάσεις για να είμαστε ασφαλείς.

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ:Λόγω αποχής της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν κατέστη δυνατή η αγορά εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Μολάων

Δεν κατέστη δυνατή από το Δήμο, η αγορά του μηχανήματος θαλάμου κάθετης νηματικής ροής και η δωρεά του στο Νοσοκομείο Μολάων, το οποίο θα χρησιμοποιείτο για τον μοριακό έλεγχο δειγμάτων για τον κορωνοϊό, διότι η μείζων αντιπολίτευση του κ. Νικολινάκου δεν συμμετείχε στη χθεσινή* συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία υπήρχαν ως θέματα και ακυρώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Με την ενέργειά τους αυτή, δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου στη δυσκολότερη περίοδο της COVID-19 και τις προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου για την απόκτηση εξοπλισμού μοριακού ελέγχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

* δια περιφοράς συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου

Κουταλάκι μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία

Δεν τίθεται δογματικό θέμα για το κουταλάκι μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας Δικαιάκος και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τον τρόπο με το οποίο γίνεται η Θεία Μεταλαβή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιείται κουταλάκι μιας χρήσης, ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι «είναι μια μακρά συνήθεια αλλά μπορεί να αλλάξει με τη συμφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τις ημέρες των εορτών όπου θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και θα γίνουν 3 λειτουργίες, θα γίνεται με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. «Με μάσκα θα μπαίνουν όλοι στις Εκκλησίες», είπε προσθέτοντας ότι θα υπάρχει επιτήρηση όσο μέσα στους ναούς για να μη ξεπερνούν τον επιτρεπόμενο αριθμό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους για να μην επιτραπεί ο συγχρωτισμός. «Η Εκκλησία πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Οι αντιδράσεις που παρατηρούνται αλλά και η δυσφορία σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στην παράταση των μέτρων, δυσκολεύοντας την πνευματική κατάσταση. Μάλιστα, όπως είπε, και οι ιερείς δέχονται ιδιαίτερες πιέσεις από τους πιστούς για το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η Εκκλησία, είχε ζητήσει από την επιτροπή Βιοηθικής ένα κείμενο με τις θέσεις της. Εξήγησε δε, ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από γιατρούς ενώ προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Καθώς τελικά, δεν υπήρξε συμπέρασμα του κειμένου, οι ιερείς έχουν συμφωνήσει να τηρούν συγκεκριμένη γραμμή παραπέμποντας τους πιστούς στους γιατρούς τους που γνωρίζουν κι όλας την κατάσταση της Υγείας τους. 

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. Ε. ΝΗΣΩΝ


 

Πραγματοποίηση rapid tests στα Κύθηρα κατά την άφιξη των επιβατηγών πλοίων

Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κυθήρων θα πραγματοποιήσουν rapid tests για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού κατά την άφιξη των επιβατηγών πλοίων που εξυπηρετούν το νησί μας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 18/12/2020 και με κριτήριο τον αριθμό επιβατών του κάθε δρομολογίου. Τα tests θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους επιβάτες με λιμένα αποβίβασης τα Κύθηρα και με βάση τις οδηγίες που θα δίδονται στο λιμάνι από το αρμόδιο υγειονομικό προσωπικό και την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Οι επιβάτες παρακαλούνται να είναι συνεργάσιμοι με τις αρμόδιες Αρχές.

TRITON FERRIES:ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ