Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

H Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου στον ADELIN FM: ΄΄Όλος ο ελληνισμός να΄ ναι ευτυχισμένος και χαρούμενος΄΄

Ακούστε το (ηχητικό)


Της Γιώτας Πολίτη.

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: ΄΄Όλος ο ελληνισμός να΄ ναι ευτυχισμένος και χαρούμενος΄΄ Η Ειρήνη Κατσοτούρχη , η μοναδική κάτοικος της Κινάρου στέλνει τις ευχές της για τα χριστούγεννα και για το νέο έτος μέσα απο το ραδιόφωνο μας. ''Όλος ο ελληνισμός όπου βρίσκεται να΄ναι ευτυχισμένος και χαρούμενος... με πολλή αγάπη, να προσέχουνε όλοι...να φύγει το κακό να πάει στο καλό.'' ΄΄Εγώ έχω κάνει καραντίνα πολύ΄΄ μας είπε. Η Κυρά Ρηνιώ θα περάσει τις γιορτές της ,όπως κάθε χρόνο ,όπως κάθε μέρα...με μοναξιά. Και όπως μας αποδεικνύει τόσα χρόνια και παρά τα 74 της έτη ,την μοναξιά δεν την φοβάται καθόλου, ούτε την ενοχλεί. Ο γιός της την επισκέπτεται τακτικά και θα την επισκεφθεί πάλι μετά τις γιορτές. Χθές μάλιστα τη νήσο Κίναρο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η γενναία ακρίτισσα της Κινάρου φυλάει θερμοπύλες στο Αιγαίο και κάνει αισθητή την παρουσία της συνεχώς. Αγαπάει το νησί της,δεν θα έφευγε απο εκεί και ζεί για να υψώνει την γαλανόλευκη.
ADEIN 107,3 FM




2020: Η Χρονιά των Αντικυθήρων! O Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από τους (3) μαθητές

 


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

2020: Η Χρονιά των Αντικυθήρων!

Το 2020 που φεύγει, θα το χαρακτήριζα επάξια ως τη «Χρονιά των Αντικυθήρων»! Και αυτό γιατί μέσα στο 2020 το μικρό μας νησί βίωσε πολλές καλές στιγμές που θα ήθελα να αναφέρω συνοπτικά.
1. Στο επίκεντρο της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας
Η ίδρυση της εθνικής ερευνητικής δομής «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ)» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι η εμβληματικότερη δράση που έχει γίνει ποτέ στο νησί. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξει η πληθυσμιακή συρρίκνωση των Αντικυθήρων και να τονωθεί η μόνιμη κατοίκηση.
Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 23 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου το 25% θα χρηματοδοτηθεί από την ελληνική πολιτεία και το υπόλοιπο 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλύψει την ανάγκη για κτιριακές υποδομές, ενισχύοντάς τες με προηγμένο, καινοτόμο εξοπλισμό. Σκοπός του έργου αυτού είναι, μεταξύ άλλων:
- Να αποτελέσει κεντρικό σταθμό παρακολούθησης κλιματικών, ατμοσφαιρικών και γεωφυσικών παραμέτρων, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατανόηση των κλιματικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή.
- Να παρέχει έγκαιρη ενημέρωση στην Πολιτεία για ακραία φυσικά φαινόμενα.
- Να βελτιώσει τις κλιματικές προγνώσεις σε περιφερειακή κλίμακα, για τον αποτελεσματικό μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
- Να συμβάλει στην εκπλήρωση των εθνικών μας υποχρεώσεων, όπως αυτές απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού, για το κλίμα.
- Να αναδείξει το νησί των Αντικυθήρων ως επιστημονικό πόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, στην ανάπτυξη επιστημονικού τουρισμού, στην ανάσχεση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των Αντικυθήρων και γενικότερα στην ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών.
Το «ΠΑΓΓΑΙΑ» θα κατασκευαστεί σε εκτάσεις που δωρήθηκαν στο Αστεροσκοπείο από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Τα οριστικά συμβόλαια χρηματοδότησης του έργου υπογράφτηκαν στις 9 Ιουλίου 2020 από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
2. Αλλάζει όψη η παλαιά Μονή του Πολιούχου των Αντικυθήρων Αγ. Μύρωνος
Με χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητή του Αγ. Όρους, ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2020 οι εργασίες της εκ βάθρων αναστήλωσης, ανακαίνισης και αποκατάστασης όλων των κτισμάτων της παλαιάς Μονής του Αγ. Μύρωνος, πολιούχου του νησιού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα διαρκέσουν σχεδόν 1 έτος, αποκαλύφθηκε χαρακτή χρονολογία 1695 ή 1625, που δημιουργεί νέα ιστορικά δεδομένα για το νησί. Μετά το πέρας των εργασιών, η Μονή θα μπορεί να φιλοξενήσει 10 περίπου άτομα, ο Ναός θα αποκατασταθεί και θα συντηρηθεί το τέμπλο με τις παλαιές εικόνες, ενώ θα διαμορφωθεί Ηγουμενείο-Συνοδικό αγιορείτικου τύπου. Παράλληλα θα αποκατασταθούν όλα τα παλαιά κτίσματα και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υγιεινής. Η μεγάλη αυτή ανακαίνιση, μπορεί να σταθεί η αφορμή προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί και μια μικρή μοναστική αδελφότητα δίνοντας ζωή στον τόπο μας.
3. Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του δρόμου προς τον Φάρο Απολυτάρας
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας, στο νότιο άκρο των Αντικυθήρων, που πραγματοποιήθηκε από τα μηχανήματα και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΜΟΜΚΑ) μετά από Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Κυθήρων με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Έγινε διάνοιξη χωμάτινης οδού σε μήκος περίπου 2,5 χλμ και συνολική βελτίωση επιπλέον 3 χλμ ήδη διανοιγμένου χωμάτινου δρόμου, προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλής οδική πρόσβαση στο Φάρο, τόσο για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Υπηρεσίας Φάρων, όσο και ευρύτερα για λόγους τουριστικής αξιοποίησης. Τα συνεργεία της ΜΟΜΚΑ εργάστηκαν στο νησί σχεδόν επί τρεισήμισι μήνες, υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω του γεωγραφικού αναγλύφου και των κλίσεων της περιοχής επέμβασης.
Πέραν όλων, όμως, η διάνοιξη του δρόμου προς το Φάρο των Αντικυθήρων ήταν η αναγκαία προϋπόθεση για την συντήρηση του σημαντικού αυτού ιστορικού μνημείου που κινδυνεύει με κατάρρευση. Ήδη ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» έχει ολοκληρώσει με δαπάνες του την πλήρη αποτύπωση του μνημείου και την αρχική μελέτη αποκατάστασης.
Το έργο αυτό αποτελούσε ένα όνειρο και ένα αίτημα δεκαετιών για το νησί και τους κατοίκους του.
4. Σημαντικά δημοτικά έργα
Το νησί εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής μας Αρχής. Το μεγάλο έργο του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού, προϋπολογισμού 285.000€ συνεχίζεται, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Την άνοιξη θα ολοκληρωθεί ο δρόμος προς την Καμαρέλα, ενώ διάφορα μικροέργα εκτελούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους. Σύντομα ολοκληρώνεται και ο σύγχρονος ΧΥΤΥ του νησιού και αναμένεται η αποστολή 2 press containers από τον ΕΔΣΝΑ.
Στην αποδρομή αυτού του δύσκολου έτους, την παραμονή Χριστουγέννων 24-12-2020, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδέθηκε ζωντανά με το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων και άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα του νησιού (κρητικής προέλευσης) από τους 3 μαθητές.
Αυτή την αισιοδοξία που μετέφεραν μέσω του διαδικτύου οι μαθητές των Αντικυθήρων, ας έχουμε μέσα στο 2021!







ΕΛΤΑ Courier: Σταματούν οι παραλαβές - Έκτακτη ανακοίνωση

 


Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ:

«Αγαπητοί πελάτες,

 
Όπως ήδη γνωρίζετε, η υπέρμετρη ζήτηση υπηρεσιών ταχυμεταφορών αυτό το διάστημα, έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με δυσκολίες και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων, για το σύνολο της αγοράς. Παρά την έγκαιρη προετοιμασία της ΕΛΤΑ Courier (αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στα Κέντρα Διαλογής, εκτεταμένες προσλήψεις προσωπικού, αύξηση του στόλου, επέκταση του Δικτύου με νέα σημεία εξυπηρέτησης, τροποποιήσεις στην παραγωγική διαδικασία για εξοικονόμηση χρόνου, νέες προμήθειες, συνεργασίες με άλλες εταιρείες κλπ.), οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί επιβαρύνουν ασύμμετρα το δίκτυο.
 
Σε αυτή τη συγκυρία και έπειτα από περαιτέρω αύξηση του όγκου διακινηθέντων αντικειμένων λόγω δυσμενών συνθηκών σε όλη την αγορά των ταχυμεταφορών, καλούμαστε να αναζητήσουμε άμεσες λύσεις για την εξομάλυνση των αποστολών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. 
 
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί η σταδιακή εξομάλυνση της λειτουργίας του δικτύου και να επιστρέψουμε στα συνήθη χρονικά επίπεδα διακίνησης των αποστολών, προχωρούμε σε διακοπή παραλαβών από τη Δευτέρα 28.12.20 έως και την Παρασκευή 08.01.21. Ζητούμε την κατανόησή σας σε αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι επιβεβλημένη εκ των συνθηκών και αναγκαία για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησής σας».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ

 


Καλά Χριστούγεννα!

Aγάπη και ζεστασιά, να γεμίσει τα σπίτια σας.
Υγεία και δύναμη, να συνοδεύουν εσάς και τους αγαπημένους σας, είτε είστε μαζί, είτε χωριστά εξ αιτίας της ανάγκης και των συνθηκών.
Αισθάνομαι ότι μου λείπετε όλοι και πολύ. Οι ευχές μου είναι ολόψυχες και η αγάπη μου, μακάρι να μπορούσε να αγγίξει την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Ευχές από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και μία καινούρια ανατέλλει. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, η Χριστιανοσύνη μας γιορτάζει με κατάνυξη τη γέννηση Tου Θεανθρώπου.

Η έλευση Του Ιησού Χριστού στον κόσμο και η ενανθρώπισή Του, μας καθοδηγεί σε μια νέα αφετηρία, μια οδό σωτηρίας, ελπίδας και προσδοκίας. Συνάμα μας προσκαλεί να ενεργοποιηθούμε, ο καθένας με τις γνώσεις και με τις ικανότητές του, ώστε να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου μας και να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας, όπως άλλωστε πράττουμε καθημερινά στην άσκηση του επαγγέλματός μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε  αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ανθρωπότητας, την πανδημία του COVID-19 είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχίσουμε και την καινούργια χρονιά, να υπηρετούμε, με την ίδια διάθεση και εργατικότητα, με την ίδια αυταπάρνηση και το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης, το λειτούργημά μας, για το καλό του κοινωνικού συνόλου, τώρα που όλοι μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Θέλω να σας ευχαριστήσω έναν - έναν προσωπικά και να σας συγχαρώ για την αφοσίωση που επιδεικνύεται στο δύσκολο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε καθημερινά.

Εύχομαι σε όλους εσάς και τις οικογένειες σας χρόνια πολλά με υγεία.  

Καλά Χριστούγεννα.

Ειρηνικό και δημιουργικό Νέο Έτος.

 

 Ο Αρχηγός

 

  Στέφανος Δ.Κολοκούρης

                                                                     Αντιστράτηγος ΠΣ


https://www.fireservice.gr/el

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:ΚΑΛΑΝΤΑ

 


ΚΑΛΑΝΤΑ

Ήρθαν πάλι σήμερα τα καλά Χριστούγεννα
ήρθαν να μας φέρουνε γέλιο και χαρά.
Ας σας είναι πάντοτε ο Χριστός, ο Χριστός
σύντροφος αχώριστός βοηθός, βοηθός
Σ’ όλους σας ευχόμαστε πάντοτε χαρούμενα
Υγεία πάντα να ‘χετε και καλή καρδιά.
Ας σας είναι πάντοτε ο Χριστός, ο Χριστός
σύντροφος αχώριστός βοηθός, βοηθός
Αυτά τα κάλαντα, εναλλάξ με τα κλασσικά: "Καλήν ημέρα άρχοντες", ψάλαμε "υπέρ προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων" τα χρόνια εκείνα. Δεν τα έχω συναντήσει έξω από τον Ποταμό και εκτός εκείνης της εποχής. Υποψιάζομαι πως είναι σύνθεση του τότε δασκάλου μας Ιωάννη Μελιτά. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι πιο συγκεκριμένο... ευπρόσδεκτο. Η φωτογραφία φυσικά είναι του Μανώλη Σοφίου.
Όμορφα Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους μας!

Ο/Γ- Ε/Γ ¨Aqua Jewel¨Τροποποίηση του δρομολογίου της Κυριακής 27/12


Τροποποίηση του δρομολογίου της Κυριακής 27/12

Το πλοίο Aqua Jewel Θα φύγει από Κίσσαμο για Κύθηρα και Πειραιά το Σάββατο 26/12 ως εξής:
Κίσσαμο - Αντικύθηρα 11:30
Αντικύθηρα - Κύθηρα 13:40
Κύθηρα - Πειραιάς 15:50

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ



Η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της και Δήμαρχός μας κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι αιρετοί και όλα τα στελέχη του συνδυασμού, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους Κυθήριους και Αντικυθήριους όπου Γης.

Το νέο έτος 2021 να είναι πιο αισιόδοξο από το 2020, γεμάτο υγεία, χαρά και ευτυχία για όλο τον κόσμο.
Η παράταξή μας θα συνεχίσει και στο νέο έτος να εργάζεται με πείσμα και επιμονή για το καλό των νησιών μας!
Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά!

Κυθήρων Σεραφείμ: ''Αμερικανικές πιέσεις σε Φανάρι-Αθήνα για το ουκρανικό-Να λυθεί με Πανορθόδοξη''

Κυθήρων Σεραφείμ στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: ''Αμερικανικές πιέσεις σε Φανάρι-Αθήνα για το ουκρανικό-Να λυθεί με Πανορθόδοξη''

 “Αληθινή μετάνοια και να κάνουμε Χριστούγεννα στην φάτνη της καρδιάς μας” ευχήθηκε ενόψει εορτών

Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη -ΜΕΡΟΣ Β'

“Το ακανθώδες και περίπλοκο Ουκρανικό ζήτημα δυστυχώς, προέκυψε από επίμονες και φορτικές πιέσεις πολιτικών παραγόντων (από Η.Π.Α. και Ουκρανική ηγεσία) στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ελλάδα και αλλαχού” αναφέρει στο δεύτερο μέρος (Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος ) της αποκλειστικής του συνέντευξης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και τονίζει πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιχειρεί με αφόρητες πιέσεις “να αποσπάση την συγκατάθεσι και αναγνώρισι του τετελεσμένου αυτού γεγονότος από τις ένδεκα (11) κατά τόπους Αυτοκεφάλους Ορθοδόξους Εκκλησίες, οι οποίες επικαλούμενες εκκλησιολογικούς και κανονικούς λόγους ανθίστανται εις την αναγνώρισιν της Ουκρανικής «Αυτοκεφαλίας»”.

Ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε πως Αυτοκέφαλες Εκκλησίες διχάστηκαν με αφορμή πρωτοβουλίες Προκαθημένων τους φέρνοντας το παράδειγμα της Κύπρου, εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να λυθεί το ουκρανικό ζήτημα με Πανορθόδοξη Σύνοδο, ενώ τέλος ζήτησε ενόψει Χριστουγέννων από τους πιστούς αληθινή μετάνοια και κάλεσε άπαντες να κάνουμε Χριστούγεννα καί μέσα στην φάτνη της καρδιά μας.

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

– Οὐκρανικό ζήτημα: Οἱ τελευταῖες ἐξελίξεις μέ τά νέα δεδομένα πλέον καί ἀπό τήν Κυπριακή Ἐκκλησία σᾶς ἀνησυχοῦν;

Ὅσον ἀφορᾷ στό ἀκανθῶδες καί περίπλοκο Οὐκρανικό ζήτημα ἔχω ἐκφρασθῇ κατ’ἐπανάληψιν καί κατά κόρον. Δυστυχῶς, προέκυψε ἀπό ἐπίμονες καί φορτικές πιέσεις πολιτικῶν παραγόντων (ἀπό Η.Π.Α. καί Οὐκρανική ἡγεσία) στό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, στήν Ἑλλάδα καί ἀλλαχοῦ. Καί δοθείσης, δυστυχῶς, μέ ἀντικανονικό τρόπο τῆς «Αὐτοκεφαλίας» στήν Οὐκρανία, (παραθεωρηθέντος καί ἀγνοηθέντος ἐν τέλει τοῦ Κανονικοῦ Μητροπολίτου Κιέβου καί πάσης Οὐκρανίας κ. Ὀνουφρίου, ὁμοῦ μετά τῆς περί αὐτόν Κανονικῆς Ἱεραρχίας), γενομένης συλλήβδην τῆς «ἀποκαταστάσεως» τῶν ἀκοινωνήτων, ἀχειροτονήτων, σχισματικῶν καί ἀφωρισμένων «Ἐπισκόπων», ὑπό τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἐνῷ οἱ δικαστικοί φάκελλοι μέ τήν δικογραφία, τάς κανονικάς ποινάς καί τά ἐπιτίμια (καθαιρέσεις καί ἀφορισμοί) εὑρίσκονται εἰς τό Πατριαρχεῖο Μόσχας καί τάς εἶχε ἀποδεχθῇ τό Πατριαρχεῖο Κων/πόλεως ἐν ἔτει 1997), ἐπί Πατριαρχείας τοῦ νῦν Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου.

Μέ ἀφορήτους πιέσεις τῶν ὡς εἴρηται πολιτικῶν παραγόντων (ὅπερ καταδικάζεται ὑπό τῶν Ἱερῶν Κανόνων) παρεχωρήθη τό Οὐκρανικό «Αὐτοκέφαλο» καί μέ παρόμοιο τρόπο τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο ἐπιχειρεῖ νά ἀποσπάσῃ τήν συγκατάθεσι καί ἀναγνώρισι τοῦ τετελεσμένου αὐτοῦ γεγονότος ἀπό τίς ἕνδεκα (11) κατά τόπους Αὐτοκεφάλους Ὀρθοδόξους Ἐκκλησίες, οἱ ὁποῖες ἐπικαλούμενες ἐκκλησιολογικούς καί κανονικούς λόγους ἀνθίστανται εἰς τήν ἀναγνώρισιν τῆς Οὐκρανικῆς «Αὐτοκεφαλίας».

Ἀσφαλῶς μέ ἀνησυχοῦν οἱ τελευταῖες ἐξελίξεις μέ τά νέα δεδομένα εἰς τήν Κυπριακή Ἐκκλησία. Ὁ Προκαθήμενος ἐμνημόνευσε ἄνευ Συνοδικῆς Ἀποφάσεως τόν ἀντικανονικό καί ἀκοινώνητο διά τά 2/3 τῶν Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν «Μητροπολίτη» Ἐπιφάνιο. Συνοδικοί Μητροπολῖται ἀντέδρασαν καί ἀπεχώρησαν ἀπό τήν Πρωθιεραρχική Θεία Λειτουργία, ὅπου ἦσαν συμπροσευχόμενοι. Ἡ πλειονοψηφία τῆς Κυπριακῆς Ἱερᾶς Συνόδου, χωρίς νά ἀνθίσταται εἰς τήν πρωτοβουλία τοῦ Μακ. Ἀρχιεπισκόπου, δέν ἀποφαίνεται ἐπισήμως διά τήν ἀναγνώρισιν τῆς κανονικότητας τοῦ Ἐπιφανίου, οἱ δέ μειοψηφοῦντες Συνοδικοί Σύνεδροι δέν θά συλλειτουργοῦν μετά τοῦ ἐν αὐτοῖς Πρώτου, τοῦ Μακ. Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χρυσοστόμου.

Ὀδυνηρός καί λυπηρός ὁ διχασμός αὐτοῦ τοῦ Ἱεροσυνοδικοῦ Σώματος τῆς Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Διχασμόν, ὡσαύτως καί δυσαρέσκειαν ἐπροξένησε πρό ἔτους καί εἰς τήν Ἑλλαδικήν ἡμῶν Ἐκκλησίαν ἡ ἄνευ κανονικῆς ψηφοφορίας καί ἐπισήμου Ἀποφάσεως τῆς Σεπτῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μνημόνευσις τοῦ ὀνόματος τοῦ «Μητροπολίτου» Ἐπιφανίου ὡς «Προκαθημένου» τῆς «Αὐτοκεφάλου» Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας ὑπό τοῦ Μακ. Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.Ἱερωνύμου.

Ὤ πόσων κακῶν πηγή ὑπῆρξε καί ὑπάρχει ἡ χαίνουσα καί πυορροοῦσα πληγή τῆς ἀντικανονικῆς καί ἀντιεκκλησιολογικῆς «Αὐτοκεφαλίας»ἐν Οὐκρανία! «Ἑνός κακοῦ μύρια ἕπονται». Καί, δυστυχῶς, δέν θά ἐπουλωθῇ ἡ βαθεῖα αὐτή πληγή, ἐάν μή ἐν βαθείᾳ ταπεινώσει καί συναισθήσει ὅτι ἐπίκειται ἀνά πᾶσαν στιγμήν ἡ ἀναχώρησις ἡμῶν διά τό αἰώνιον ταξίδιον πρός τήν Ἐπουράνιον Βασιλείαν καί τήν ἀγήρω μακαριότητα, ἀλλά καί ἡ ἐμφάνισις μας ἐνώπιον τοῦ Δικαιοκρίτου Κυρίου καί Θεοῦ ἡμῶν, ὅ τε Παναγ. Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαῖος καί ἅπαντες οἱ Μακ.Προκαθήμενοι τῶν κατά τόπους Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν συνερχόμενοι ἐν Πανορθοδόξῳ Συνόδῳ διευθετήσουν ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι τό κατεπεῖγον αὐτό καί οὐσιῶδες Ἐκκλησιαστικόν καί Διορθόδοξον ζήτημα. Ἐν ἐναντίᾳ δέ περιπτώσει θά σύρεται ἐπ’ ἀόριστον ἡ τόσον εὐαίσθητος ἱεροκανονική αὐτή ὑπόθεσις καί ἡ σύμπασα Ὀρθοδοξία θά βιώνη ἕνα ἄτυπο σχίσμα εἰς χαράν καί εὐφροσύνην τοῦ ἀλάστορος.

– Ποιά εἶναι ἡ συμβουλή σας στούς πιστούς γιά πνευματική πορεία μέχρι τά Χριστούγεννα;

Ἡ συμβουλή μου στούς πιστούς γιά πνευματική πορεία πρός τά Χριστούγεννα δέν εἶναι διαφορετική ἀπό τή σύστασι τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας γιά μετάνοια, ἀληθινή μετάνοια καί προσμονή τῆς Γεννήσεως τοῦ Θείου Βρέφους καί στή φάτνη τῆς καρδιᾶς μας, ὅπως παρώτρυνε μέ τίς Ποιμαντορικές Ἐγκυκλίους του ὁ νεοφανής Ἅγιος τῆς Ἐκκλησίας μας, ὁ Ἅγιος Καλλίνικος, Μητροπολίτης Ἐδέσσης (†1984), ἀλλά καί ὁ χριστιανός ποιητής· «Χριστούγεννα καί μέσα στήν καρδιά μας».

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

19η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων

 


19η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτικε στις 24 Δεκεμβρίου 2020

Σύμφωνα με:

  1. το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020) όπως κυρώθηκε και ισχύει με το Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α’ 76/03-04-2020),
  2. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 18318/13-03-2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ),
  3. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 40/20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ),
  4. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 163/33282/29-05-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7),
  5. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 60249/22-09-2020 (ΑΔΑ: Ω0Ν346ΜΤΛ6-ΙΘ9),
  6. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 426/13-11-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4),
  7. την ΚΥΑ 429/ΦΕΚ 850/Β/13-03-2020,
  8. το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 όπως ισχύει, προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις-εγκυκλίους-ΚΥΑ,
  9. την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού Covid19,

Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε

σε τακτική – ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ σε πραγματικό χρόνο στις 29/12/2020, ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης την 14:00 μ.μ. με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2021 (Εισηγητής: Δήμαρχος).
  2. Έγκριση Πίνακα Στοχοθεσίας 2021 (Εισηγητής: Δήμαρχος).

18η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων

 


Ημερομηνία Διεξαγωγής29/12/2020

Σύμφωνα με:

  1. το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020) όπως κυρώθηκε και ισχύει με το Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α’ 76/03-04-2020),
  2. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 18318/13-03-2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ),
  3. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 40/20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ),
  4. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 163/33282/29-05-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7),
  5. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 60249/22-09-2020 (ΑΔΑ: Ω0Ν346ΜΤΛ6-ΙΘ9),
  6. την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 426/13-11-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4),
  7. την ΚΥΑ 429/ΦΕΚ 850/Β/13-03-2020,
  8. το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 όπως ισχύει, προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις-εγκυκλίους-ΚΥΑ,
  9. την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού Covid19,

Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε

σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ σε πραγματικό χρόνο στις 29/12/2020, ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΧΩΡΑΣ» (Εισηγητής: Αντ/χος Χ. Σούγιαννης).
2. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ Τ.Κ. ΚΑΡΑΒΑ» (Εισηγητής: Αντ/χος Χ. Σούγιαννης).
3. Έγκριση Δωρεάς Τεστ Διάγνωσης κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Κυθήρων (Εισηγητής: Δήμαρχος).
4. Αντικατάσταση εκπροσώπων Λ.Σ. στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων (εισηγητής: Πρόεδρος ΔΛΤ Δ. Καλλίγερος).
5. Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Κυθήρων στην Επιτροπή Χαρακτηρισμού Παράλιων Χώρων για το έτος 2021 (εισηγητής: Πρόεδρος ΔΛΤ Δ. Καλλίγερος).
6. Προέγκριση λειτουργίας παιδότοπου στο Άνω Λιβάδι Κυθήρων (Εισηγητής: Αντ/χος Χ. Σούγιαννης).
7. Έγκριση 5ης (έκτακτης) αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2020 (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
8. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2021 κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής (εισηγητής: Εκτελεστική Επιτροπή).

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΣΤΑΘΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Ι.Π.Α.


 

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ

Η μαγεία των Χριστουγέννων ας αγγίξει τις καρδιές όλων μας χαρίζοντας περισσότερη ανθρωπιά,ελπίδα και φως

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία και ευτυχία σε ολο τον κόσμο!!

Παναγόπουλος Δημήτρης
Μεγαλοκονόμος Στυλιανός
Μαγουλάς Νικόλαος
Καλλίγερος Ιωάννης
Γεωργιλάς Παρασκευάς

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ



Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση ταμειακών μηχανών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, κατόπιν απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

«Προτεραιότητα της στρατηγικής μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η καλύτερη δυνατή λειτουργία του επιχειρείν. Πάντα τείνουμε ευήκοον ους στις τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς και τις ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ-adelinfm.blogspot.com


 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ&ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (195/2020)

 










Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Οδηγίες προστασίας για ασφαλή Χριστούγεννα


 

ΕΛ.ΑΣ.ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:Κατασχέθηκαν -35- κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Κατασχέθηκαν -35- κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της κατά την τρέχουσα περίοδο των εορτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, πραγματοποίησαν επί 20ημερο ελέγχους στον Λιμένα του Πειραιά, σε περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν ο εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίου, με δηλωθέν φορτίο "είδη τροφίμων", στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, τριάντα (30) συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -35- κιλών.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 15-11-2020 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 7-12-2020.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου η χρηματοδότηση του Δήμου Κυθήρων 29.760,00€ για την εκπόνηση «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων» (Σ.Φ.Η.Ο.), ύστερα από πρόταση που υπέβαλε πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμος μας στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020».

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση του Δήμου Κυθήρων θα επιτρέψει στον Δήμο να εκπληρώσει την υποχρέωσή του για σύνταξη ΣΦΗΟ και εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό του Δήμου για υλοποίηση ενεργειακά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος σκοπεύει να συμμετάσχει στην Πρόσκληση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση δράσεων ηλεκτροκίνησης.  Θυμίζουμε, επίσης, ότι πρόσφατα ο Δήμος υπέβαλε πρόταση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών σχολείων του νησιού με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, μέσα από την αποδοτική συνεργασία Τεχνικής Υπηρεσίας – ΤΤΥΝΔ  και των τεχνικών του συμβούλων.