Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη μας άρχισαν σήμερα 3/12/15 κατ’ αρχάς με τον εσπερινό στο μικρό αλλά ιστορικό εκκλησάκι της αγίας Βαρβάρας στην είσοδο του Μέσα Βούργου της Χώρας. 

Εκεί χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και εκήρυξε το θείο λόγο. 

Αργότερα στο Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου έγινε πανηγυρικός εσπερινός για τον άγιο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, επίσκοπο Φαναρίου, αλλά και για τους άλλους αγίους που συνεορτάζουν, αγία Βαρβάρα και άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό. 





Όλος ο κλήρος των Κυθήρων, ο Δήμαρχος και πολύς κόσμος ήρθε στον εσπερινό για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη. 


Ο ιατρός π. Πέτρος Μαριάτος εκήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στους μάρτυρες της πίστεώς μας. Προετέθησαν εις προσκύνησιν λείψανα πέντε αγίων από την Καππαδοκία, Ευστρατίου, Ευγενίου, Ορέστη, Αυξεντίου και Μαρδάδα, τα οποία προσέφερε η Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά στη Μητρόπολη Κυθήρων. 


Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους, κλήρο και λαό για τη συμμετοχή τους και οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν γλυκίσματα.

























---------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος.
---------------------------------------

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ


ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος 
 
κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο
 
νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το
 
 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι
 
Κυθήρων,ΑΠΟ 11/12 - 13/12  2015 Τηλέφωνο επικοινωνίας
 
για ραντεβού 6972921099--2102633228.
 
 Παρασκευή:17.30-20:30
Σάββατο:10.00-13:00   &   17.30-20:30
Κυριακή:10:00-12:00

Ολοκαίνουργια συμπιεστικά μηχανήματα σε αχρηστία από το 2010

Στα μέσα Νοεμβρίου, η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται 3 καινούργια συμπιεστικά μηχανήματαTANAGX320, τα οποία είχε προμηθευτεί η προηγούμενη διοίκηση το 2010 και δεν λειτούργησαν ποτέ, καθώς και ένα TANA G290, που είχε υποστεί βλάβη εντός της χωματερής το 2010 και μέχρι σήμερα παραμένει στο συνεργείο της εταιρίας. 

 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους της εταιρίας που είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος των μηχανημάτων αυτών στη χώρα μας, τα 3 συμπιεστικά ουδέποτε λειτούργησαν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκαν το 2010 – καταρχήν μέχρι το καλοκαίρι του 2012 παρέμειναν πλήρως ανενεργά, ενώ αργότερα λειτούργησαν ελάχιστες ώρες για να περιπέσουν ξανά σε πλήρη αδράνεια. Και τούτο γιατί: αρχικά είχαν χαθεί (!) τα χαρτιά τους και δεν μπορούσαν να βγουν πινακίδες. Κατόπιν (και αφού βγήκαν οι πινακίδες) διαπιστώθηκε ότι τα μηχανήματα δούλευαν ελάχιστες ώρες, γιατί δεν ήσαν ασφαλισμένα! Τέλος, η τότε διοίκηση του Συνδέσμου γνωστοποίησε στην εταιρία ότι τα μηχανήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, γιατί οι χειριστές δεν είχαν δίπλωμα για συμπιεστικά μηχανήματα!

Σε ό,τι αφορά στο TANA G290, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα στο συνεργείο της εταιρίας στο Μαρκόπουλο, ουδέποτε, από το 2010, κατέστη δυνατό να επισκευαστεί, καθώς, σύμφωνα με την προηγούμενη διοίκηση, δεν υπήρχαν χρήματα για την επισκευή του.

Οι διαπιστώσεις αυτές επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ζήτημα της μη ορθολογικής και αναποτελεσματικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος εκ μέρους της προηγούμενης διοίκησης του Συνδέσμου

Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης αξιοποίηση όλων των μηχανημάτων.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Τιμούμε ως οφείλουμε τον Πρώτο Πολίτη της Χώρας .


Τιμούμε ως οφείλουμε τον Πρώτο Πολίτη της Χώρας που στις 21 Μαίου 2015 μας τίμησε με την παρουσία του στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα κατά τον επίσημο εορτασμό της 151ης Επετείου από την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, επιλέγοντας να συνεορτάσει μαζί μας, με τα μικρότερα των Επτανήσων, μόλις 2 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων Του. Το Δάφνινο Στεφάνι που φέρει το Εθνόσημο, το οποίο κατέθεσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στο Ηρώον Πεσόντων στην Πλατεία Στάη Χώρας Κυθήρων στις 21/5/2015 συντηρήθηκε από γεωπόνο και τοποθετήθηκε σε περίτεχνη προθήκη και θα βρίσκεται μόνιμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων για να θυμίζει στις επόμενες γενιές ότι το νησί μας υποδέχθηκε τον Υψηλό Προσκεκλημένο! Η προθήκη είναι ειδική καλλιτεχνική κατασκευή μουσειακής τεχνοτροπίας με τη μέθοδο των ένθετων φυτευτών διακοσμήσεων.
Πηγή
Stratos Charchalakis

 

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 4-12-2015


Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Αλήθειες και Ιδεοληψίες

Αλήθειες και Ιδεοληψίες
Όπως είναι γνωστό στους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους, εδώ και 14 μήνες που έχουν αναλάβει οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που προέκυψαν από την ξεκάθαρη λαϊκή βούληση του Μαΐου 2014, ο Δήμος μας έχει αλλάξει εικόνα προς το καλλίτερο σε όλους τους τομείς. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το αντιλαμβάνεται και μας το λέει ο κόσμος. Φυσικά πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν προβλήματα, κυρίως στην καθημερινότητα, όμως η Δημοτική Αρχή κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να τα επιλύσει, λαμβανομένου υπόψη και του ελάχιστου προσωπικού του Δήμου στους τομείς της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και της ύδρευσης. Μία από τις κύριες εξαγγελίες μας προεκλογικά ήταν η αναζωπύρωση των σχέσεων συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια, μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, εσωστρέφειας και περιχαράκωσης. Αυτό το κάνουμε πράξη καθημερινά από το Σεπτέμβρη του 2014.
Η συνεργασία μας με την Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και όλα τα αιρετά και υπαλληλικά στελέχη της Περιφέρειας είναι υποδειγματική και δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Απόδειξη της σχέσης αυτής είναι ότι μόλις μέσα σε 14 μήνες καταφέραμε να εντάξουμε σε χρηματοδότηση πολύ σημαντικά έργα, συνολικής αξίας άνω των 18 εκατομμυρίων Ευρώ! Και μάλιστα να είμαστε ο Δήμος με τα περισσότερα έργα από όλη την Π.Ε. Νήσων! Αυτό η μείζων αντιπολίτευση δεν δείχνει να το επικροτεί όπως θα περίμενε κανείς από μια υπεύθυνη δημοτική παράταξη, αντιθέτως επιχειρεί να αποδείξει ότι ακόμα και τώρα, είναι δική της επιτυχία όλα αυτά τα έργα που κατά τη γνώμη της είχε προετοιμάσει. Η θλίψη της για το αποτέλεσμα των εκλογών την οδηγεί σε πολιτική τυφλότητα και την κάνει να μην μπορεί να πει την αλήθεια και να παρουσιάζει τις ιδεοληψίες της ως τάχα αληθείς. Η αλήθεια είναι μία και ο Κυθηραϊκός Λαός τη γνωρίζει: σε μια περίοδο που άλλα νησιά πολύ μικρότερα από τα Κύθρα (π.χ. Αγκίστρι με 3 μόνο υπαλλήλους στον εκεί Δήμο!) εκτελούσαν έργα δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, στην ίδια περίοδο της κρίσης που τώρα η μείζων μειοψηφία επικαλείται, το νησί μας ήταν ο ουραγός των χρηματοδοτικών εξελίξεων ολόκληρης της Περιφέρειας, γιατί ΔΕΝ διεκδίκησε δυναμικά, ΔΕΝ προγραμμάτισε σωστά, ΔΕΝ έθεσε μακροπρόθεσμους στόχους, ΔΕΝ επένδυσε στην υγιή σχέση συνεργασίας με την Περιφέρεια, ΔΕΝ εκμεταλλεύθηκε πλήρως τα ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, ΔΕΝ άσκησε πολιτική εξωστρέφειας, αλλά αντίθετα περιχαρακώθηκε στα του οίκου του με τα γνωστά αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης του νησιού για όλα αυτά τα χρόνια.
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Καταρχήν, αν η μείζων μειοψηφία ερχόταν στο τελευταίο Δ.Σ. και δεν επικαλούνταν έωλες και προσχηματικές δικαιολογίες για την ώρα σύγκλησής του, θα άκουγε στο στάδιο της ενημέρωσης ότι αναφέρθηκε εκτενώς η ωριμότητα των μελετών για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν καθώς και ότι μερικές από αυτές είχαν ετοιμαστεί από τις προηγούμενες Αρχές, κάτι που όχι μόνο δεν αποκρύπτουμε αλλά αναφέρουμε δημοσίως. Δεν ήρθε όμως στο τελευταίο Δ.Σ., ίσως για να μη συμμετάσχει στην εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις πειθαρχικές ποινές που με αποκλειστική δική της ευθύνη επιβλήθηκαν σε μέλη του Δ.Σ. Τους τελευταίους 14 μήνες η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση συνολικά 22 έργων και μελετών για το Δήμο Κυθήρων συνολικής αξίας 18.406.000€. Ορισμένα από αυτά τα έργα είχαν ωριμάσει σε προηγούμενα στάδια, όπως π.χ. το μεγάλο έργο του ΧΥΤΑ, ο ΒΙΟΚΑ του Ποταμού και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας, το οποίο όμως υποβλήθηκε από τους προκατόχους μας στο Ε.Π. Περιβάλλον όταν αυτό έληγε και έτσι δεν χρηματοδοτήθηκε. Το έργο το εντάξαμε εμείς στην Περιφέρεια Αττικής που θα το χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους καθώς η μελέτη είναι ώριμη. Πολλά όμως από τα νέα έργα αποτελούν ξεκάθαρη επιτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής και γίνονται εξαρχής: Οδός Μόρμορη, Δημοτική Οδοποιία, Μελέτες Λιμενικών Έργων, Ναύδετο, Δρόμος Αγ. Αναστασίας, Μελέτη σύνδεσης οικισμών στον ΒΙΟΚΑ Καψαλίου, Seatrack στην Αγ. Πελαγία, Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου, Νέος Παιδικός Σταθμός Λογοθετιανίκων κ.λπ. Η μείζων μειοψηφία δεν έχει όμως τίποτε να πει για τα σημαντικά νέα έργα, όπως πχ. οι οδοποιίες για τις οποίες κάναμε μελέτες και πήραμε όλες τις εγκρίσεις σε χρόνο ελάχιστο. Δεν έχει τίποτε να πει για το ότι επί 8 χρόνια κρατούσε στα συρτάρια της μελέτες του αείμνηστου Δημάρχου Αρτεμίου Καλλιγέρου, όπως το Γήπεδο στο Μανιτοχώρι, οι αναπλάσεις οικισμών κ.λπ. και δεν μπόρεσε να τις χρηματοδοτήσει, σε μια περίοδο (μέχρι το 2010) που οι χρηματοδοτήσεις ήταν ευκολότερες. Αλήθεια τη μελέτη του Γηπέδου στο Μανιτοχώρι την υπέβαλε προς χρηματοδότηση; Ζήτησε, διεκδίκησε, απαίτησε να χρηματοδοτηθούν οι ώριμες μελέτες που και εκείνη παρέλαβε; Και ενώ παραμυθιάζει τον κόσμο λέγοντας ότι στη δική της περίοδο διοίκησης οι χρηματοδοτήσεις ήταν λίγες λόγω της κρίσης (εύκολη αλλά όχι πειστική δικαιολογία), όλοι γνωρίζουν ότι στην ίδια περίοδο είχαμε οργασμό έργων σε άλλα νησιά, ενώ στην σημερινή περίοδο που η κρίση είναι βαθύτερη και χειρότερη σε σχέση με την Δημαρχία Κουκούλη (capital controls, έλλειψη ρευστότητας, αύξηση γραφειοκρατίας και ελέγχων, διεθνής αποσταθεροποίηση της θέσης της Χώρας κ.λπ.), εμείς ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να χρηματοδοτήσουμε τόσα έργα καταρρίπτοντας και αυτό το επιχείρημα της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.
Επιπλέον, δεν μας λένε τίποτε γιατί κρατούσαν έτοιμες μελέτες χωρίς να τις αξιοποιούν: καθαίρεση υφάλων στα Αντικύθηρα, ανάπλαση Μητάτων, ανάπλαση Φρατσίων, ανάπλαση Belvedere, ανάπλαση Κάτω Χώρας, ανάπλαση Αστικού Σχολείου Ποταμού, που όλες εκπονήθηκαν το 2005 και το 2007-8 χωρίς ποτέ να αξιοποιηθούν σωστά γιατί όσες από αυτές υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις των Προγραμμάτων και έτσι απορρίφθηκαν. Εμείς όμως, αποδεικνύοντας ότι η σωστή προετοιμασία και η τεχνοκρατική επάρκεια είναι εκείνα που μετράνε, επικαιροποιήσαμε και αδειοδοτήσαμε τις μελέτες αυτές και ήδη χρηματοδοτούμε πολύ σημαντικά έργα: Ανάπλαση Μητάτων (ΕΣΠΑ), Ανάπλαση Φρατσίων (Περιφέρεια), Αποκατάσταση Αστικού Σχολείου Ποταμού (Δήμος), Ανάπλαση Belvedere (Δήμος) και μάλιστα σε συνθήκες μεγαλύτερης και βαθύτερης κρίσης από την περίοδο Δημαρχίας Κουκούλη. Φυσικά σε όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις συμβάλει και η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, που εξαρχής αναγνωρίσαμε και συνεχίζουμε επιτυχώς.
Αναφέρεται η μείζων μειοψηφία συχνά στο έργο του κεντρικού δρόμου και ότι τάχα δεν εκτελείται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό. Ποιόν προγραμματισμό ακριβώς; Την έλλειψη εγκρίσεων και αδειών που καθυστέρησαν την εκτέλεση του έργου επί 1 χρόνο; Την πλήρη άγνοια των παρόδιων ιδιοκτητών ότι ο δρόμος θα τους έπαιρνε μέρος των περιουσιών τους χωρίς καμία δική τους συναίνεση; Εμείς το έργο το εκτελέσαμε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, το κομμάτι της Σκληρής δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης νομίμων αδειών επέμβασης καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το έργο αν επιμέναμε για το συγκεκριμένο κομμάτι. Βρήκαμε όλους τους παρόδιους ιδιοκτήτες, εξασφαλίσαμε τη γραπτή συναίνεση όλων, ο δρόμος γίνεται 8μ πλάτος και αντικαταστήσαμε και 500μ. δικτύου ύδρευσης χωρίς ο Δήμος να δαπανήσει ούτε ένα Ευρώ! Αυτή είναι η αλήθεια!
Αφήνω τελευταίο το περιβόητο γεφύρι του Μάκρωνα. Εδώ τα ΨΕΜΜΑΤΑ δεν έχουν όριο δυστυχώς. Η μείζων μειοψηφία προσπαθεί ξανά να παραπλανήσει τους Κυθηρίους και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την απώλεια 1,8 εκατομμυρίων Ευρώ για το νησί σε μια περίοδο που τα είχε τεράστια ανάγκη. Όλη η παραφιλολογία για το συγκεκριμένο έργο πέφτει στο κενό. ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα δεν έχει ένα Δ.Σ. να κρίνει αν ένα έργο είναι υπέρ ή υπό κοστολογημένο, αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των μελετητών του έργου που ακολουθούν πλήρως την κρατική τιμολόγηση υλικών και υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με ποια τεχνική, οικονομική και επιστημονική γνώση κρίνει ένα αιρετό όργανο τεχνοκρατικά και επιστημονικά δεδομένα; Φρόντισε λοιπόν τότε η Δημοτική Αρχή να διασπείρει ψευδείς ή μάλλον ελλιπείς πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο και να κάνει τον κόσμο αλλά και το ΔΣ να πιστέψουν ότι θα δαπανούνταν 1,8 εκατομμύρια Ευρώ μόνο για το συγκεκριμένο γεφύρι. ΨΕΜΜΑ! Η οριστική μελέτη του έργου περιλαμβάνει ΤΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ: 1. Γέφυρα Μάκρωνα, κατασκευή νέας γέφυρας και αναμόρφωση της χάραξης της οδού, συνολικού προϋπολογισμού με τιμές ΥΠΕΧΩΔΕ 2008 632.572,81+33.339,36 (Τοίχος Αντιστήριξης Τ1) = 665.912,17€. 2. Τεχνικό Τ2 στη θέση Στραπόδι, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης με τιμές ΥΠΕΧΩΔΕ 2008 41.437,68€. 3. Τεχνικό Τ3 στη θέση Στραπόδι συνολικού προϋπολογισμού μελέτης με τιμές ΥΠΕΧΩΔΕ 2008 389.896,32€. Ο πλήρης τίτλος της μελέτης είναι «Κατασκευή Γέφυρας Μάκρωνα και τριών Γεφυρών στο Στραπόδι Κυθήρων» και είχε ανατεθεί από τη Νομαρχία το 2008 σε 3 συμπράττοντα μελετητικά γραφεία. Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 23%, το Εργολαβικό Όφελος 18% και τα απρόβλεπτα 15%. Το ποσόν του 1,8 εκατομμυρίων περιλάμβανε λοιπόν σημαντικά τεχνικά έργα και στο Στραπόδι και όχι μόνο στο Γεφύρι Μάκρωνα, όπως τεχνηέντως διαδόθηκε προκειμένου τα χρήματα να δοθούν για άλλο έργο. Τελικά το έργο και τα χρήματα αυτά ΧΑΘΗΚΑΝ από το νησί, λόγω των παράλογων και αδικαιολόγητων αποφάσεων της τότε Δημοτικής Αρχής. Η δική μας Δημοτική Αρχή επανέφερε το έργο, αξιοποίησε τη μελέτη που θα επικαιροποιηθεί από την Περιφέρεια και κατάφερε να το εντάξει με το ίδιο ποσό στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.
Τέλος, αξίζει να ερωτηθεί η μείζων μειοψηφία ΤΙ ακριβώς επιδιώκει με την ανεδαφική «αντιπολίτευση» που νομίζει ότι κάνει. Επιχειρεί να σταματήσει την αποδόμηση των δικών της λαθών και παραλείψεων τα οποία ουδέποτε αναγνώρισε; ΔΕΝ θα τα καταφέρει! Επιχειρεί να βλάψει τη Δημοτική Αρχή επενδύοντας στο ψέμα, την παραπλάνηση και την καταστροφολογία; ΔΕΝ πείθει κανέναν! Προσπαθεί να αποδείξει ότι όλα τα έργα ανάπτυξης που χρηματοδοτούμε είχαν προγραμματιστεί από εκείνην; Ο κόσμος γνωρίζει! Η μείζων μειοψηφία αντέδρασε και αντιδρά στις περισσότερες προσπάθειες νοικοκυρέματος του Δήμου μας. Αντέδρασε στην απόδοση των παραλιών στην Εγχώριο, όμως και πάλι δικαιωθήκαμε για την πράξη μας αυτή, που όχι μόνο αποκατέστησε μετά από χρόνια τη νομιμότητα, αλλά κυρίως θωράκισε και προστάτεψε τις ακτές μας από τις παράλογες αποφάσεις του Κράτους για τους αιγιαλούς που δεν ισχύουν στο νησί μας λόγω της Εγχωρίου Περιουσίας. Αντέδρασε στο ωράριο λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας και ζήτησε το θέμα να τεθεί στο ΔΣ! Αντέδρασε στην κατάργηση του δημοτικού βυτίου και έφερε την καταστροφή λέγοντας ότι θα σταματήσει να εξυπηρετείται ο κόσμος, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Είπε ότι με την απόδοση των παραλιών στην Εγχώριο και την κατάργηση του δημοτικού βυτίου ο Δήμος θα υποφέρει οικονομικά, όμως ήδη τα διαθέσιμα του Δήμου είναι πολύ αυξημένα σε σχέση με πέρσι και αυτό οφείλεται στη συνετή οικονομική μας πολιτική και στο συμμάζεμα των τεράστιων ληξιπρόθεσμων οφειλών που μας άφησε. Αντέδρασε στη συγκέντρωση των δαπανών σε έναν κωδικό γιατί ήταν οπαδός των κατατμήσεων με τις οποίες κατασπαταλήθηκαν οι δημοτικοί πόροι χωρίς ουσιαστικό έργο και δεν λέει τίποτε για τις μεγάλες εκπτώσεις που έχουν επιτευχθεί και για την άψογη λειτουργία της υπηρεσίας αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και του καθαρισμού των αγροτικών οδών, με τρόπο που ουδέποτε έγινε τόσο σωστά στο παρελθόν. Αντέδρασε μέχρι και στην επιλογή των Αντιδημάρχων λέγοντας ότι δεν ικανοποιεί την γεωγραφία του νησιού (!!!), ενισχύοντας με τις απόψεις αυτές τον καταστροφικό τοπικισμό που εμείς απορρίπτουμε ασυζητιτί. Και την ίδια στιγμή δεν έχει πει κουβέντα για το χάος που μας άφησε σε όλους σχεδόν τους τομείς και το οποίο δημοσιεύθηκε εκτενώς και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στα τέλη Αυγούστου κλείνοντας τα στόματα εκείνων που ισχυρίζονταν ότι ο Δήμος ήταν οργανωμένος και τέλειος. Κουβέντα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για την κατάσταση των κληροδοτημάτων, για τις περίεργες αναθέσεις εργασιών στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 2014 (θα μιλήσουμε για αυτές κάποια στιγμή), για τις παράνομες αποφάσεις της που μας κόστισαν σε καθυστέρηση και ακύρωση έργων (π.χ. οδοποιία Χαλκού και Διακοφτίου) και για όλα όσα αναφερθήκαμε εκτενώς και παρουσιάσαμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που είναι στη διάθεση όλων.
Υποσχεθήκαμε μεγάλη προσπάθεια και αλλαγή παντού και τα κάνουμε καθημερινά πράξη. Από το πιο απλό μέχρι το πλέον σύνθετο θέμα. Από την μεγάλη επιτυχία της χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομής μέχρι τον τρόπο σύνταξης και παρουσίασης των εγγράφων και των αποφάσεων του Δήμου, γιατί όλα μετράνε, ακόμα και η εικόνα ενός εγγράφου ή μίας απόφασης. Από την ενεργοποίηση και χρηματοδότηση ήδη υπαρχουσών μελετών που βρίσκονταν επί χρόνια στα συρτάρια χωρίς καμία σοβαρή τεχνική υποστήριξη μέχρι σήμερα, μέχρι την υλοποίηση μικρών και μεσαίων έργων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που αποδεικνύουν οτι ΚΑΙ θέλουμε ΚΑΙ μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά απαλλαγμένοι από τις ιδεοληψίες ενός καταστροφικού παλαιοκομματισμού που μέχρι σήμερα κόστισε πολύ ακριβά στην Χώρα μας.
Ευτυχώς ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και δεν πείθεται από τις ιδεοληψίες, όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να τις παρουσιάσουν ως αλήθεια.

3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ Παγκόσμια Ημέρα Α.με.Α.


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Ελένη Βενάρδου θα διαβάσει χριστουγεννιάτικο παραμύθι στα παιδιά. 

Θα ακολουθήσουν οργανωμένες δραστηριότητες και παιχνίδια που θα διοργανώσει η Αγγελική Σγούρου.


----------------------------------------
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων
----------------------------------------

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων - Ενημέρωση Κυθηραϊκών Σωματείων