Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Επίσκεψη εργασίας του Δημάρχου στα Φριλιγκιάνικα/Καστρισιάνικα

 

Επίσκεψη εργασίας στα Φριλιγκιάνικα/Καστρισιάνικα

Ξεκίνησα απόψε τις συναντήσεις μου με τους προέδρους και κατοίκους των οικισμών, από την Κοινότητα Φριλιγκιανίκων. Οι συναντήσεις αυτές είχαν προγραμματιστεί ήδη από τις αρχές του 2020 αλλά δυστυχώς ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας.
Στο παλαιό Αγγλικό Σχολείο στα Καστρισιάνικα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαγγέλης Νοταράς και οι δραστήριοι κάτοικοι της περιοχής, μου παρουσίασαν τα σημαντικότερα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα υλοποιηθούν.
Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την παιδική χαρά του χωριού, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το μεγάλο αθλητικό κέντρο Φριλιγκιανίκων (γήπεδο 5Χ5 και γήπεδο τένις) που θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες.
Στις προτάσεις που υποβάλαμε στο πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» για την ύδρευση περιλαμβάνεται μεγάλο τμήμα νέων δικτύων στην περιοχή, ενώ στην αναμενόμενη Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια για το έργο «Β΄ Φάση Δημοτικής Οδοποιίας» έχουμε συμπεριλάβει ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Κοινότητα καθ΄ υπόδειξη του Προέδρου.
Ο δραστήριος τοπικός σύλλογος «ΜΕΛΙΣΣΑ» μας συνδράμει προκειμένου να πραγματοποιηθεί αποτύπωση και νέα σχέδια για το κτήριο του Δ.Σ. Φριλιγκιανίκων ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες αποκατάστασής του.
Ενημέρωσα τους κατοίκους για τα θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, ύδρευσης και πυρασφάλειας, ζήτημα για το οποίο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Κατσανεβάκης έχει ήδη καθημερινή επαφή με τους Προέδρους και τους τοπικούς φορείς ανά Κοινότητα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΙΘΙΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΙΘΙΝΑ

Ως Σύνδεσμος Νεαπολιτών ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ'' καταθέσαμε το έντυπο Δ11 για τη Δημόσια Διαβούλευση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ΑΣΠΗΕ της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΛΕΑ Α.Ε στη θέση "ΚΡΙΘΙΝΑ¨ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΙΩΝ.
μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο με τα σχόλια εδώ: https://drive.google.com/.../1ojf9.../view...
θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει να συμμετέχετε όλοι στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης υποβάλλοντας τα σχόλιά σας!!
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί και είναι α ν α γ κ α ί ο να συμμετάσχει στη διαβούλευση.
Σας καλούμε να κατεβάσετε ό λ ο ι το συνημμένο αρχείο Δ11 ΚΡΙΘΙΝΑ https://drive.google.com/.../1wp70HTyaZQl0m7r9s7V.../view...
να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να το υποβάλλετε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Αρχείο.https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3371
ΈΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ.
Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ........ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ;;;;;




ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1941:ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΡΗΤΗ

Με αφορμή τα 80 χρόνια απο την είσοδο των Γερμανών στη Ελλάδα,

και τη μεγάλη ροή απο Κρητικούς στρατιώτες και συμμαχικό στρατό, που κατέκλυσαν
τη νότιο Πελοπόννησο, και την διακινδυνευμένη διαφυγή τους προς τη Κρήτη, σας 
αποστέλλω ένα ,άρθρο προς δημοσίευση. 
 Σας ευχαριστώ
 Παναγίωτης Αρώνης 






ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως».

Αναφορά/καταγγελία προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα σχετικά με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου που «προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως».

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Αθήνα, 24.05.2021

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής,
κο Κωνσταντίνο Τασούλα

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος της 19ης.05.2021 και συγκεκριμένα κατά τη μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της Αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου», ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β2’ Δυτικού Τομέα Αθήνας, κος Ιωάννης-Μιχαήλ (Γιάννης) Λοβέρδος, προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά την ομιλία του, οι οποίες απάδουν προς την ιδιότητα του Βουλευτή, προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως. Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στη συζήτηση του ως άνω νομοσχεδίου ο εν λόγω Βουλευτής υποστήριξε πως η τέλεση εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά της γυναίκας-μητέρας δεν πρέπει να αποστερεί τον δράστη από την επιμέλεια του τέκνου και δη επί λέξει: «μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της […] την έδερνε, την κακοποιούσε […] όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Ωστόσο, η βία κατά των γυναικών και δη η ενδοοικογενειακή βία καταδικάζεται απερίφραστα από την ελληνική αλλά και διεθνή έννομη τάξη, διώκεται αυτεπαγγέλτως ενώ ως θύμα της νοείται όχι μόνον ο/η υφιστάμενος/-η τη βία αλλά και αυτοτελώς το ανήλικο τέκνο ενώπιον του οποίου λαμβάνουν χώρα οι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, κατά την έννοια του ν. 3500/2006. Ρητά δε κατά το άρθρο 18 παρ. 1 του ν. 3500/2006 προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας όχι μόνο δεν είναι το δίχως άλλο μονόδρομος η συνεπιμέλεια αλλά αντιθέτως ότι μπορεί να διατάσσεται αρμοδίως και η μετοίκηση, η απομάκρυνση από την οικογενειακή κατοικία αλλά και περιοριστικοί όροι κατά του δράστη, η απαγόρευσή του να προσεγγίζει τους χώρους κατοικίας ή και εργασίας του θύματος, τα εκπαιδευτήρια των παιδιών και ξενώνες φιλοξενίας. Εξίσου ρητά η χώρα μας δεσμεύεται κατά το άρθρο 31 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως κυρώθηκε με τον ν. 4531/2018, να λαμβάνει όλα τα αναγκαία νομοθετικά ή άλλα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κατά τον καθορισμό της επιμέλειας και των δικαιωμάτων επίσκεψης των παιδιών, θα λαμβάνονται υπόψη τα κρούσματα βίας που καλύπτονται από το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω Σύμβασης.

Ωστόσο, ουδόλως φαίνεται να έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω ο ήδη αναφερόμενος Βουλευτής, ο οποίος με τα λόγια του παρουσίασε την ενδοοικογενειακή βία και τη βία κατά των γυναικών ως ένα περίπου φυσικό φαινόμενο, το οποίο δεν θα πρέπει να επηρεάζει τα δικαιώματα επιμέλειας των τέκνων. Η ως άνω συμπεριφορά αντιβαίνει ωστόσο στις παραδοχές και αξίες της ελληνικής εννόμου τάξεως, συνιστά κατ’ εξοχήν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, τόσο κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου όσο και κατά περ. (α), (ε) και (η) της παρ. 4 του άρθρου 77 και του άρθρου 80 ΚτΒ, αφού συρρέει εν προκειμένω στο πρόσωπο του κου Λοβέρδου η απρεπής συμπεριφορά, η έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς τη σοβαρότητα του έργου και την αποστολή της Βουλής αλλά και η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών.

Αιτούμεθα κατά τα ανωτέρω την κίνηση των κατά τον Κανονισμό τη Βουλής προβλεπομένων διαδικασιών κατά του δια της παρούσης αναφερόμενου, Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, κου Λοβέρδου για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του. 

 

 

Με τιμή,

Όλγα Γεροβασίλη

Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ


ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021



Γενικό Λύκειο Κυθήρων

Σύμφωνα με σημερινή τροποποιητική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας:

Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.
Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!


 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ !!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 

https://www.facebook.com/%CE%91%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7-%CE%9A%CF%85%CE%B8%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%BD-Kythira-Aeroclub-103163731963732

Να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η φωτιά σε αντιπυρική περίοδο – Αμοιβή για όσους καταγγέλλουν παραβάτες

 

Να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα το κάψιμο χόρτων σε χωράφια κατά την αντιπυρική περίοδο και να θεσπιστεί αμοιβή για όσους προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα ανέφερε:

«Δεν μπορεί να γίνεται εξ αμελείας –όπως λέγεται– εμπρησμός επειδή κάποιος θέλει να καθαρίσει το ελαιοχώραφό του από οργανικά απόβλητα και βάζει φωτιά και τα καίει. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Υπενθύμισε ότι και η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης, όπου κάποιος πήγε να κάψει χορτάρια.

«Δεν καίμε κατά την αντιπυρική περίοδο και μάλιστα με ανέμους 6-7 μποφόρ, όπως την περασμένη εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα, εάν η νομοθεσία, οι νομικοί μας δεν μας προστατεύσουν. Αυτό το έγκλημα δεν είναι από αμέλεια. Πρέπει να είναι ιδιώνυμο. Πρέπει να οδηγεί σε πολύ αυστηρή τιμωρία του ανθρώπου που βάζει τη φωτιά. Δεν υπάρχει θέμα αμέλειας, αφού βάζει φωτιά για να κάψει τα απόβλητα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο ίδιος ζήτησε πιστή εφαρμογή και αυστηροποίηση των νόμων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει αμοιβή για όσους καταγγέλλουν αυτούς που βάζουν φωτιά για να κάψουν χόρτα, με ισχυρούς ανέμους. «Να υπάρξει μια επικήρυξη», επισήμανε.

«Το μόνο που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι η τιμωρία. Το είδαμε και με τις μάσκες. Αν δεν μπει αυστηρότατο πρόστιμο, ο Έλληνας είναι άτακτος», πρόσθεσε ο κ. Ζερεφός.

firefightingreece.gr



Ακίνητα: Οι νέες τιμές - Τι φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών - Κερδισμένοι και χαμένοι


Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Eνα νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων φέρνει η ριζική αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών, που πρόκειται να ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα ισχύσουν το 2022. Για πρώτη φορά θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα 3.000 περιοχές σε όλη τη χώρα, στις οποίες σήμερα δεν εφαρμόζονται αντικειμενικές τιμές και οι ιδιοκτήτες τους πλήρωναν απειροελάχιστο φόρο (κυρίως ΕΝΦΙΑ), όπως ισχύει με τα αγροτεμάχια, ενώ σε 6.000-7.000 θα υπάρξουν αυξήσεις από 30% έως και 100% των αντικειμενικών, αλλά και μειώσεις-διορθώσεις σε 3.000-4.000 περιοχές.

Με βάση τα στοιχεία των εκτιμητών που έχουν κατατεθεί στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η μεγαλύτερη αύξηση 50%-60% (όχι στις νέες υπό ένταξη περιοχές) προκύπτει σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, ενώ στα βόρεια προάστια εκτιμάται ότι οι τιμές θα κινηθούν αυξητικά από 20% έως 30%. Επίσης, αύξηση αναμένεται και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, καθώς η ανάπλαση και τα επιχειρηματικά σχέδια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τραβούν προς τα πάνω τις τιμές.

Στις νέες υπό ένταξη στο σύστημα αντικειμενικών αξιών περιοχές ξεχωρίζουν τουριστικοί προορισμοί πρώτης γραμμής, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Πάρος και τα Κύθηρα, στους οποίους οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν πολυτελή ακίνητα-φιλέτα πληρώνουν… ψίχουλα, καθώς βρίσκονται σε οικισμούς χωρίς αντικειμενικές τιμές. Παρατηρείται, μάλιστα, το εξής οξύμωρο: σε πολύ κοντινούς οικισμούς σε αυτούς να εφαρμόζονται αντικειμενικές τιμές και οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν υπέρογκους φόρους για ίδιας αξίας ακίνητα. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην επικαιροποίηση των αντικειμενικών τιμών ζώνης σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας όπου ήδη ισχύει το σύστημα των τιμών αυτών, ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εμπορικές τιμές της κτηματαγοράς. Τις επόμενες εβδομάδες η επιτροπή που έχει αναλάβει να διαμορφώσει τα τελικά ποσά των νέων αντικειμενικών τιμών θα αξιολογήσει τις εισηγήσεις των εκτιμητών και θα τις συγκρίνει με τα στοιχεία του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων και της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και με τα μισθωτήρια συμβόλαια.

Εξισορρόπηση των φόρων

Οι νέες αντικειμενικές αξίες -και κυρίως η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 3.000 περιοχές- θα προκαλέσουν, όμως, και αύξηση της φορολογητέας αξίας ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να προχωρήσει από το επόμενο έτος σε αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε να απορροφηθούν τυχόν επιβαρύνσεις από μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών. Παράλληλα, εξετάζεται σοβαρά ο περιορισμός -ακόμη και η κατάργηση- του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται σήμερα σε φορολογουμένους, η ακίνητη περιουσία των οποίων υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ. Η ένταξη των 3.000 περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να προσθέσει έσοδα στον ΕΝΦΙΑ, ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψουν τη νέα μείωση κατά 8% του ΕΝΦΙΑ (μετά το 22% του 2019) που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και η οποία θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων που θα λάβουν οι φορολογούμενοι το 2022.

Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

ΛΑΚΩΝΙΑ:Συνελήφθη με ναρκωτικά στο Ξηροκάμπι

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 22/5 στο Ξηροκάμπι του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 55χρονος ημεδαπός γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 6,9 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

ΝΕΑΠΟΛΗ:Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Δ/Ξ πλοίο


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ότι 40χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''GAZ FRATERNITY'' σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του λιμένα Νεάπολης Βοιών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο εν λόγω σημείο μετέβη το Ε/Γ- Λάντζα ''ΜΑΧΗ'' Ν.Ν. 11, το οποίο παρέλαβε τον 40χρονο και τον αποβίβασε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών.

Χαρδαλιάς: «Άναδρα θρασίμια» – Βίντεο από την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του


Βίντεο – ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του στον Βύρωνα δημοσιοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «από θαύμα δεν καταφέρατε να έχετε νεκρό».

Όπως γράφει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην οργισμένη ανάρτησή του:

«Προς άνανδρα θρασίμια! Από θαύμα δεν καταφέρατε να έχετε νεκρό!

Στο 2:08 από το παρακάτω βιντεάκι από τις κάμερες ασφαλείας, ένας περαστικός βλέπει τη φωτιά, σταματάει με το αυτοκίνητό του, κατεβαίνει με ένα μπουκάλι νερό και πλησιάζει να τη σβήσει ή έστω να την περιορίσει. Οπότε και εκρήγνυται ο πρώτος μηχανισμός! Δύο βήματα παραπάνω να είχε κάνει θα ήταν τώρα νεκρός! Αλλά στα δικά σας άρρωστα μυαλά θα ήταν μιά ακόμη παράπλευρη απώλεια...

Στις δημοκρατίες κάποιοι ηρωικά θα προσπαθούν να σβήνουν φωτιές και να σώζουν ανθρώπινες ζωές ενώ εσείς κρυμμένοι στο σκοτάδι και μέσα στις κουκούλες σας και στα τυφλά σας εγκληματικά σύνδρομα δεν θα διστάζετε να τις θυσιάσετε.

Θα σας ξετρυπώσουμε από τα λαγούμια σας, δεν σας φοβόμαστε...»

https://www.facebook.com/nikos.hardaliasb