Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Τα έβαλε και με τους εθελοντές πυροσβέστες ο Χαρδαλιάς



Ο υφυπουργός δεν δίστασε να τους χαρακτηρίσει ως «αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα», προκαλώντας την οργή των πυροσβεστών.

Λαύροι εναντίον του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά είναι οι εθελοντές πυροσβέστες, τους οποίους ο υφυπουργός —απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργου Καμίνη για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού— δεν δίστασε να τους χαρακτηρίσει ως «αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα».

Στην οξεία ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο κύριος Χαρδαλιάς, επιλέγοντας την τακτική της μετακύλησης ευθυνών, υπονόησε εμμέσως, πλην σαφώς, ότι 2.200 Πυροσβέστες Εθελοντές δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται κανονικά και κυκλοφορούν ελεύθεροι, διασπείροντας έτσι τον ιό και όταν δεν έχουν τι να κάνουν, προσφέρουν που και που καμιά υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Όλα δε τα ανωτέρω όταν ακριβώς λόγω της πανδημίας μόνο ένα 40% από αυτούς προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Σώμα.


H ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών

 Πυροσβεστικού Σώματος

«Αδιαχείριστη Υγειονομική Βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες»

Αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να χρησιμοποιήσει, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Νικόλαος Χαρδαλιάς, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την Δευτέρα 1 Μαρτίου, η οποία κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κύριο Γεώργιο Καμίνη.

Ο κύριος Χαρδαλιάς, επιλέγοντας την τακτική της μετακύλησης ευθυνών, υπονόησε  εμμέσως, πλην σαφώς, ότι 2.200 Πυροσβέστες Εθελοντές δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται κανονικά και κυκλοφορούν ελεύθεροι, διασπείροντας έτσι τον ιό και όταν δεν έχουν τι να κάνουν, προσφέρουν που και που καμιά υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτολεξεί μάλιστα ανέφερε ότι «…μιλάμε για τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος- ποια υποχρέωση έχουν; Υποχρέωσή τους είναι κατ’ ελάχιστον τρεις υπηρεσίες το μήνα».

Πληροφορούμε όμως τον κύριο Χαρδαλιά πως εκείνοι που χαρακτήρισε ως «αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα» είναι:

  • Το 20% των Εθελοντών Πυροσβεστών που έχει χάσει την δουλειά του ή βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία.
  • Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας εξαιτίας της Πανδημίας.
  • Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας.

Αυτοί που χαρακτήρισε ο κ. Υφυπουργός «αδιαχείριστες υγειονομικές βόμβες»:

⇒ Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

⇒ Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του ιδίου και παρουσία του τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως εξάλλου και από διάφορους άλλους πολιτειακούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

⇒ Είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, στελέχη εταιρειών, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πολύτεκνοι, μητέρες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών,  οι οποίοι αποφάσισαν εδώ και πάνω από 20 χρόνια να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη εθελοντικά, μέσα από την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντές Πυροσβέστες.

⇒ Είναι αυτοί που, το Κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για να τους προμηθεύσει με κανένα Μέσο Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ως όφειλε να πράξει. Αντ’ αυτού είτε καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα, είτε προσδοκούν σε κάποια δωρεά από φορείς ή πολίτες με ευαισθησία στο θέμα.

⇒ Είναι αυτοί που, όταν τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος, δεν έχουν δικαίωμα να  νοσηλευτούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας, όπως ισχύει για τους Μόνιμους και Πενταετούς υποχρέωσης Πυροσβέστες, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν προσωπικό του!

⇒ Είναι αυτοί που, πριν 6 μήνες έχασαν εν ώρα καθήκοντος έναν άξιο συνάδελφο, Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη, νέο παλικάρι, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του, το σκοπό για τον οποίο εντάχθηκε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος!

⇒ Είναι αυτοί που, για να μετακινηθούν προς την Υπηρεσία τους, θα πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριό τους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διότι δεν δικαιούνται ελεύθερης μετακίνησης, όπως αντιθέτως ισχύει για το υπόλοιπο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν Προσωπικό του!

⇒ Είναι τα μέλη μιας ευρωπαϊκής οικογενείας, η οποία αριθμεί 3.000.000 Εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποίοι στελεχώνουν τις εκατοντάδες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χωρών τους.

⇒ Είναι αυτοί που, σε αντίθεση με την ελάχιστη υποχρέωση των τριών βαρδιών ανά μήνα, όπως ανέφερε, εκτελούν πολλαπλάσιες βάρδιες στις Υπηρεσίες τους και καλύπτουν αγόγγυστα, κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί.

⇒ Είναι αυτά «τα παιδιά», όπως μας αποκάλεσε, των 20, 30, 40, 50 ετών που δεν εκτελούν 3, αλλά 5, 10, ίσως και παραπάνω βάρδιες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, όποτε και αν τους ζητηθεί, αφήνοντας πίσω, οικογένεια, δουλειά και παρέες, τρέχοντας πάντα σε κάθε κάλεσμα της Υπηρεσίας.

Ως ένστολο Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, σεβόμαστε το Πυροσβεστικό Σώμα, την ιεραρχία και την θέση μας σε αυτή, πλην όμως σεβασμός σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανοχή σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, απ’ όπου και αν προέρχονται αυτοί.

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, Δ Ε Ν  Α Π Ο Τ Ε Λ Ο Υ Ν  αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα, κύριε Υφυπουργέ!!!

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, ήταν, είναι και θα είναι πολίτες, Αξιόλογοι, Υπεύθυνοι, Συνειδητοποιημένοι, με μοναδική αγωνία τους την Προσφορά στην Κοινωνία και τον Συνάνθρωπο!!! 

www.efsyn.gr

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ:ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ¨ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ¨

Συγκεκριμένα και σαφή. Και με συγκριτική αναφορά που δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις και χαρακτηρισμούς. Μακάρι ο διάλογος να είναι πάντα έτσι, ανεξάρτητα από την συμφωνία ή διαφωνία, είναι τόσο αναζωογονητικό η αντιπαράθεση να γίνεται με θέσεις ΥΓ. Τώρα που ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν υπάρχει πρόθεση μεταφοράς του παζαριού έξω από την φυσική του κοιτίδα (τον Ποταμό) θα περίμενα, τουλάχιστον η προτεινόμενη αλλαγή του άρθρου 4 να γίνει δεκτή από τον Κο Δήμαρχο. Το μόνο που ουσιαστικά αλλάζει είναι η αναφορά του σχεδίου για ενδεχομένη μόνιμη μεταφορά χωρίς καμμιά άλλη αναφορά που γεννά ερωτηματικά για ενδεχομένη πιθανότητα μετακίνησης εκτός του χωριού. Απλό λοιπόν το να απαλειφθεί. Άλλως...

VIDEO ΑΡΧΕΙΟΥ ADELIN:ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 27/02/2017

 VIDEO ΑΡΧΕΙΟΥ ADELIN:ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 

Συνελήφθησαν επ ' αυτοφώρω όταν προσπάθησαν να βανδαλίσουν τον τοίχο των Ηρώων

Διακρίνονται σημάδια από το κόκκινο σπρέυ πάνω στην προσωπογραφία

Επ ' αυτοφώρω έπιασαν άντρες της ασφάλειας 2 άντρες ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα, από τον Χολαργό και τον Παγκράτι αντίστοιχα οι οποίοι επιχείρησαν να βανδαλίσουν τις προσωπογραφίες στον Τοίχο των Ηρώων στην Αργυρούπολη.

Ο 30χρονος είναι φιλόλογος και ο 25χρονος είναι φοιτητής κοινωνικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άντρες της Ασφάλειας που ανήκουν στην Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τους δύο νεαρούς να κινούνται ύποπτα στην λεωφόρου Κύπρου και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Μόλις ξεκίνησαν να βανδαλίζουν τα έργα τους συνέλαβαν επί τω έργω και με την βοήθεια μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ τους οδήγησαν στην Ασφάλεια Γλυφάδας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια με σπρέυ και κουκούλες.

Οι δύο νεαροί πρόλαβαν να βανδαλίσουν με κόκκινο χρώμα την φιγούρα του Πατριάρχη Γρηγόριου.

Το έργο, σύμφωνα με πηγές του δήμου θα αποκατασταθεί άμεσα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βανδαλίζονται τα πρόσωπα των ηρώων του 1821.

.romfea.gr

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς “να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας” και “να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα”.

Λες και η πανδημία είναι λήθαργος κι όχι πραγματικότητα, ο κ. Γεροτζιάφας που είχε προ ημερών περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το “νέο ΕΣΥ” και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, καλεί τον κόσμο στο δρόμο. Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο».

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: «Ημέρα της Γυναίκας: Οπισθοδρόμηση και επιδείνωση σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα»

 «Ημέρα της Γυναίκας: Οπισθοδρόμηση και επιδείνωση σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα»

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας διαφέρει από τις άλλες!
Γιατί φέτος, οι Γυναίκες πρώτες βιώνουν τις πολλαπλές επιπτώσεις της τηλε-εργασίας στα εργασιακά δικαιώματα και στην ισότιμη ένταξή τους στην εργασία. Έπεσαν θύματα mobbing στο εργασιακό τους περιβάλλον και τόλμησαν να καταγγείλουν τα περιστατικά.

Η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η παράλληλη φροντίδα των παιδιών εκτός σχολείου με τις δυσκολίες στην τηλ-εκπαίδευση και ο διαρκής εγκλεισμός με τις παράπλευρες επιπτώσεις του, καθιστούν τις γυναίκες περισσότερο ευάλωτες.
Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, γίνεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης ισχύος και βίας απέναντι σε παιδιά που σπουδάζουν και σε αμέριμνες οικογένειες σε πλατείες.

Οι Γυναίκες αποστρέφουν πρώτες το πρόσωπό τους από τις αποκρουστικές αυτές και ακροδιεξιάς έμπνευσης συμπεριφορές, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η αναβίωσή τους εγκυμονεί κινδύνους πρώτα για εκείνες και τις οικογένειές τους.
Έτσι, τις τελευταίες βδομάδες, σε όλα τα πλάνα, οι Γυναίκες βρίσκονται μπροστά, αντιστεκόμενες, υψώνοντας τη φωνή τους, στηρίζοντας σθεναρά το κίνημα #metoo και υπερασπίζοντας αρχές, αξίες και δίκαιο.

Σήμερα τιμούμε και υποκλινόμαστε στις Γυναίκες που πήγαν την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο μπροστά. Τιμούμε και υποκλινόμαστε στον άνθρωπο με τους πολλούς ρόλους: τη μητέρα, την εργαζόμενη, τη σύντροφο, την αγωνίστρια της κάθε ημέρας.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ!

Η θέληση της πλειοψηφίας του Κυθηραϊκού Λαού είναι να υπάρχουν σαφείς όροι και κανόνες σε κάθε δραστηριότητα, κυρίως στο Παζάρι του Ποταμού, ο χαρακτήρας του οποίου έχει αλλοιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα ενός ανοργάνωτου «γιουσουρούμ» δεν μας αρέσει, δεν ταιριάζει στον παραδοσιακό χαρακτήρα του Ποταμού, δεν τιμά κανέναν, δεν συνιστά κανενός είδους «παράδοση» η πώληση κινέζικων κομπολογιών, πακιστανικών T-Shirts και κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Στο Παζάρι πρέπει να μπουν ΚΑΝΟΝΕΣ, όπως υπάρχουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας ως κατοίκων προηγμένης χώρας της Δύσης. Δεν το διαπραγματευόμαστε αυτό.


Τα τουριστικά είδη και τα είδη λαϊκής τέχνης δεν μπορούν να αποτελούν μέρος του Παζαριού, αφού είναι αντικείμενα τα οποία πωλούνται σε πολλά εμπορικά καταστήματα. Οι νόμιμοι χειροτέχνες και οικοτέχνες έχουν κάθε δικαίωμα να διαθέσουν τα προϊόντα τους αυτά σε όλα τα καταστήματα του νησιού, δεν τους εμποδίζει κανείς. Τελικά, όμως, ΠΟΣΟΙ ακριβώς είναι οι έμποροι που δραστηριοποιούνται σε τέτοια είδη στο Παζάρι; Είναι το 15 ή το 20% του συνόλου; Και γιατί τόση φασαρία όταν η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία των πωλουμένων ειδών είναι τα προϊόντα πρωτογενούς τομέα; Μήπως υπάρχουν κάποιοι ειδικότεροι λόγοι;

Τον πρωτογενή τομέα ενισχύουμε συστηματικά ως Δημοτική Αρχή: με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Παζαριού που προστατεύει τους παραγωγούς, με τα 2.500.000€ του προγράμματος LEADER που εμείς φέραμε στο νησί, με τις μελέτες του Σφαγείου που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες μπαίνουν σε σοβαρή τροχιά υλοποίησης. Αυτές είναι οι ουσιαστικές πράξεις ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα. Και ορισμένες (τυπικές) διευκρινίσεις:

1. Για κάθε κανονιστική απόφαση, αρμόδια είναι η Οικονομική Επιτροπή που εισηγείται προς το Δ.Σ. Συνεπώς ορθώς έχει τεθεί η Οικονομική Επιτροπή ως το αρμόδιο όργανο για τυχόν τροποποίηση του Κανονισμού του Παζαριού (άρθρο 1). Εξάλλου το πως τροποποιείται ή συμπληρώνεται ένας Κανονισμός τέτοιου είδους το ορίζει ο Νόμος.

2. Η Σεμπρεβίβα εμπίπτει στο νο. 4 των επιτρεπόμενων ειδών (πάσης φύσεως αρωματικά φυτά), αλλά θα διευκρινιστεί και ονομαστικά για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Φυσικά θα επιτρέπεται η πώλησή της σε ματσάκι και σε καμία περίπτωση ως διακοσμητικό ειδών λαϊκής και τουριστικής τέχνης, που δεν αποτελούν προϊόντα πρωτογενούς τομέα και διατίθενται από τα ανάλογα εμπορικά-τουριστικά καταστήματα.

3. Η συζήτηση περί δήθεν μεταφοράς του Παζαριού εκτός Ποταμού είναι αστεία. Γίνεται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχουμε απαντήσει πολύ αναλυτικά σε αυτό και καλό θα ήταν να σταματήσουν ορισμένοι να διαδίδουν ΨΕΜΑΤΑ. Υποτιμούν τους εαυτούς τους και κανέναν άλλον. 

ΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΙ:Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΞΕΒΡΑΣΕ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

Από

Ioannis Kaltsas

Ακόμη ένα υπέροχο ζώο δυστυχώς κατέληξε νεκρό εξαιτίας ανθρώπινης παρέμβασης.

Ας κοινοποιήσουμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι και ας φτάσει αυτή η εικόνα παντού μήπως και καταφέρουμε να μάθουμε και να γίνουμε λίγο καλύτεροι!




Θρήνος για τον νεκρό 25χρονο, σε τροχαίο με δίκυκλο, στον Ασωπό Λακωνίας

ΑΣΩΠΟΣ. Θλίψη και θρήνος στον Ασωπό Λακωνίας από τον τραγικό θάνατο 25χρονου. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ο 25χρονος οδηγώντας δίκυκλο και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκτός δρόμους, προσέκρουσε σε δένδρο και βρήκε φρικτό θάνατο. Ο 25χρονος, Φίλιππας Παναγάκος ήταν κάτοικος Παπαδιανίκων και διακρινόταν στον τομέα των Πολεμικών τεχνών.

ΠΗΓΗ notospress.g

ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ:MHNYMA ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ¨

 


Όταν η Ημέρα της Γυναίκας θα πάψει να είναι ημέρα αφιερωμένη στις διακρίσεις κατά των γυναικών αλλά και των αγώνων και διεκδικήσεων τους και θα γίνει πραγματική γιορτή, τότε θα έχουμε Νικήσει .

Όταν όλες θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας και το φύλο μας, όταν θα αναθρέψουμε γιούς, που δεν θα μας αγαπούν απλώς αλλά θα μας εκτιμούν και θα μας σέβονται, όταν θα αναθρέψουμε κόρες ισότιμα με τους γιούς και θα τις εμπνέουμε πίστη, εμπιστοσύνη και αγάπη για τον εαυτό τους, τότε θα έχουμε νικήσει και θα έχει νικήσει και η κοινωνία μας.
Στηρίζουμε τη γυναίκα, γιατί για να τα καταφέρει είτε οικογενειακά, είτε επαγγελματικά, είτε σε θέσεις αιρετές έχει να ξεπεράσει πολλαπλάσια εμπόδια από τον άνδρα.
Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εμπιστευόμαστε την Γυναίκα.

ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΤΑΜΟΥ:ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ¨ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ¨





 

ΚΥΘΗΡΑ ΑΜΠΩΤΗ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΕΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΑΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
 


















ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ RAPID TESTS ΣΤΑ ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ


 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ:Στην γιορτή της γυναίκας

 Στην γιορτή της γυναίκας

Στα παιδικά μου χρόνια, στο Λειβάδι των Κυθήρων, κάτω από τον ιστορικό ναό της Κοντελετούς, ζούσε η Μαρία Λευθέρη, μια ευφυέστατη γυναίκα που θα μπορούσε να είχε μεγαλουργήσει, αλλά, δυστυχώς, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των σπουδών της . Είναι μία από τις υπέροχες, ηρωίδες Τσιριγώτισσες γυναίκες, που αγωνίστηκαν σκληρά στο στίβο της ζωής. Μία δυναμική φιγούρα, που θύμιζε τίς ανδρογυναίκες που λέει ο Σολωμός στους Ελεύθερους Πολιορκημένους ή τις ηρωίδες του Παπαδιαμάντη.
Κάποτε, στην γιορτή της γυναίκας, αφιέρωσε τους παρακάτω απλούς αλλά όμορφους στίχους:
Γυναίκα, Θεομήτορα Παρθένα Παναγιά μας
γλυκό του κόσμου στήριγμα κι η παρηγοριά μας,
ευλόγησε την ταπεινή γυναίκα στην γιορτή της
δίνε υγεία και χαρά σε όλη τη ζωή της.
Χριστέ μου συ που φώτισες γυναίκες να βρεθούνε
την θεία σου Ανάσταση πρώτες αυτές να δούνε,
βοήθα την και φώτιζε όλα τα βήματά της,
για να φροντίζει τους γονείς, σύζυγο και παιδιά της.
Γιαγιά, μητέρα, αδελφή, καλή μας θυγατέρα,
τούτη την ανοιξιάτικη τη σημερνή ημέρα,
μαζέψαμε τα λούλουδα, τα φέραμε για σένα,
για να στολίσουμε μαλλιά, μαύρα, ξανθά, ασημένια.
Σε ύμνησαν οι ποιηταί μαζί και οι πεζογράφοι
και Πηνελόπη σ' είδαμε πιστή εις την Ιθάκη,
σ' είδαμε Καλλιπάτειρα παιδιά να καμαρώνεις
και το νεκρό σου αδελφό να κλέβεις Αντιγόνη,
και σα γυναίκα σ' είδαμε σ' όλη την Ιστορία,
πότε να είσαι Νίκη μας και πότε Ελευθερία.
Γυναίκα! Αγαπάτε την είν' του σπιτιού στολίδι
και μεγαλώνει τα παιδιά και όλους σας φροντίζει.
Δίνει αγάπη και στοργή, τίποτα δεν γυρεύει
και τους Αγίους σέβεται και το Θεό λατρεύει.
Δεν έχει και παράπονο σήμερα η γυναίκα
ψηφίζει και ψηφίζεται έγινε "σουφραζέτα"
την αγαπούν, την σέβονται τίποτα δεν ζητάει δεν είναι μόνο σπίτι της και κράτη κυβερνάει.
Χρόνια πολλά νά σαι καλά καλή μου γυναικούλα
κι ένα χειροκρότημα στην Πατουλίδου Βούλα.



Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων:Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο ¨Ο όμορφος Καραβάς¨

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο "Ο όμορφος Καραβάς" για την όμορφη κίνηση του, να αποστείλει ένα δώρο προς όλους τους εργαζομένους της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μας. Μια συμβολική κίνηση που τους δίνει δύναμη έτσι ώστε να συνεχίσουν αυτό το σκληρό αγώνα ενάντια στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν, ειδικά στις μέρες μας, που έχουν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωναϊού.

Τέλος λόγω της σημερινής εορτής της παγκόσμιας ήμερας της γυναίκας και δεδομένου ότι οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ευχόμαστε "Χρόνια Πολλά" σε κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά !




ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Σύλληψη ημεδαπών για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στο Ναύπλιο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών ηλικίας 27 και 32 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ναυπλίου, για παράβαση του  Ν. 4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του Ν.  2168/93 περί όπλων.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν στην κατοχή του 27χρονου, νάιλον συσκευασία περιέχουσα αποξηραμένα αποσπάσματα ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 0,8 του γραμμαρίου, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε νάιλον συσκευασία περιέχουσα αποξηραμένα αποσπάσματα ινδικής κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους 3,5 γραμμαρίων.
Παράλληλα, ο 32χρονος, εντός του Ε.Ι.Χ. ιδιοκτησίας του βρέθηκε να έχει στην κατοχή του πέντε (05) μαχαίρια, με μήκος λάμας 07 cm, 06 cm, 11 cm, 14 cm, και 18 cm αντίστοιχα, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν τα  παρακάτω:
μια νάιλον συσκευασία που περιείχε αποξηραμένα αποσπάσματα ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,7 γραμμαρίων,
οκτώ φυτά κάνναβης σε γλάστρες,
εξοπλισμός καλλιέργειας αποτελούμενος από τρεις (03) λαμπτήρες ανάπτυξης, και ανθοφορίας φυτών, ένα υγρασιόμετρο-θερμόμετρο, έναν ανεμιστήρα κυκλοφορίας αέρα και έναν ανεμιστήρα ανταλλαγής αέρα-εξαερισμού και
τέσσερις (04) μύλοι διάσπασης.
Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα.


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Θέατρο Τσικνοπέμπτης Κύθηρα 07.03.2002

 

ΒΑΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ :ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΌ CO-VID TEST

09/03/2021 ΤΡΙΤΗ 09:30 π.μ.
Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μάρκος εκ μέρους των κατοίκων , ευχαριστεί βαθύτατα τον κύριο Ηρακλή Τριχείλη, δήμαρχο του Δήμου Μονεμβασιας, όπου έκανε τις κατάλληλες ενέργειες, ειδοποιώντας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα πραγματοποιηθεί ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΌ RAPID TEST. Θα λάβει χώρα στα Βιγκλάφια, στο μαγαζί του Παναγιώτη Λιάρου ,όπου τον ευχαριστώ για τη παραχώρηση του χώρου.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο άλλο κρούσμα, είναι απλά για προληπτικούς λόγους. Πρόσθετα, το επαναληπτικό πραγματοποιείται για την επιβεβαίωση της διάγνωσης του πρώτου ελέγχου που έγινε και την "διαυγή" διάγνωση των αποτελεσμάτων. Να αναφέρω και να ευχαριστήσω τον

Ιωάννη Μιχαλέτο και όλους τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας για την δράση τους και τον αγώνα τους, για την υγεία των κατοίκων.

Να παρακαλέσω να παραβρεθούν οι κάτοικοι όλων των χωριών και της Νεαπόλεως για την επίτευξη του κοινού σκοπού μας, την υγεία και την προστασία όλων μας. Θα λαμβάνονται ολα τα μέτρα προστασίας. Κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους εσάς που θα παρευρεθείτε αύριο για τα τεστ, διότι έτσι κρατάμε ασφαλείς ανθρώπους που κινδυνεύουν απο τον ιό. Ο ιος είναι εδώ και καλό είναι να προλαμβάνουμε παρα να θεραπεύουμε!!!

Ευχαριστώ πολύ ο πρόεδρος Μάρκος Παναγιώτης!

EKTAKTO: Νέο θετικό κρούσμα covid-19 στα Κύθηρα.

 


Νέο θετικό κρούσμα στα Κύθηρα.

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο νησί μας. Διενεργείται ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό του εύρους της διασποράς του ιού. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή απο όλους μας. Τηρείτε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του ιού και παραμείνετε ψύχραιμοι.
adelin fm

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Μονεμβασιά



Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών,  και Μονεμβασιάς, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη του Ι/Φ σκάφους “GANZELIM” σημαίας ΗΠΑ σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις  (04)  αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοανατολικά λιμένα Μονεμβασιάς Λακωνίας. 

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο έπλεε με ίδιες δυνάμεις (πανιά) και το συνόδευσε με ασφάλεια, έξω από τον υπό κατασκευή τουριστικό λιμένα-μαρίνα Μονεμβασιάς, όπου το “GANZELIM” προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 

ΕΝΝΕΑ ΑΙΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΕΝΝΕΑ ΑΙΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

H 8η Μαρτίου ΔΕΝ αποτελεί ημέρα γιορτής για τις γυναίκες, αλλά μία ημέρα προβληματισμού για τη στασιμότητα στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία, παρά τους πολύχρονους αγώνες, αλλά και την εξέλιξη των κοινωνιών.
Είναι ημέρα υπενθύμισης, ημέρα αναγνώρισης των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων των γυναικών.
Δυστυχώς, είθισται Πολιτεία και φορείς, να θεωρούν πως αρκούν για τις γυναίκες οι τυπικότητες και η εξάντληση του όποιου ενδιαφέροντος σε ανακοινώσεις, ψηφίσματα ή ανούσιες εκδηλώσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όμως σήμερα οι γυναίκες, συνεχίζουν να είναι πολλά , σοβαρά και δυσεπίλυτα και η ημέρα αυτή προσφέρεται κυρίως για περισυλλογή , αναζήτηση πιθανών λύσεων με ανάληψη πρωτοβουλιών και κυρίως, ουσιαστική βούληση για λύσεις και διεξόδους.
Μπορεί η αρχή της ισότητας των δύο φύλων, να καθιερώθηκε σε διεθνές επίπεδο από το 1945 στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μετουσιωθεί όμως μέχρι και σήμερα πλήρως σε πράξη. Και αυτό, γιατί η απελευθέρωση της γυναίκας, δεν έχει να κάνει μόνο με τις έμφυλες διακρίσεις. Δυστυχώς κάθε μέρα αποκαλύπτεται σε όλον τον κόσμο, πως η τύποις γυναικεία απελευθέρωση, κρύβει πολλών ειδών εκμετάλλευση και καταπίεση. Ειδικά στις μέρες μας, μετά από τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει στα διάφορα «σαλόνια της εξουσίας» αποδεικνύεται, πως η πραγματική ισοτιμία της γυναίκας με τον άντρα, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο .
Οι γυναίκες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώνουν έξω από παρατάξεις τις φωνές τους, με τις γυναίκες όλου του κόσμου, αλλά και όλον τον λαό που αγωνίζεται για ισονομία, ισοτιμία και δικαιοσύνη. Σε μια εποχή ορόσημο, πιο δύσκολη από ποτέ για όλο τον πλανήτη αλλά και την ελληνική κοινωνία, που βιώνει μαζί με την πανδημία, το δικό της συγκλονιστικό #MeToo, διεκδικούμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αποκτήσουν φωνή και δύναμη να παλέψουν για την πραγματική ισοτιμία, το σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή τους στην διαμόρφωση του παγκόσμιου κοινωνικού , πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι.
-Ζητάμε μέτρα, δράσεις και ενέργειες από την Πολιτεία, που να προωθούν την κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων και θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει κοινωνία και πολιτεία ίσων ευκαιριών, για όλες τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά στο στίβο της ζωής. Για την εργαζόμενη, την άνεργη, τη μητέρα, την επαγγελματία, την αγρότισσα, τη μητέρα παιδιών ΑΜΕΑ, τη μαθήτρια, την ηλικιωμένη και όλες τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο που καθίστανται θύματα εκμετάλλευσης ή που ακραίες πολιτικές και πόλεμοι την ξερίζωσαν από την πατρίδα της και αναζητά με τα παιδιά της, καλύτερη ζωή.
-Ζητάμε, αλλαγή της νομοθεσίας έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική προστασία από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εργασία χωρίς δικαιώματα, την εργασία χωρίς ασφάλιση, την εργασία χωρίς μέτρα για την εναρμόνιση με την οικογενειακή ζωή.
-Ζητάμε, αύξηση των κοινωνικών δαπανών έτσι ώστε να μπορεί να στηριχτεί η κάθε γυναίκα στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές για Υγεία, Πρόνοια.
Για περισσότερους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν υποδομές για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών κάθε ηλικίας, για τη δημιουργική απασχόληση.
Για κέντρα Προστασίας της γυναίκας και του ανήλικου παιδιού που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, για δωρεάν υγεία και δυνατότητας πρόληψης με διαγνωστικές, εξετάσεις, για δωρεάν προγεννητικό έλεγχο, για πλήρη κάλυψη της διαδικασίας της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και του τοκετού.
-Ζητάμε να ληφθεί μέριμνα για την εξάλειψη του φαινομένου της «γυάλινης οροφής», για τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, στη πολιτική, στη δημόσια ζωή.
-Ζητάμε μέτρα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και έχουν ως στόχο την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος.
-Ζητάμε ποσόστωση 50% επί της εκλογής σε όλα τα αιρετά και πολιτειακά όργανα, μέχρι να εξαλειφθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις εις βάρος των γυναικών, γιατί σ’ αυτόν τον κόσμο είμαστε το μισό και όχι ποσοστό.-
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ
ΤΖΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ
ΚΛΕΙΩ ΚΟΡΩΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ
ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ:Σήμερα η γιορτή της γυναίκας εκτός των άλλων τις βρίσκει στην πρώτη γραμμή κατα της μάχης του COVID, στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Σήμερα η γιορτή της γυναίκας εκτός των άλλων τις βρίσκει στην πρώτη γραμμή κατα της μάχης του COVID, στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Στην πρώτη γραμμή του κινήματος #metoo να σπάνε τη σιωπή τους.
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνει το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας.
Σήμερα παρά ποτέ η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα τους και να τις στηρίξει στον αγώνα που δίνουν κόντρα στις προκαταλήψεις και στα στερεότυπα.