Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Συνεδρίαση ΔΣ Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασιας

Συνεδρίαση ΔΣ Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασιας
Μεταξύ των θεμάτων εκτός από την κατασκευή πέτρινοι τοίχου που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενη ανάρτηση συνολικής πίστωσης 10.000 € ψηφίστηκε η διάθεση άλλων 10.000 € για την βαφή χωρών στην χερσαία ζώνη λιμένος και στην βόρεια προβλήτα καθώς και επίστρωση με τσιμέντο κονίαμα της επιφάνειας στην βόρεια προβλήτα . Αναλυτικά η τεχνική περιγραφή του έργου στις παρακάτω εικόνες . 
Επίσης για τα υπόλοιπα θέματα
- δημοσιεύεται σε ΦΕΚ ο χαρακτηρισμός ως χερσαίας ζώνης της βόρειας προβλήτας
- αδειοδοτήθηκε η εκβάθυνση της παραλίας Μανδράκι , η ανακατασκευή του περιμετρικού τοίχου στο Μανδράκι καθώς και η κατασκευή περιμετρικά της διάβασης για την εξυπηρέτηση των σκαφών
- με πιστώσεις του δήμου θα γίνει η κατασκευή της γλίστρας και η προμήθεια φωτιστικών στην χερσαία ζώνη που υλοποιήθηκε το πρόσφατο έργο ανάπλασης .
- Τοποθετήθηκε το στέγαστρο για την εξυπηρέτηση των κρουαζεροπλοίων
Σταύρος Χριστάκος

ΛΑΚΩΝΙΑ.Τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό Πετρίνας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Μάνης

Την ευλογία, την ευαρέσκεια και τις ευχές για μια καλή και χωρίς πυρκαγιές καλοκαιρινή – αντιπυρική περίοδο από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσόστομο Γ’, δέχτηκαν οι εθελοντές του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού της Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Αφού χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Πετρίνας, ο κ. Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του εφημέριου πατέρα Παναγιώτη, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις  του Πυροσβεστικού Σταθμού.
Στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο που επιτελείται από τους εθελοντές πυροσβέστες με την οργάνωση και καθοδήγηση του διοικητή του Σταθμού, Πυρονόμου κ. Αραχωβίτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Θεός δημιούργησε τον Ουρανό την Γη και κάθε τι επάνω σε αυτή, τα δέντρα, τα φυτά, τα ζώα, εσείς έχετε την ευλογία του διπλή γιατί  φροντίζεται και προστατεύεται τα δημιουργήματα αυτά».
Ο κ. διοικητής του Εθελοντικού Σταθμού ξενάγησε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης και του περιέγραψε περιληπτικά την πορεία δημιουργίας του σταθμού από τις πρώτες επαφές του Επιπυραγού, κ. Κωνσταντίνου Γραφάκου, με τον τότε πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Βασιλάκο (τώρα εθελοντή πυροσβέστη) και εκπαιδεύσεις με τους υποψήφιους εθελοντές, έως την σημερινή κατάσταση του σταθμού που στελεχώνεται από τρείς μόνιμους και 33 εθελοντές πυροσβέστες και βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία και επαγρύπνηση για την προστασία της ζωής της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου.
Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά, ο κ. Χρυσόστομος δέχτηκε το μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δώρο που του προσέφερε ο πυροσβέστης, κ. Γεωργακάκος για να του θυμίζει την επίσκεψη στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Πετρίνας, που είναι ο 5ος από τους συνολικά έξι σταθμούς στην Ελλάδα.
Τον Μητροπολίτη συνόδευσαν ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Μάνης, Αλέξανδρος Καπασούρης και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετρίνας κ. Αλεξία Βρουλίτη.
Πηγή: draseispoliton.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΧΩΡΑΣ-ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ


--

Τεταρτη 20/06 Καρβουναδες.
--

Πεμπτη 28/06 Χωρα.
--

Παρασκευη 29/06     Καρβουναδες. 

Ωρες λειτουργιας 09:00-12:30

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ανακοίνωση:  Λόγω βλάβης στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης θα  υπάρξουν τις επόμενες ώρες προβλήματα υδροδότησης στο Διακόφτι. 
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ