Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πολυϊατρείo για Παιδιά – Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Το Νέο Κινητό Πολυϊατρείo για Παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στο Δήμο Μονεμβασίας. Τη μονάδα θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι από τον Οδοντιατρικό και τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά/μαθητές.
Η δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, το Νοσοκομείο Λακωνίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Μονεμβασίας.
Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Το Νέο Κινητό Πολυϊατρείo για Παιδιά θα βρίσκεται:
  • Από την Τετάρτη 20 έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στον Κάμπο, πραγματοποιώντας προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους στα παιδιά
  • Από τη Δευτέρα 25 έως και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στη Νεάπολη, πραγματοποιώντας προληπτικούς Οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.
  • Την Τετάρτη 27 και τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στους Μολάους, πραγματοποιώντας προληπτικούς Οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.
  • Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στην Μονεμβασία, πραγματοποιώντας προληπτικούς Οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 120.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο, 2732-360-570
Ή επισκεφτείτε το www.opapcsr.gr

Αραχωβίτης για Βορίδη: Να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, πριν τα αποτελέσματα γίνουν μη αναστρέψιμα


«Ακούσαμε σήμερα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, ο οποίος κυνικά υποδεικνύει στην Αστυνομία τη χρησιμοποίηση γκλοπ απέναντι στους φοιτητές που «δεν συνεμορφώθησαν» με την κανονικότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ», σχολιάζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης για τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.
Και συνεχίζει ο κ. Αραχωβίτης: «Θυμίζουμε στον κ. Βορίδη ότι είναι Υπουργός και μάλιστα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και ο κλάδος στον οποίο τοποθετήθηκε για να υπηρετήσει, είτε του αρέσει, είτε όχι, έχει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας ν’ αντιμετωπίσει.
Το ελαιόλαδο και η βρώσιμη ελιά περνάνε τη χειρότερη κρίση τιμών των τελευταίων χρόνων, μετά την χαμηλότερη του 2012 και την υψηλότερη του 2017, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι έλεγχοι στο γάλα έχουν επίσης σταματήσει, με αποτέλεσμα γνωστές και μη εξαιρετέες κακές περιπτώσεις γαλακτοβιομηχανιών, να αποθρασύνονται και να «ασελγούν» πάνω στο εισόδημα των κτηνοτρόφων».
Καταλήγοντας, ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει: «Τον καλούμε λοιπόν, ν’ ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, πριν τα αποτελέσματα γίνουν μη αναστρέψιμα. Για όλους».
 enikos.gr

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 40χρονου στον Ταΰγετο


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενός άνδρα στην περιοχή Βάρδα Βρύσης, στον Ταΰγετο Λακωνίας. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σπάρτης και της Καλαμάτας και η 1η ΕΜΑΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είναι 40 ετών, ουκρανικής καταγωγής και είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή από το πρωί της Τετάρτης.
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε και τραυμάτισε ελαφρά το πόδι του. Ο ίδιος επικοινώνησε με το 112 και ζήτησε βοήθεια. 
 .zougla.gr