Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Νέο Βιβλίο για τα Κύθηρα -> Canyoning στα Φαράγγια των Κυθήρων


Βιβλίο για τα Φαράγγια των Κυθήρων
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο κυκλοφόρησε με θέμα την κατάβαση των φαραγγιών των Κυθήρων, το οποίο αποτελεί παράλληλα και ένα ‘εργαλείο’ ανάπτυξης της δραστηριότητας αυτής στα Κύθηρα. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Γιάννης Μπρομοιράκης, εκπαιδευτής και ιδρυτής του Π.Ο.Ε.Φ. (Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών), με βαθιά γνώση του αντικειμένου και ανάλογες εκδόσεις για τα φαράγγια της Κρήτης.
Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) υποστήριξε την έκδοση του βιβλίου στα πλαίσια του νέου Προγράμματος Φαραγγιών. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν Τεχνικό Οδηγό κατάβασης φαραγγιών (canyoning) για τα Κύθηρα με περιγραφές, χάρτες, τεχνικά στοιχεία και εκπληκτικές φωτογραφίες για 7 διαδρομές: Μυλοπόταμος Ι, Μυλοπόταμος ΙΙ, Κάκκαβος, Περιστεριώνας, Κακιά Λαγκάδα, Ρόζωνες και Βαθύ Λαγκάδι.
Για το συγγραφέα, με 1500 καταβάσεις στο βιογραφικό του και αποστολές σε πάνω από 20 χώρες, τα Κύθηρα, αν και μικρό νησί, μπορούν να γίνουν προορισμός canyoning. «Τα Κύθηρα είναι ένας τόπος μαγικός» και οι 7 καταβάσεις φαραγγιών που περιέχει το βιβλίο είναι «μικρά διαμαντάκια» που θα κάνουν γνωστά τα Κύθηρα στο κοινό της διάσχισης φαραγγιών και στους επαγγελματίες που διοργανώνουν ομάδες και ταξίδια τέτοιου είδους.
Το βιβλίο αυτό, μπορεί να απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις του αθλήματος, που είναι εκπαιδευμένοι στις τεχνικές κατάβασης και διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό, αλλά προσφέρει και στους υπόλοιπους αναγνώστες μαγευτικές εικόνες από τα άγνωστα άγρια τοπία των Κυθήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου