Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Δήμαρχος Κυθήρων στο OPEN TV: Όποιος θέλει να ταξιδέψει στα νησιά πρέπει να κάνει τεστ


Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής και για τον λόγο αυτό ισχύει το lockdown και στα εν λόγω νησιά. Ο δήμαρχος Κυθήρων κάνει έκκληση να κάνει τεστ όποιος πολίτης θέλει να ταξιδέψει προς τα νησιά.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Καρναβάλι Ποταμού Κύθηρα 05.03.1995

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Αντί για λουλούδια είχε (25) γλαστράκια με χασίς στο μπαλκόνι της η κυρία...


ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη ημεδαπή για καλλιέργεια κάνναβης στην Κεφαλονιά Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 36 δενδρύλλια, 229 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία (1) ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (10.02.2021), το μεσημέρι, στο Ληξούρι Κεφαλληνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ημεδαπή για το αδίκημα της καλλιέργειας κάνναβης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία της ημεδαπής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (229) γραμμαρίων, μία (1) ζυγαριά ακριβείας και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον, στο μπαλκόνι της οικίας βρέθηκαν σε γλάστρες, 24 δενδρύλλια κάνναβης, μήκους έως 55 εκατοστών και 12 δενδρύλλια σε πρώιμη ανάπτυξη, τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.




Αντώνης Καλογιάννης:Η άγνωστη καταγωγή του από το Ελος Λακωνίας


Αντώνης Καλογιάννης

Η άγνωστη καταγωγή του από το Ελος Λακωνιας
Ο Αντώνης Καλογιάννης (Καισαριανή 3 Αυγούστου 1940 - 11 Φεβρουαρίου 2021) ήταν Έλληνας τραγουδιστής.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή ενώ ξεκίνησε να εργάζεται ως τσαγκάρης. Μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής εκείνης λένε πως η καταγωγή του είναι από το Ελος Λακωνίας . Μια ιστορία που ισως και ο ίδιος δεν την γνώριζε γεμάτη ταραχές.
Η συνάντησή του το 1966 με τον Μίκη Θεοδωράκη άλλαξε την πορεία της ζωής του[1], με αποτέλεσμα να βρεθεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης και της Αμερικής και να ερμηνεύει στίχους του Σικελιανού, του Ρίτσου και του Σεφέρη υπό την καθοδήγηση του Μίκη Θεοδωράκη.
Ερμήνευσε επίσης τραγούδια του Θεοδωράκη, του Μάριου Τόκα, του Τάκη Μουσαφίρη και του Αργύρη Κουνάδη. Συνεργάστηκε με την Βίκυ Μοσχολιού στον δίσκο του Δήμου Μούτση "Συνοικισμός Α", που κυκλοφόρησε το 1972 και με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στον δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου "Γράμματα στο Μακρυγιάννη", που κυκλοφόρησε το 1979.
Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967, έφυγε στο εξωτερικό μαζί με την Μαρία Φαραντούρη και δημιούργησε λαϊκή ορχήστρα, με την οποία έδωσαν συναυλίες που είχαν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.
Πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 από ανακοπή καρδιάς

Δελτίο Tύπου σχετικά με την αλλαγή της διάθεσης του ημερήσιου τύπου στα Κύθηρα


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ:Στραβός δεν είναι ο γυαλός, αλλά το γραφείο τύπου



Δήμαρχε μου κάτι πάει στραβά στο γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής. Μας ανακοίνωσες πάλι τα ίδια μέτρα που έχεις ανακοινώσει κάθε φορά και που πάντα ισχύουν μέχρι νεωτέρας , αλλά που ενδιαμέσως έχεις ξεχάσει να αναστείλεις. Άρα κανένα νέο μέτρο δεν έχεις πάρει. Copy-paste το ίδιο κείμενο κάνεις για να δείχνεις ότι είσαι σε εγρήγορση. Θα έλεγε κανείς ότι η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως . Αλλά όπως και να το πεις, μέτρα ουσίας μηδέν. Για να μην επεκταθώ παραπέρα, να μιλήσω μόνο για τους μαθητές που είναι εκτεθιμένοι στις μεταλλάξεις του ιου. Εκεί δεν έγινε τίποτα εκτός από τα παγούρια των χορηγών. 

Και τα τάμπλετ ιδιώτες τα προσφέρανε. Άσε το άνοιξε – κλείσε της καραντίνας ακορντεόν του Άδωνι, άσε που τα παιδιά είναι στριμωγμένα σε ελάχιστα τετραγωνικά , αλλά με ανοιχτά παράθυρα στο καταχείμωνο και όσες άλλες αλχημείες σκέφτονται οι φωστήρες της κυβέρνησης...  Υπάρχει πια λόγος να αναλωνόμαστε σε αυτά; Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Η κυβέρνησή σας τα έχει κάνει θάλασσα και δε μπορείς να βγάλεις άχνα. Σε λίγο καιρό όμως δε θα μπορεί να κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του. Το μετά που έρχεται στην οικονομία είναι ένας σκέτος εφιάλτης. Σας ζητήσαμε τόσες φορές μέτρα για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, αλλά δεν είχατε λεφτά. Αν μπει κανείς στη διαύγεια θα καταλάβει ποιος έχει λεφτά και πού πάνε. Κι ας μη σχολιάσω που ανεβάσατε και τα τιμήματα στις δημοπρασίες στις παραλίες , εν καιρώ πανδημίας. Είναι να απορεί κανείς. 

Από όπου και να το πιάσεις μυρίζει. Μυρίζει μια προχειρότητα που θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Εύχομαι να μην επαληθευτώ για τα χειρότερα. Αλλά εύχομαι και για σένα να μη βρεθείς ξανά στη θέση να στέλνεις εξώδικο στο Μητσοτάκη, όπως είχες κάνει το 2014 στο Σαμαρά. Που δε το νομίζω ότι θα το τολμήσεις. Ο νοών νοείτω. 

Υ.Γ: Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι εμείς οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις είμαστε εδώ για να σηκώσουμε το σταυρό μας την επόμενη μέρα. Μη μας αγνοείς. Έστω και στο παραπέντε σκέψου συλλογικά...


Δημήτρης Κοντολέων 
Δημοτικός Σύμβουλος .

Άγρια κόντρα Κατσαφάδου – ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όταν ήταν φοιτητής

Άγρια ήταν η κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόπειρα συμψηφισμού με τις εικόνες βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του για την βίαιη επίθεση ομάδας της ΔΑΠ στο πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πειραιά την εποχή που ο ίδιος ήταν φοιτητής.

Ο νυν υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για απαράδεκτη και ψευδή επίθεση Τσίπρα –μίλησε για «οχετό ψεμάτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», και κατέθεσε αθωωτική απόφαση δικαστηρίου και για τους οκτώ φοιτητές της τότε ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά, αλλά και επιστολή της νυν πρυτανικής αρχής.

Απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη, από τον οποίο δέχεται επίσης, κριτική, είπε: «Κύριε Φίλη, όπως μείνατε μετεξεταστέος και δεν πήρατε το πτυχίο σας, έτσι θα μείνετε μετεξεταστέος στην πολιτική σας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χαρακτήρισαν προκλητική την παρέμβαση Κατσαφάδου.

«Επιστρέφω τον οχετό των όσων είπατε. Από κατηγορούμενος, γίνατε κατήγορος. Εδώ δεν είναι ΠΑΠΕΙ για να πετάτε ρουκέτες. Προσπάθησε να μας πει πως η ψήφος του λαού είναι πλυντήριο. Εμφανιστήκατε ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ, δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι το ήθος όσων ψηφίζουν ΔΑΠ», είπε ο Νίκος Φίλης και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργό Ναυτιλίας να απαντήσει εάν διαγράφηκε από τη ΔΑΠ για τον «άθλιο και φασιστικό τραμπουκισμό του εις βάρος στον πρύτανη».

«Ψέματα δεν λέμε. Είμαστε διάφανοι. Δεν τραμπουκίζουμε, δεν είμαστε φασίστες. Ντροπή σου», είπε ο κ. Φίλης, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για πρόκληση και θράσος του κ. Κατσαφάδου που ήρθε να ζητήσει και τα ρέστα.

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το περιστατικό της επίθεσης από φοιτητές της προσκείμενης στη ΝΔ φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατά του πρύτανη του τότε Πανεπιστημίου Πειραιά, Βασίλη Μπένου, επίθεσης της οποίας ηγήθηκε ο σημερινός υφυπουργός Ναυτιλίας και εξαιτίας της οποίας η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τον διέγραψε, μέχρι την επάνοδό του τέσσερα χρόνια αργότερα στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Πηγές: Κανάλι της Βουλής, ThePressProject

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Δεν υπήρξε εμπλοκή του Υφυπουργού κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εξέδωσε σήμερα το ακόλουθο δελτίο τύπου προς διαλεύκανση της αλήθειας σχετικά με την αναφορά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ,Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,Κώστα Κατσαφάδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς Ι 1/02/2021

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πρόκειται δε για περιστατικό, για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καθ. Άγγελος Κότιος

Πρύτανης

Παν. Πειραιά

peiraiko-kyma.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Αυτοματισμός πηγών ,δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης προϋπολογισμού 460.114 €

Αυτοματισμός πηγών ,δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης προϋπολογισμού 460.114 €

Ο Δήμος Μονεμβασίας διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με πίστωση 460.114 € τοποθέτησης παλμικών υδρομέτρων σε όλες τις γεωτρήσεις , τις πηγες ύδρευσης και τις δεξαμενές τα οποία ελέγχουν την ροή του πόσιμου ύδατος και μεταδίδουν με ασύρματο δίκτυο σε πραγματικό χρόνο της μετρήσεις στα κατά τόπους δημαρχεία και στους υπαλλήλους της υπηρεσίας ύδρευσης .
Το έργο εκτελείται και η ολοκλήρωση του αναμένεται τις επόμενες ημέρες .
Με την εκτέλεση του έργου θα γίνει δυνατή η on line παρακολούθηση του πηγών και του δικτύου ύδρευσης , άμεσος εντοπισμός βλαβών και μεγάλη εξοικονόμηση πόσιμου νερού .
Συνολικά η εκτέλεση του έργου αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση : Εκατόν δύο (102) παροχόμετρα διαφόρων διαμέτρων και πίεσης για τοποθέτησή τους στις υδρευτικές υδροληψίες.
Εκατόν δώδεκα (112) παροχόμετρα διαφόρων διαμέτρων και πίεσης για τοποθέτησή τους στις δεξαμενές πόσιμου ύδατος.
Σκοπός της προμήθειας είναι ο εξορθολογισμός της χρήσης νερού καθώς και η εκπλήρωση των όρων της άδειας χρήσης νερού και το εγκεκριμένο με αριθμό (Φ.Ε.Κ. 1004/Β/2013) σχέδιο διαχείρισης «Έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ανατολικής Πελοποννήσου και Δυτικής Πελοποννήσου».
Η Χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνομολγείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και Τ.Π..&Δ. και αποπληρώνεται από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1).





ΝΕΑΠΟΛΗ:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ 14/02/2021

Οι ανάγκες για αίμα είναι διαρκείς, συνάνθρωποι μας καθημερινά έχουν ανάγκη μετάγγισης και είναι ηθικό χρέος όλων μας να τους το προσφέρουμε.

Δίνουμε όλοι αίμα, Κυριακή 14/2/2021, σε αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων.



Κύθηρα: Περιβάλλον, φυσικοί πόροι και κοινωνία ενισχύονται μέσα από το Πρόγραμμα HORIZON 2020

Διευκρινίσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος HORIZON 2020 στα Κύθηρα παρέχουν οι αρμόδιοι σχετικά με την έγκρισή του αλλά και τον προϋπολογισμό του. Πρόγραμμα που κατά βάση αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου μονοπατιών, στην εκπόνηση μελέτης αξιολόγησης των επιπτώσεων αυτών (κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών) και στην ανάπτυξη συστήματος βιώσιμης διαχείρισης μονοπατιών με την πιστοποίηση.

ΚΥΘΗΡΑ. Η Περιφέρεια  Αττικής ενέκρινε την σκοπιμότητα συμμετοχής στο  χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, HORIZON 2020, με προτεινόμενο τίτλο: «NatureByScaleμε σκοπό την  υποστήριξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal), την συμβολή στην οικονομική επανεκκίνηση από την πανδημία και την αύξηση, σε μεγάλο βαθμό, της ανθεκτικότητας (resilience) των τοπικών κοινωνιών στην κλιματική κρίση, μέσω της έρευνας και εφαρμογής NbS (Natural based Solutions Λύσεις βασισμένες στη Φύση) σε συγκεκριμένες περιοχές μελέτης.

Οι δράσεις που θα υποστηριχθούν στα Κύθηρα και θα επεκταθούν μέσω του προγράμματος NatureByScale βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση και θα αφορούν κυρίως στην επέκταση του δικτύου μονοπατιών, στην εκπόνηση μελέτης αξιολόγησης των επιπτώσεων αυτών (κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών), στην ανάπτυξη συστήματος βιώσιμης διαχείρισης μονοπατιών με την πιστοποίηση ‘Green Flag Trails’ κ.α. Παράλληλα, θα διαμορφωθούν δράσεις για τη διεύρυνση αυτής της NbS στα υπόλοιπα νησιά της περιφερειακής ενότητας. Επιπλέον, στο πλαίσιο του NatureByScale θα μελετηθεί η διαχείριση των υδατικών πόρων με παραδοσιακές τεχνικές σε επίπεδο λεκάνης απορροής (μικρο-φράγματα, λίθινες αναβαθμίδες, στέρνες κλπ) και θα επεκταθεί η εφαρμογή των μικρο-φραγμάτων ως πράσινη υποδομή παραδοσιακής διαχείρισης του νερού εντός των Κυθήρων, με μία επιπρόσθετη δέσμη συνοδών δράσεων όπως, αξιολόγηση των επιπτώσεων τους στην βιοποικιλότητα, την υδρογεωλογία και την τοπική κοινωνία-οικονομία.

Με βάση τα παραπάνω θα εκπονηθούν γενικές οδηγίες εφαρμογής και επέκτασης αυτών των μεθόδων και για άλλα νησιά καθώς και ένα σχέδιο για μια διευρυμένη ενημέρωση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει από κοινού με το MedINA στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός πλάνου επαναληψιμότητας/προώθησης των NbS που θα εφαρμοστούν στα Κύθηρα (παραδοσιακοί μέθοδοι διαχείρισης υδατικών πόρων και πιο συγκεκριμένα μικροί λίθινοι αναβαθμοί σε ρέματα και αναβαθμίδες καθώς και προώθηση του περιπατητικού τουρισμού ως εναλλακτικό ή συμπληρωματικό στον μαζικό τουρισμό προϊόν). Το ζητούμενο θα είναι να προωθηθεί ένας οδικός χάρτης για την εφαρμογή των παραπάνω που στοχεύουν στην ενίσχυση των αειφορικών τουριστικών μοντέλων που ήδη η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει ή θέλει να εφαρμόσει στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Αν, παρά ταύτα, υπάρξει η δυνατότητα και της (επαναληπτικής) εφαρμογής σε κάποια από αυτά (πχ δίκτυο μονοπατιών στον Πόρο ή ανακατασκευή/κατασκευή λίθινων αναβαθμών στις Σπέτσες) θα είναι ακόμα καλύτερα.

Όπως σημειώνεται από συνεργάτες του MedINA πρόκειται για μια πρόταση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Ιανουαρίου 2021 και τα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν τον Οκτώβριο του 2021. Ως εκ τούτου, δεν έχει εξασφαλιστεί κάποια χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του συνολικού προγράμματος είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ αλλά το ελληνικό σκέλος αυτού δεν θα ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ όπου κύριος διαχειριστής είναι το MedINA, με εταίρους τον Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής. 

Το MedINA εργάζεται σκληρά σε συνεργασία με τους φορείς των Κυθήρων, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και το Δήμο Κυθήρων, για ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους στο νησί. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για τη διάχυση τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στα άλλα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεγασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η υποβολή της πρότασης αυτής ήταν αποτέλεσμα μακράς και επίπονης διαδικασίας. Το προτεινόμενο πρόγραμμα, αν επιλεχθεί, θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αναβαθμίζοντας όλη τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα με ένα νέο δίκτυο συνεργατών πολύ υψηλού επιπέδου: το Νορβηγικό Γεωτεχνικό Ινστιτούτο (Norwegian Geotechnical Institute - NGI), το King's College του Λονδίνου (KCL), το Πανεπιστήμιο της Γενεύης (University of Geneva - UNIGE), το Διεθνές Ινστιτούτο Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων (International Institute for Applied Systems Analysis - IIASA). 

Τα Κύθηρα αποτελούν την κύρια περιοχή μελέτης με διάχυση στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Αντίστοιχες περιοχές στο πλαίσιο του προγράμματος θα είναι η λεκάνη απορροής του ποταμού Σέρτσιο στην Ιταλία, η πόλη Βαγιαδολίδ στην Ισπανία με ακριβώς αντίστοιχους φορείς (πχ. Δήμος Βαγιαδολίδ με την Περιφέρεια Καστίλλης-Λεόν).

https://notospress.gr/

ΕΛ.ΑΣ:Δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις ατόμων στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης έπειτα από τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης

Στοχευμένους ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες (10-02-2021) στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν δύο (2)ημεδαποί ηλικίας 37 και 23 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, από οικία που διαμένουν ου συλληφθέντες κατασχέθηκαν:

  • (1) δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (18,9) γραμμαρίων,
  • (1) δέμα με ηρωίνη βάρους (1,79) γραμμαρίων,
  • (140) ναρκωτικά δισκία,
  • (25) δενδρύλλια κάνναβης,
  • (2) λαμπτήρες,
  • (1) μετασχηματιστή,
  • (1) ψηφιακό ρολόι με ένδειξη υγρασίας, θερμοκρασίας,
  • (3) κινητά τηλέφωνα με τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα ντοκουμέντα !




Ποιός θα κάνει κουμάντο στις λαϊκές αγορές;

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει και απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το «αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που έφερε σε διαβούλευση η κυβέρνηση»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με παρέμβασή η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει και απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το «αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που έφερε σε διαβούλευση η κυβέρνηση»

Όπως σημειώνει «την ίδια ώρα που η πανδημία έχει πλήξει στο έπακρο τους αγροτοπαραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βιοπαλαιστές και βλέπουν την παραγωγή τους να μένει αδιάθετη και το εισόδημά τους να μειώνεται ραγδαία, η κυβέρνηση φέρνει το "κερασάκι στην τούρτα", με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα σημάνει το "θάνατο" χιλιάδων μικροπαραγωγών.

Ειδικότερα, στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγαλέμπορων προβλέπεται:

1.            Η διαχείριση των λαϊκών αγορών να δοθεί σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ).

2.            Να επιτραπεί σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής αγοράς.

3.            Κάθε 3 χρόνια να βγάζουν στο σφυρί τις θέσεις με πλειστηριασμό.

4.            Η κατάργηση των επιτροπών λαϊκών αγορών.

5.            Η εξαίρεση των εκπροσώπων των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις

Ουσιαστικά οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κάνουν κουμάντο στις λαϊκές αγορές, αυτές θα μπορούν να τις ελέγχουν και με τη διαχείριση με τους μεγαλύτερους και κεντρικούς πάγκους, ασκώντας άμεσα αφόρητη πίεση σε όποιον μικρομεσαίο παραγωγό αντέξει, για όσο αντέξει.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοπαραγωγούς και τους συνάδελφους πωλητές, να μην υποκύψουν και να πάρουν θέση στον αγώνα, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και μια σειρά από μέτρα στήριξης -από το κράτος- για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας.

Να παλέψουμε οργανωμένα για τα δικαιώματα και τη δουλειά μας διεκδικώντας:

•             Επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

•             Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

•             Κατάργηση ΕΝΦΙΑ Μείωση των έμμεσων φόρων. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Φθηνό αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

•             Συμψηφισμός των οφειλών από ασφάλιστρα, με τις εκάστοτε αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.

•             Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

•             Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

notospress.g

ΝΔ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, για τις επιθέσεις εναντίον εφημερίδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων “Δημοκρατία”, “Εστία” και “Espresso” είναι απόλυτα καταδικαστέες. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.

Οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Η αλήθεια για τα αδέσποτα ζώα στα Κύθηρα


Η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την ιδιώτη κτηνίατρο κα. Κατερίνα Σταθάτου, σε σταθερή ετήσια βάση, με στόχο τη νόμιμη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τη διενέργεια των στειρώσεων. Μέχρι σήμερα η κα. Σταθάτου έχει υπογράψει 5 συμβάσεις με το Δήμο ως ακολούθως:

  • 2016: 4.500€
  • 2017: 4.500€
  • 2018: 7.983€
  • 2019: 9.523,08€
  • 2020: 10.842,56€

Από τα ανωτέρω ποσά έχει εξοφληθεί προς την κα. Σταθάτου το σύνολο αυτών καθώς και ο πρώτος λογαριασμός της σύμβασης του 2020, ύψους 6.460,40€. Για το έτος 2020, ο δεύτερος λογαριασμός ύψους 4.361,08€ ενταλματοποιήθηκε στις 15-09-2020 με το 309 χρηματικό ένταλμα. Η ενταλματοποίηση μιας δαπάνης απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του δικαιούχου, το οποίο εξαρτάται από ζητήματα διαδικαστικά αλλά και φόρτου εργασίας του μοναδικού υπαλλήλου της ταμειακής υπηρεσίας, ο οποίος παράλληλα πραγματοποιεί και τις πάσης φύσεως εισπράξεις στο Ταμείο του Δήμου. Τα απαιτούμενα παραστατικά για την εξόφληση δεν ήταν όλα σε ισχύ με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την κα. Σταθάτου η έκδοση νέων όπως προβλέπεται στο Νόμο. Όταν η κα. Σταθάτου προσκόμισε τα νέα δικαιολογητικά, ο σχετικός κωδικός από τον οποίον θα πληρωνόταν η δαπάνη είχε πλέον μηδενιστεί, καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη καλύπτεται από ίδια τακτικά έσοδα του Δήμου, τα οποία το έτος 2020 ήταν ελάχιστα λόγω της πανδημίας. Ο αρμόδιος υπάλληλος, εκ παραδρομής, προχώρησε στην εξόφληση της κας. Σταθάτου από λάθος λογαριασμό με αποτέλεσμα η κα. Σταθάτου να επιστρέψει τα χρήματα την επομένη ημέρα, γεγονός για το οποίο ο αρμόδιος υπάλληλος την ευχαρίστησε. Στη συνέχεια, και ενώ στον κωδικό των ιδίων εσόδων υπήρχε διαθέσιμο το σχετικό ποσό, ο ταμίας του Δήμου προχώρησε την διαδικασία της πληρωμής, ωστόσο εν τω μεταξύ η προσωπική ασφαλιστική ενημερότητα της κας. Σταθάτου είχε λήξει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πειραιά, προφανώς λόγω λειτουργίας με μειωμένο προσωπικό εξαιτίας της πανδημίας, καθυστέρησαν πολύ στο να εκδώσουν τη νέα ενημερότητα ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με το λογιστή της κας. Σταθάτου προκειμένου να υπερκεραστεί το πρόβλημα. Τελικά, η έκδοση της ενημερότητας καθυστέρησε πολύ, με αποτέλεσμα να λήξει το οικονομικό έτος 2020 και η σχετική υποχρέωση να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό του 2021.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ο Δήμος δεν είχε καμία πρόθεση να μην εξοφλήσει την κα. Σταθάτου. Εξάλλου το 60% της σύμβασής της του 2020 είχε ήδη εξοφληθεί και το 40% που δεν πληρώθηκε εντός του 2020 θα πληρωθεί μόλις εγκριθεί ο Προϋπολογισμός του 2021, με την προσκόμιση προφανώς όλων των νομίμων δικαιολογητικών.

Σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Ταμείο διαθέτει μόνο έναν υπάλληλο, που διενεργεί ταυτόχρονα τόσο τις πληρωμές των περίπου 650 ενταλμάτων ετησίως, όσο και τις εισπράξεις των τελών και λογαριασμών καθώς και των εκατοντάδων ρυθμίσεων οφειλών και ως εκ τούτων αντίστοιχα περιστατικά, αν και μεμονωμένα, έχουν ωστόσο συμβεί και στο παρελθόν (και όχι μόνο στο Δήμο Κυθήρων) και είναι γνωστά σε όσους συναλλάσσονται με δημόσιους φορείς.

Η πληρωμή των ενταλμάτων συνιστά μια απόλυτα υπεύθυνη εργασία και για τη διενέργειά της ο αρμόδιος υπάλληλος φέρει τεράστια ευθύνη αναφορικά με την ύπαρξη όλων των νόμιμων δικαιολογητικών που προσκομίζονται στο Δήμο από τους δικαιούχους. Η διενέργεια έστω και μιας μικρής σε αξία πληρωμής χωρίς την τήρηση του συνόλου της προβλεπόμενης διαδικασίας συνιστά σοβαρή πειθαρχική και ποινική παράβαση και ως εκ τούτου όλες οι πληρωμές ελέγχονται εξονυχιστικά τόσο από τον Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών όσο και από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να τηρείται στο ακέραιο η νομιμότητα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ουδέποτε μετά το 2014 ακύρωσε χρηματικό ένταλμα του Δήμου μας, εκτός από 2 περιπτώσεις έργων που είχαν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.  

Για το έτος 2021, το ποσό για τη διαχείριση των αδέσποτων είναι 10.000€ το οποίο θα αυξηθεί κατά την επικείμενη πρώτη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και θα ανατεθεί με τη διαδικασία του άρθρου 118 του Ν.4412/2016. Εάν η κα. Σταθάτου δεν επιθυμεί να είναι ανάδοχος της υπηρεσίας αυτής για το 2021, θα αναζητηθεί άλλος συνάδελφός της.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προ των πυλών ισχυρός χιονιάς με πολικές θερμοκρασίες

 


Tο χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, Πέμπτη (11/2). Σοβαρή επιδείνωση θα σημειωθεί από το Σάββατο (13/2), με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας, που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σήμερα, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 13/2, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.





Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη (11/2)

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΗΓΗ: BEST-TV.GR

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:Σαν σήμερα η πτώση ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, στην Κίναρο…

 


Σαν σήμερα η πτώση ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, στην Κίναρο… - Μνημείο και ονοματοδοσία δρόμου στην Λέρο

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ελικόπτερο Agusta Bell 212 με κωδικό αριθμό «ΠΝ 28» του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην νήσο Κίναρο, στα δυτικά της Λέρου.
Λίγο μετά τις 2.45 π.μ. εξαφανίστηκε από το ραντάρ της φρεγάτας του ΠΝ Νικηφόρος Φωκάς, στην πλαγιά απόκρημνης περιοχής της Κινάρου, σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου, βρέθηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών χειριστών.

Πρόκειται για τους:

- συγκυβερνήτη υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά,

- τον χειριστή ραντάρ επιφανείας σημαιοφόρο, Λέριο Ελευθέριο Ευαγγέλου, και

- του κυβερνήτη υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση, η σορός του οποίου βρέθηκε μια μέρα μετά.

 

Σαν σήμερα χάθηκαν τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον που τους είχε αναθέσει η πατρίδα.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη των ηρώων ολοκληρώνεται σύντομα μνημείο που θα αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες καθώς επίσης θα προχωρήσουμε και σε ονοματοδοσία δρόμου.

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ