Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΜΗΤΑΤΑ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ!



ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ!
Πριν λίγο βρέθηκα στα Μητάτα, όπου μικρή ομάδα κατοίκων αντιδρούσε στην τοποθέτηση των πινακίδων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων, προσπαθώντας μάλιστα να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση. Θυμίζω ότι με την 58/2020 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκαν για το έτος 2020 και ειδικά με αφορμή τον κορωνοϊό, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις σε οικισμούς των Κυθήρων. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι η πεζοδρόμηση ενός οικισμού είναι συνώνυμο της ανάπτυξης. Αντιλαμβάνομαι ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα να αλλάξουν λίγο τις συνήθειές τους, όπως εξάλλου κάνουν οι κάτοικοι ΟΛΩΝ των πόλεων και χωριών της Ελλάδας όπου εφαρμόζονται ανάλογες ρυθμίσεις. Αλήθεια, αυτοί που αντιδρούν έχουν πάει να δουν τί συμβαίνει π.χ. στο Νυμφαίο της Φλώρινας; Απαγορεύεται πλήρως η είσοδος οχημάτων στον οικισμό. Ο χώρος στάθμευσης είναι στην αρχή του οικισμού και όμως το Νυμφαίο σφύζει από τουρίστες και επισκέπτες που δεν διαμαρτύρονται επειδή θα περπατήσουν μέσα στο χιόνι με τις βαλίτσες μέχρι να πάνε στο ξενοδοχείο. Ούτε οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους στις συνθήκες αυτές.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μητάτα θα ισχύσουν μέχρι 15/9. Προβλέπονται εξάλλου και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κυθήρων που έχει χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και αποτελεί το κυριότερο εργαλείο πρόβλεψης αντίστοιχων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Οι αποφάσεις του Δ.Σ. θα εφαρμοστούν.
ΥΓ: Θυμίζω ότι ορισμένοι από όσους διαμαρτύρονταν σήμερα ήταν οι ίδιοι που το 2017 είχαν κάνει "επανάσταση" για να μην γίνει το έργο της ανάπλασης των Μητάτων με το φοβερό "επιχείρημα" ότι οι κυβόλιθοι θα είναι η αιτία κατάργησης του χορού των Μητάτων... τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου