Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ.ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Στράτο!
Παραθέτω λόγια δικά σου και της Προέδρου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου κας Βάσω Σαμίου. 


Βάσω Σαμίου

Στις 3,28 ανέβαινα από Αγία Πελαγία Ποταμό. Συνάντησα φωτιά δίπλα στο δρόμο, μετά τη Γάλανη. Μόλις είχε ανάψει. Ειδοποίησα την Πυροσβεστική. Μετά τη μεγάλη βόλτα συνάντησα το πρώτο Πυροσβεστικό. Είχα μια ελπίδα ότι θα την προλάβαιναν αλλά δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός.
Ας ελπίζουμε!!!

 
Stratos Charchalakis
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Χτες, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, την ώρα που γύριζα σπίτι μου από το Δήμο (περίπου 4μ.μ.), ακριβώς πριν τη στροφή της Γάλανης, είδα φωτιά παραπλεύρως του δρόμου και ενημέρωσα αμέσως την Πυροσβεστική και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσανεβάκη. 


Stratos Charchalakis
στο γήπεδο του Ποταμού είναι ΕΝΑ όχημα που έφτασε μέσα σε 2 λεπτά αφού ειδοποιήθηκε προσωπικά από εμένα. Όταν την είδα όμως εγώ τη φωτιά, έκαιγε τουλάχιστον επί 20 λεπτά κατά την εμπειρία μου. Και ΟΥΔΕΙΣ είχε ειδοποιήσει πριν από εμένα. Αυτό θα πρέπει να μας σοκάρει.

Δήμαρχε, δεν φαίνεται να σου αρέσει να διερευνάς όλες τις απόψεις. Αρκείσαι στις δικές σου. Έτσι γράφεις: «Αυτό πρέπει να μας σοκάρει», ότι τάχα οι Τσιριγώτες αδιαφορούν όταν βλέπουν τον τόπο τους να καίγεται. Ιδιαίτερα προσβλητικό σε βεβαιώ.
Όσο αφορά στην έναρξη της επιχείρησης των ιπτάμενων μέσων, γράφω.


Kosmas Megalokonomos
Η φωτιά είναι εχθρός και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με την επιτελική ταχύτητα που αντιμετωπίζεται η εισβολή εχθρικών αεροπλάνων.

Γράφεις: 


Stratos Charchalakis
Το ελικόπτερο πριν βρεθεί στον αέρα χρειάζεται προεργασία 20-25 λεπτών (τεχνικός έλεγχος, καθορισμός πορείας κ.λπ.).


Ιδού η διαφορά μας: Η δική μου απλή λογική με παροτρύνει να μιλώ για επιτελική ταχύτητα και η δική σου, του ιθύνοντα δηλαδή, προβάλλει την καθυστέρηση ως απαραίτητη για τεχνικό έλεγχο, καθορισμό πορείας κ.λ.π. λες και όταν η περιοχή μας είναι στο κόκκινο για τον φόβο πυρκαγιών, αυτά δεν θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και όλα να είναι έτοιμα την στιγμή της κλήσης. Βλέπεις Δήμαρχε ανήκω στους ρομαντικούς εκείνους που θεωρούν ότι αν οι ιθύνοντες της Χώρας είχαν την κοινή λογική η Ελλάδα θα ήταν κράτος πρότυπο.
Για την ιστορία: Ανήκω στη γενιά, που ως νέος συμμετείχα στις κατάσβεση των πολλών πυρκαγιών με εργαλείο ένα πριόνι και ένα πυκνό κλαδί σκίνου. Ήταν τόση η κάψα της φωτιάς κάποιες φορές που μόλις και αντέχαμε να δώσουμε ένα χτύπημα και να φύγουμε, μα ερχόταν αμέσως ο άλλος να δευτερώσει, γιατί η κυκλική σειρά ήταν ατέρμονη. Συμμετείχα στην αλυσίδα που από χέρι με χέρι μεταφέραμε του τενεκέδες με το νερό που βγάζαμε από κάποιο πηγάδι. Και να σου πω κάτι. Είμαστε πολύ, μα πολύ αποτελεσματικοί. Ρώτησε τον Στράτο Μοιρασγεντή να μάθεις περισσότερα. Όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο λιγότερο θα εξανίστασαι. Φιλικά το τελευταίο. Όταν εμπλουτίζεσαι από τη σκέψη των άλλων αντί να νοιάζεσαι μόνο να τις αποκρούσεις, τόσο πιο καλός και πιο χρήσιμος για τον τόπο θα γίνεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου