Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΛΑΚΩΝΙΑ.Βράβευση για το Νοσοκομείο Μολάων!

Βράβευση για το Νοσοκομείο Μολάων!

Η Ν.Μ.Μολάων βραβεύτηκε για πρώτη φορά από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, για την εμβολιαστιακή κάλυψη του προσωπικού της!

Η παρούσα διάκριση αποτελεί ηθική επιβράβευση της προσπάθειας όλων των συμμετεχόντων εργαζομένων, είναι ενδεικτική του σημαντικού έργου που επιτελέστηκε στο νοσοκομείο μας και είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς, υπό δύσκολες συνθήκες, κατέστη εφικτή η εμβολιαστιακή κάλυψη του προσωπικού σε ποσοστό 79,68%

Η Διοίκηση συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά όλους τους εργαζόμενους για τη συλλογική προσπάθεια, την άριστη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη του έργου που συντελέστηκε!

Το Νοσοκομείο Μολάων αλλά(ΖΕΙ)!Η Νέα Εποχή έχει ξεκινήσει! Τα καλύτερα έρχονται!

 Μιχαλης Καρουνης

Σχετικά με την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πειραιάς, 10/08/2020

Δελτίο Τύπου 


Σχετικά με την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, Αναφορά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από το τοπικό lockdown στον Πόρο.


Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς


Πειραιάς, 10/08/2020
Αναφορά

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Τον Υπουργό Οικονομικών
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: Αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο
Κύριε Υπουργέ,

Καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από το τοπικό lockdown.

Μεταξύ των μέτρων που ζητούν συμπεριλαμβάνονται η μείωση των ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις, η αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, η παροχή νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρηματίες και εργαζομένους και η αναστολή σφράγισης των επιταγών.

Το τοπικό Lockdown ήταν μια ορθή απόφαση, που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, είναι ανάγκη επιτακτική να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, την τοπική οικονομία του Πόρου , η οποία μετά από μια δεκαετή κρίση, το πρώτο γενικό Lockdown και πλέον, το δεύτερο τοπικό lockdown, παλεύει για να καταφέρει να παραμείνει ζωντανή.

¨LIVE¨ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ 11&25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Κώστας Κατσαφάδος.Επίκαιρη ερώτηση με αφορμή το τοπικό lockdown στον Πόρο και στον Γαλατά Τροιζηνίας, μετά από τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.


Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη ερώτηση προς τους  Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή το  τοπικό  lockdown στον Πόρο και στον Γαλατά Τροιζηνίας, μετά από τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει προς τους Υπουργούς ότι η απόφαση της Πολιτείας έχει επηρεάσει τόσο τους εργαζόμενους στο νησί και στον Γαλατά, όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο και την τοπική κοινωνία, καθώς σε μια περίοδο που ο τουρισμός θα μπορούσε κάπως  να περιορίσει τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε το πρώτο κύμα της πανδημίας όλα "νέκρωσαν", με αποτέλεσμα η τοπική οικονομία να απειλείται με ολική καταστροφή. Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ απαιτούνται  άμεσα μέτρα για την στήριξή του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων καθώς και ένα νέο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας του νησιού και του Γαλατά.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, 
Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση 
Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Θέμα: Μέτρα Στήριξης για τις Επιχειρήσεις – Εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)
Όπως γνωρίζετε με απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας επιβλήθηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού, τοπικό  lockdown στον Πόρο και στον Γαλατά Τροιζηνίας.
Αυτό έχει ως άμεση επίπτωση σημαντικές οικονομικές συνέπειες, στην τοπική οικονομία και κοινωνία, κάτι που δίνει  επί της ουσίας χαριστική βολή στις επιχειρήσεις και στον τουρισμό του νησιού, μετά από όσα είχαν προηγηθεί εξαιτίας της πανδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό  η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, σας απέστειλαν επιστολή ζητώντας τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Όπως τονίζουν σε αυτήν  οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί αλλά και στον Γαλατά ,  «θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς όλοι οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής θα υποχωρήσουν και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις και στην λειτουργία των τοπικών υπηρεσιών θα θέσουν τίτλους τέλους στην φετινή τουριστική δραστηριότητα».
Παράλληλα προσθέτουν ότι  η επέκταση των αναστολών των συμβάσεων εργαζομένων για όσο χρόνο κρατάει το τοπικό lockdown δεν αρκεί και ότι «απαιτείται μια νέα και τοπικά εντοπισμένη ολιστική αντίληψη υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία θα περιλαμβάνει γενικά μέτρα».
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.Υπουργοί:

1. Θα προχωρήσετε  για το σύνολο των επιχειρήσεων του Πόρου και του Γαλατά, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, εκτός των αυτονόητων φορολογικών και ασφαλιστικών αναστολών, στην μείωση των ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το τοπικό lockdown;
2. Σκοπεύετε να υλοποιήσετε την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης;
3.  Θα εφαρμόσετε την παροχή νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρηματίες και εργαζομένους και την αναστολή σφράγισης των επιταγών;
4.  Αντίστοιχα, για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τοπικά lockdown, θα γίνει ειδικός σχεδιασμός στην νέα φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής  με ενισχύσεις που θα μπορέσουν προσωρινά να αντισταθμίσουν τις ολικές απώλειες ώστε να κρατηθούν οι  επιχειρήσεις ζωντανές;

Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 


Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Κουντουριώτου 138-140, Πειραιάς. 2ος Όροφος. ΤΚ.18532.
Τηλέφωνο: 210-4221037 , Φαξ: 210-4100328.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Έκτακτη ειδική σύσκεψη για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού


Το μεσημέρι της Δευτέρας 10/8, ο Δήμαρχος συγκάλεσε σε έκτακτη ειδική σύσκεψη τους εκπροσώπους των Αρχών που εμπλέκονται στην επιτήρηση και εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, λόγω της διαρκούς αύξησης κρουσμάτων πανελλαδικά και ειδικότερα σε νησιά.
Κατά τη σύσκεψη έγινε αναλυτική συζήτηση για τα εφαρμοζόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και σε συνέχεια αυτών, ο Δήμος ανακοινώνει τα ακόλουθα:
  1. Η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους εσωτερικούς χώρους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, ταξί, τουριστικά λεωφορεία και χώρους λατρείας. Η μη χρήση της μάσκας συνεπάγεται πρόστιμο. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των ανωτέρω χώρων φέρουν την ευθύνη εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ.
  2. Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου.
  3. Ενταντικοποιούνται οι έλεγχοι από την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
  4. Απαγορεύεται η χρήση δημοτικών/εγχώριων κοινοχρήστων χώρων (δρόμοι, πλατείες κ.λπ.) για κάθε εκδήλωση που δύναται να προκαλέσει συνωστισμό/συγχρωτισμό καθώς και για λατρευτική χρήση (λιτανείες, πομπές κ.λπ.) μέχρι 31/8.
  5. Ο Δήμος θα προβεί σε κυρώσεις σε όσα ΚΥΕ και επιχειρήσεις ευρεθούν κατά τη διάρκεια ελέγχων να παραβιάζουν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού. Οι κυρώσεις θα είναι διοικητικές και οικονομικές.
  6. Το σύνολο των συλλογικών οργάνων του Δήμου θα συνεδριάζουν αποκλειστικά «διά περιφοράς» ή με τηλεδιάσκεψη για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται σε ισχύ η εγκύκλιος ΥΠΕΣ 163/2020.
  7. Οι πολίτες που επιθυμούν να συναλλαχθούν με το Δήμο καλούνται να χρησιμοποιούν μόνο τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Σε περίπτωση που παρίσταται αδήριτη ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, η είσοδος στο Δημαρχείο θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση ατομικής μάσκας προστασίας.
  8. Συγκροτείται δημοτικό όργανο για τον έλεγχο της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων που θα αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη και τον Προϊστάμενο ΤΥ κ. Κώστα Στάθη. Το συνεργείο θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους και θα ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων.
  9. Η χρήση ζωντανής μουσικής στα ΚΥΕ επιτρέπεται μόνο εφόσον εξ αυτής δεν προκαλείται συνωστισμός και συγχρωτισμός των πολιτών (εναγκαλισμοί, χοροί κ.λπ.).

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι κορυφαία προτεραιότητα για όλες τις κρατικές και δημόσιες Αρχές. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν με στόχο την αποτροπή της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού Covid19. Ο Δήμος συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες Αρχές και δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο έντονα μέτρα σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα κοινωνικής ανευθυνότητας.
Δεν δικαιολογείται κανένας απολύτως εφησυχασμός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΕΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν.-Κ.Υ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ.
ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»
Πληρ. : Φρόσω Κασιμάτη
Τηλ. : 2736320005 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΕΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν.-Κ.Υ ΚΥΘΗΡΩΝ 


Εκδόθηκε η 6Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση 1209 θέσεων
μ ό ν ι μ ο υ προσωπικού Πανεπιστημιακής – Τεχνολογικής- Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε φορείς του Υπ. Υγείας.
Γνωστοποιούμε ότι για το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων προβλέπονται 10 θέσεις.
Συγκεκριμένα :
1 ΠΕ Νοσηλευτικής
2 ΤΕ Νοσηλευτικής
1 ΔΕ Νοσηλευτικής
1 ΤΕ Ραδιολογίας
1 ΥΕ Θυρωρών
1 ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών
1 ΥΕ Εργατών
1 ΥΕ Καθαριστριών
1 ΔΕ Μαγείρων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για την προκήρυξη, τις αιτήσεις, τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ή στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ


Με τιμή 

Ο Διοικητής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

ΚΟΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.κ.ΔΗΜΑΡΧΕ Αγαπάμε τον τόπο μας, πολύ πριν τον αγαπήσετε εσείς, από την Δημαρχιακή καρέκλα.

Λοιπόν, επειδή η αλήθεια έχει σημασία και επειδή από αυτά που διαβάζω κοντεύω να μην πιστεύω στα μάτια μου, θέλω να καταθέσω ότι όπως έγραψα και σε ανάρτησή μου την ημέρα της φωτιάς, είδαμε τη φωτιά εν τη γενέσει της. Στις 15.17, ο παπά Πέτρος Μαριάτος, που έτυχε να βρίσκεται στο σπίτι μας στην Αγία Πελαγία, ειδοποίησε την πυροσβεστική, επώνυμα, ότι υπάρχει φωτιά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων και ακούσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι το κέντρο να ενημερώνει για τη φωτιά, ζητώντας λεπτομέρειες για το πού ακριβώς είχε εκδηλωθεί και μεταβιβάζοντάς τες. Στις 15.17! 
Επομένως κύριε Δήμαρχε δεν ήσασταν ο πρώτος. Και επομένως αυτό το "Εκείνο που θα έπρεπε να σας ανησυχεί είναι άλλο: γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενημέρωσε για τη φωτιά επί σχεδόν 20 λεπτά με μισή ώρα που αυτή έκαιγε προτού την δω εγώ και ενημερώσω πρώτος" ΔΕΝ ισχύει και κακώς το γράφετε, εξαπολύοντας κατηγορίες αδιαφορίας. Το αγαπάμε τη νησί μας, έχουμε δώσει μάχες γι αυτό, πολύ πριν εμφανιστείτε εσείς στο πολιτικό κάδρο. 
 
Γεννηθήκαμε εδώ και σβήναμε φωτιές με κλαδιά και κουβάδες νερό, πολύ πριν εμφανιστεί το πρώτο πυροσβεστικό όχημα στο νησί. Πολύ πριν βγουν τα κινητά, όταν για την εκδήλωση φωτιάς ειδοποιούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας. Όταν "σαλτάραμε" στο φορτηγό του Ανδρόνικου μικροί και μεγάλοι, με φτυάρια και τσάπες και με άγνοια κινδύνου και τρέχαμε στη φωτιά, να βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούσαμε. 
Όταν δίναμε ολονύχτιες μάχες, χωρίς να ξέρουμε πού βρίσκονταν οι γονείς και οι φίλοι. Στα Βιαράδικα και τα Μητάτα ίσως ζουν ακόμη άνθρωποι που ξέρουν ότι τα σπίτια τους σώθηκαν από την αυτοθυσία της ομάδας του Ποταμού. Εμείς όλοι, και πολλοί νεότεροι και πολλοί καινούργιοι Κυθήριοι, δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατηγορία της αδιαφορίας. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν: 
1. Ειδοποιήσαμε εμείς, στις 15.17. Δεν σας πήραμε τηλέφωνο, γιατί δεν τυχαίνει να έχουμε το κινητό σας, αλλά η κλήση είναι καταγεγραμμένη στο κέντρο της πυροσβεστικής και στο κινητό του παππά. 
2. Στις 15.49 έκανα ανάρτηση στο facebook ότι υπάρχει φωτιά. 
3. Στις 16.47 έκανα δεύτερη ανάρτηση ότι δεν έχουν έρθει αεροπλάνα. (Αυτός ο ρουφιάνος το facebook, τα μαρτυράει όλα, για να ,μην υπάρχουν αμφιβολίες). 
4. Στις 16.49 εμφανίστηκαν στον ορίζοντα τα πρώτα εναέρια.Δεν είμαι ειδική να ξέρω πόσο χρόνο χρειάζονται τα εναέρια για να έρθουν, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι ήρθαν 89 λεπτά μετά την ενημέρωση του κέντρου της πυροσβεστικής. Απλά μαθηματικά. 
5. Τα εναέρια έφυγαν δυστυχώς δεν σημείωσα την ώρα, αλλά δεν ήταν εδώ στις 18.19 που έγραψα στο facebook για αναζωπύρωση. Πάντως δεν φάνηκε ότι έφυγαν τα πρώτα και ήρθαν τα δεύτερα, κάνοντας rotation. Η αίσθησή μας, ήταν ότι έφυγαν οριστικά και ξαναειδοποιήθηκαν όταν σημειώθηκε η αναζωπύρωση που απείλησε σπίτια. 
Η αίσθησή μου είναι ότι υπήρξε κακή εκτίμηση σ΄αυτό το στάδιο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος για το συγκεκριμένο. Σ αυτό που δεν κάνω λάθος, είναι ότι όχι μόνο δεν αδιαφορούμε ως πολίτες, αλλά αντιθέτως ενδιαφερόμαστε και με το παραπάνω. Δεν ήσασταν ο πρώτος που είδε τη φωτιά και ειδοποίησε κύριε Δήμαρχε, αλλά δεν πειράζει που αυτοπροσδιορίζεστε ως πρώτος. Δεν μπορείτε όμως να μας απευθύνετε κατηγορίες περί αδιαφορίας. Αγαπάμε τον τόπο μας, πολύ πριν τον αγαπήσετε εσείς, από την Δημαρχιακή καρέκλα.

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ.ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Στράτο!
Παραθέτω λόγια δικά σου και της Προέδρου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου κας Βάσω Σαμίου. 


Βάσω Σαμίου

Στις 3,28 ανέβαινα από Αγία Πελαγία Ποταμό. Συνάντησα φωτιά δίπλα στο δρόμο, μετά τη Γάλανη. Μόλις είχε ανάψει. Ειδοποίησα την Πυροσβεστική. Μετά τη μεγάλη βόλτα συνάντησα το πρώτο Πυροσβεστικό. Είχα μια ελπίδα ότι θα την προλάβαιναν αλλά δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός.
Ας ελπίζουμε!!!

 
Stratos Charchalakis
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Χτες, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, την ώρα που γύριζα σπίτι μου από το Δήμο (περίπου 4μ.μ.), ακριβώς πριν τη στροφή της Γάλανης, είδα φωτιά παραπλεύρως του δρόμου και ενημέρωσα αμέσως την Πυροσβεστική και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσανεβάκη. 


Stratos Charchalakis
στο γήπεδο του Ποταμού είναι ΕΝΑ όχημα που έφτασε μέσα σε 2 λεπτά αφού ειδοποιήθηκε προσωπικά από εμένα. Όταν την είδα όμως εγώ τη φωτιά, έκαιγε τουλάχιστον επί 20 λεπτά κατά την εμπειρία μου. Και ΟΥΔΕΙΣ είχε ειδοποιήσει πριν από εμένα. Αυτό θα πρέπει να μας σοκάρει.

Δήμαρχε, δεν φαίνεται να σου αρέσει να διερευνάς όλες τις απόψεις. Αρκείσαι στις δικές σου. Έτσι γράφεις: «Αυτό πρέπει να μας σοκάρει», ότι τάχα οι Τσιριγώτες αδιαφορούν όταν βλέπουν τον τόπο τους να καίγεται. Ιδιαίτερα προσβλητικό σε βεβαιώ.
Όσο αφορά στην έναρξη της επιχείρησης των ιπτάμενων μέσων, γράφω.


Kosmas Megalokonomos
Η φωτιά είναι εχθρός και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με την επιτελική ταχύτητα που αντιμετωπίζεται η εισβολή εχθρικών αεροπλάνων.

Γράφεις: 


Stratos Charchalakis
Το ελικόπτερο πριν βρεθεί στον αέρα χρειάζεται προεργασία 20-25 λεπτών (τεχνικός έλεγχος, καθορισμός πορείας κ.λπ.).


Ιδού η διαφορά μας: Η δική μου απλή λογική με παροτρύνει να μιλώ για επιτελική ταχύτητα και η δική σου, του ιθύνοντα δηλαδή, προβάλλει την καθυστέρηση ως απαραίτητη για τεχνικό έλεγχο, καθορισμό πορείας κ.λ.π. λες και όταν η περιοχή μας είναι στο κόκκινο για τον φόβο πυρκαγιών, αυτά δεν θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και όλα να είναι έτοιμα την στιγμή της κλήσης. Βλέπεις Δήμαρχε ανήκω στους ρομαντικούς εκείνους που θεωρούν ότι αν οι ιθύνοντες της Χώρας είχαν την κοινή λογική η Ελλάδα θα ήταν κράτος πρότυπο.
Για την ιστορία: Ανήκω στη γενιά, που ως νέος συμμετείχα στις κατάσβεση των πολλών πυρκαγιών με εργαλείο ένα πριόνι και ένα πυκνό κλαδί σκίνου. Ήταν τόση η κάψα της φωτιάς κάποιες φορές που μόλις και αντέχαμε να δώσουμε ένα χτύπημα και να φύγουμε, μα ερχόταν αμέσως ο άλλος να δευτερώσει, γιατί η κυκλική σειρά ήταν ατέρμονη. Συμμετείχα στην αλυσίδα που από χέρι με χέρι μεταφέραμε του τενεκέδες με το νερό που βγάζαμε από κάποιο πηγάδι. Και να σου πω κάτι. Είμαστε πολύ, μα πολύ αποτελεσματικοί. Ρώτησε τον Στράτο Μοιρασγεντή να μάθεις περισσότερα. Όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο λιγότερο θα εξανίστασαι. Φιλικά το τελευταίο. Όταν εμπλουτίζεσαι από τη σκέψη των άλλων αντί να νοιάζεσαι μόνο να τις αποκρούσεις, τόσο πιο καλός και πιο χρήσιμος για τον τόπο θα γίνεσαι.

ΜΗΤΑΤΑ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ!



ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ!
Πριν λίγο βρέθηκα στα Μητάτα, όπου μικρή ομάδα κατοίκων αντιδρούσε στην τοποθέτηση των πινακίδων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων, προσπαθώντας μάλιστα να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση. Θυμίζω ότι με την 58/2020 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκαν για το έτος 2020 και ειδικά με αφορμή τον κορωνοϊό, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις σε οικισμούς των Κυθήρων. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι η πεζοδρόμηση ενός οικισμού είναι συνώνυμο της ανάπτυξης. Αντιλαμβάνομαι ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα να αλλάξουν λίγο τις συνήθειές τους, όπως εξάλλου κάνουν οι κάτοικοι ΟΛΩΝ των πόλεων και χωριών της Ελλάδας όπου εφαρμόζονται ανάλογες ρυθμίσεις. Αλήθεια, αυτοί που αντιδρούν έχουν πάει να δουν τί συμβαίνει π.χ. στο Νυμφαίο της Φλώρινας; Απαγορεύεται πλήρως η είσοδος οχημάτων στον οικισμό. Ο χώρος στάθμευσης είναι στην αρχή του οικισμού και όμως το Νυμφαίο σφύζει από τουρίστες και επισκέπτες που δεν διαμαρτύρονται επειδή θα περπατήσουν μέσα στο χιόνι με τις βαλίτσες μέχρι να πάνε στο ξενοδοχείο. Ούτε οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους στις συνθήκες αυτές.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μητάτα θα ισχύσουν μέχρι 15/9. Προβλέπονται εξάλλου και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κυθήρων που έχει χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και αποτελεί το κυριότερο εργαλείο πρόβλεψης αντίστοιχων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Οι αποφάσεις του Δ.Σ. θα εφαρμοστούν.
ΥΓ: Θυμίζω ότι ορισμένοι από όσους διαμαρτύρονταν σήμερα ήταν οι ίδιοι που το 2017 είχαν κάνει "επανάσταση" για να μην γίνει το έργο της ανάπλασης των Μητάτων με το φοβερό "επιχείρημα" ότι οι κυβόλιθοι θα είναι η αιτία κατάργησης του χορού των Μητάτων... τα συμπεράσματα δικά σας!