Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ.ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υποδέχθηκα σήμερα στο Δημαρχείο τον Εξοχωτατο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του. Συζητήσαμε για πολλά θέματα και φυσικά για τις πολυετεις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών. Πρότεινα την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα Κύθηρα το 2023 με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση της Ρόζας Κασιμάτη, μητέρας του Εθνικού Ποιητή της Ιαπωνίας Λευκαδιου Χερν.
Stratos Charchalakis

 

Ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια και την πρόληψη νοσημάτων που μεταδίδονται με αυτά



Ο Δήμος Μονεμβασίας ενόψει της έναρξης της περιόδου κυκλοφορίας των κουνουπιών και στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεων ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια και πρόληψης νοσημάτων που μεταδίδονται με αυτά, κοινοποιεί το επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και συγκεκριμένα:
Πληροφορίες για το κοινό
Ενημερωτικά Φυλλάδια
Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.



Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας στην περιοχή των Βατίκων τα παρακάτω εργαλεία γεωτρήσεων μαζί η και μενονωμένα.

1 Πομόνα κεφαλή 3άρα ANAVALOS με 150 μέτρα άξονα 1 ίντζας με τα κουζινέτα του και στρόβιλος 20 πτερυγίων κ70.

2 Ανοξείδωτο υποβρύχιο WILO 20 ίππων με 150 μέτρα σωλήνες πλαστικές 25 ατμοσφαιρών,και 150 μέτρα καλώδια δεκάρια 
Έτοιμο να δουλέψει.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6973-271825

Κύθηρα: Άρχισε η υλοποίηση μιας πολύ μεγάλης επένδυσης (Photos)

Ο επενδυτικός τομέας και οι μεγάλες προοπτικές που έχουν αναφανεί πλέον στη χώρα μας, αποκτούν με σταθερά βήματα «σάρκα και οστά».
Μεγάλες εταιρείες αλλά και ισχυρά εταιρικά σχήματα επιλέγουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας για σύγχρονες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες και με ό,τι πολυεπίπεδα θετικό αυτό συνεπάγεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα Κύθηρα.
Μια ξενοδοχειακή εταιρεία, μια κατασκευαστική εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων και μια επενδυτική εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων - με υψηλή εμπειρία και πολύχρονη παρουσία η κάθε μια στον χώρο της, αλλάζουν τα δεδομένα του νησιού των Κυθήρων στον τομέα του τουρισμού, της διασκέδασης και του αθλητισμού, αναβαθμίζοντάς το σε τουριστικό προορισμό παγκοσμίου επιπέδου.
Η ένωση αυτών των τριών δυνάμεων δημιουργεί την προϋπόθεση της μεγαλύτερης επένδυσης, που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα Κύθηρα, δίνοντας πνοή στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας πλειάδα θέσεων εργασίας, σε μία πραγματικά κρίσιμη στιγμή της Ελληνικής οικονομίας.
Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου και εξαιρετικού σχεδίου, είναι ο CEO της εταιρείας, Αντώνιος Μαυρομμάτης, απόφοιτος του
«ΙΗΤΤΙ institute of Switzerland for hotel and tourism management associate», κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στους τομείς «food culture και food and and nutritious» και με τεράστια εμπειρία στον χώρο, καταθέτοντας μας τα τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα σχέδια ανάπτυξης και επενδύσεων.
Αιχμή του δόρατος σε όλη αυτή την επένδυση θα αποτελέσει η δημιουργία ενός ιδιαίτερου ξενοδοχείου ¨5 αστέρων¨ στην περιοχή του Καλάμου, στην θέση «Σκίαφος» και σε συνολική έκταση 31.000 τμ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 188 κλίνες, εμπορικό κέντρο, πισίνες, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια, θέατρο, αθλητικούς χώρος άνω των 13.000 τμ, όπως επίσης και οχτώ ισόγεια ανεξάρτητα καταλύματα υπερπολυτελείας.
Η εταιρική ένωση, έχοντας ήδη ξεκινήσει, έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής πέντε εκατομμύρια (5.000.000) ευρώ σε αγορές ακινήτων και εκτάσεων και ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ σε αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού, δείχνοντας τη δυναμική της αλλά και την προσήλωση της στην υλοποίηση του έργου.
Οι προθέσεις της είναι η σφαιρική επένδυση στο νησί των Κυθήρων, δίνοντας στο πελατολόγιο που ήδη διαθέτει ή θα διαχειριστεί, ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσιτές σε όλα τα οικονομικά επίπεδα.
Με αυτό τον γνώμονα, έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση σύγχρονου αθλητικού κέντρου, της τάξεως των 2750 τμ, στο Λειβάδι των Κυθήρων, το οποίο επιπλέον θα διαθέτει εστιατόριο και cafe.
Βάση του τελικού σκοπού και με την ολοκλήρωση ήδη των περισσοτέρων σχεδίων, θα ακολουθήσουν, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Μαυρομμάτης Αντώνιος, η κατασκευή δύο πολυτελών κατοικιών 600 τμ στο Καψάλι, η αποκατάσταση παλαιού κτίσματος 160 τμ στην θέση «Μαυρουλιάτικα» - το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακό κέντρο μελιού και ελαιόλαδου, η αποκατάσταση κτίσματος του 18ου αιώνα στον Κάλαμο, η δενδροφύτευση άνω των 1.200 ελαιόδεντρων στον Κάλαμο στην θέση «Σκίαφος» - με την ταυτόχρονη κατασκευή εταιρικού κτίσματος 400 τμ, η αποκατάσταση κτίσματος του 18ου αιώνα συνολικού εμβαδού 200 τμ στον Μυλοπόταμο και η κατασκευή ξενοδοχείου ¨3 αστέρων¨ στην θέση «Μαυρουλιάτικα» στο Λειβάδι, σε έκταση 4407 τμ και συνολικού εμβαδού 1588 τμ.
Είναι πασιφανές, το ποσό εντυπωσιακή και ουσιαστική είναι η όλη αυτή επένδυση αλλά και το πόσο σημαντική είναι για την τοπική κοινωνία των Κυθήρων.
Ευχή όλων είναι, να υπάρξουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδος τέτοιες μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις, οι οποίες δημιουργούν υπόβαθρο, ανάπτυξη και αναδεικνύουν διεθνώς την ομορφιά της χώρας μας, προσφέροντας παράλληλα και τα μέγιστα στον τόπο τους.
ΠΗΓΗ  lykavitos.gr



Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη έντεκα (11) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για οκτώ (8) μήνες



Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη, για οκτώ (8)  μήνες , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έντεκα (11) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα πρόκειται να προσλάβει:
  • τρεις (3) ΔΕ Οδηγούς Απορριμματοφόρου – Γ΄ ή (C) Κατηγορίας  (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)]
  • επτά (7) ΥΕ Εργατών καθαριότητας (συνοδούς απορριμματοφόρων)
  • έναν (1) ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων [Εκσκαφέα-φορτωτή (ομάδας Β΄τάξης Δ΄)]
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να την υποβάλουν είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (bkolliakou@monemvasia.gr), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
«Δήμος Μονεμβασίας, Μολάοι Λακωνίας, Τ.Κ.:23052,  Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας, υπόψιν κας Κολλιάκου Παναγιώτας (τηλ. επικ.: 2732360524) »
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 22 Ιουλίου και λήγει την Παρασκευή 31 Ιουλίου.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση και το έντυπο αίτησης:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Θερινά δρομολόγια απορριμματοφόρων



Από τις 15 Ιουλίου θα εκτελούνται κανονικά τα θερινά δρομολόγια των τριών απορριμματοφόρων του Δήμου, σε ολόκληρο το νησί.
ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Γεώργιος Κομηνός

Νέο Βιβλίο για τα Κύθηρα -> Canyoning στα Φαράγγια των Κυθήρων


Βιβλίο για τα Φαράγγια των Κυθήρων
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο κυκλοφόρησε με θέμα την κατάβαση των φαραγγιών των Κυθήρων, το οποίο αποτελεί παράλληλα και ένα ‘εργαλείο’ ανάπτυξης της δραστηριότητας αυτής στα Κύθηρα. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Γιάννης Μπρομοιράκης, εκπαιδευτής και ιδρυτής του Π.Ο.Ε.Φ. (Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών), με βαθιά γνώση του αντικειμένου και ανάλογες εκδόσεις για τα φαράγγια της Κρήτης.
Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) υποστήριξε την έκδοση του βιβλίου στα πλαίσια του νέου Προγράμματος Φαραγγιών. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν Τεχνικό Οδηγό κατάβασης φαραγγιών (canyoning) για τα Κύθηρα με περιγραφές, χάρτες, τεχνικά στοιχεία και εκπληκτικές φωτογραφίες για 7 διαδρομές: Μυλοπόταμος Ι, Μυλοπόταμος ΙΙ, Κάκκαβος, Περιστεριώνας, Κακιά Λαγκάδα, Ρόζωνες και Βαθύ Λαγκάδι.
Για το συγγραφέα, με 1500 καταβάσεις στο βιογραφικό του και αποστολές σε πάνω από 20 χώρες, τα Κύθηρα, αν και μικρό νησί, μπορούν να γίνουν προορισμός canyoning. «Τα Κύθηρα είναι ένας τόπος μαγικός» και οι 7 καταβάσεις φαραγγιών που περιέχει το βιβλίο είναι «μικρά διαμαντάκια» που θα κάνουν γνωστά τα Κύθηρα στο κοινό της διάσχισης φαραγγιών και στους επαγγελματίες που διοργανώνουν ομάδες και ταξίδια τέτοιου είδους.
Το βιβλίο αυτό, μπορεί να απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις του αθλήματος, που είναι εκπαιδευμένοι στις τεχνικές κατάβασης και διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό, αλλά προσφέρει και στους υπόλοιπους αναγνώστες μαγευτικές εικόνες από τα άγνωστα άγρια τοπία των Κυθήρων.

Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15/7/2020

Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς,
ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Με την εξαιρετικά καινοτόμο διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, ξεκινά την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, η Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, για το σχολικό έτος 2020-2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) αποφεύγονται πλέον για τους πολίτες τα γνωστά προβλήματα των περασμένων ετών. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher)
προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714)