Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα.Ανακοίνωση σχετικά με την γιορτή του κρεμμυδιού

Ανακοίνωση Συνδέσμου.
Εδώ και 4 χρόνια ύστερα από πρόταση του Συνδέσμου μας γινόταν στη Νεάπολη η γιορτή του Κρεμμυδιού με την συνδιοργάνωση και άλλων συλλόγων (Πολιτιστικός σύλλογος Νεάπολης, Τουλίπα Γουλιμή, Ένωση ενοικιαζομένων δωματίων ο Ξένιος Ζευς, Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ. Αποστόλων, Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων, Ομοσπονδία Βατικιώτικων συλλόγων Αττικής και με το ΝΠ του Δήμου).
Η Γιορτή κατά γενική ομολογία ήταν πολύ πετυχημένη, απόδειξη η αναφορά της γιορτής που έ
γινε στην εφημερίδα Καθημερινή. Δειλά -δειλά γινότανε γνωστή και σε ταξιδιωτικά γραφεία που προγραμμάτιζαν εκδρομή στα Βάτικα για να γνωρίσουν την γιορτή μας. Το ίδιο θα γινόταν και φέτος. Η φιλοσοφία μας είναι ότι με αυτή την γιορτή και μέσω αυτού του βασικού προϊόντος, γίνετε γνωστός ο τόπος μας, γίνεται γνωστή η Νεάπολη: το σπήλαιο της Καστανιάς, το απολιθωμένο Δάσος, το Παυλοπέτρι και οι απέραντες μοναδικές παραλίες της. Εφέτος όμως υπήρχε μία δυσκολία από την πλευρά του Συλλόγου μας να συμμετάσχει ενεργά όπως τις άλλες χρονιές λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου μας. Όμως κατά την πρώτη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Λίμηρα με εκπροσώπους των άλλων Συλλόγων και της προέδρου μας, πάρθηκε η απόφαση να γίνει η γιορτή και μάλιστα ορίσθηκε η ημερομηνία και γράφτηκε και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου. Ο Σύνδεσμός μας μάλιστα ανέλαβε και κάποιες υποχρεώσεις που του αναλογούσαν. Ύστερα όμως από επόμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και δεν υπήρχε εκπρόσωπός μας, μάθαμε ότι η γιορτή αναβλήθηκε. Σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας όμως η δική μας άποψη ήταν διαφορετική. Πιστεύαμε ότι η γιορτή έπρεπε να γίνει. Και πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι επειδή ασθένησε μέλος ενός συλλόγου που συμμετέχει στη γιορτή, αναβλήθηκε ολόκληρη εκδήλωση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Οι αντιδράσεις για το ότι εφέτος η γιορτή δεν έγινε ήταν πολλές και όλοι γίναμε δέκτες αυτών. Ευχόμαστε γρήγορα περαστικά στην πρόεδρό μας και του χρόνου πάλι όλοι μαζί συνεχίζουμε.
Μια διευκρίνηση . Ο Σύνδεσμός μας είναι αμετακίνητος στην ημερομηνία που γίνεται η γιορτή για τους λόγους που είχαμε εκθέσει πέρυσι που το συζητήσαμε και είχε οριστικοποιηθεί η ημερομηνί
α.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Πρόσληψη,νέου Ιατρού, (δεύτερου), στα Αντικύθηρα