Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Η δηθενιά του δήθεν αφαιρετικού λογοτύπου για τα 200 χρόνια από το 1821 με βρίσκει σφόδρα αντίθετο.

Η δηθενιά του δήθεν αφαιρετικού λογοτύπου για τα 200 χρόνια από το 1821 με βρίσκει σφόδρα αντίθετο. Λογότυπο τέτοιας επετείου χωρίς την Ελληνική Σημαία και τον Σταυρό της είναι απλά αδιανόητο. Το ίδιο αδιανόητη είναι και η (σκόπιμη;) προσπάθεια ορισμένων κύκλων να αποιεροποιήσουν τον Αγώνα του 21 και το ρόλο της Εκκλησίας σε αυτόν. Συμφωνούμε όλοι ότι μέσα στους 4 αιώνες σκλαβιάς, η Εκκλησία δεν είχε πάντα τον πρέποντα ρόλο στα εθνικά πράγματα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να διαγράψει ούτε τον Παπαφλέσσα, ούτε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, ούτε τους απλούς παπάδες των χωριών που έπιασαν καριοφίλια και σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών.

Ήλπιζα ότι η τα 200 χρόνια από το 1821 θα τα γιορτάζαμε με μια νέα εθνική συνείδηση, με ένα νέο πατριωτισμό που - προς Θεού - δεν θα θεωρούσε ντεμοντέ ή ξεπερασμένη την τιμή προς τη Σημαία, τα Σύμβολα και τους Ήρωες. Δεν είναι όλα ένα, δεν είναι όλα ίδια, δεν είναι όλα κιμάς. Υπάρχουν αξίες, ιστορία, αγώνες, ήρωες, Σημαία, Σύμβολα. Αν αυτά τα ξεχάσουμε ή τα υποτιμήσουμε χαθήκαμε.

ΜΕΓΑΛΗ Κόντρα κυβέρνησης - Εκκλησίας: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Την ανάγκη να ακολουθήσει και η Εκκλησία τα μέτρα που έχουν επιβληθεί τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ΔΙΣ να μην μπει λουκέτο στις ιερούς ναούς εν όψει των Θεοφανείων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων.

Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας».

Μανώλης Λουράντος-Πιέρρος. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της GloChem στα Κύθηρα.


Μανώλης Λουράντος-Πιέρρος.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της GloChem στα Κύθηρα.

Η Glochem είναι μια 100% ελληνική εταιρεία η οποία αναπτύσσεται δυναμικά στο χώρο των καθαριστικών και εξειδικευμένων χημικών και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χημικών λύσεων καθαρισμού στους περισσότερους μεγάλους βιομηχανικούς τομείς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 κρίνεται απαραίτητη η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και της διασποράς, γι'αυτό το λόγο διαθέτουμε τα κατάλληλα αντισηπτικά (gel ,αυτόματος μηχανισμός) και σαπούνια χεριών.

Ανάλογα με την παραγγελία παίρνετε δώρο ντισπένσερ και μηχάνημα αυτόματου ψεκασμού. Σε εμάς θα βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού για την κουζίνα,προϊόντα δαπέδων και επιφανειών προϊόντα ιματισμού,προϊόντα μπάνιου και υγιεινής ,προϊόντα βιομηχανικού καθαρισμού,προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου ,προϊόντα εξειδικευμένα ισχυρά και καυστικά για βαρέα μηχανήματα και ειδικές κατηγορίες σκληρών λεκέδων.

Επίσης διαθέτουμε προϊόντα οικολογικά ,προϊόντα απολύμανσης καθώς και καθαριστικά προϊόντα για πισίνες.


Σε εμάς θα βρείτε οτιδήποτε έχει σχέση με τον καθαρισμό. Προμηθεύουμε ολόκληρα τα Κύθηρα και τη Λακωνία.
Πώληση χονδρική /καλές τιμές .
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα στα τηλέφωνα: 6944 856 232 / 6980 912 228 E-mail: manolis.lourandos@gmail.com

ΛΕΣΒΟΣ:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη (χασίς)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) στο νησί της Λέσβου

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) μέλη της οργάνωσης

Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος που τυγχάνει έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας και ένας (1) ακόμη συνεργός τους

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον είκοσι επτά (27) ακόμη άτομα, εκ των όποιων είκοσι τρείς (23) έχουν ήδη ταυτοποιηθεί

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -700- γραμμάρια κοκαΐνης, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και φορτηγό όχημα με ανατρεπόμενη επικαθήμενη καρότσα

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) στο νησί της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, χθες (31-12-2020) κατά τις απογευματινές ώρες στη Λέσβο, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 35 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν, 47χρονος ημεδαπός που τυγχάνει έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και 28χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.

Κατά τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, η οποία διήρκησε για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών - από τον Σεπτέμβριο του 2020 - και τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, διευκρινίστηκαν – προσδιορίστηκαν:

  • η δομή και η σύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης,
  • ο ρόλος των μελών και η ιεραρχική τους σχέση,
  • οι μεταξύ τους συνεργασίες – διασυνδέσεις,
  • ο τρόπος – μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ) και
  • χαρτογραφήθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Κατά το διάστημα που διήρκησε η έρευνα, εκτιμάται ότι η εγκληματική ομάδα διέθεσε σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής, τουλάχιστον -500- γραμμάρια κοκαΐνης και -8.000- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης χασίς.

Τον ηγετικό ρόλο είχε ο 47χρονος, ο οποίος συντόνιζε την περαιτέρω δράση των μελών, όσον αφορά την ασφαλή προμήθεια, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Τα μέλη του κυκλώματος, κατά τις παράνομες δραστηριότητές τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ κατά τις επικοινωνίες τους και τις συναλλαγές τους, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 37χρονος σε οδικό δίκτυο στη Μυτιλήνη, να μεταφέρει με φορτηγό όχημα για λογαριασμό της οργάνωσης, ποσότητα κοκαΐνης βάρους -700- γραμμαρίων, αεροστεγώς συσκευασμένη και κρυμμένη σε φορτίο με καλαμπόκι στην ανατρεπόμενη επικαθήμενη καρότσα του οχήματος. Η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών, που όπως διακριβώθηκε είχε προμηθευτεί ο ίδιος από την ηπειρωτική χώρα, καθώς και το παραπάνω φορτηγό όχημα κατασχεθήκαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, σε οικίες και χώρους μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

  • σπαθί με μήκος λάμας -70- εκατοστά,
  • πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας -11- εκατοστά,
  • 2 πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι (γκλοπς),
  • 2 κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες sim ,
  • -300- περίπου γραμμάρια μαγειρική σόδα, που χρησιμοποιούνταν για νόθευση κοκαΐνης,
  • κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αποτελούμενο από τρεις (3) κάμερες, καταγραφικό και οθόνη και
  • Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και κυρίως από τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) και τη διακινηθείσα και κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών για την αποκόμιση υψηλών παράνομων προσόδων, τα οποία προσδιορίζονται πάνω από -200.000- ευρώ.

Η κακουργηματικής φύσεως ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Επίσης, στην ίδια υπόθεση διακριβώθηκε ότι εμπλέκονται τουλάχιστον είκοσι επτά (27) ακόμη άτομα, εκ των οποίων είκοσι τρεις (23) έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Tα ντοκουμέντα !






ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: Αποφάσισε, να μην υπακούσει στη νέα απόφαση της κυβέρνησης.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αναφορικά με το lockdown στις Εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

Έτσι, θα λειτουργήσει σύμφωνα με την προηγούμενη ΚΥΑ που είχε εκδοθεί για τους εορτασμούς, βάση της οποίας επιτρέπεται ο εορτασμός των Θεοφανείων με ανοιχτούς ναούς και παρουσία πιστών.

Οι ναοί θα μπορούν να δεχθούν έως και 25 πιστούς οι ενοριακοί και 50 οι κεντρικοί – μητροπολιτικοί, όπως ακριβώς συνέβη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

«Συ­νήλθε εκτάκτως σή­μερα, Δευ­τέρα 4 Ι­α­νου­α­ρίου 2021, η Δι­αρ­κής Ιερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος της 164ης Συ­νο­δι­κής Πε­ρι­ό­δου, υπό την Προ­ε­δρία του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου.

Κατά την ση­με­ρινή Συ­νε­δρία η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος, αφού ε­πι­κύ­ρωσε τα Πρα­κτικά της Ε­ξου­σι­ο­δο­τή­σεως, ε­ξέ­τασε τα δε­δο­μένα που δη­μι­ουρ­γή­θη­καν ως προς την λει­τουρ­γία των Ι­ε­ρών Ναών και την πα­ρου­σία των πι­στών κατά τήν Ε­ορτή των Θε­ο­φα­νείων μετά τις αι­φνι­δι­α­στι­κές Κυβερνητικές α­να­κοι­νώ­σεις της Παρασκευής 2.1.2021, περί προληπτικής αυ­στη­ρο­ποιήσεως των μέ­τρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

Η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος κα­τό­πιν δι­α­λο­γι­κής συ­ζη­τή­σεως, α­πο­φά­σισε ο­μο­φώ­νως τά ε­ξής:

  1. Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμ­μέ­νει σε όσα συμ­φω­νή­θη­καν αρ­χι­κώς με την Πο­λι­τεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Α­γι­α­σμό των υ­δά­των εν­τός των Ι­ε­ρών Ναών της Ε­ορ­τής των Θε­ο­φα­νείων ό­πως άλ­λω­στε είχε συμ­φω­νη­θεί και α­πο­τυ­πω­θεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ α­ριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). Ζη­τεί από την Πο­λι­τεία να γί­νει α­πο­λύ­τως σε­βα­στή η α­νω­τέρω Κ.Υ.Α. χω­ρίς πε­ραι­τέρω προ­βλή­ματα, λαμ­βα­νο­μέ­νου υπ’ ό­ψιν του γε­γο­νό­τος ότι κατά την εορτή των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς και τις λοι­πές η­μέ­ρες του Α­γίου Δω­δε­κα­ή­με­ρου στους χι­λι­ά­δες Ε­νο­ρι­α­κούς Ι­ε­ρούς Να­ούς της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος με μέ­ρι­μνα των κατά τό­πους Σε­βα­σμι­ω­τά­των Μη­τρο­πο­λι­τών και των ευ­λα­βών κλη­ρι­κών τη­ρή­θη­καν όλα τα προ­βλε­φθέντα υ­γει­ο­νο­μικά μέ­τρα για τον πε­ρι­ο­ρι­σμό της δι­α­σπο­ράς του κο­ρο­νο­ϊού.
  2. Α­πο­στέλ­λει ε­πι­στολή δι­α­μαρ­τυ­ρίας προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση θε­ω­ρών­τας τον δι­ά­λογο ως το μο­να­δικό μέσο επιλύσεως των ζη­τη­μά­των που α­φο­ρούν τις σχέ­σεις της Πο­λι­τείας με τις θρη­σκευ­τι­κές κοι­νό­τη­τες που υ­φί­σταν­ται στο Ελ­λη­νικό Κρά­τος.
  3. Κά­νει έκ­κληση τόσο προς την η­γε­σία της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ενώ­σεως όσο και προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση να προ­βούν στις α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γειες ού­τως ώ­στε να ε­ξα­σφα­λι­στεί άμεσα ο ι­κα­νός α­ρι­θμός εγ­κε­κρι­μέ­νων εμ­βο­λίων για τους πο­λί­τες. Κα­νείς δεν έ­χει το δι­καί­ωμα να υ­πη­ρε­τεί αλ­λό­τρι­ους σκο­πούς α­πέ­ναντι σε ένα τόσο ση­μαν­τικό θέμα ό­πως η υ­πέρ­βαση της παν­δη­μίας, δι­ότι το δι­καί­ωμα στην υ­γεία α­νή­κει σε ό­λους.
  4. Ανανεώνει προ­γε­νέ­στερη Α­πό­φαση Αυ­τής ώ­στε κατά την πα­ρούσα χρο­νική πε­ρί­οδο την θέση της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου προς τα Μ.Μ.Ε., να εκ­φρά­ζει μόνο ο εκ­πρό­σω­πος Τύ­που Αυ­τής, Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Ι­λίου, Α­χαρ­νών και Πε­τρου­πό­λεως κ. Α­θη­να­γό­ρας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Εύχομαι στους νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Εύχομαι στους νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Προσωπικά ευχαριστώ θερμά την μέχρι σήμερα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, γιατί από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα στάθηκαν πράγματι στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και έλυσαν πάρα πολλά θέματα. Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ έχει "καυτές πατάτες" να διαχειριστεί, όπως το νέο εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης, το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και το πρόγραμμα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ". Ως αυτοδιοικητικοί θα δράσουμε υπεύθυνα και θεσμικά στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που θα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, όπως κάναμε μέχρι σήμερα.

Θέλω επίσης να ευχηθώ ιδιαιτέρως:
- Στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, που είναι φίλος από τα πολύ παλιά και γνωρίζω τις ικανότητές του. Στο χέρι του πλέον το ζήτημα των "δασικών λιμανιών". Θα επιδιώξω άμεσα συνάντηση μαζί του.
- Στο νέο υφυπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Ά Πειραιά και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο, άνθρωπο της γενιάς μου με πολυετή κοινοβουλευτική πείρα. Αναλαμβάνει ένα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο και οι ευχές μας τον συνοδεύουν.
- Στη νέα υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη που ως Υφυπουργός Παιδείας συνέβαλε τα μέγιστα στα θέματα του Δ.Σ. των Αντικυθήρων.
- Στο νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, που πριν χρόνια προέβαλλε τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα από την δημοφιλή εκπομπή "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ".
- Στο νέο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, που ως Υφυπουργός Εσωτερικών συνεργάστηκε υποδειγματικά με την Αυτοδιοίκηση και πλέον από νέο αναβαθμισμένο ρόλο θα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την σωστή πορεία της Κυβέρνησης.
Οι νέοι Υπουργοί, μαζί με τους τοπικούς Βουλευτές όλων των κομμάτων, πρέπει να συμβάλουν θετικά σε όλα τα τοπικά ζητήματα, έχοντας ανοικτά τα γραφεία τους και ακούγοντας τις προτάσεις και τις αγωνίες των τοπικών αρχών και κοινωνιών.
Καλή επιτυχία σε όλους για το καλό της Πατρίδας!

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ 1ης ΠΤΗΣΗΣ 2021 ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ¨


Για το αεροδρόμιο μας η επετειακή χρονιά των 50 ΧΡΟΝΩΝ από την πρώτη πτήση το 1971 στα Κύθηρα, ξεκίνησε την Κυριακή 3η Ιανουαρίου 2021, με την τακτική πτήση της εταιρείας Sky Express.



Υποδεχθήκαμε το πλήρωμα της πτήσης, τον κυβερνήτη κ. Μαραθωνίτη, τον συγκυβερνήτη κ. Μαυρογιάννη και το πλήρωμα καμπίνας επιβατών, κ. Μπακογιάννη & κ. Σουλιώτη στην αίθουσα VIP. του αεροδρομίου μας, ξεκινώντας ουσιαστικά την επετειακή χρονιά με αισιοδοξία και με την ευχή να κοπάσει η πανδημία, ώστε να πραγματοποιηθούν αφίξεις, ιδιαίτερα Γενικής Αεροπορίας που προγραμματίζονται, καθώς και εκδηλώσεις που έχουμε κατά νουν, ώστε να υπάρξει τόνωση στις τοπικές επιχειρήσεις που τόσο έχουν πληγεί.

 

                    Με εκτίμηση

                  cid:image001.jpg@01D6D934.9ADD27C0

         Stavros IPaizanos

                Airport Manager

 

          logo

    

Hellenic Civil Aviation Authority

    National Airport of KYTHIRA

       "Alexandros Ar. Onassis"

 

Tel:  +30 2736033297

Fax: +30 2736038039

Mob: +30 6979169019, 6945124723

E:mail : kakth@hcaa.gr 

Κρήτη: Ιερέας από την Κρήτη δηλώνει ότι θα τελέσει τον Αγιασμό την ημέρα των Θεοφανείων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να υπακούσει στη σχετική απαγόρευση.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, που δημοσιεύει το creta24.gr, ο π. Δημήτριος Κοκολινάκης αναφέρει:

«Άξιότιμε κ. Είσαγγελεύ, άξιότιμε κε Διευθυντά,

Διανύοντας τις άγιες αύτές ήμέρες του Δωδεκαημέρου, θεώρησα καθήκον και ίερή ύποχρέωσή μου, να σας άπευθύνω την παρούσα έπιστολή.

Με τις νέες όλως άντισυνταγματικές έξαγγελίες της Έλληνικής Κυβερνήσεως, έπιβάλλεται για άλλη μία φορά, η τέλεση ίεροπραξιών κεκλεισμένων των θυρών καθ’ όλες τις έπόμενες άγιες ήμέρες, η μη τέλεση του Μέγα Άγιασμού των ύδάτων σε έξωτερικούς χώρους κοκ.

Με τα άνωτέρω μέτρα, προσβάλλονται και πάλι τα άτομικά και συνταγματικώς κατοχυρωμένα, δικαιώματα των πιστών Όρθοδόξων Χριστιανών, και σκοπός μου με την παρούσα διαμαρτυρία, είναι να δηλώσω έπωνύμως και εύθαρσώς, την άντίθεσή μου σε αύτή την ΚΥΑ, καθώς, δι’ αύτής έχουμε κατάφωρη κατάλυση του Συντάγματος άπό τα ίδια τα όργανα της Πολιτείας και συνεπεία αύτού, ύποχρεούμαι να άντισταθώ με κάθε μέσο στην κατάλυση αύτή και στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Έλλήνων πολιτών (άρθρο 3, 13 , 25 και 120 του Συντάγματος), οι όποίοι καλούνται να άπέχουν άπό τον Έκκλησιασμό, την Θεία Κοινωνία και τον Μέγα Άγιασμό.

Είχα τη βούληση, συνεπώς, ως ίερέας του Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου Κατσιφαριανών Χανίων, να σας άποστείλω την παρούσα έπιστολή μου, γνωστοποιώντας παράλληλα τόσο στον κ. Είσαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, όσο και στον κ. Άστυνομικό Διευθυντή Χανίων, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ να ύπακούσω σε παράνομες, άντισυνταγματικές και άντιχριστιανικές «έντολές», που προσβάλλουν τόσο έμάς ως πρόσωπα-χριστιανούς, όσο και την ίδια την πίστη μας και τον Θεό, και ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΕΧΩ άπό την τέλεση των Άκολουθιών, τη Θεία Κοινωνία και το Μέγα Άγιασμό, κατά τις ήμέρες αύτές του Άγίου Δωδεκαημέρου, και όχι μόνο.

Μετά άπό την έπονείδιστη, αύθαίρετη και παράνομη αύτή συμπεριφορά της ίδιας της Πολιτείας, θεώρησα ύποχρέωσή μου να σας άπευθύνω αύτή την έπιστολή διαμαρτυρίας, κοινοποιώντας την παράλληλα στον κ. Είσαγγελέα, άλλά και δημοσιοποιώντας την, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θέτοντας παράλληλα το έρώτημα σε όλους τους Έλληνες Πολίτες, για το έάν έχουμε πλέον δημοκρατικό πολίτευμα, με ο,τι αύτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των πολιτών, η αύτό έχει και έπισήμως καταλυθεί.

Μετά ταύτα, σας εύχομαι όλόψυχα Καλή κι Εύλογημένη νέα Χρονιά.

Χανιά, 2 Ίανουαρίου 2021

Ο άναφέρων

π.Δημήτριος Κοκολινάκης Όρθόδοξος Ίερέας».

https://www.vimaorthodoxias.gr/

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

 


Εκτός Θεοδωρικάκος, Βρούτσης, Κουμουτσάκος, Καράογλου, Διγαλάκης, Ζαριφόπουλος, Κόνσολας, Δημήτρης Οικονόμου - Αναβαθμίζονται Χατζηδάκης, Βορίδης - 12 νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, ο Μάκης Βορίδης το υπουργείο Εσωτερικών με τον Στέλιο Πέτσα αναπληρωτή υπουργό και ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Νίκος Δένδιας παραμένει στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Κώστας Σκρέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας, με υφυπουργό τον κ. Γιώργο Αμυρά.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος τοποθετείται σε θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Στο υπουργείο Τουρισμού παραμένει ο Χάρης Θεοχάρης, με υφυπουργό την Σοφία Ζαχαράκη

Στο υπουργείο Παιδείας, χαρτοφυλάκιο υφυπουργού πήρε ο Άγγελος Συρίγος.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ανέλαβε το Μακεδονίας-Θράκης.

Η Σοφία Βούλτεψη πήρε χαρτοφυλάκιο υφυπουργού Μετανάστευσης.

Θέση υφυπουργού δημιουργείται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος.

Εκτός έμειναν οι κ.κ. Θεοδωρικάκος, Βρούτσης, Κουμουτσάκος, Καράογλου, Διγαλάκης, Ζαριφόπουλος, Κόνσολας, Δημήτρης Οικονόμου. Αναβαθμίζονται οι κύριοι Χατζηδάκης, Βορίδης.

12 νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχήμα: Ταραντίλης, Καλαφάτης, Στύλιος, Γιάννης Οικονόμου, Κατσαφάδος, Κώτσηρας, Συρίγος, Αμυράς, Μακρή, Βούλτεψη, Συρεγγέλα, Γιατρομανωλάκης.

Μετακινήθηκαν οι κ.κ. Χατζηδάκης, Βορίδης, Λιβάνιος, Ζαχαράκη, Σκρέκας, Πέτσας, Κοντοζαμάνης. 

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ

3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ

4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ

8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

10. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

11. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΗΡΑΣ

12. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

13. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ

14. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

15. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

16. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

17. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

18. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

19. - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ
 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Προτείνονται για:
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ
 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ.
 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ –ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.