Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΒΑΤΙΚΑ.Στα «σκαριά» το νέο αθλητικό κέντρο Νεάπολης


Την προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του αθλητικού Κέντρου Νεάπολης, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, την Πέμπτη 18/4.
«Ένα ακόμα σπουδαίο έργο για τη Λακωνία γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση και όλες τις προϋποθέσεις και το έργο πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθεί. Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν της αγαστής, μεθοδικής και υπεύθυνης συνεργασίας μας με τη Δημοτική αρχή και θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες της Νεάπολης και της ευρύτερης περιοχής».

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου ΑΓΩΝΑ SPARTA NIGHT RUN

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Σπάρτης, το ΚΕΑΝ, τους Σπαρτιάτες Δρομείς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων οργανώνουν την 1η εκδήλωση Sparta Night Run με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν νέο πρωτοποριακό θεσμό που για πρώτη φορά θα ενώνει τις αξίες του Πολιτισμού μας, με τα ιδανικά του Αθλητισμού προβάλλοντας την πόλη της Σπάρτης ως τον ιδανικό τουριστικό-πολιτιστικό-αθλητικό προορισμό ενώνοντας αυτές τις αξίες με τον Πολιτισμό.
Σκοπός είναι η διασύνδεση του αθλητικού Λακωνικού ιδεώδους με τον Πολιτισμό, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων μέσα από επιλεγμένη διαδρομή στην πόλη της Σπάρτης, η ωφέλεια των προϊόντων της ΠΕ Λακωνίας για την πρόληψη της υγείας των πολιτών.
Σας καλούμε για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις γιορτής την Ημέρα των Μουσείων που θα πραγματοποιηθούν στην Σπάρτη στις ημερομηνίες 17 και 18 Μαΐου 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
18:30 Υποδοχή Φλόγας Κεντρική Πλατεία Σπάρτης από μέλη του συλλόγου «Σπαρτιάτες Δρομείς»
19:00 Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημένων – Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου
19.15 Η Παρουσία των Ιατρών στους Αθλητικούς Αγώνες – Απαραίτητες Πρώτες Βοήθειες
Ανδρονίκη Κοντού
Γενική Ιατρός ΤΟΜΥ Δήμου Αιγάλεω
19:45 Κάρτα Υγείας Αθλητών – Προαθλητικός έλεγχος – Νέα Δεδομένα
Αντώνης Λεμονής
Γενικός ιατρός, Πρόεδρος Αθλητιατρικής εταιρείας medicsports, Πρόεδρος και σύμβουλος υγειονομικής επιτροπής ΕΠΣ Πειραιώς Ιατρός – επιστημονικός συνεργάτης Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ιατρός – Επιστημονικός Συνεργάτης Ολυμπιακού Πειραιά – ομοσπονδιακός ιατρός
20:15 Βράβευση Λακώνων Αθλητών και Σωματείων που διέπρεψαν και διαπρέπουν
Σάββατο 18/05/2019
20:00 Εκκίνηση Sparta Night Run από την Πλατεία Σπάρτης
21.30 Τελετή λήξης Βράβευση Αθλητών

Η Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, και οι Σπαρτιάτες Δρομείς, το ΚΕΑΝ, προκηρύσσουν τον αγώνα: 1ο Sparta run Night απόστασης 10χλμ και 5χλμ .
SPARTA RUN NIGHT απόστασης 10χλμ και 5 χλμ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Σπάρτη
ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική πλατεία Σπάρτης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 22 Απριλίου 2018
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 19:30
Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή 5 χιλιομέτρων όπου οι αθλητές θα πρέπει να την διανύσουν δύο φορές ,με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Σπάρτης . Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης.
Όριο αγώνα: 1 ώρα και 45 λεπτά
ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: στους σταθμούς θα προσφέρεται νερό ή αναψυκτικό.
· Στα 2,5 χλμ
· Στα 7 χλμ



ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να
διασφαλιστεί η παρουσία επανδρωμένο ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης μέχρι την ολοκλήρωση του .
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής για την απόσταση των 10 χλμ έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών ενώ για την απόσταση των 5 χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνω των 15 ετών για τους ανήλικες από 15 έως και 18 ετών απαραίτητη η έγγραφη έγκριση του κηδεμόνα . Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ :
- οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών και των φωτογράφων του αγώνα.
- οι αθλητές που δεν θα ακολουθήσουν την σηματοδοτημένη και προκαθορισμένη διαδρομή θα ακυρώνονται. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου από κριτές τις οργάνωσης επιτροπής κατά μήκος της διαδρομής.
- οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν προσέλθει στη γραμματεία το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα , αλλιώς θα πρέπει να ενημερώσουν τηλεφωνικά τους υπεύθυνους για τυχόν καθυστέρηση της προσέλευσής τους , χωρίς βέβαια να μεταβάλλεται η ώρα εκκίνησης του αγώνα.
- πιθανή εγκατάλειψη αθλητών θα πρέπει να δηλώνεται στα μέλη της οργανωτική επιτροπή , στο όχημα που θα ακολουθεί τους αθλητές. - μέσα από την ιστοσελίδα www.historyrunsparta.gr θα παρέχονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή , τις παροχές , την διαμονή και την εστίαση την ημέρα του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ: Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξάρτητα οι δρομείς που θα τερματίσουν.
Κύπελλα θα λάβουν οι παρακάτω κατηγορίες:
- Γενικής κατάταξης: Τρεις πρώτοι

- Κατηγορία Ανδρών:
15-18 ετών οι τρείς πρώτοι Αθλητές
18-39 ετών οι τρείς πρώτοι αθλητές
39 ετών και άνω οι τρεις πρώτοι αθλητές
- Κατηγορία Γυναικών:
15-18 ετών οι τρείς πρώτες αθλήτριες
18-39 ετών οι τρείς πρώτες αθλήτριες
39 ετών και άνω οι τρεις πρώτες αθλήτριες



ΒΡΑΡΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ : Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 10 ευρώ και 8 ευρώ για τις ομαδικές εγγραφές .
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ : H γραμματεία του αγώνα, θα ανοίξει από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής σε χώρο της Κεντρικής Πλατείας .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές ηλεκτρονικών εγγραφών θα γίνονται από την ιστοσελίδα του αγώνα www.spartarun.gr και στα γραφεία πληροφορικής του Δήμου Σπάρτης στην οδό Γκορτσολόγου 61 την Παρασκευή 17/05 και το Σάββατο 18/05 ώρες γραφείου . Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 700 αθλητών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το αντίτιμο του αγώνα από την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ώστε να θεωρείτε έγκυρη η εγγραφή τους.
Προσοχή: περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
ΦΥΛΑΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΩΝ : κοντά στην εκκίνηση θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΑ :

Κωσταρίδης Νίκος 694 8879183
Καλαμαράς Θανάσης 694 7005444

Εκδόθηκε στην Παραγουάη το μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα, μεταφραστή και φιλέλληνα, Γκουστάβο Α. Ρούμπιο Κάμπος, «Ο Μηχανισμός».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παραγουάη, Ασουνθιόν 22/04/2019

Εκδόθηκε στην Παραγουάη το μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα, μεταφραστή και φιλέλληνα, Γκουστάβο Α. Ρούμπιο Κάμπος, «Ο Μηχανισμός».
Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, με πολύ πλούσιο λεξιλόγιο και γίνεται αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην ανακάλυψη του Μηχανισμού. Η υπόθεση, προϊόν μυθοπλασίας, συνδιάζει το παρελθόν με το μέλλον, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική κι ελκυστική πλοκή.
Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε από τον εκδοτικό οίκο Global Culture Editions. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Μάρκος Καράσκο και το κείμενο στο οπισθόφυλλο ανήκει στον επίσης διάσημο Περουβιανό συγγραφέα Χουάν Μανουέλ Τσάβεθ.
Το βιβλίο έχει διανεμηθεί ήδη στην Παραγουάη, Η.Π.Α, Ισπανία, Αργεντινή, Μεξικό και Κολομβία.
Θα θέλαμε ως ισπανόφωνοι να αποστείλουμε χαιρετισμό στους κατοίκους του νησιού, να σας συγχαρούμε για το όμορφο νησί σας, την κουλτούρα σας, την ιστορία σας και θα ήταν μεγάλη μας τιμή κάποια στιγμή να σας επισκεφτούμε.

Με εκτίμηση,
Φακούντο Ντουάρτε
Global Culture Editions
+595 0984 57 59 18 global.culture.editions@gmail.com
Σας επισυνάπτουμε κάποια λινκς όπου γίνεται αναφορά στο βιβλίο και τα Αντικύθηρα. 
https://www.youtube.com/watch?v=oXbzomcDmh4

https://salamancartvaldia.es/not/207188/salmantino-gustavo-rubio-campos-publica-primera-novela/

Νέα υπηρεσία υγείας στο Νοσοκομείο Κυθήρων, από το Μαιευτήρα-Γυναικολόγο κ. Βλαχάδη Ν.

Νέα υπηρεσία υγείας στο Νοσοκομείο Κυθήρων, από το Μαιευτήρα-Γυναικολόγο κ. Βλαχάδη Ν.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ¨Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ¨ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Τις καλύτερες ευχές μας, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία, ευτυχία και χαρά!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ¨Souvlike¨ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ

Σας ενημερώνουμε ότι θα είμαστε και πάλι κοντά σας την Δευτέρα του Πάσχα !!!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


Πασχαλινές ευχές από την ΕΕΠΦ!


Η ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ(ΦΩΤΟ)

 Αγία Πελαγία ΦΩΤΟ ADELIN 107,3 FM
ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν είναι προσβάσιμο 
ΦΩΤΟ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ 






















ΤΟ ΕΠΤΑΤΟΞΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ(ΦΩΤΟ)


Κατασκευάστηκε την εποχή της Αγγλοκρατίας στο νησί 1823 και έχει επτά τόξα.Γεφυρώνει τον Ποταμό στην είσοδο του ομώνυμου χωριού.

Ύψος Τόξου: 
 7,00 μ. (μεγάλο τόξο)

Μήκος Καταστρώματος: 
 60,00 μ.

Πλάτος Καταστρώματος: 
 6,80 μ.
ΦΩΤΟ Γιώτα Πολίτη με πληροφορίες από http://petrinagefiria.com
















ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨TRITON FERRIES¨


ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ¨ΞΕΓΑΝΤΖΑΡΟ¨ΣΤΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ


Σας Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη !!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί την Πρωτομαγιά στο Παραδεισι.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί την Πρωτομαγιά στο Παραδεισι.Η γιορτή της Πρωτομαγιάς θα ξεκινήσει με την τέλεση παράκλησης στην εκκλησία της Παναγιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με χορό και καλό φαγητό.Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΜΙΛΟ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ


ΕΥΧΕΣ Από Το Διοικητικό Συμβούλιο, η επιτροπή εποπτείας της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης και η συντακτική ομάδα του Πολιτιστικού Περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η επιτροπή εποπτείας της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης και η συντακτική ομάδα του Πολιτιστικού Περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας σας εύχονται Καλό και ευλογημένο Πάσχα!

Εκπαίδευση -συνδυαστική άσκηση του τμήματος Ορεινής Διάσωσης και ακινητοποίηση θύματος του τμήματος των πρώτων βοηθειών

Μια ακόμη επικοδομητική Κυριακή! Εκπαίδευση -συνδυαστική άσκηση του τμήματος Ορεινής Διάσωσης και ακινητοποίηση θύματος του τμήματος των πρώτων βοηθειών. Η ομάδα δε σταματα ποτέ να εκπαιδεύεται και να δουλεύει...

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυθήρων