Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΙΣ 3-1-2021


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ,  Ὥρα 5 μ.μ.

Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ μετά τῆς Ἱερᾶς Παρακλήσεως εἰς τήν Παναγίαν Μυρτιδιώτισσαν ἐν τῷ Ἱερῷ Ναῷ Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

Εξαλλοι οι κληρικοί Ελλάδος με το λουκέτο στις εκκλησίες τα Θεοφάνεια -Τι ζητούν άμεσα

 


Ολόκληρη η επιστολή -φωτιά

Προς την

Διαρκήν Ιεράν Σύνοδον
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,
Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.
Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας,
Το 2021 να είναι ειρηνικό και σωτήριο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πρωτοπρεσβύτερος Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σελλής Βασίλειος Χρηστίδης

από Newsroom

Skunk : Το ναρκωτικό που φέρνει σχιζοφρένεια προκαλεί καρκίνο και κυκλοφορεί στα σχολεία

 επιμέλεια medlabnews.gr 

Skunk. Έτσι ονομάζεται το ναρκωτικό το οποίο έχει μπει για τα καλά στα σχολεία. H χρήση ξεκινά από τις ηλικίες των 13 ετών

Την περασμένη εβδομάδα η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. εξάρθρωσε κύκλωμα ναρκωτικών που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη στην Αττική και τη Μύκονο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση και τον συντονισμό των μελών του, προκειμένου να εγκατασταθεί το εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk)

Στην αυτοψία του κεντρικού δελτίου του Star ακούμε μαρτυρίες ανήλικων χρηστών που σοκάρουν. Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ , η ναρκωτική αυτή ουσία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και σχιζοφρένεια

«Μου είχαν πει ότι είναι σαν το αλκοόλ περίπου. Είμαι 17 ετών και έχω δοκιμάσει μια φορά» λέει ανήλικος,

Η μια φορά φέρνει την άλλη. Η λάθος παρέα, η μόδα και η μαγκιά έχει σαν αποτέλεσμα ανήλικοι να καταλήγουν εθισμένοι στο skunk. To ναρκωτικό που έχει γίνει μάστιγα στα σχολεία. Πρόκειται για μορφή κάνναβης , αρκετά πιο επικίνδυνη.
«Το αγόρασα 10 ευρώ» λέει ανήλικος χρήστης.
Πώς φτάνει τελικά αυτό το ναρκωτικό στα χέρια μαθητών ηλικίας ακόμη και 13 ετών; 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανήλικων χρηστών κυκλώματα στρατολογούν μαθητές. Τους μετατρέπουν σε dealers κι εκείνοι με τη σειρά τους διακινούν τα ναρκωτικά μέσα στο σχολείο.
«Υπάρχουν κυκλώματα μέσα στο σχολείο όχι έξω» λέει ανήλικη.
Οι ανήλικοι μπλέκουν σε έναν φαύλο κύκλο και μέχρι να τελειώσουν το σχολείο πολλές φορές μετατρέπονται και οι ίδιοι σε καλλιεργητές του ναρκωτικού. 
Τα κυκλώματα έχουν κάνει τα μικρά παιδιά να θεωρούν ότι το skunk δε βλάπτει. Η αλήθεια όμως είναι άλλη και σοκάρει.
Ο κύριος Κόκκολης, αναπλ. διευθυντής του ΟΚΑΝΑ και ψυχίατρος, εξηγεί τι προκαλεί στα παιδιά:
«Προκαλεί πολλά. Τα βασικά είναι δύο. Ρίχνει το iq, ανάλογα με το άτομο,  5 με 10 μονάδες. Προκαλεί σχιζοφρένεια, αλλά να πω κάτι πολύ σημαντικό που δεν το ακούμε συχνα. Προκαλεί και καρκίνο των όρχεων».
Η Ελλάδα δυστυχώς είναι ψηλά στη λίστα παραγωγής skunk. Από πίσω κρύβονται συνήθως αλβανικά καρτέλ, τα οποία θησαυρίζουν στις πλάτες και στην υγεία αυτών των παιδιών.
Η λέξη skunk έχει διαφορετική έννοια. Δεν έχει σχέση με κάποια συγκεκριμένη ποικιλία κάνναβης.


Πηγή: 
https://medlabgr.blogspot.com

ΣΥΡΙΖΑ:Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη



Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου. Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. 

Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. 

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.

Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. 

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη.

Lockdown: Αντιδρά στα αυστηρά μέτρα η Ιερά Σύνοδος

 


Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ:Σας εύχομαι ολόψυχα, υγεία, δύναμη και αντοχή για να συνεχίσουμε.


Καλή Χρονιά!
Σας εύχομαι ολόψυχα, υγεία, δύναμη και αντοχή για να συνεχίσουμε. Το 2021 για τον Ελληνισμό και το Έθνος, είναι μια χρονιά ορόσημο και αφετηρία νέων εθνικών στόχων προσδοκιών και επιτευγμάτων.
Ελπίζω η υπερδεκαετής μεταβαλλόμενη κρίση να μας έκανε ατομικά, σοφότερους και ανθεκτικότερους και συλλογικά, λιγότερο χειραγωγούμενους και περισσότερο ελεύθερους πολίτες. Σε μια εποχή που η επικοινωνία καλύπτει την ουσία, έχουμε υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για τον αξιακό μας κώδικα και να παλεύουμε για την αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί τότε και μόνο τότε, μαχόμαστε αποτελεσματικά για τις ζωές μας και για την πατρίδα μας.

Δυστυχία σου Ελλάς: Η επικαιρότητα του Γ. Σουρή

Άλλαξε τίποτα ουσιαστικό σε ό,τι αφορά την κλεπτοκρατία των επαγγελματιών πολικών στα τελευταία 127 χρόνια?

Το ποίημα "Δυστυχία σου Ελλάς" γράφτηκε το 1893 για την κατάσταση στην Ελλάδα κατά την περίοδο της πρώτης χρεοκοπίας (επί πρωθυπουργίας Χαρίλαου Τρικούπη) Ή μήπως γράφτηκε χθες...

 

"Δυστυχία σου Ελλάς"

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

 

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

 

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

 

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

 

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

 

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει

στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

 

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

 

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

 

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

https://www.zougla.gr/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ:"Μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη..."

 


"Μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη..."

Τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου, πριν 110 χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος των νεοελληνικών γραμμάτων, ο πρίγκιπας των Ελλήνων συγγραφέων, ο καλλιφονώτατος ψάλτης της Ορθοδοξίας, ο κυρ-Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, τον οποίον μπορούμε να επικαλούμαστε σε δύσκολες ώρες, καθώς το είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης στο "Άξιον εστί".
Ο επίλογος του από το υπέροχο διήγημά του "Φτωχός Άγιος" έχει θέση και νόημα και για το φτωχό Άγιο της Λογοτεχνίας μας, που έζησε στην πολυάνθρωπη έρημό μας και μοσχοβόλησε την τέχνη μας και το χώμα της πατρίδος μας:
"Απήχθη μεταξύ των ερεικών και των σχοίνων, όπου δειλά ανθύλλια εποίκιλλον τον πράσινον εαρινόν της γης τάπητα... Κ' εκεί έλουσε με το αίμα του τα άνθη και τους χλωρούς κλάδους και το ζέον ρείθρον εκοκκίνισε την γην, ήτις ευμενής το εδέχθη, η δε αύρα πραεία ανέλαβε επί πτίλων την πνοήν του, κ' εκεί εκοιμήθη τον ύπνον τον παραδείσιον, ο πτωχός αιπόλος, μιμηθείς τον "Ποιμένα τον καλόν, τον τιθέντα την ψυχήν υπέρ των προβάτων". Κι ύστερον, πώς να μη μοσχοβολά το χώμα; ".

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Κατάσχεση 255 κιλών και 74 γραμμαρίων κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

Στην κατάσχεση διακοσίων πενήντα πέντε κιλών και εβδομήντα τεσσάρων γραμμαρίων (255.074 γρ), προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών - ανάλυσης δεδομένων της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή του Αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΜΠΟΜΠΕΡ”, σε ενοικιαζόμενη από 34χρονο ημεδαπό γεωργική αποθήκη, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι μία (21) πλαστικές αεροστεγείς συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού μικτού βάρους δεκαεπτά κιλών και εκατόν τριάντα εννέα γραμμαρίων (17.139 γρ.).
Στη συνέχεια, μετά από υπόδειξη του 34χρονου, διενεργήθηκε νομότυπος έλεγχος σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας σε έτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
είκοσι (20) μεγάλοι σάκοι περιέχοντες κάνναβη μικτού βάρους διακοσίων εννέα κιλών και οκτακοσίων γραμμαρίων (209.800 γρ.)
ένα χαρτοκιβώτιο περιέχον κάνναβη μικτού βάρους δεκαπέντε κιλών (15.000 γρ.)
δέκα (10) γυάλινα βάζα περιέχοντα κάνναβη μικτού βάρους δεκατριών κιλών και εκατόν τριάντα πέντε γραμμαρίων (13.135 γρ.), καθώς και
δύο (02) ανεμιστήρες δαπέδου, ένας ανακλαστήρας φωτός, είκοσι μέτρα (20 μ.) σχοινί και μία ζυγαριά ακριβείας, ως μέσα μεταποίησης/επεξεργασίας και τυποποίησης κάνναβης.

Τριχωτός ρινόκερος 12.000 ετών ξεπήδησε από το υπέδαφος της Σιβηρίας


Ρινόκεροι, μαμούθ και άλλα προϊστορικά ζώα αποκαλύπτονται όλο και συχνότερα στη Σιβηρία καθώς η θερμοκρασία στην Αρκτική ανεβαίνει σχεδόν δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ένας καλοδιατηρημένος τριχωτός ρινόκερος της Εποχής των Παγετώνων με πολλά από τα εσωτερικά του όργανα ανέπαφα, ανακαλύφθηκε στο πέρμαφροστ (μόνιμα παγωμένο έδαφος) σε βόρεια περιοχή της Ρωσίας.   

Εντυπωσιασμένοι Ρώσοι βιολόγοι περιεργάζονται έναν καλοδιατηρημένο τριχωτό ρινόκερο που ήρθε στο φως καθώς το μόνιμα παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας αρχίζει να ξεπαγώνει.


Τριχωτός ρινόκερος 12.000 ετών ξεπήδησε από το υπέδαφος της Σιβηρίας


Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη ότι το κουφάρι αποκαλύφθηκε από την απόψυξη του πέρμαφροστ στην Γιακουτίγια τον Αύγουστο. Οι επιστήμονες στην περιοχή της Αρκτικής περιμένουν έκτοτε να γίνει προσβάσιμος ο παγωμένος δρόμος της επιστροφής για να παραδώσουν το σπάνιο εύρημα σε εργαστήριο για μελέτες.

Το κουφάρι θεωρείται πως είναι από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα τριχωτού ρινόκερου που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Οι περισσότεροι από τους μαλακούς ιστούς είναι ακόμη άθικτοι, όπως και μεγάλο μέρος από το τρίχωμά του, ενώ δίπλα του βρέθηκαν και τα κέρατά του.   


Τριχωτός ρινόκερος 12.000 ετών ξεπήδησε από το υπέδαφος της Σιβηρίας


Οι επιστήμονες λένε ότι ο εύρημα θα μεταφερθεί σε εργαστήριο για έρευνα το επόμενο έτος ενώ εκτιμάται πως ο ρινόκερος πέθανε σε ηλικία περίπου 3-4 ετών. Εκτιμούν πως το ζώο έζησε από 20.000 έως 50.000 χρόνια πριν, αλλά θα υπάρξει ακριβέστερη χρονολόγηση μετά τη μελέτη σε εργαστήριο. 

Ο Βάλερι Πλότνικοφ, επιστήμονας που μελετά το εύρημα, δήλωσε στο τοπικό κανάλι Yakutia 24 πως ο ρινόκερος πιθανότατα έζησε κατά την γεωλογική περίοδο του Πλειστόκαινου, η οποία έληξε πριν από 11.700 χρόνια, όταν η Γη εξήλθε από την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Ο τριχωτός ρινόκερος (Coelodonta antiquitatis), είδος προσαρμοσμένο στην παγωνιά του Πλειστόκαινου, ζούσε σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Ασίας, βόσκοντας ανάμεσα σε τριχωτά μαμούθ, γιγάντια ελάφια και βίσονες.


Τριχωτός ρινόκερος 12.000 ετών ξεπήδησε από το υπέδαφος της Σιβηρίας
Τριχωτοί ρινόκεροι εικονίζονται σε αυτή τη σπηλαιογραφία στο Σοβέ της νότιας Γαλλίας (Πηγή: Claude Valette)

Το μεγαλόσωμο παχύδερμο συνυπήρξε με ανθρώπινους πληθυσμούς κυνηγών-τροφοσυλλεκτών και εικονίζεται σε σπηλαιογραφίες στην Ευρώπη και την Ασία.

Παραμένει ασαφές πότε και πώς εξαφανίστηκε, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι επιζούσε στη δυτική Σιβηρία μέχρι τα 8.000 χρόνια πριν.

Η ανακοίνωση για την τελευταία ανακάλυψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια ενός προϊστορικού νεαρού λύκου που βρέθηκε στο παγωμένο έδαφος του Καναδά και χρονολογήθηκε στα 57.000 χρόνια πριν.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς το παγωμένο έδαφος λιώνει όλο και περισσότερο σε τεράστιες περιοχές της Σιβηρίας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υπήρξαν πολλές και σημαντικές ανακαλύψεις μαμούθ, ρινόκερων και λιονταριών από την Εποχή των Παγετώνων. 


Πηγή: in.grLiFO

Τζιχατ Γιαϊτζί :Από τώρα και μετά σχεδίασαν να επεκτείνουν στα 12 μίλια στα Κύθηρα, Αντικύθηρα και στο δυτικό τμήμα της Κρήτης.

Υπενθύμιση από τον Τζιχατ Γιαϊτζί προς την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχατ Γιαϊτζί, σχολιάζοντας την απόφαση της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων της στο Ιόνιο στα 12 μίλια, ανέφερε πως πρόκειται για ένα σχέδιο τριών σκαλοπατιών και είπε ότι αυτό ήταν το πρώτο : “Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα πως δεν θα μπορέσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής του 1995 αυτό θεωρείται αίτια πολέμου”.

…..

Ο Τζιχατ Γιαϊτζί-πρόεδρος του κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, σχολίασε την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 μίλια και το ότι στην αναφορά του Ατλαντικού Συμβουλίου η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως “κράτος κακοποιός”.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ

Ο Γιαϊτζί τόνισε πως η Ελλάδα στην πραγματικότητα εφαρμόζει ένα άλλο σχέδιο και είπε: ” Αν δεχθούμε πως η Ελλάδα επέκτεινε τα 12 μίλια μόνο στη θάλασσα του Ιονίου, δεν υπάρχει κάτι προς ανησυχία. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι το τμήμα ενός σχεδίου. Το είχε περιγράψει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς το 2017 και το 2018. Ο Κοτζιάς είχε πει πως “Εμείς θα αρχίσουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα από τη θάλασσα του Ιονίου”. Το πρώτο λοιπόν βήμα του σχεδίου το εφάρμοσαν”.

“ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

Ο Γιαϊτζί περιέγραψε πως πρόκειται για ένα σχέδιο τριών σκαλοπατιών και είπε : ” Από τώρα και μετά σχεδίασαν να επεκτείνουν στα 12 μίλια στα Κύθηρα, Αντικύθηρα και στο δυτικό τμήμα της Κρήτης. Ανακοίνωσαν ότι αργότερα θα στραφούν προς την χερσόνησο της Πελοποννήσου και θα κάνουν μετρήσεις για την επέκταση των 12 μιλίων. Αυτό που έκαναν τώρα είναι το πρώτο τμήμα ενός σχεδίου με τρία σκαλοπάτια, που έχουν ανακοινώσει οι Έλληνες αξιωματούχοι. Τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και η νήσος της Κρήτης βρίσκονται στο Αιγαίο. Οποιαδήποτε δηλαδή επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια σε αυτά τα νησιά, σημαίνει επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

“ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΤΟ 1995¨ 

Ο Γιαϊτζί υπενθύμισε την απόφαση που έβγαλε η Βουλή το 1995 και είπε τα εξής : ” Αυτή η απόφαση αναφέρει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει πέρα των 6 μιλίων τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, όλα τα στοιχεία των εθνικών δυνάμεων, θα λάβουν μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών. Η απόφαση αναφέρει πως θα θεωρηθεί αιτία πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση και να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Πρέπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα, πως ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων σε Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κρήτη σημαίνει επέκταση στη θάλασσα του Αιγαίου και σύμφωνα με αυτό ενεργοποιείται η απόφαση που ελήφθη στην τουρκική Βουλή το 1995. ”

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΗΣ ΥΔΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Γιαϊτζί δήλωσε το γιατί αναφέρει το Αιγαίο ως ¨Νησιωτική Θάλασσα και είπε :” Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα πώς στο Αιγαίο, ούτε στα ανατολικά, ούτε στα δυτικά, ούτε κοντά, ούτε μακριά, σε κανένα νησί δεν μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Η Ελλάδα όταν ακούει για το Αιγαίο να το λένε “Νησιωτική Θάλασσα” εκνευρίζεται για αυτό εγώ με επιμονή μιλάω για “Νησιωτική Θάλασσα”

ΠΗΓΗ https://tourkikanea.gr/

Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός των Θεοφανείων

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί ο εορτασμός των Θεοφανείων, συμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ανακοίνωσε νέο αυστηρό lockdown 10 ημερών μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους" - τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πετσας.

Να αναφερθεί ότι ο εορτασμός των Θεοφανείων με προηγουμένη απόφαση της Κυβέρνησης θα γινόταν με την παρουσία πιστών.


Romfea.gr

Η ομολογιακή Ορθόδοξη στάση του αγίου επισκόπου Κυθήρων Σεβασ. Σεραφείμ αποτελεί λυδία λίθο, ελέγχει και σταθμίζει Ιερά Σύνοδο, αρχές και εξουσίες

 Έχει τόσο τυφλωθεί η Θέμιδα (η της δικαιοσύνης προστάτιδα) που δεν μπορεί να δεί τους λειτουργούς της;;;

Χαίρε Θέμιδα αλλήθωρη…

 Η ομολογιακή Ορθόδοξη στάση του αγίου
επισκόπου Κυθήρων  Σεβασ. Σεραφείμ αποτελεί λυδία λίθο, ελέγχει και σταθμίζει Ιερά Σύνοδο, αρχές και εξουσίες.
Ο  Μητροπολίτης Κυθήρων, σεβ. Σεραφείμ ανέδειξε την χρήση κυττάρων από νεκρά έμβρυα  εκτρώσεων για την παραγωγή των εμβολίων  Covid-19 επικαλούμενος  επιστημονικές έρευνες διακεκριμένων ἐπιστημόνων και επιβεβαιώσεις δημοσίων παραγόντων, γι’ αυτό και τον στοχοποιούν.

Γιατί  η εισαγγελία Πειραιώς, η οποία διενεργεί  προκαταρκτική εξέταση κατά του Μητροπολίτου Κυθήρων, σεβ. Σεραφείμ  δεν διενεργεί και δικαστική  έρευνα  για να διαπιστωθεί, αν όντως  τα εμβόλια για τον Covid-19 εμπεριέχουν  στοιχεία κυττάρων DNA  από νεκρά έμβρυα  εκτρώσεων;;;; Η σύσταση των εμβολίων αυτών περιέργως  ακόμη δεν έχει  δημοσιοποιηθεί στο κοινό. Γιατί;;


Έχει τόσο τυφλωθεί η Θέμιδα (η της δικαιοσύνης προστάτιδα) που δεν μπορεί να δεί τους λειτουργούς της;;;
Γιατί   οι της δικαιοσύνης λειτουργοί δεν  διενεργούν έρευνα για να διαπιστωθεί, αν συντελούνται αδικήματα και άν καταπατούνται οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα διεθνώς κατοχυρωμένα  δικαιώματα κατά τον γενικό αποκλεισμό – καραντίνα ;;; Και γιατί δεν ελέγχει την συνταγματικότητα των ενεργειών της ασκούμενης υπερκυβέρνησης των ιατρών στο όνομα της “επιστήμης” για να ανακαλύψει τους εντολείς;;;

Γιατί οι της δικαιοσύνης  λειτουργοί δεν το ζητάνε; έστω και  ένας δικηγόρος ελλείψει  εισαγγελέων ;;;;

Για την μισθολογική και αναδρομική οικονομική τους απολαβή, του λαού πενομένου,  παρατηρούμε ότι ταχέως, ομοφώνως  αποφαίνονται….

     Μήπως κάτι δεν πάει καλά;;;

    Ο λαός, που πληρώνει αναρωτιέται,  πότε θα ενεργήσουν τα αυτονόητα;;; Πότε θα δούμε Τερτσέτηδες ή μήπως εξέλειπαν;;;

    Δεν ξεχνούμε τη ρήση του Μητροπολίτου Φλωρίνης Σεβ. Αυγουστίνου Καντιώτη, που είχε πεί για την ανθρωπίνη δικαιοσύνη το διαχρονικό:

    «Αφ’ ότου η ανθρωπίνη δικαιοσύνη καταδίκασε τον Θεάνθρωπο, στο πρόσωπό της  εκκολάφθηκε ανεξίτηλο στίγμα» 

                               Παπαϊωάννου Γεώργιος 

                                Αρχιτέκτων  Μηχανικός

                                          καθηγητής 

https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-

Απόπειρα φιμώσεως του Αξίου Ιεράρχου Κυθήρων Σεβασμιωτάτου Σεραφείμ καθώς και του αγρυπνούντος πληρώματος της Εκκλησίας.


Απόπειρα φιμώσεως  του Αξίου Ιεράρχου Κυθήρων Σεβασμιωτάτου Σεραφείμ καθώς και  του αγρυπνούντος  πληρώματος της Εκκλησίας.

   Με αφορμή την νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με το εμβόλιο. (Δείτε άρθρο https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/)

    Ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων Σεραφείμ απαντά:



«πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις».

“εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην»!

   Εδώ και πολλά χρόνια κρατάει Θερμοπύλες και ψηλά την Ομολογία της Πίστεως, η απροσκύνητη στάση  του Κυθήρων Σεβ. Σεραφείμ  ενοχλεί και αποκαλύπτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη,   η οποία είναι ευθυγραμμισμένη  με τα χθόνια σχέδια  της παγκόσμιας κυβέρνησης της Νέας Τάξεως Πραγμάτων με στόχο να κάνει τον   «μετάνθρωπον»,  τον μεταλλαγμένο άνθρωπο-ρομπότ.

    Τα όργανα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων  λύσσαξαν θέλουν τους λαούς φοβισμένους καὶ γονατισμένους, για να μπορούν να τους κατεξουσιάζουν. Ὁ φοβισμένος λαός είναι  υπάκουος και διαχειρίσιμος.

   Σφοδρές αντιδράσεις, συγκίνηση και διεθνές ενδιαφέρον προκαλεί σε όλη την Ορθοδοξία η ομολογιακή στάση του Κυθήρων Σεβ. Σεραφείμ.  Επιχειρείται  συστηματική στόχευση και  διωγμός του από τους «εισαγγελάτους» της μίσθαρνης  δημοσιογραφίας και των οργάνων επιβολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να κάμψουν το φρόνημα του γενναίου επισκόπου και των πιστών.

   Ο σεβασμιώτατος Σεραφείμ  στην Ι. Ναό Παναγίας της  Μυρτιδιώτισσας  Κυθήρων την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή αφιερωμένη από την Εκκλησία στο Αγέννητο παιδί, μίλησε για την σφαγή των 14000 νηπιομαρτύρων από τον βδελυρό  Ηρώδη και  για τα 300000 παιδιά που  ετησίως  σκοτώνονται στην Πατρίδα μας με τις εκτρώσεις.

    Επίσης αναφέρθηκε στο ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμπεριέχει  προϊόντα εκτρώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες ερειδόμενες σε δημοσιεύματα εγκρίτων πηγών ενημερώσεως, διεθνώς  διαδεδομένες στο εξωτερικό και παραδεκτές ακόμη και από αυτόν τον ίδιο τον Πάπα και τα στελέχη της Βατικάνιας διοικήσεως. Αυτά τα δημοσιεύματα οι της Θέμιδος λειτουργοί δεν τα βλέπουν;;; Είναι τυφλοί ή με επιλεκτικές ευαισθησίες;;;

(Δείτε τί γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/

Το Βατικανό κρίνει «ηθικά αποδεκτά» τα εμβόλια κατά της Covid-19)

 Προς τι η δίωξη του Σεβ. Κυθήρων;

   Προς τί η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά;

   Οι  λειτουργοί της Θέμιδος;, γιατί δεν βλέπουν το συντελούμενο έγκλημα των εκτρώσεων των 300000 παιδιών ετησίως;;;

   Οι λειτουργοί της Θέμιδος;, γιατί δεν βλέπουν τα εγκλήματα που  συντελούνται και τις επιπτώσεις στο λαό (πτώχευση, θάνατοι λόγω μη πρόσβασης στα νοσοκομεία, απαγόρευση νεκροψίας των θανόντων προς διερεύνηση των αιτίων θανάτου, την ασκούμενη προπαγάνδα στα κανάλια της διαφθοράς) από τις μη διερευνημένες εις βάθος πτυχές του εμβολίου covid 19 για τις οποίες ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνουν  οι παρασκευαστές του (Astra Zeneca, Moderna και Pfizer κ.α.)  για τις επιπτώσεις στους εμβολισμένους από παρενέργειες;;;

   Οι λειτουργοί της Θέμιδος, γιατί δεν βλέπουν για να επέμβουν,  ότι η Ελλάς εποικίζεται και, ενώ επέβαλαν γενικό αποκλεισμό, τα όργανα της κυβέρνησης με μυστικές επιχειρήσεις τις νυκτερινές ώρες μεταφέρουν κομβόι λαθρομεταναστών και εποικίζουν τα καλύτερα μέρη της χώρας, περιορίζοντας τις ελευθερίες των πολιτών;

   Αντιθέτως, οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού περιέχει προϊόντα εκτρώσεων προκάλεσαν την επείγουσα παρέμβαση του εισαγγελέα. (Δείτε σχετικά : Κυθήρων Σεραφείμ: “Εγώ σαν Επίσκοπός σας σας λέγω πως δεν θα κάμω το εμβόλιο….”)

   Η δήλωση του Μητροπολίτη οδήγησε στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

   Η αρχική  σύλληψή του την Μ. εβδομάδα και η κατ’ επανάληψη Παρέμβαση Εισαγγελέα εξοργίζει τα μέγιστα τούς πιστούς και αποτελεί καζάνι υπ’ ατμόν βαίνον προς έκρηξη.

    Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Σεβ. Αυγουστίνος Καντιώτης είχε πεί για την ανθρωπίνη δικαιωσύνη:

    «Αφ’ ότου η ανθρωπίνη δικαιοσύνη καταδίκασε τον Θεάνθρωπο, στο πρόσωπό της  εγκολάφθηκε ανεξίτηλο στίγμα»

    Όσο ο μητροπολίτης διώκεται, τόσο οι πιστοί θα αγωνίζονται, θα χαλυβδώνονται και θα  συσπειρώνονται γύρω του, όχι μόνο στη Μητρόπολή του, αλλά ανά την Ορθοδοξία γίνεται ο Ιεράρχης της καρδιάς των πιστών κρεμάμενων από το ωμοφόριό του.

   Ούτε η Τουρκοκρατία και οι διωγμοί δεν κατόρθωσαν να κλείσουν τις Εκκλησίες των Ελλήνων κι όμως, οι διεθνιστές με την συναίνεση του ανάξιου των περιστάσεων  Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των προσκυνημένων δεσποτάδων τις έκλεισαν χωρίς την συγκατάθεση του Λαού και έγιναν διαφημιστές εμβολίων των σκοτεινών πολυεθνικών.

  Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπαραστέκονται στο πλευρό του Αγίου Μητροπολίτου διατρανώνοντας:

Κάτω τα χέρια από τον Άξιο Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ.

«Συντριβήτωσαν ὑπό τήν σημείωσιν τοῦ τύπου τοῦ Τιμίου Σταυροῦ σου, πᾶσαι αἵ ἐναντίαι δυνάμεις»

-«Πραγμάτων ἐπιδρομαί… τά τῶν φίλων ἄπιστα, τά τῆς

Ἐκκλησίας ἀποίμαντα. Ἔρρει τά καλά, γυμνά τά κακά.

Ὁ πλοῦς ἐν νυκτί, πυρσός οὐδαμοῦ. Χριστός καθεύδει, τί

χρή παθεῖν;…».(Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος).

                                          π. Παναγιώτης Παπαϊωαννου

https://www.triklopodia.gr/