Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους η υποχρέωση διενέργιας self test

Επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου (αυτοδιαγνωστικού, rapid ή μοριακού) σε εβδομαδιαία βάση.

Το μέτρο θα ισχύσει από την προσεχή Δευτέρα 26 Απριλίου και αφορά στους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας του Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα self test παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία στο ελληνικό Δημόσιο και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.

Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τους επτά. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται να γίνεται χρήση της τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου.

Σημειώνεται τέλος ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού που εφαρμόστηκαν και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού μέσω προγραμματισμένου ραντεβού.

zougla.gr

Άρθρο Λεωνίδα Γρηγοράκου στο liberal.gr

  


 
Εμβολιασμός, η μόνη υπεύθυνη πράξη
για να ζήσουμε χωρίς φόβο

 

του Λεωνίδα Γρηγοράκου*


Μιλώντας για πρώτη φορά στην τηλεόραση για τη δραματική περιπέτεια που βίωσα με τον κορoνοϊό, δεν σας κρύβω ότι ξαφνιάστηκα από το πλήθος των μηνυμάτων που έλαβα από πάρα πολλούς ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους σε εμένα, που είχαν μεγάλη αγωνία και φόβο για τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πανδημία στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Δεν με συγκίνησε μόνο το ενδιαφέρον τους για την έκβαση της προσωπικής μου μάχης. Περισσότερο με προβλημάτισε η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η δυσπιστία που διαπίστωσα να κυριαρχούν στην ευρύτερη κοινή γνώμη. Εύλογες και αναμενόμενες μετά τα όσα συμβαίνουν επί δεκατέσσερις μήνες στον κόσμο όλο και στη χώρα μας
Αναλογιζόμενος αυτά που έζησα επί εξήντα μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , είναι φυσικό να φέρνω στη μνήμη μου σκέψεις και ερωτήματα που η σκληρή πραγματικότητα φέρνει μπροστά μας. Δεν είναι μόνο η δύναμη της ιατρικής επιστήμης, η οποία έχει καταλυτικό ρόλο για την προστασία μας απ’ τις ανεξέλεγκτες επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.
Σημαντικά είναι η αυτοπροστασία και η αυτοπειθαρχία που οφείλουμε να έχουμε όλοι μας. Η ατομική ευθύνη του καθενός μας, είναι η καλύτερη ασπίδα απέναντι στον κορoνοϊό.
Αν κάπου πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον είναι ότι ο ιός επιδεικνύει ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης. Έτσι άλλωστε εξηγούνται η ανθεκτικότητά του και οι συνεχείς μεταλλάξεις του. Το ίδιο λοιπόν ένστικτο, αυτό της επιβίωσης οφείλουμε να έχουμε και όλοι εμείς. Το όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι τα εμβόλια. Με αυτά προστατεύουμε τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων. Της οικογένειάς μας, των συγγενών, των φίλων, των συνανθρώπων μας.
Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος για να επανέλθουμε στη φυσιολογική ζωή, επιτυγχάνοντας το τείχος ανοσίας. Προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας, χρειάζεται υπευθυνότητα και υπομονή, αφήνοντας στην άκρη εκείνους που αμφισβητούν την αξία της επιστήμης.
Το όφελος θα είναι μεγάλο τώρα που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή. Διαφορετικά το κόστος το οποίο θα υποστούμε θα είναι ανυπολόγιστο. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αίσθηση της κούρασης να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όλων.
Αν σταθούμε στο πρόσκαιρο και στο εφήμερο κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα. Αν κερδίσουμε τη μάχη θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάζουμε κάθε χρόνο το Πάσχα ,να πηγαίνουμε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα πανηγύρια μας αλλά και να οργανώσουμε τη ζωή μας από πιο πλεονεκτική θέση.
Το μείζον ζήτημα που τίθεται και στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε όλοι, πολιτικοί, επιστήμονες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι με απλά λόγια: Να είμαστε χρήσιμοι αλλά όχι αρεστοί. Όλοι μας έχουμε κάποιο παιδαγωγικό ρόλο και λόγο. Χρειάζεται να τον ασκήσουμε χωρίς εκπτώσεις, αυταρέσκειες, επιπολαιότητες και προπαντός να μη χαϊδεύουμε αυτιά.
Για εμένα, είναι απαραίτητο, όλοι οι πολίτες να εμβολιασθούν. Είναι η μόνη υπεύθυνη πράξη που οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε, για να ζήσουμε χωρίς φόβο πολλά χρόνια. Γιατί τα εμβόλια σώζουν ζωές.
 


* Ομότιμου Καθηγητή Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΜ Δ΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ- ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ- ΡΕΝΤΗ


Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δ΄ Διαμερίσματος Πειραιά - Δικηγόρων & Ρέντη συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση τη Δευτέρα 26/4 στις 7.00μμ με θέμα:

                 Δημοκρατία & Δικαιώματα την εποχή του νεοφιλελευθερισμού.

                                             Η αριστερή πρόταση

Ομιλητές:

Ειρήνη ΑγαθοπούλουΒουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Ν.Κιλκίς

Ακρίτας Καϊδατζής, Επίκ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ.

Νίκος Παρασκευόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ. και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Μετάδοση

 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την σελίδα του

Facebook ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ :

https://www.facebook.com/syrizapeiraia

Και από τα site

Left.gr

https://left.gr/

και

Podemos.gr

https://podemos.gr/

Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις-γνώμες στο e mail:

syrizanompirea@gmail.

ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ



 της Λέττας Καλαμαρά


Τον αυτοσκοπό της συνέχισης του αδικαιολόγητου πολιτικά lockdown, τον εγκλεισμό των Ελλήνων και αυτό το Πάσχα, πετυχαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι των Ελλήνων με την ανοχή μίας ανύπαρκτης και σε συναλλαγή Εκκλησίας. Με επικοινωνιακό βομβαρδισμό την αστυνομοκρατία στους δρόμους απειλεί κάθε Έλληνα που τολμά να μετακινηθεί στον τόπο καταγωγής του, στην ύπαιθρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ικανοποιεί πλήρως τα αφεντικά του που επιβάλουν στους Έλληνες την αθεΐα και την εξάλειψη κάθε ήθους και εθίμου που στήριξε την ύπαρξη του Έθνους μας. Το νέο μοντέλο του εξυμνεί την Υγεία υπεράνω της Ελευθερίας, θεοποιεί και αποποινικοποιεί τα επιστημονικά εγκλήματα και επιβάλλει τον εγκλεισμό ως λύτρωση του Ανθρώπου.

Ούτε με πολιτικά ούτε επιστημονικά κριτήρια, που είναι εξάλλου άνευ ουσίας καθώς πλέον οι κ.κ. καθηγητές μπορούν να λένε και να προτείνουν επιστημονικά ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες,  μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει πώς τα κρούσματα είναι υψηλότερα στην Ελλάδα του κομμουνιστικού lockdown και με τις ουρές αναμονής σε τράπεζες,σούπερ μάρκετ κ.ά, σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες. Εκεί που κινούνται μήνες τώρα ελεύθερα στους δρόμους, περπατάνε χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, χαμογελάνε κοιτάζοντας πρόσωπα και μετακινούνται στην Επικράτεια της χώρας τους χωρίς κανέναν περιορισμό.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστρεψε και καταστρέφει την Ελλάδα, ψωνίζει κρατικά από Κίνα, εξαπάτησε τους Έλληνες στο ζήτημα της Μακεδονίας, προσφέρει στην Τουρκία την ΑΟΖ της Ελλάδας και επιζητεί να ενταφιάσει τα πλούσια ορυκτά της χώρας ώστε να μην ορθοποδήσει ποτέ. Με πράσινα φύκια εργάζεται για την αποτροπή του αγωγού EastMed και την επερχόμενη στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στο νέο αιώνα με τη φωταγώγηση της Ευρώπης. Αυτοί είναι οι άξονες της πολιτικής του μαζί φυσικά με τη σταδιακή εξαθλίωση των Ελλήνων πλην της Αυλής του. 

Ικανοποιεί πλήρως τον στρατηγικό στόχο της Τουρκίας και της Γερμανίας για τη διατήρηση της γέφυρας ανομίας στην περιοχή μας χωρίς κανέναν έλεγχο και ασφάλεια. Ως ένας διαχειριστής του Κράτους της Ελλάδας, ένας Διευθύνων Σύμβουλος, πλουτίζει πολιτικά κάνοντας τους Έλληνες πιο φτωχούς. Έχει την Ελλάδα στη λάθος πλευρά του πολέμου, την ηττημένη Γερμανία, με τη διεθνή οργανωμένη ελίτ της, για να παραμείνει στην εξουσία. Θα έχει το σύνηθες τέλος της ιστορίας, ο ίδιος, όπως οι προκάτοχοί του και οι χειροκροτητές τους.

Η παράδοση του Ιούδα και η Σταύρωση των Ελλήνων και αυτό το Πάσχα Ελλήνων είναι προ των Πυλών διά χειρός Μητσοτάκη μαζί με τους χιλιάδες διακομματικούς Γραμματείς και Φαρισαίους του που αγαλλιάζουν μαντρώνοντας παιδιά.

Κοντά είναι όμως και η αληθινή Ανάσταση μας. Ο Ορυκτός Πλούτος μας θα αναβλύσει δια πυρός και σιδήρου...

Ινδική Μετάλλαξη στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα από τον ΕΟΔΥ

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε πως το κρούσμα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που ανιχνεύτηκε στην Πάτρα, αφορά την ινδική μετάλλαξη.

Συναγερμός είχε σημάνει από το μεσημέρι στις υγειονομικές αρχές της χώρας, για την ανίχνευση μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού, της λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης, η οποία παρουσιάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσες είναι γνωστές ως τώρα, σε έναν ασθεή στην Πάτρα. Η νέα αυτή μετάλλαξη μεταδίδεται ραγδαία και ήδη στην Ινδία έχει προκαλέσει τεράστια «έκρηξη» θανάτων.

Το βράδυ της Πέμπτης (22.04), είχε ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στο Βέλγιο, ενώ την Παρασκευή (23.04), το στέλεχος αυτό εντοπίστηκε δυστυχώς και στην Ελλάδα σε μια περίπτωση ασθενούς από την Πάτρα, όπως επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα δεν είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του στελέχους της ινδικής μετάλλαξης, καθώς είχε αναφερθεί πως προσομοίαζε με αυτό αλλά δεν ήταν, κάτι που δεν επαληθεύτηκε.

«Στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανιχνεύθηκε στο ΙΙΒΕΑΑ θετικό δείγμα για τον ιό SARS-CoV-2 με το στέλεχος Β.1.617 το οποίο αποτελεί το επικρατές στέλεχος στην Ινδία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτή, το στέλεχος «Ανήκει σε άνδρα που ζει στην πόλη της Πάτρας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο PCR στις 22/3. Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στον ασθενή από τις 16/3. Η επιδημιολογική διερεύνηση δεν έδειξε ιστορικό ταξιδιού, ούτε επαφή με κάποιο γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το κρούσμα εμφάνισε συμπτώματα χαρακτηριστικά της νόσου χωρίς ανάγκη νοσηλείας. Τα κλινικά συμπτώματα έχουν αποδράμει πλήρως, έχει ολοκληρωθεί η απομόνωσή του και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί του».

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά αυτού του στελέχους, ο ΕΟΔΥ υπογραμμίζει «Το στέλεχος Β.1.617 χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R. Ωστόσο το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη χώρα μας δεν φέρει τη μετάλλαξη Ε484Q, η οποία χαρακτηρίζεται ως μετάλλαξη διαφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως «Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη φυλογενετική ανάλυση, υποδηλώνουν ότι το στέλεχος Β.1.617 που ανιχνεύθηκε χωρίς τη μετάλλαξη Ε484Q έχει προέλευση από τις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα την πολιτεία της Καλιφόρνια».

newsbomb.gr/ 

Χρήστος Γιαννούλης

Συνάντηση Αραχωβίτη με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λακωνίας: “Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να τεθεί σε δημόσια, ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση

 


Συνάντηση με εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας είχε την Τετάρτη, 21 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης. Οι εκπρόσωποι των κυνηγών ανέλυσαν τα σημεία στα οποία διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, που εμφανίζεται μέσω διαρροών από την Κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο που ουδέποτε τέθηκε σε δημόσια, ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση.

Οι κυνηγοί θεωρούν ότι στοχοποιούνται συστηματικά από την Κυβέρνηση μετά την, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, απαγόρευση την κυνηγετικής δραστηριότητας ως μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας.  Παρέδωσαν αναλυτικό κείμενο, με σημείο προς σημείο τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, πάνω στο οποίο έγινε εκτεταμένη συζήτηση.

«Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αν και χρειάζεται ορισμένες παρεμβάσεις. Οι Δήμοι χρειάζονται ισχυρή χρηματοδότηση προκειμένου να αναπτύξουν τις αξιοπρεπείς εκείνες υποδομές που θα επιτρέψουν την καλή περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Κυρίως όμως, για να αντιμετωπιστεί το απεχθές φαινόμενο της εμπορίας των αδέσποτων ζώων χρειάζεται συστηματικός έλεγχος και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ήδη υπάρχουν.

Το φερόμενο νομοσχέδιο δεν συμβάλει σε καμία από αυτές τις κατευθύνσεις. Αντίθετα, εισάγει αρχές οριζόντιες και απαράδεκτες για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τα ζώα, όπως τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό.  Γι' αυτούς τους λόγους βρίσκει την μεγάλη πλειοψηφία των φορέων απέναντι, όπως τους κυνηγούς. Σε κάθε περίπτωση εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν θα συναινέσουμε σε τέτοιες κατευθυνόμενες μεθοδεύεις» επισήμανε ο βουλευτής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ: Παν. Πραγαλός, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, Ν. Μέμητσας, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, Γ. Λυκουσάς, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου, Δημ. Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βορείου Λακεδαίμονος, Ν. Νικολέτος, Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης και Τ. Κούρταλης, Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου.

Να σημειωθεί ότι τις διαφωνίες τους, εκτός από τους κυνηγούς, έχουν εκφράσει πολλά φιλοζωικά σωματεία, οργανώσεις και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων-24 Απριλίου 2021

Γράφει η Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων-24 Απριλίου 2021

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα θύματα της συστηματικής εξόντωσης του Αρμενικού Λαού που κατοικούσε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά την περίοδο 1915-1918.
Οι Αρμένιοι όπως και οι Έλληνες υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υποστήριξαν, σε αρχικό στάδιο, το Κίνημα των Νεότουρκων τον Ιούλιο του 1908 και την πτώση του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ ΄Β, ο οποίος επίσης τους κατεδίωκε και τους εξόντωνε, επηρεασμένοι από υποσχέσεις περί ανεξιθρησκείας και ισότητας των λαών που κατοικούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η επίσημη ημερομηνία της μαζικής εξόντωσης του Αρμενικού λαού θεωρείται η 24η Απρίλιου 1915, οπού και

πραγματοποιήθηκαν μαζικές συλλήψεις επιφανών Αρμένιων πολίτων στην Κωνσταντινούπολη. Τα γεγονότα αυτά ήταν εις γνώσιν των Γερμανών Συμμάχων των Τούρκων στο Μεγάλο Πόλεμο, οι οποίοι και συμβούλεψαν τους Οθωμανούς να καθαρίσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία από τους αλλοθρήσκους λαούς. Στην πραγματικότητα οι εκτοπίσεις, οι λεηλασίες, οι βιασμοί, οι σφαγές αμάχων, οι ανασκολοπισμοί καθώς και η αποστολή πολίτων στα τάγματα εργασίας, τα περιβόητα Αμελέ Ταμπουρού, είχαν ξεκινήσει ήδη από το 1909 με την άνοδο στην εξουσία της περιβόητης τριανδρίας του τουρκικού κομιτάτου ΄΄Ένωση και Πρόοδος΄΄. Χαρακτηριστικό περιστατικό της φρικαλεότητας της νέας κυβέρνησης ήταν η σφαγή 30.000 Αρμενίων αμάχων τον Απρίλιο του 1909 στα Άδανα. Τα ονόματα του Εμβέρ Πασά, του Ταλαάτ Πασά και του Τζεμάλ Πασά συνδέθηκαν με την γενοκτονία 1.500.000 ψυχών, οι οποίες σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα, όπως και στην περίπτωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θεωρούνται ως θύματα στα πλαίσια διεξαγωγής του Ά Παγκοσμίου Πολέμου και της θεμελίωσης του σύγχρονου τουρκικού κράτους, κατά την διάρκεια του Πολέμου Ανεξαρτησίας, υπό την ηγεσία του θεωρούμενου ως γενάρχη των Τούρκων, Μουσταφά Κεμάλ.
Ο Αρμένικος λαός όμως, μη λησμονώντας τους διώκτες του, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσημη αναγνώριση της συστηματικής εξόντωσης του καθως και την εύρεση των ηθικών αυτουργών των σφαγέων του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νεαρού Αρμένιου, Σολομών Τεχλιριάν, ο οποίος και δολοφόνησε τον Ταλαάτ Πασά, στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 1921. Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ το 1939 ανέφερε ότι κάνεις πλέον δεν θυμάται την σφαγή των Αρμενίων και διέπραξε την μεγαλύτερη γενοκτονία του αιώνα εις βάρος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Κοινότητας κατά την διάρκεια του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου. Διαψεύστηκε όμως οικτρά αφού λαοί όπως οι Αρμένιοι έχουν πλήρη ιστορική συνείδηση του παρελθόντος τους,τιμούν τη μνήμη των ηρώων και μαρτύρων τους και δεν άφηνουν την ανθρωπότητα να ξεχάσει.
Η επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας του Αρμένικου Λαού, θεωρείται εν πολλοίς και μια κίνηση δικαίωσης της μνήμης των θυμάτων αφού 32 χώρες αλλά και διεθνείς οργανισμοί έχουν προβεί σε αυτήν, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής.
Το 2021 θεωρείται και καθοριστικό έτος για την θεμελίωση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και της καταδίκης του Τουρκικού Κράτους αφού αναμένεται ότι ο Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα προβεί στην επίσημη αναγνώριση από την πλευρά των ΗΠΑ, όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά.
Μια τέτοια κίνηση, έχει τεράστια συμβολική σημασία, σε μια περίοδο οπού η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται συνεχώς στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ το Τουρκικό Κράτος φαίνεται να χάνει συνεχώς τους ισχυρούς συμμάχους του, λόγω των ακραίων χειρισμών της ηγεσίας του και του ρόλου του ως κράτος τρομοκράτη της Εγγύς Ανατολής.
Ας ελπίσουμε, ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ αποτελεί την αρχή της αναγνώρισης των φρικαλεοτήτων και της γενοκτονίας που διέπραξε το Τουρκικό Κράτος εναντίον και άλλων εθνοτήτων στα όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Βέβαια δε λησμονούμε το οργανωμένο πογκρόμ και την εκκαθάριση του ελληνικού στοιχείου της Κωνσταντινούπολης κατά τα Σεπτεμβριανά το 1955 και την παράνομη εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου το 1974.
Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα: https://armeniangenocide100.gr/



ΕΛ.ΑΣ:( skunk ) κάνναβης (σοκολάτα) πιστόλι,χρηματικό ποσό,Ι.Χ.Ε,μοτοσυκλέτα και εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -10.105- γραμμ. κάνναβης ( skunk ), -3,4- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), πιστόλι, το χρηματικό ποσό των -9.070- ευρώ, -2- ζυγαριές ακριβείας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα και εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 21-4-2021 στη Νίκαια και στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -10.105,4- γραμμ. κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk )
  • -3,4- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
  • πιστόλι με γεμιστήρα με -7- φυσίγγια
  • -37- φυσίγγια
  • μαχαίρι
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -9.070- ευρώ
  • -5- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • μοτοσυκλέτα
  • ποδήλατο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.



Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός που σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β’ μισό του 20ου αιώνα.
Το οικονομικό θαύμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, η υποδειγματική μετάβαση στη Δημοκρατία το 1974 και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είναι τα πιο εμβληματικά από τα πολιτικά του επιτεύγματα.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν το πρότυπο του ορθού πολιτικού λόγου, αποστρέφονταν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία και αναμφίβολα έθεσε τον εαυτό του, την παράταξη και την Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Με σεβασμό στο έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα τιμούμε σήμερα τη μνήμη του.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Στη λαϊκή αγορά της Σαλαμίνας περιόδευσαν την Πέμπτη 22/04/2021 τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σαλαμίνας με το Βουλευτή της Β Περιφέρειας Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδη και μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά, ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παραγωγούς και πωλητές, καθώς και με καταναλωτές, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του θεσμού των λαϊκών αγορών, την πιο ουσιαστική απευθείας σχέση παραγωγών αγροτικών προϊόντων και καταναλωτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πιστεύει ότι το νομοσχέδιο, από την αρχή έως το τέλος, στην πραγματικότητα καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό. Θέλει να τον βγάλει έξω από αυτόν τον θεσμό, που από τη δική του πλάτη στήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου για να αλλάξει τις διατάξεις, που ουσιαστικά αλλοιώνουν την έννοια του θεσμού.
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ σε θέσεις μάχης, δίπλα στην κοινωνία απέναντι στη λαίλαπα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ΝΔ.
Συστρατευόμαστε στον αγώνα που θα δοθεί απέναντι σε όλα τα μέτωπα, το επόμενο διάστημα δυνατά κι αποφασιστικά μέσα κι έξω απ΄τη Βουλή.



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ OI ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:ΘΑ ΤΕΛΕΣΩΜΕΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ



 

ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΟΣ:ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ...ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΟΣ


 ΚΥΘΗΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ:

Φωτογραφικό υλικό από αυτοψία του ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ.


Τα απομεινάρια του Προιστορικού  Ιχθυόσαυρου των Κυθήρων, ίσως και του μοναδικού που υπάρχει στον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα του Τάσου Κορωναίου Πουλάκη το 1973 βλέπε το σχετικό δημοσίευμα του σταθμού μας εδώ:https://adelinfm.blogspot.com/2020/11/1971.html

Το απολίθωμα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. 


...Κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν το σημείο που υπάρχει (ότι απέμεινε) από το σπάνιο απολίθωμα της προιστορικής περιόδου και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το θυμούνται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι είναι σήμερα... 
Χρόνο με το χρόνο το σπάνιο απολίθωμα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

...Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τα προηγούμενα χρόνια ώστε να αναδειχθεί...

Καιρός είναι να γίνει κάτι τώρα έστω και αργά 

Σημερινές φωτογραφίες

Να ήταν άραγε έτσι κάποτε ???


1973 ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ

Γράφει ο Τάσος Κορωναίος Πουλάκης στις σημειώσεις του:

ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΙΧΘΥΟΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,ΜΗΚΟΥΣ 11 ΜΕΤΡΩΝ.

ΥΠΗΡΞΕ ΕΙΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΙΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ U.C.L.A.ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΗΤΑΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΟΣ.
ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΙΧΘΥΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΙΠΑΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΨΑΡΙ,ΚΑΙ ΣΑΥΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΔΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 1971.
ΤΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΄Π΄ ΤΜΗΜΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ.

Το ύψωμα που βρίσκεται ο ιχθυόσαυρος των Κυθήρων 

Μετά το δημοσίευμα της σελίδας μας για το θέμα στις 22 Νοεμβρίου 2020 ακολούθησε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την Επιτροπή Εγχωρίου περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 24 Νοεμβρίου 2020

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας για τα παλαιοντολογικά ευρήματα στην θέση Αμμούτσες Φριλιγκιανίκων Κυθήρων, η Εγχώριος Περιουσία Κυθήρων & Αντικυθήρων, ως μόνη αρμόδια για τη διαχείριση του παραπάνω δημοσίου χώρου, ανακοινώνει ότι, έχει ήδη απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την έρευνα του πεδίου, διάσωση και ανάδειξη των ευρημάτων αυτού, σύμφωνα με το Ν. 3028/2001 από αρμόδιο Κρατικό φορέα, σε συνεργασία με την Εγχώριο. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο για την προστασία της περιοχής δεν επιτρέπεται η εξόρυξη αδρανών υλικών από αυτήν.

                                                                                                        ο πρόεδρος

                                                                                                 Ευάγγελος  Βενάρδος



ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΕΤΑΙΡEIΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΔΙΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ADELIN FM ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ

Φωτογραφικό υλικό από τον χώρο ιδιοκτησίας της Εταιρίας Κυθηραικών Μελετών που βρίσκεται το προιστορικό απολίθωμα 








Διάφορα απολιθώματα βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή Αμμούτσες Φριλιγκιανίκων 







Ρεπορτάζ φωτογραφίες 
Γιώτα Πολίτη
ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ