Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Νοσοκομείο Κυθήρων- Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικυθήρων: Οργάνωση Εκδήλωσης Ενημέρωσης


ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Μένουμε εδώ! ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Μένουμε εδώ!
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη

Υποψήφιος Δήμαρχος
Δημήτρης Κοντολέων



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σας ανακοινώνω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων.
Θα είμαι επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων με πολλή αγάπη για τα νησιά μας και όρεξη και διάθεση για πολλή δουλειά.

Η ομάδα των ανθρώπων που θα συμπορευτούμε σε αυτή τη διαδρομή προέρχεται από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Στόχος μου είναι να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς & προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας και το ψηφοδέλτιο μας να είναι στελεχωμένο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.

Χωρίς κομματικές ταμπέλες και χαρακτηρισμούς, σας ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και δυναμικής δημοτικής παράταξης που βάζει σε προτεραιότητα την ευημερία των πολιτών που μένουν εδώ! Γιατί κι εμείς μένουμε εδώ, εργαζόμαστε εδώ, έχουμε τις επιχειρήσεις μας και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ! Και θα είμαστε εδώ και αύριο.
Πιστεύουμε στις γνώσεις, στη δυναμική και στη δημιουργική σκέψη των νέων ανθρώπων. Πιστεύουμε στις καινοτόμες και ριζοσπαστικές ιδέες που δημιουργούν νέα δεδομένα και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στα όνειρα μας. Πιστεύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς.
Πιστεύουμε στις ικανότητες ανθρώπων που έχουν πετύχει επαγγελματικά. Των αυτοδημιούργητων, που ήρθαν για να δώσουν και όχι για να πάρουν. Πιστεύουμε σε εκείνους που δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, αλλά ζουν εδώ και βιώνουν τα προβλήματα που
αντιμετωπίζει κάθε μικρός επιχειρηματίας, κάθε αγρότης, κάθε πολίτης αυτού του Δήμου.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πεδίο για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής. Είναι χώρος προσφοράς, σκληρής δουλειάς και αδιάκοπης προσπάθειας.
Η Δημοτική Αρχή, πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και οφείλει να δίνει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, μακριά από τη δημιουργία εντυπώσεων, το λαϊκισμό και τους θεατρινισμούς, που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον, αλλά αφήνουν τον τόπο στάσιμο να παρασύρεται στη δίνη της κρίσης και της νεομετανάστευσης.
Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα είναι πολλά και δε θα δώσουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Θα μιλήσουμε μόνο γι’ αυτά που μπορούν να πραγματοποιηθούν, με προτάσεις και επιχειρήματα.
Δυστυχώς, η παρούσα Δημοτική αρχή έχει μείνει δραματικά πίσω σε απορρόφηση κονδυλίων. Δεν αξιοποίησε την τεράστια ευκαιρία που είχε, να χρησιμοποιήσει πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα που ήταν διαθέσιμοι σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Τη στιγμή μάλιστα που άλλοι δήμοι υλοποιούν προγράμματα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, εμείς προσπαθούμε ακόμα για τα βασικά.

Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών για τον τόπο μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας αναλογούν.
Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, είναι τεράστια και η αξιοποίηση τους είναι μονόδρομος:
* η παραγωγή, εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου, μελιού και θαλασσινού αλατιού αποτελούν μέσα για να προβληθούμε και να πετύχουμε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες σε όλον τον κόσμο.
* η Εγχώριος περιουσία ως εργαλείο ανάπτυξης κι αναβάθμισης των νησιών.
* ο εναλλακτικός τουρισμός ως στρατηγικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης, μονοπάτια, φαράγγια, θαλάσσια μονοπάτια, παλιοί́ οικισμοί́, αρχαίοι οικισμοί́, χλωρίδα του νησιού́, αλιευτικός τουρισμός. Η ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος μας, καθώς και το πλούσιο ιστορικό, θρησκευτικό
και πολιτιστικό απόθεμα των νησιών μας, μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό πόλο έλξης.
Επιθυμούμε να είμαστε οδηγοί των εξελίξεων και όχι απλοί ακόλουθοι τους. Να προχωράμε δυναμικά στην επόμενη μέρα και να μην πηγαίνουμε σημειωτόν.
Επιθυμούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και περηφάνια και όχι με φόβο και αμηχανία. Δεν θέλουμε συνθήματα και άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική και στοχευμένες δράσεις.
Επιθυμούμε:
* Έναν Δήμο που θα σχεδιάζει την τοπική ανάπτυξη με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και την προστασία του περιβάλλοντος.

* Έναν Δήμο με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες, με διαφάνεια στα οικονομικά, χωρίς ιδιοτελείς πρακτικές.

* Έναν Δήμο φιλικό και ανοιχτό στους πολίτες, στις συλλογικές πρωτοβουλίες και τους φορείς των νησιών μας. Με κοινωνικό πρόσωπο και δομές στήριξης των πολιτών.

* Έναν Δήμο για όλους, με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτικών ενοτήτων και των οικισμών, χωρίς πολιτικές πολλαπλών ταχυτήτων και πελατειακές εξυπηρετήσεις.
* Έναν Δήμο με καθιερωμένη και ισχυρή ταυτότητα που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.
* Έναν Δήμο με οργανωμένες και εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες που θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και θα μειώσει τη γραφειοκρατία και το ψηφιακό χάσμα.
* Έναν Δήμο χωρίς κομματικές ομπρέλες, κομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς φιλοδοξίες.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να επιλέξουν την παράταξη που τους εκφράζει και να
ασχοληθούν ενεργά. Ο μόνος αντίπαλος που υπάρχει για όλους μας στα Κύθηρα, είναι τα προβλήματα.

Είναι δική μας υπόθεση να κάνουμε το Δήμο μας σύγχρονο και φιλικό προς τους πολίτες μας! Είναι δική μας υπόθεση να αναδείξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης με συνεργασία, αλληλεγγύη κι αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενταχτείτε στην προσπάθειά μας αυτή. Στην κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στο νησί μας, για εμάς, κυρίως όμως, για τις γενιές που έρχονται.

Για να μπορούμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ, να ονειρευόμαστε, να ζούμε, να δημιουργούμε για τα νησιά μας, εμείς, τα παιδιά μας κι εκείνοι που θα επιλέξουν να ζήσουν στα Κύθηρα - Αντικύθηρα.

Γιατί θέλουμε να μένουμε εδώ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Ε.Π.-ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πλαίσια της υποχρέωσης της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών προς τα μέλη του, σας προσκαλεί στην ημερίδα μικρής διάρκειας που διοργανώνει με θέμα: «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί  στις 27/02/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δ.Σ. του ΕπιμελητηρίουΑγίου Κων/νου 3-2ος όροφος.

Η εισήγηση της ανωτέρω δράσης θα πραγματοποιηθεί από τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων κ. Εμμανουήλ Νικολαϊδη, με στόχο την ενημέρωση των μελών-επαγγελματιών μας.

Αμέσως μετά και ώρα 19:15 θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου.

Μαζί μας θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης.


Ο Πρόεδρος
Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά


Ιωάννης Γερ. Βουτσινάς

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.«Δεν τους σώζουν εκλογικά οι αλχημείες με το επιλεκτικό «σπάσιμο» Δήμων»


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

«Δεν τους σώζουν εκλογικά οι αλχημείες με το επιλεκτικό «σπάσιμο» Δήμων»

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, σχετικά με το θέμα της διάσπασης τεσσάρων δήμων που φέρνει η Κυβέρνηση, λίγο πριν τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου, έχοντας πληροφορίες για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να σπάσουν συγκεκριμένοι δήμοι για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων, κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, στην οποία έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα. Ερωτήματα που ανέδειξαν την έλλειψη μελέτης, τα προβλήματα που θα προέκυπταν από μια τέτοια κίνηση, την τελευταία στιγμή, αλλά και τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονταν.
Ο κ. Χαρίτσης ουδέποτε ήρθε να απαντήσει στη Βουλή , προφανώς γιατί ήταν εκτεθειμένος. Αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να κάνει παρασυνάξεις στο Υπουργείο του με βουλευτές και κομματικά στελέχη του Σύριζα για να ‘’κόβουν’’ και να ‘’ράβουν’’ τους Δήμους, όπως τους συμφέρει.
Και ως δια μαγείας οι Δήμοι που επιλέγονται να σπάσουν είναι η Κέρκυρα, που την έχει βουλιάξει μέσα στα σκουπίδια ο εκλεκτός της Κυβέρνησης Δήμαρχος, είναι η Λέσβος, που και πάλι ένας εκλεκτός της Κυβέρνησης Δήμαρχος την έχει μετατρέψει σε αποθήκη παράνομων μεταναστών και προσφύγων, η Κεφαλονιά, όπου ο Σύριζα θεωρεί ότι μπορεί να κρατήσει τη μονοεδρική, καθώς και δήμοι στην Κοζάνη.
Ποιοι το αποφάσισαν αυτό; Ούτε οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών ούτε η αυτοδιοίκηση. Το αποφάσισαν οι κομματικοί παράγοντες του Σύριζα.
Το ΄΄σπάσιμο’’ των Δήμων αποφασίζεται εν μία νυκτί, εφαρμόζεται στο πόδι και με πλήρη αδιαφορία για τη διάλυση που θα επέλθει, αφού όταν αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές ο Σύριζα δεν θα είναι Κυβέρνηση. Αποφασίζεται, ενώ είμαστε δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, γεγονός πρωτοφανές που εγείρει ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.
Παράλληλα διαρρέει η Τροπολογία, που αν κρίνει κανείς από το περιεχόμενο της, αλλά και τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όταν η πολιτική αγυρτεία ταυτίζεται με την κυβερνητική εξουσία, τότε ο μεγάλος χαμένος είναι η αυτοδιοίκηση και η ίδια η Δημοκρατία».

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Αποδοχή δωρεάς της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού προς το Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων



Ενημέρωση για το Πρόγραμμα LEADER Αν. Πελοποννήσου στη Νεάπολη

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/2 και ώρα 5:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Λακωνίας (παλαιό δημοτικό).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης, οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με αντικείμενο την εξειδίκευση των δράσεων αλιείας στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας αναγνώρισης του νέου «Αποθέματος Βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα» στο Πρόγραμμα MaB-UNESCO και συζήτηση-διαβούλευση με τους συμμετέχοντες φορείς για θέματα σχετικά με την ένταξη της περιοχής στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
17:00: Προσέλευση
17:15: Έναρξη εκδήλωσης – χαιρετισμοί:
Χαιρετισμός εκπροσώπου Δήμου Μονεμβασίας
Χαιρετισμός προέδρου Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER/CLLD  Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Σπυρίδωνα Φλώρου
17:30: «Προτάσεις για την εξειδίκευση των δράσεων αλιείας στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα» 
Εισηγητές: 
- Γεώργιος Κανελλόπουλος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων-παροχή επιχειρηματικών συμβουλών
- Ελένη Φάσσου, γεωπόνος, Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου
18:00: Διάλειμμα – coffee break
18:15: «Παρουσίαση της υποψηφιότητας αναγνώρισης του «Αποθέματος Βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα» στο Πρόγραμμα MaB-UNESCO»
Εισηγητής: Παναγιώτης Γεωργοστάθης, φυσικός Μ.Sc. - Ενέργεια & Περιβάλλον
18:45: «Επενδύστε στην Ανατολική Πελοπόννησο»: Παρουσίαση των δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος  LEADER/CLLD 2014-2020 
Εισηγητής: Μιχάλης Ζώταλης, πολιτικός μηχανικός
19:15: Προτάσεις - τοποθετήσεις συμμετεχόντων
http://lakonikos.gr