Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΔΙΑΚΟΦΤΙ:ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ Η ΑΜΜΟΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

Ο φίλος μας Παναγιώτης, χθες αφού έγραφε στο φιλόξενο ''εξερευνώντας τα Κύθηρα'' για την επικίνδυνη άμμο πάνω στη γέφυρα του Διακοφτίου..

καλούσε τους ..αρμόδιους να αποκαταστήσουν την ..κανονικότητα. Φυσικά σήμερα οι πραγματικοί ''αρμόδιοι" δηλαδή μερικοί κάτοικοι εθελοντές μεμοναδικό τους κριτήριο την αγάπη τους για το Διακόφτι και την διάθεση για προσφορά ,...χωρίς γραφειοκρατίες ,συνεδριάσεις ....οργάνων ,γκρίνιες κλπ. Πήραν ένα καρότσι ,ένα κουβά ,έξι φτιάρια και τρις σκούπες και......ανταποκρινόμενοι άμεσα στη πρόσκληση του Diakofti.gr ..μέσα σε μια ώρα έκαναν την γέφυρα σαλονάκι...( συγνώμη παιδιά αν σας...στεναχωρήσαμε )...!!!







Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο


Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 γραμμάρια κάνναβης, 7 δενδρύλλια κάνναβης και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Συνελήφθησαν, σήμερα (07.06.2021) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (07.06.2021) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό και ακολούθησαν έρευνες στις οικίες που χρησιμοποιούσε όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 528 γραμμάρια κάνναβης, επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μια λάμπα μεγάλης ισχύος με μετασχηματιστή και κινητό τηλέφωνο.

Επίσης κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και συνελήφθη ένας ακόμα ημεδαπός που στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία που δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ιατρική συνταγή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ¨ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥ¨Ο 51ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ



Συνελήφθη 51χρονος σε περιοχή της Πτολεμαΐδας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (07-06-2021) το πρωί σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 51χρονου, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας βρέθηκαν -5- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 85 εκατοστών, τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε πέντε γλάστρες, -13- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης , καθώς και ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και ο τρίφτης κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΒΡΑΔΙΝΟ ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ


Εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί καλλιεργητές

Εκριζώθηκαν -199- δενδρύλλια κάνναβης

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισε σε δασώδη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Βραδινές ώρες της 5-6-2021, πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν -199- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -19- έως -65- εκατοστά του μέτρου και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί καλλιεργητές.

Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

"Αστυπάλαια, ένα έξυπνο νησί: Φιέστα νούμερο 2"


 


Μαυροκκόκινες αηδίες στο ¨περίπτερο¨του Μυλοποτάμου

Μαυροκκόκινες αηδίες στο ¨περίπτερο¨του Μυλοποτάμου
Τώρα αυτό το περνάτε για γκράφιτι???
Καλλιτέχνες της δεκάρας....


 

Diakofti.gr:ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ....!!!

Δημοσίευμα από το Diakofti.gr

Ευχαριστούμε Πολύ !

Απαράδεκτη και ανησυχητική η προχθεσινή ,τραμπούκικη δολιοφθορά με καυστικό -διαβρωτικό υγρό,κατά δύο αυτοκινήτων του ADELIN FM , μέσα στην αυλή του σπιτιού ..!!!του συμπολίτη μας Παναγιώτη Πολίτη. Απόλυτα καταδικαστέα πράξη ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την πραγματικά ανεξάρτητη και μαχητική παρουσία του Σταθμού στα Κύθηρα. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται...και πέραν των άλλων ,δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές τέτοιας μορφής συμπεριφορές ,που πλην των άλλων , ουδεμία σχέση έχουν με την ειρηνική και φιλήσυχη κουλτούρα των Κυθήρων. Η καταδίκη είναι ομόθυμη ...

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ....!!!

ΛΑΚΩΝΙΑ:Εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Ευάγγελου Φιλίτση στην Καστανιά

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου Καστανιάς προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.  Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ευάγγελου Φιλίτση.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε αρχικά για την σπουδαιότητα του λειτουργήματος του ιερέως και την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει όποιος επιλέγεται από τον Θεό, για να υπηρετήσει το Ιερό θυσιαστήριο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του κλήρου αφενός κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσον αφορά στην διατήρηση του ελληνοχριστιανικού ιδεώδους, αφετέρου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Ακολούθως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον π. Ευάγγελο, ο οποίος θα διακονήσει την Ενορία Καστανιάς, τονίζοντας ότι η ζωή του ιερέως θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθιά πίστη στον Θεό, θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ταπεινοφροσύνη. Τέλος, αφού παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο κληρικό, μίλησε με επαινετικά λόγια για το ήθος του και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος δευτερολογώντας εκθείασε την αγάπη προς το χωριό τους, που χαρακτηρίζει τους Καστανιώτες, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον άξιο κι επιτυχημένο Καστανιώτη κ. Νικόλαο Ρέκκα, για την παράθεση του γεύματος, που ακολούθησε της Θείας Λειτουργίας, καθώς και για την δωρεά 1.000€ προς τα ευαγή Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση κληρικού στην Ενορία Καστανιάς, αποτελεί ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός για τους ευλαβείς κατοίκους της περιοχής, αφού εδώ και αρκετά χρόνια η Ενορία δεν είχε δικό της ιερέα, αλλά την εξυπηρετούσαν κληρικοί από γειτονικές περιοχές, με τελευταίο τον Πρωτ. Παναγιώτη Κοντάκο. Μάλιστα ο π. Παναγιώτης στην σύντομη ομιλία του, πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε, εμφανώς συγκινημένος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας επειδή του εμπιστεύτηκε, εκτός από την Ενορία του στο Λάχι, και την Ενορία Καστανιάς, για περισσότερα από πέντε χρόνια, κι έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει πνευματικούς δεσμούς με τους αξιόλογους κατοίκους της.

(φώτο: Δημήτριος Σκιαδάς)

mmspartis.gr





ΚΥΘΗΡΑ ΦΑΡΟΣ ΜΟΥΔΑΡΙ:O φάρος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες

Ο προϊστάμενος του φάρου Μουδαρι ενημερώνει όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το φάρο ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών ο φάρος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, οπότε θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση

Τρόμος για γυναίκα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου: Τη βιντεοσκοπούσαν και επιχείρησαν να την ξεγυμνώσουν

 

Την περικύκλωσαν και της επιτέθηκαν έξι άτομα - Δύο συνελήφθησαν

Ένα σκηνικό τρόμου έζησε μια γυναίκα, φεύγοντας από την παραλία της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

 
Ειδικότερα, η γυναίκα βρισκόταν στην παραλία με τον σύζυγό της και καθώς αναχώρησαν από την πλαζ, κατευθυνόμενοι προς το ΙΧ τους, αναγκάστηκε να μείνει για λίγο μόνη στον χώρο στάθμευσης. Τότε ήταν που την περικύκλωσαν έξι άτομα και άρχισαν να τη βιντεοσκοπούν με κινητό. Ακολούθως, ένα από τα άτομα της έσκισε τη μπλούζα για να συνεχιστεί η βιντεοσκόπηση. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει έντρομη και αμέσως οι θύτες απομακρύνθηκαν.

Κατόπιν, στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αναζήτησαν, εντόπισαν και προσήγαγαν δύο άτομα, υπηκόους Πακιστάν, στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Η γυναίκα τα αναγνώρισε ως μέλη της ομάδας επίθεσης σε βάρος της.

 
Από τις Αρχές διαπιστώθηκε μαλιστα, ότι το θύμα δεν είχε απλώς βιντεοσκοπηθεί με το κινητό, αλλά είχε μεταδοθεί και live αναμετάδοση της στιγμής σε ιστοσελίδα.

 
Οι άνδρες συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.

Πλέον, αναμένεται η προφυλάκισή τους και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα:Μια συνταρακτική ιστορία τεσσάρων ψαράδων από το καψάλι το 1829



Τό νησί τών Κυθήρων,σεμνύνεται γιά τήν προστάτιδά του- Παναγία τήν Μυρτιδιώτισσα-. Η χαριτόβρυτη εικόνα της,μεγαλοπρεπής καί επιβλητική, ανακαλύφθηκε, καθώς λέει η παράδοση,στήν τοποθεσία - Μυρτίδια-, σέ περιοχή τότε έρημη καί κατάφυτη από μυρσίνες.

Από τότε η προστασία της απλώνεται καί αγκαλιάζει όλο τό νησί.
Ηταν Φεβρουάριος τού 1892.Τέσσερις ψαράδες, μπήκαν σέ μία βάρκα στό Καψάλι,τό λιμάνι τού νησιού, καί ανοίχτηκαν στό πέλαγος γιά νά ψαρέψουν. Ηταν απόγευμα καί ο καιρός θαυμάσιος.Προσπάθησαν γιά πολλή ώρα νά βγάλουν δολώματα, αλλά δέν τά κατάφεραν.Δέν μπορούσαν επομένως νά βγάλουν ούτε ψάρια. Η ώρα περνούσε κι έπεφτε η νύχτα. Στίς 10μ.μ βρίσκονταν στά Αντικύθηρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αποφάσισαν τότε νά πάρουν τόν δρόμο τής επιστροφής.Ο καιρός όμως άρχισε νά χαλάει.Φυσούσε γαρμπής κι αργότερα όστρια-σορόκος.Τό σκοτάδι ήταν πυκνό καί δέν διέκριναν πιά τό Καψάλι, γι αυτό δέν μπόρεσαν νά καταλάβουν καί τήν μεταβολή τού καιρού.Νόμιζαν πώς έπλεαν πρός τό Καψάλι, ενώ πραγματικά έπλεαν πρός τόν Πειραιά. Στό μεταξύ, όσο προχωρούσε η νύχτα, τόσο δυνάμωνε η τρικυμία.Τά κύματα ορμούσαν ακάθεκτα στήν μικρή βάρκα.Λόγω βλάβης, τό νερό άρχισε νά μπαίνει από τά ύφαλα καί ν’απειλεί μέ άμεσο καταποντισμό. Οι δυστυχείς ψαράδες,πέταξαν στήν θάλασσα δίχτυα,παραγάδια καί σχοινιά γιά νά ανακουφίσουν τήν βάρκα.Ομως τό νερό, εξακολουθούσε νά μπαίνει από παντού.Αποφάσισαν τότε νά σπάσουν προσεκτικά τήν στάμνα τού νερού, γιά ν’ αδειάζουν μ’αυτήν τά νερά τής βάρκας.Τήν έσπασαν όμως αδέξια, γι αυτό δέν μπορούσε νά χρησιμοποιηθεί. Ανοιξαν τότε τρύπες στά φλασκιά,αλλά τά φλασκιά ήταν μικρά καί τό νερό τής βάρκας πολύ. Δέν άργησαν νά δοκιμάσουν καί τό μαρτύριο τής δίψας, γιατί η στάμνα μέ τό γλυκό νερό, δέν υπήρχε πιά. Απελπισμένοι απ’τίς δικές τους προσπάθειες, στράφηκαν στήν Κεχαριτωμένη τών Μυρτιδίων.Προσεύχονταν μέ πίστη καί δάκρυα καί ζητούσαν τήν βοήθειά της. Κι εκείνη δέν άργησε ν’απαντήσει. Κάποια στιγμή, τούς φάνηκε πώς είδαν στήν άκρη τής βάρκας μία σεβάσμια μαυροφόρα,η οποία αμέσως εξαφανίστηκε. Τό όραμα αυτό, άν καί στιγμιαίο, τούς έδωσε θάρρος. – Παιδιά μήν φοβάστε, φώναξε ο καπετάνιος. Η Μυρτιδιώτισσα είναι μαζί μας! Αμέσως η θάλασσα γαλήνεψε, ο άνεμος κόπασε καί οί ψαράδες, μέ ευχαριστίες καί δοξολογίες πρός τήν Θεοτόκο, έπιασαν τά κουπιά. Οταν ξημέρωσε, κατάλαβαν πόσο είχαν παρεκκλίνει από τήν πορεία τους. Μπροστά τους ορθωνόταν τό ακρωτήριο Ταίναρο. Τά Κύθηρα φαίνονταν πολύ μακρια. Αρχισε τώρα νά φυσά απαλός πουνέντες. Υψωσαν τό πανί κι έβαλαν πλώρη γιά τό νησί τους.Ο αέρας όλο καί δυνάμωνε κι έκανε τό πλεούμενο νά πετά στά κύματα.Ο τιμονιέρης- πράγμα θαυμαστό-, δέν μπορούσε ν’αλλάξει κατεύθυνση.Η κατεύθυνση ήταν μία. Τό λιμανάκι τών Μυρτιδίων. Καθ’οδόν διασταυρώθηκαν μέ τό πλοίο τής γραμμής καί οί επιβάτες τούς κοίταζαν μέ έκπληξη καί απορία.Ο αέρας δυνάμωσε ακόμη. Τώρα η βάρκα, μόλις άγγιζε τά κύματα.Πλησίαζαν ολοταχώς στό ιερό καθίδρυμα τής Παναγίας. Μόλις βγήκαν στήν στεριά, αγκάλιαζαν χαρούμενοι ο ένας τόν άλλον καί ασπάζονταν τούς βράχους τής ακτής. Αμέσως, χωρίς χρονοτριβή, ξεκίνησαν ξυπόλητοι γιά τόν ιερό ναό τών Μυρτιδίων.Εκεί, γονατιστοί μπροστά στήν Αγία εικόνα, ευχαρίστησαν μέ δάκρυα τήν Θεομήτορα, γιά τήν ανέλπιστη σωτηρία τους. Από τότε ακολουθούσαν κάθε χρόνο, τήν περιφορά τής Αγίας εικόνας στά χωριά τού νησιού, τήν υποβάσταζαν καί διανυκτέρευαν μαζί της, σέ κάθε σταθμό.
Εμφανίσεις καί θαύματα τής Παναγίας.Ι.Μ.Παρακλήτου

ekklisiaonline.gr

Με το τουρκικό ερευνητικό που είναι στο Ικάριο πέλαγος ασχολείται κανείς στο Μαξίμου ή έχουν άλλες δουλειές;

 


Ανέμελες βόλτες στο Αιγαίο για τουρκικά πλοία και drones

Ανέμελο αρμενίζει στο Ικάριο πέλαγος ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Tubitak Marmara, αλλά από την κυβέρνηση… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Έχουν πιο σοβαρά πράγματα φαίνεται να ασχοληθούν στο Μαξίμου από τις τουρκικές βόλτες του ερευνητικού στο Ικάριο πέλαγος, αλλά και των τουρκικών αλιευτικών στα Κύθηρα και νότια της Κρήτης.

Εδώ βέβαια δεν αντιδρά κανείς στις τσάρκες των τουρκικών drones πάνω από τα ελληνικά νησιά, αλλά και στια θρασύτατες «απαγορεύσεις» (με anti-NAVTEX) της Τουρκίας στην Ελλάδα να κάνει ασκήσεις στη Χίο και ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης!

www.newsbreak.gr


Γενικό Λύκειο Κυθήρων:ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ

Παρακαλούνται όσοι και όσες από τους και τις αποφοίτους μας δεν το έχουν ήδη κάνει, να μας προσκομίσουν επειγόντως 2 φωτογραφίες μία για την έκδοση του Δελτίου Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων και μια για την έκδοση του απολυτηρίου τους.

Γενικό Λύκειο Κυθήρων: Υπενθύμιση

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 οι υποψήφιοι την Πανελλαδικών Εξετάσεων πρέπει να κάνουν το πρώτο self test ώστε προσκομίζοντας το έντυπο με το αρνητικό αποτέλεσμα να μπορούν να γίνουν δεκτοί στο εξεταστικό κέντρο!!!

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υπάρχει δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ,, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.
Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Συνελήφθη στη Μύκονο ο άνδρας που τους προμήθευσε με ένα κιλό κάνναβης


Εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης δύο ατόμων για διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη στη Μύκονο ο άνδρας που τους προμήθευσε με ένα κιλό κάνναβης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Μύκονο, στο πλαίσιο αναζητήσεων των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς που αναζητούνταν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεση σύλληψης δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών, ( Σχετικό Δελτίο Τύπου: 06-06-2021: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ) εντοπίστηκε από τους λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μυκόνου, οι οποίοι τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι προχθές το απόγευμα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα (έναν άνδρα και μια γυναίκα) που κινούνταν με αυτοκίνητο από την Αθήνα προς την Πάτρα και σε έλεγχο, που τους ενήργησαν βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατάσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε 1.010 γραμμάρια κάνναβης.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα δύο άτομα είχαν προμηθευτεί τα ναρκωτικά από τον συλληφθέντα σε περιοχή της Αθήνας, ενώ αμέσως μετά την προμήθεια των ναρκωτικών ο δράστης διέφυγε προς τη Μύκονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.



ΟΚΕ: Ο Γενικός Δ/ντής Δασών εισηγείται για τις φωτιές

 




Η τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στο Λουτράκι επιβεβαίωσε αφενός την ανεπάρκεια του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και αφετέρου την ορθότητα των προτάσεων της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), όπως τις έχει θέσει ο πρώην Γενικός Διευθυντής Δασών και τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΟΚΕ Ελευθέριος Φραγκιουδάκης και όπως επί σειρά ετών τις έχουμε θέσει υπ’ όψιν της Κεντρικής Εξουσίας.

      Σύμφωνα με αυτές, η αποτυχία αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών από τους κρατικούς μηχανισμούς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι τα Δασαρχεία, που γνώριζαν άριστα τη μορφολογία του εδάφους και είχαν τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά εκδήλωσης της φωτιάς, λόγω της εξειδικευμένης διασποράς πυροσβεστικών οχημάτων, έχουν τεθεί τώρα εκτός των διαδικασιών δασοπυρόσβεσης.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν τα κατά τόπους Δασαρχεία ήταν υπεύθυνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, σπάνια η φωτιά εξελισσόταν σε πολλά πύρινα μέτωπα, κάτι που τώρα συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.

      Η ΟΚΕ έχοντας πολυετή εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος εισηγείται:

·         τη δημιουργία ξεχωριστού κλιμακίου δασικών πυρκαγιών και άλλου που θα ασχολείται με την προστασία οικιών και αγροκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων,

·         τον σχεδιασμό κατάσβεσης, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες και

·         την προμήθεια ειδικών οχημάτων, τα οποία να έχουν τη δυνατότητα επέμβασης σε δασικές πυρκαγιές, μέσω του δασικού οδικού δικτύου.

      Ο κ. Φραγκιουδάκης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποίησε ότι «αν δεν αλλάξει η αντιμετώπιση του προβλήματος, θα θρηνήσουμε, απ’ άκρου εις άκρον στην Ελλάδα ανάλογες καταστάσεις, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν στο Μάτι και παλαιότερα στην Ηλεία».


Υποβολές προτάσεων στις Προσκλήσεις του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Ο Δήμος Κυθήρων συνεχίζει τις υποβολές προτάσεων στις Προσκλήσεις του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με στόχο την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την βελτίωση των υποδομών του νησιού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας υπέβαλε πρόταση με τίτλο «Αναβάθμιση ΕΕΛ Καψαλίου και Δίκτυο Αποχέτευσης Νοτίου Τμήματος Κυθήρων» προϋπολογισμού 8.625.218,00 στην Πρόσκληση ΑΤ02 με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Λυμάτων».

Η πρόταση προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την αναβάθμιση λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Καψαλίου Κυθήρων προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν οι εκροές της για αρδευτικούς σκοπούς (τρίτος βαθμός επεξεργασίας) και την κατασκευή των αγωγών μεταφοράς και των απαραίτητων αντλιοστασίων, του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο νότιο τμήμα της νήσου προς τις εγκαταστάσεις της ΕΕΛ. Η υλοποίηση του δικτύου θα καλύψει τις ανάγκες των οικισμών Λιβάδι, Κάτω Λιβάδι, Κάλαμος, Σταυρός, Καρβουνάδες, Κοντολιάνικα, Τσικαλαρία και Φατσάδικα ενώ θα υλοποιηθεί και φρεάτιο για την υποδοχή βοθρολυμάτων αντιμετωπίζοντας ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που παραμένει άλυτο επί δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΛ Καψαλίου έχει κατασκευαστεί προκειμένου να εξυπηρετεί συνολικό πληθυσμό 5.500 περίπου κατοίκων, έναντι των 500 που εξυπηρετεί κατά τους μήνες του χειμώνα και των σχεδόν 2.000 κατά το θέρος. Δυστυχώς, δεν υπήρξε η αναγκαία μέριμνα για την αναβάθμισή της ούτε για την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης στους μεγάλους οικισμούς του νοτίου τμήματος. Έτσι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αυτή που «βάζει στις ράγες» ένα τεράστιας σημασίας αναπτυξιακό έργο που πέραν των κυρίων δικτύων σύνδεσης των οικισμών που προαναφέρθηκαν, έχει μελετηθεί τεχνικά (κυρίως ως προς τις διατομές των αγωγών) προκειμένου μελλοντικά να μπορεί να δεχθεί τα λύματα και μικρότερων οικισμών (π.χ. Δρυμώνας, Καλησπεριάνικα, Πιτσινιάνικα, Μυλοπόταμος κ.λπ.) χωρίς την ανάγκη ανακατασκευής των κεντρικών αγωγών.

Ο Δήμος υπέβαλλε, επίσης, στην πρόσκληση ΑΤ14 «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» την πρόταση «Επισκευή και Αλλαγή χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στη θέση ΜΗΛΑΠΙΔΕΑ, του Δ.Δ Λειβαδίου του Δήμου Κυθήρων» με προϋπολογισμό 520.000€.

Αντικείμενο της πρότασης είναι η επισκευή & αλλαγή χρήσης του κτίσματος (από Παλαιό Σχολείο Αγγλοκρατίας σε αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στη Μηλαπιδέα Λειβαδίου Κυθήρων) και η ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού αυτού μνημείου του νησιού μας. Η πρόταση βασίζεται στην ομότιτλη μελέτη που έχει χρηματοδοτηθεί το 2008 από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και έχει εγκριθεί η σκοπιμότητα υλοποίησής της από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Με την πρόταση για την αποκατάσταση του σχολείου της Μηλαπιδέας, και τα τρία εμβληματικά σχολεία της Αγγλοκρατίας είναι σε διαδικασία αποκατάστασης και αξιοποίησης. Θυμίζουμε ότι η αποκατάσταση του Αστικού Σχολείου Ποταμού πρόκειται να δημοπρατηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα με χρηματοδότηση από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/Leader, ενώ η αποκατάσταση του Αγγλικού Σχολείου Μυλοποτάμου έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Αποδεικνύεται έτσι ότι με σωστό προγραμματισμό και μεθοδική δουλειά, τα σημαντικά ιστορικά μνημεία του τόπου μας μπορούν να αποκατασταθούν και να αναδειχθούν με σεβασμό στην τοπική ιστορία και παράδοση.

Βασιλική Κουντούρη-Κουκούλη:Δεν θα επιτρέψουμε στον υπόκοσμο να καθορίζει το μέλλον του νησιού μας.

Με αφορμή την άνανδρη  δολιοφθορά με καυστικό-διαβρωτικό  υγρό στα οχήματα του adelin fm o η κυρία  Βασιλική Κουντούρη-Κουκούληέκανε το παρακάτω σχόλιο:

Δεν θα επιτρέψουμε στον υπόκοσμο να καθορίζει το μέλλον του νησιού μας. Η ελεύθερη φωνή του adelin δεν πρέπει να φιμωθεί και δεν θα φιμωθεί ο τι κι αν κάνουν. Η αστυνομία και η Δικαιοσύνη πιστεύω θα κάνουν το καθήκον τους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ:Η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας.


Με αφορμή την άνανδρη  δολιοφθορά με καυστικό-διαβρωτικό  υγρό στα οχήματα του adelin fm o η κυρία Αγγελική Κασιμάτη  έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας. Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν γι αυτό και έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε όλοι εμείς, οι επόμενες γενιές να είμαστε ελεύθεροι να εκφραζόμαστε και να διεκδικούμε. 

Τάκη λυπάμαι πολύ για ότι συνέβη αλλά ξέρω ότι το πιστεύεις κι εσύ, στο να είσαι αντικειμενικός δεν χωρά η τρομοκρατία!!!Πιστεύω πως θα συνεχίσεις το έργο που προσφέρεις σε όλους εμάς τους Τσιριγώτες με το ίδιο πάθος, αμερόληπτα τόσα χρόνια και σ ευχαριστούμε γι' αυτό!!!!

¨ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΑΡΕΙΟ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ

Σήμερα 07/06/21 κόψαμε τις αλυσίδες και σπάσαμε τα λουκέτα αποκαθιστώντας την πρόσβαση για τους πολίτες στην κοινόχρηστη παραλία του Σπαραγγαρείου στο Καψάλι, εφαρμόζοντας την νομιμότητα.

Ευχαριστούμε τον Μανώλη Κουσουρή, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων για την βοήθειά του.






ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:OI ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Με αφορμή την άνανδρη  δολιοφθορά με καυστικό-διαβρωτικό  υγρό στα οχήματα του adelin fm o κύριος Παναγιώτη Ανδριανόπουλος έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Παναγιώτη , να ΜΗΝ ΔΕΙΛΙΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ !!! Όλοι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ , οι ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , στην δοκιμασία αυτή που κάποια ΔΕΙΛΑ «έμβια όντα του οικοσυστήματος μας - και ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ» σου επιφύλαξαν !
Οι δοκιμασίες και η ... «πυρά» είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ για αυτούς που ΤΟΛΜΟΥΝ να ρίχνουν ΦΩΣ στα σκοτάδια του κάθε λογής ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ - ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ μικρό συμφέροντος !
Για τους ... «άλλους» υπάρχει η «ασυλία» του σκότους ...!!!
Η Παναγία μαζί σου και μαζί μας ..

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ


 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ:Η καλύτερη απάντηση είναι να συνεχίσεις να είσαι αντικειμενικός και ανοιχτός στην ενημέρωση σου

Με αφορμή την άνανδρη  δολιοφθορά με καυστικό-διαβρωτικό  υγρό στα οχήματα του adelin fm o κύριος Σπύρος Μιχαλακάκης έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Έχεις πλήρη συμπαράσταση Τάκη. Η καλύτερη απάντηση είναι να συνεχίσεις να είσαι αντικειμενικός και ανοιχτός στην ενημέρωση σου

Το Kythera.News συμπαρίσταται στον Adelin FM και καταδικάζει την επίθεση δολιοφθοράς που δέχθηκε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού των Κυθήρων



Καταδικάζουμε την επίθεση δολιοφθοράς στον Παναγιώτη Πολίτη


Η διεύθυνση, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του Kythera.News καταδικάζουμε την δειλή επίθεση αγνώστων, με αποτέλεσμα τη δολιοφθορά σε περιουσία (καταστροφή ιδιωτικών οχημάτων με χρήση χημικών) του συμπατριώτη και συναδέλφου κ. Παναγιώτη Πολίτη, ιδιοκτήτη και λειτουργού του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Κυθήρων «ADELIN» τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Ιουνίου 2021. 

Συμπαραστεκόμαστε στον ίδιο, την οικογένειά του και τους συνεργάτες του και ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους. 

Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες που σκοπό μπορεί να έχουν τον εκφοβισμό, την φίμωση και εν τέλει την κατάλυση κάθε δημοκρατικής ελευθερίας στην έκφραση και τη δημοσιογραφία, δεν έχουν χώρο ούτε στα Κύθηρα ούτε πουθενά. 

Η αστυνομική αρχή οφείλει να πράξει το καθήκον της και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όσους ευθύνονται γι αυτό. 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα και στα Κύθηρα. Δεν έχει κλείσει ούτε μήνας από προηγούμενο περιστατικό που αφορούσε κλοπή – διάρρηξη στην πρώην Οικοκυρική Σχολή Μυλοποτάμου. 

Τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιώς όσο και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τα γεγονότα αυτά και θα πρέπει να ζητηθεί άμεσα η αύξηση των αστυνομικών περιπολιών στα Κύθηρα. Kythera.News