Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αντικυθήρων και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους


Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες χθες, οι  Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Γυθείου, Χανίων και Μονεμβασιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή  ανατολικά ν.Αντικυθήρων.
       Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  απέπλευσαν για την  περιοχή  ένα (01) πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX.
   Το ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έφερε όνομα ''VEGA SM'', σημαίας Τουρκίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν.Αντικυθήρων. Ὀλοι οι επιβαίνοντές του, μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.Πρόκειται συνολικά για ογδόντα δύο άτομα (48 ενήλικες άνδρες και 32 ανήλικα αγόρια), ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο.
      Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.
 hcg.g

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες των αποφοίτων μας του 2019 .

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες των αποφοίτων μας του 2019 .
Συγχαρητήρια σε όλους και όλες, καλή σταδιοδρομία και καλήν αντάμωση

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα στη Μονεμβασία

Με μια όμορφη κατασκευή, ο Δήμος Μονεμβασίας τοποθέτησε στη πόλη της Μονεμβασίας, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα.
Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Γιώργος Βουνελάκης, μαζί με προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας και με την παρουσία της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου κας Χρυσούλας Καστανιά, τοποθέτησε σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης συστήματα τροφής και νερού για τα αδέσποτα ζώα.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Μονεμβασίας μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο, έχει επιτύχει την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τρόπο ικανοποιητικό και ουσιαστικό. Μια συνεργασία η οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Δήμος είναι πάντα δίπλα στο έργο του Φιλοζωϊκού, ενός Συλλόγου ο οποίος φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο για την συλλογή, παρακολούθηση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
 http://www.monemvasianews.gr


ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΣ


Αριθ. Πρωτ :3216                    Αθήνα:27.08.2019
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
σας γνωστοποιούμε με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, ότι κατα την διάρκεια των δυο πυρκαγιών στην Εύβοια, σε Μακρυμάλλη/Ψαχνά και Ιστιαία/Καστανιώτισσα, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ανάρμοστης συμπεριφοράς αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι καθύβριζαν και απειλούσαν τους απλούς Πυροσβέστες, μέσω ασυρμάτου. Αξιωματικός του Σώματος μάλιστα, έφτασε να πει σε συναδέλφους μας, οι οποίοι έφτασαν στην Εύβοια ταξιδεύοντας όλο το βράδυ, πολλές ώρες μέσα στα πυροσβεστικά οχήματα, για να επιτελέσουν με αυταπράνηση το καθήκον τους, ότι θα τους «πιεί το αίμα με το καλαμάκι», εάν δεν σβήσει η φωτιά. Άλλος αξιωματικός, έλεγε χαρακτηριστικά ότι θα «πάρει κεφάλια». Κανείς δεν περενέβη, ώστε να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί. Από όσο αντιλαμβανόμαστε κύριε Υπουργέ, από τα γεγονότα αυτά, στο επόμενο μεγάλο συμβάν που θα λάβει χώρα, άραγε τι θα πρέπει να περιμένουμε από τους «κυρίους» αυτούς; Μήπως και χειροδικίες;
Τέτοιες συμπεριφορές, έχουν άμεσο αντίκτυπο στο ηθικό των απλών πυροσβεστών, σε μια στιγμή που η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ. Είναι καιρός να σταματήσουν (και από την μεριά μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να σταματήσουν) οι εκφοβισμοί και οι τραμπουκισμοί των συναδέλφων από ανωτέρους, ενώ επιτέλους κάποιοι αξιωματικοί πρέπει να καταλάβουν ότι διανύουμε την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, όπου τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πλέον αποδεκτές. Με δεδομένες τις γνωστές ευαισθησίες σας, αλλά και την δημόσια αναγνώριση του έργου των γυναικών και των ανδρών του ΠΣ, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος     Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                   Τηλ: 6976911880