Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ισονομία σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου - Στα Κύθηρα τι σημαίνει ;;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην σελίδα μας, μετά την πρόσφατη διοργάνωση στην παλαιά ντίσκο στο Καψάλι, οι διοργανωτές της {σύλλογος νεολαίας "Η Πορφυρίς"}, εκλήθηκαν για παράνομη χρήση μουσικής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, κατόπιν καταγγελίας.

Πάντα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε, πλην όμως εάν η αρμόδια αρχή επιθυμεί πράγματι να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να δικαιώσει την ύπαρξη της καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με τις πολυάριθμες αφίσσες που κατακλύζουν το νησί αλλά και το κοινωνικό δίκτυο και διαφημίζουν καθημερινά διοργανώσεις στις διάφορες παραλίες του νησιού με μουσική, με προσκεκλημένους καλιτέχνες, αλλά και με άγνωστη διάθεση αλκοολούχων ποτών. 

  
Και όλα αυτά όχι μόνον με την ανοχή της αρμόδιας αρχής αλλά και της αρχής που έχει εκδώσει και συνυπογράψει τις άδειες λειτουργίας τους.
Κάνοντες άπαντες "τα στραβά μάτια" σύμφωνα με ρήση υπευθύνου....!!!!!

Στο σημείο αυτό για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και να δώσω και μια απάντηση σε κάποιους νεαρούς που ανατράφηκαν χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει η λέξη σεβασμός.
Σε αυτούς δηλαδή που βιάζονται να σωπάσω μήπως τους διαταράξω την νιρβάνα του πνευματικού τους χάους.
Σε αυτούς που απλά λόγω ηλικίας, βλέπουν τον δικό τους μπάρμπα η ίσως τον παππού.
Σε αυτούς που αν και διανύουν την 2η δεκαετία της ζωής τους βρίσκονται δυστυχώς κοντά στην 8η.

Θα ήθελα λοιπόν να τους πληροφορήσω ότι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ απέναντι τους, δηλαδή συμφωνώ απόλυτα με την σωστή διασκέδαση όπου και εάν εκδηλώνεται η δημιουργείται αυτή.
Είτε είναι σε οιονδήποτε παραλιακό μαγαζί είτε είναι στην κορυφή του Άη-Γιώργη είτε είναι σε πολυσύχναστο σημείο.  Ίσα-ίσα που η σωστή και νόμιμη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι κράχτης τουρισμού για τον τόπο αλλά και ένα αρκετά φθηνό και προσιτό είδος διασκέδασης για όλους τους νέους ειδικά με την σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.

Και επειδή θα με ρωτήσετε που είναι η αντίρρηση μου, πρέπει να αντιληφθείτε ότι η αντίρρηση μου έγκειται στο γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πρέπει να είναι νόμιμες.  
  • Η ποιότητα των ποτών να είναι ελεγμένη και διασφαλισμένη ότι δεν πρόκειται για προϊόντα παράνομα και εκτός ελέγχου. 
  • Ακόμη ότι σε κάθε εκδήλωση υπάρχει σύμφωνη συγκατάθεση από τους ενοικιάζοντες την χώρο. 
  • Ότι υπάρχει νόμιμη άδεια διεξαγωγής του γεγονότος αλλά και άδεια χρήσεως μουσικής.
  • Και τέλος ότι καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα εκδίδονται προς όλους νόμιμες ταμειακές αποδείξεις.
Βέβαια όλα αυτά πρέπει να ελέγχονται κάθε φορά από την αρμόδια αρχή ότι σε κάθε αναγγελόμενο γεγονός προϋπάρχουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις και εν συνεχεία να γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.
ΑΛΛΑ να ελέγχονται όλοι και όχι μόνο μερικοί, ανάλογα συμπαθειών και γνωριμιών.

Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι συμπολίτες μας ενοχλήθηκαν και διετάραξαν την ήσυχη χλιδή τους από την νεανική μουσική που ζωντάνεψε εκείνη την βραδιά την παλιά ντίσκο. Εκείνο όμως που δεν ξέρω είναι αν θυμήθηκαν τότε που κάποιοι από αυτούς σύχναζαν εκεί κάθε βράδυ όταν βρισκόντουσαν στην ηλικία που είναι σήμερα τα παιδιά που με ελάχιστα μέσα διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, απλά και μόνον για να ξυπνήσουν κάποιες αναμνήσεις.

Ίσως ας το σκεφθούν λίγο περισσότερο και ας πάρουν αυτή την βραδιά σαν δονητή αναμνήσεων και ας μην εμπλέξουν περισσότερο μια νεανική απερισκεψία {της μη αίτησης για άδεια μουσικής} και ας αποσύρουν οιαδήποτε επίσημη καταγγελία.

Εάν όμως τελικά δεν επικρατήσει η λογική οδός, τότε είναι απαίτηση να υπάρξει επιτέλους ισονομία για όλες τις εγκαταστάσεις ηπειρωτικές η παραλιακές {που μεταξύ μας όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν αλλά ΟΛΟΙ γυρίζουμε αλλού το κεφάλι όταν μας ρωτάνε.....}. 

Και το άσχημο δεν είναι ότι γυρίζουν το κεφάλι οι απλοί πολίτες αλλά το ότι κωφεύουν και τυφλώνονται και οι αρμόδιες αρχές ανάλογα με τις γνωριμίες τις επαφές αλλά και τις προτιμήσεις......

Και ας μην ξεχνάμε : Ισονομία είναι η κατάσταση κατά την οποία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν προβλέπεται διαφορετική μεταχείριση για κανέναν λόγω καταγωγής, κοινωνικής θέσης, εισοδήματος, φύλου κ.λ.π.
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ( ΦΩΤΟ )

 
Τρεις καταξιωμένες καλλιτέχνιδες ,τρεις κυρίες της ελληνικής μουσικής ,πλημμύρισαν με νότες την φεγγαρόλουστη βραδιά, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λύκειο της Νεάπολης. Η Δήμητρα Γαλάνη ,η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα με ένα πλούσιο πρόγραμμα ξεσήκωσαν τον κόσμο ο οποίος τις καταχειροκρότησε ! Την συναυλία οργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασιάς .Η δραστήρια πρόεδρος του Παναγιώτα Αλειφέρη, με την βοήθεια συνεργατών, κατάφεραν να προσφέρουν μια πανέμορφη ανεβασμένου επιπέδου μουσική βραδιά στα Βάτικα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη ! Από όλα τα Βάτικα ,από Γύθειο από Σκάλα ,Μονεμβάσια ακόμα και Σπάρτη ,καθώς και επισκέπτες των Βατίκων που κάνουν τις διακοπές τους εδώ ,γέμισαν το προαύλιο του Λυκείου. Στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα! Η συναυλία είχε σαν στόχο πέραν της διασκέδασης ,ένα ποσό από τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά αναλώσιμων υλικών για την στήριξη του Νοσοκομείου Μολάων και του κέντρου Υγείας Νεάπολης. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και μπράβο σε όλους που με την προσέλευσή τους ,συνέβαλαν στην στήριξη των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου Μονεμβασιάς. Το Radio Adelin κάλυψε με φωτογραφικό υλικό και ζωντανά πλάνα από την συναυλία .Το βίντεο θα δημοσιευτεί σε λίγες ώρες.

ADELIN 107,3 FM WEB TV

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πυροβολισμοί στη Αρεόπολη – Ένας τραυματίας

Πρώτη ενημέρωση 19/8, 20:30

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Githio-click ένας ηλικιωμένος άντρας πυροβόλισε και τραυμάτισε στο χέρι ένα νεαρό άτομο σε κεντρικό σημείο της Αρεόπολης. Και τα δυο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό είναι κάτοικοι της περιοχής.

Ο τραυματίας μεταφέρεται αυτή την ώρα από το Κ.Υ. Αρεόπολης με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Τα αίτια που οδήγησαν τον ηλικιωμένο άντρα σε αυτή την πράξη είναι άγνωστα.

Νεότερη ενημέρωση 19/8 21:30

Περίπου στις 19:00 σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 19 Αυγούστου), ένας άντρας ηλικίας περίπου 90 ετών πυροβόλησε έναν νεαρό ηλικίας περίπου 26 ετών στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών που εκείνη την ώρα έκανα τη βόλτα τους.  Και τα δυο άτομα είναι κάτοικοι της περιοχής.

Από έγκυρες πληροφορίες, μαθαίνουμε πως ο ηλικιωμένος άντρας προσπάθησε με αυτό το τρόπο να λύσει πιθανόν κτηματικές διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των δυο οικογενειών.

Το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης χτυπημένος στο χέρι με διαμπερές τραύμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Η ζωή του είναι εκτός κινδύνου, ενώ ο ηλικιωμένος μετά την πράξη του παραδόθηκε στο Α.Τ. Αρεόπολης, το οποίο θα διενεργήσει και την προανάκριση για το περιστατικό.

Η ψυχαγωγική δραστηριότητα στα Κύθηρα

Όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας και αφορούν τον κλάδο της ψυχαγωγικής δραστηριότητας, είτε από Ιδιώτες, είτε από τις Δημόσιες Αρχές του νησιού, ή ακόμη με την σύμπραξη και των δύο, οδηγούν στο θλιβερό συμπέρασμα ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος νομιμότητας, δεοντολογίας και εύρυθμης λειτουργίας μεταξύ των εμπλεκομένων. 

  
Μετά από την επίδειξη νομιμοφροσύνης που ακολούθησε σε μερίδα συμπολιτών μας, στιγματίζοντάς τους με αδικαιολόγητους και βαρύτατους χαρακτηρισμούς, είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιώς, προϊσταμένης αρχής αστυνόμευσης του Δήμου Κύθήρων, όσο και των Ο.Τ.Α Δήμου Κυθήρων και Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας για την αποκατάσταση της Τάξης στην περιφέρεια του Δήμου Κυθήρων. Εάν δε, υπάρξει αδυναμία ή ολιγωρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και δη η Εισαγγελία Πειραιώς.

Είναι επιβεβλημένο να δοθεί ένα τέλος σε μία σειρά εσκεμένης συγκάληψης έκνομων δραστηριοτήτων, ανεξαρτήτως αν ευνοεί συμφέροντα συγκεκριμένων ατόμων ή νομικών προσώπων.
------------------------------------
Ιππόλυτος Πρέκας 
------------------------------------