Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η αναπάντεχη είδηση της μη καθόδου της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τον θρόνο της στον κεντρικό ναό της ιεράς μονής στο παλαιό καθολικό στα Μυρτίδια την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, αναμφίβολα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία όχι μόνον ανάμεσα στους πιστούς της νήσου Κυθήρων αλλά και τους απανταχού προσκυνητές και επισκέπτες που πραγματικά την ευλαβούνται.

Είναι σε όλους γνωστό ότι κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, η θαυματουργή είκονα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας κατεβαίνει με τις δέουσες τιμές στο παλαιό καθολικό όπου και παραμένει μέχρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το παλαιό καθολικό, εκεί ακριβώς όπου κτυπάει η καρδιά της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, είναι το μέρος εκείνο που βρέθηκε η πάνσεπτη εικόνα Της από τσοπάνη της περιοχής, καθώς επίσης και το σημείο όπου η χάρη Της βράβευσε την ίαση του επί σειρά ετών παράλυτου χωρικού Θεόδωρου Κουμπιανού. Στο χρονικό αυτό διάστημα και στον συγκεκριμένο χώρο, λαμβάνουν χώρα όλες οι ενδιάμεσες ιεροτελεστίες με προσήκουσα ευλάβεια, απόρροια των δύο αυτών συμβάντων.


Όλοι όσοι έχουμε λειτουργηθεί στο παλαιό καθολικό, έχουμε σίγουρα βιώσει, αφ’ ενός μεν την απέραντη κατανυκτικότητα που αποπνέει ο ιερός αυτός χώρος, κι αφ’ ετέρου την ανεκλάλητη εκείνη χαρά που πλημμυρίζει μυστικά τις καρδιές μας και ενώνει άρρηκτα την δέησή που από κοινού αναπέμπουμε προς την Θεοτόκο. Σ’ αυτό, επίσης, συμβάλλουν και οι απαράμιλλης τέχνης αγιογραφίες κρητικού ρυθμού που κοσμούν με λαμπρότητα το τέμπλο.
.
Φέτος, λοιπόν, σπάει ένας κρίκος από μια παράδοση πολλών δεκαετιών. Κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι έπεται συνέχεια επί τα χείρω. Εμείς οι Έλληνες, ιδιαίτερα στα τωρινά τα χρόνια που βουλιάζει η πατρίδα μας, πρέπει να προσευχόμαστε στην Παναγία νυχθημερόν για να κάνει το θαύμα Της και μάς σώσει. Κι αντί να «συγγενεύουμε» μαζί Της με ταπείνωση, την αγνοούμε και την περιφρονούμε χαρακτηριστικά. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν πρόκειται να μάς σώσουν ούτε οι άρχοντες ούτε οι επιστήμονες με τα κοσμικά τους συστήματα τα οποία στερούνται κόκκου δικαιοσύνης.
.
Από τους αποστολικούς χρόνους και μέχρι τις μέρες μας, όλοι όσοι πραγματικά αγαπούν τον Χριστό, αποδίδουν τιμή στην Μητέρα Του που Τον γέννησε, Τον μεγάλωσε και Τον προστάτεψε. Εάν ο Θεός-Πατέρας διάλεξε Αυτήν, ο Θεός-Άγιο Πνεύμα κατήλθε σε Αυτήν και ο Θεός-Υιός ενοίκησε σ’ Αυτήν, εάν ανησύχησε γι’ Αυτήν επί Σταυρού κρεμάμενος, τότε δεν θα έπρεπε κι όλοι εμείς που ομολογούμε την Αγία Τριάδα να Την τιμούμε και να Την δοξάζουμε ανάλογα;
.
Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα πρυτανεύσει η πίστη και κατά συνέπεια θα ανακληθεί η απόφαση αυτή που μας θλίβει αφάνταστα.
----------------------------------
Αντώνιος Κ. Παπούλιας 
----------------------------------

Πτώμα αγνώστου ανδρός ανεσύρθη στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στα Κύθηρα

Στις 11:45 σήμερα εντοπίσθηκε από περιπλέοντες αλιείς στην περιοχή Νικοδήμου του Αγίου Ελευθερίου, στις δυτικές ακτές των Κυθήρων, ένα πτώμα αγνώστων στοιχείων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Λιμενικός σταθμός των Κυθήρων και επί τόπου έσπευσαν άνδρες του λιμενικού οι οποίοι και περισυνέλεξαν το πτώμα του αγνώστου.


Το πτώμα βρισκόταν ακέφαλο, σε τέλεια αποσύνθεση και βρισκόταν μέσα σε στολή ψαροντουφεκά. Στη συνέχεια παρελήφθη από γραφείο τελετών του νησιού, για να προετοιμασθεί προς αποστολή στην αρμόδια υπηρεσία για ιατροδικαστική εξέταση και αναγνώριση.

Η απόστολή της σορού θα γίνει αύριο από τα Κύθηρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις εικάζεται ότι πρόκειται για νεαρό άνδρα, ψαροντουφεκά, που είχε εξαφανισθεί στις 21 Σεπτεμβρίου από την απέναντι ακτή της Λακωνίας, λόγω του ότι στο αποσυντιθεμένο πτώμα βρέθηκε ένα βραχιόλι που φορούσε ο εξαφανισθείς.

Πλην όμως η τελική αναγνώριση και ταυτοποίηση θα γίνει από την αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία με την μέθοδο του DNA.
-----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------------
ADELIN 107,3 FM

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σύμφωνα με πληροφορίες ,σωρός αγνώστου ανδρός βρέθηκε δυτικά των Κυθήρων ,στη θέση Άγιος Ελευθέριος .

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σύμφωνα με πληροφορίες ,σωρός αγνώστου ανδρός βρέθηκε δυτικά των Κυθήρων ,στη θέση Άγιος Ελευθέριος . Για ότι νεώτερο για την εξέλιξη του συμβάντος θα υπάρχει ενημέρωση στη ροή της ενημέρωσης του radio Adelin 107,3 fm ΚΥΘΗΡΑ.

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Παναγίας Οδηγήτριας Καλάμου.

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου. Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Παναγίας Οδηγήτριας Καλάμου. 
Έπειτα από 3ετή αδράνεια λόγο αγιογράφησης του ναού. 
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 θα τελεστή Αγιασμός επί την επαναλειτουργία του ναού, κατόπιν 18:00 ο Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μας. 
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 ο πανηγυρικός Όρθρος μετά της Θείας Λειτουργίας.
Το εσπέρας και ώρα 17:00 ο μεθέορτος Εσπερινός και ιερά Παράκλησης εις Παναγία Οδηγήτρια.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά.

 πατήρ Ιωάννης ΠαΠανδρόπουλος

Εκδηλώσεις μνήμης στο Μονοδένδρι απο το ΚΚΕ Λακωνίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ

Οι Οργανώσεις Λακωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και συγγενείς των θυμάτων, διοργανώνουν το Σάββατο 26-11-2016 στις 12 το μεσημέρι στον τόπο της θυσίας στο Μονοδένδρι Λακωνίας, εκδήλωση τιμής για τους 118 πατριώτες, αντιστασιακούς ΕΑΜίτες – Κομμουνιστές, που εκτελέστηκαν από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 26-11-1943. Στη συνέχεια στην Κοκκινόλουτσα, για να τιμήσουν άλλους 45 ήρωες που επίσης εκτελέστηκαν την ίδια περίοδο από τους κατακτητές.

 http://www.report24.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Καταδικάστηκε ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης καταδικάστηκε χθες ένας άνδρας που μαζί με την γυναίκα του το 2013 έπιασε ένα αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο περιφερόταν στην Ελιά Λακωνίας, το έβαλε σ’ ένα τσουβάλι και στη συνέχεια το πέταξε σ’ έναν γκρεμό μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Η Χρυσούλα Παράσχου ταμίας του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασιάς εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τότε αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το ζευγάρι να βάζει το ζώο στο τσουβάλι, επικοινώνησαν μαζί τους και τελικά μέλη του συλλόγου η Σοφία Σαμαρά και η Ελβετίδα Μπάρμπαρα Ταβέρνα πήγαν επί τόπου, κατάφεραν να βρουν και να βγάλουν στις 8 Μαρτίου του 2013 από τον γκρεμό λευκό σκυλάκι ενώ παράλληλα κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία.

Το μικρόσωμό ζώο, όταν το εντόπισαν οι φιλόζωοι, ήταν εκεί πεταμένο τρεις μέρες με σπασμένα τα δόντια και εσωτερικές κακώσεις προφανώς από την πτώση. Στην πρώτη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μολάων τον Ιούνιο του 2014 το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αναρμόδιο καθώς δεν επρόκειτο απλά για εγκατάλειψη αλλά για κακοποίηση και σύμφωνα με τις ποινές που ορίζει 4039/2012 έπρεπε την υπόθεση να κρίνει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης.

Έτσι χθες χάρη στην υπομονή και στην επιμονή των φιλόζωων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης εκτός από την χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ που επιδίκασε και στον άνδρα και στην γυναίκα επέβαλε και ένα χρόνο ποινή φυλάκισης με αναστολή σε κάθε έναν για την κακοποίηση του ζώου.


ΛΑΚΩΝΙΑ.3,5 χρόνια σε Ρομά για κλοπή στο Γύθειο

Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τσιγγάνο από τη Σπάρτη, για απλή συνέργεια σε κλοπή που έγινε πέρυσι το Σεπτέμβριο σε ένα σπίτι στο Γύθειο.
Τον τσιγγάνο έπιασε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να περιμένει στο αυτοκίνητο για να φυγαδεύσει τους συνεργούς του – οι οποίοι το έσκασαν και τον παράτησαν όταν ο ιδιοκτήτης επέστρεψε στο σπίτι. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο παθών, στην προσπάθεια να το σκάσει το κατηγορούμενος, τράκαρε με το δικό του αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο του θείου του, και χτύπησε και τον ίδιο. Ο τσιγγάνος συνελήφθη όταν ο παθών τον αναγνώρισε από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα του Γυθείου.
Πηγή:www.eleftheriaonline.gr
- See more at: http://githio-click.gr

Ωράριο λειτουργίας ουρολογικού ιατρείο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

O γιατρός Ουρολόγος 

 
κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο

 
νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το

 
 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι

 
Κυθήρων,ΑΠΟ 24/11 - 26/11/ 2016 Τηλέφωνο επικοινωνίας

 
για ραντεβού 6972921099--2102633228.
 
 ΠΕΜΠΤΗ              18.00-20.30 
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        10.00   &  18.00-20.30   ΣΑΒΒΑΤΟ             10.00-12.00 
 tel  210-2633228       6972921099

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΣΚΙΩΔΟΥΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Με αφορμή τη δημιουργία της «σκιώδους» κυβέρνησης που σχημάτισε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε δήλωσή του αναφέρει: 


«Η ώρα που θα αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας πλησιάζει! Σήμερα, με την δημιουργία της "σκιώδους κυβέρνησης" κάναμε ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Με απόφαση του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και με αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνω αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Δύο τομείς που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα μπορούν να φέρουν επενδύσεις και εργασία για τους συμπολίτες μας, για τους νέους μας που δοκιμάζονται από την κρίση και την ανεργία. Με την βοήθεια του Θεού και την εμπιστοσύνη σας, θα τα καταφέρουμε. Για να γυρίσει το χαμόγελο σε κάθε ελληνική οικογένεια!»

Αποβίβαση ασθενή ναυτικού από Δ/Ξ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι 35χρονος αλλοδαπός ναυτικός του Δ/Ξ πλοίου «FETEKOZ» σημαίας Μάλτας το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια των Κυθήρων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Προς παροχή συνδρομής έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου παρέλαβε τον ναυτικό και τον μετέφερε στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ  και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
-------------------------
Πηγή: hcg.gr
-------------------------