Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ!


Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 204.000,00€ από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" προς το Δήμο Κυθήρων για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών.
Στόχος είναι η αναβάθμιση 2 εκ των υφιστάμενων και η κατασκευή 6 νέων Παιδικών Χαρών με τελικό αποτέλεσμα την ύπαρξη σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για τους χρήστες τους. Ο κάθε χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τις ανάλογες ηλικίες για τις οποίες είναι σχεδιασμένα, δάπεδο ασφαλείας, καθιστικά για την ανάπαυση των επισκεπτών και κάδους απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης σε δύο υφιστάμενες Παιδικές Χαρές του Δήμου Κυθήρων. Συγκεκριμένα, στην Παιδική Χαρά στον οικισμό Λογοθετιάνικα και στην Παιδική Χαρά στην οικισμό Κάλαμος θα τοποθετηθούν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια και λοιπός εξοπλισμός, νέο δάπεδο και φωτισμός.
Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν 6 νέες Παιδικές Χαρές, σε χώρους που ανήκουν στον Δήμο Κυθήρων και πληρούν τις πολεοδομικές προϋποθέσεις για την αξιοποίησή τους ως Παιδικές Χαρές. Οι νέες Παιδικές Χαρές θα κατασκευαστούν στους οικισμούς Διακόφτι, Καραβάς, Καστρισιάνικα, Κεραμωτό, Λιβάδι και Φράτσια. Σε όλες θα τοποθετηθούν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, νέο δάπεδο και φωτισμός.
Με το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζονται μέρος των αναγκών του Δήμου καθώς τα Κύθηρα έχουν περισσότερους από 60 οικισμούς και συνεπώς υπάρχει σημαντική ανάγκη για δημιουργία πολλών παιδικών χαρών. Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση προβλημάτων αναψυχής, ψυχαγωγίας και συνάθροισης τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών -ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες- καθώς τα Κύθηρα είναι κατεξοχήν προορισμός για οικογενειακές διακοπές.
Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Κυθήρων, με δικούς του πόρους:
- έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση και πιστοποίηση της παιδικής χαράς στα Κοντολιάνικα
- ολοκληρώνει εντός Ιανουαρίου την ανακαίνιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών Χώρας, Ποταμού, Αβλέμωνα και Αγίας Πελαγίας
Μετά και την ολοκλήρωση των παιδικών χαρών από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ", τα Κύθηρα θα διαθέτουν συνολικά 13 παιδικές χαρές, σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες, που σε τίποτα δεν θα θυμίζουν το παρελθόν κατά το οποίο τα παιδιά μας αφέθηκαν να χρησιμοποιούν χώρους επικίνδυνους και ακατάλληλους αφού η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε φροντίσει ούτε και για τόσο ουσιώδη ζητήματα.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΟ, ΜΕ ΤΟΛΜΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ






Αγαπητοί συμπατριώτες χρόνια πολλά. Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ για όλα τα νησιά της Ελλάδας (πλην Κρήτης, Ευβοιας, Λευκάδας) και για τους Κυθήριους. Προσοχή, είναι για κατοίκους Κυθήρων και όχι Κυθήριους που κατοικούν αλλού.
Μπορείτε να μπείτε στον κάτωθι σύνδεσμο και να ενεργοποιήσετε το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη, με το οποίο δικαιούστε μειωμένα εισιτήρια μεταφορών για όλα τα μέλη της οικογένειας και για όλο το χρόνο. Την εγγραφή σας μπορείτε να κάνετε με τους κωδικούς του TAXIS.
Έτσι κάθε φορά που θα εκδίδετε εισιτήρια για το καράβι θα αναφέρετε τον αριθμό σας και τα χρήματα θα σας επιστρέφονται στον τραπεζικό λογαριασμό σας.
Επίσης η πλατφόρμα άνοιξε και για τις ντόπιες επιχειρήσεις που πλέον θα τους επιστρέφεται το ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ των προϊόντων τους προς τα Κύθηρα.
Λεπτομερέστερη ενημέρωση προσεχώς.
Πατήστε το Σλυνδεσμο